Kovács Zsófia két szeren is döntős

Szárszó Lajos - 2017. szeptember 8. 21:02

Mindkét szeren, felemás korláton és gerendán is bejutott a szombathelyi Világkupa döntőjébe a Dunaferr SE Eb-ezüstérmes tornásza, Kovács Zsófia.

Mint azt az előzetes információk alapján megtudtuk, Kovács Zsófia ezúttal bokasérülése miatt az ugrást kihagyta a világkupa sorozat szombathelyi versenyén, de mint az mára kiderült, ugyanez ok miatt egy másik szert, mégpedig a talajt is kénytelen volt kihagyni. Ez azonban nem jelentette azt, hogy ne vállalta volna fel a másik két szert – a felemáskorlátot és a gerendát, mely gyakorlatokkal fájdalmai ellenére is a bírák elé állt. Elsőként kedvenc szerén, a felemáskorláton mutatta be gyakorlatát. Mivel őt megelőzően többen rontottak, így nagy várakozás előzte meg bemutatóját, hiszen nem csak a bírók, a nézők, hanem a versenytársak is szerettek volna egy szépen végrehajtott produkciót látni. A felemáskorlát előterét körbevevő sportolók néma csendben figyelték Kovács Zsófia gyakorlatát, akit ez egyáltalán nem zavarta meg, hiszen egy-egy kisebb tartáshibától eltekintve szépen hajtotta végre a programját, melyért joggal gyűjthette be ellenfelei tapsát, de ami ennél fontosabb, a magas pontszámokat is.

Kép: DO-archív

Mint az a végelszámoláskor kiderült, ez nem csak a döntőbe kerüléshez, hanem a mai nap szer győzelméhez is elég volt, így Zsófia a legmagasabb pontszámmal kvalifikálta magát a holnap esti fináléba. A Dunaferr tornásza számára a nap második szere a gerenda volt, ahol őt megelőzően láthattunk több szép, de számos rontott gyakorlatot is. Zsófia nagyon magabiztos volt, szép tartással mutatta be gyakorlatát, a forgásokba, az ugrásokba nagyszerűen beleállt, majd a leugrása is pontos volt, így joggal várhattuk a szép pontszámot. Ezzel sem fukarkodtak a pontozóbírák, mely a második hely megszerzését jelentette Kovács Zsófiának, így magabiztosan lesz résztvevője a vasárnap esti szerdöntőnek.
Trenka János: A mai nap a kisebb hibákat figyelembe véve nagyszerűen sikerült, de azért mindkét szeren akadtak kisebb hibák, így a gyakorlatokban benne maradt egy-két tized. Holnap új verseny kezdődik, ahol a bokasérülés ellenére is ezeket akár ki lehet javítani.

A rovat további hírei: Sport

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.