Megyei iskolafejlesztések több mint kétmilliárdból

Brousil Csaba - 2017. szeptember 29. 8:40

Több mint kétmilliárd forint értékű fejlesztések valósulhatnak meg a Dunaújvárosi Tankerületi Központ iskoláiban. Erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön Sárkeresztúron, amelyen jelen volt dr. Galambos Dénes, Tessely Zoltán, Varga Gábor országgyűlési képviselők és Szilágyiné Németh Sarolta megbízott tankerületi igazgató.

A sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programnak az állami fenntartású köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztésére kiírt pályázatok eredményeiről számoltak be, melyek a Dunaújvárosi Tankerületi Központ iskoláit érintették. A pályázaton összesen, több mint 2, 2 milliárd forintot nyertek el a Fejér megyei iskolák. Ezt a pénzt tornaterem felújításra, iskola felújításra, informatikai fejlesztésekre használhatják fel az intézmények.  
A Dunaújvárosi Tankerületi Központ frissen kinevezett megbízott igazgatója, Szilágyiné Németh Sarolta bevezetőjében elmondta, hogy ezek a pályázatok az intézmények helyi, valós igényekre és a hiányok pótlására alapuló fejlesztési törekvéseit hivatottak támogatni.  Célja, hogy az érintett iskolák pedagógiai eszközrendszerét és módszertani megújulását segítse elő, különös hangsúlyt fektetve a mindennapos testnevelés lehetőségének megteremtésére. A kiírás keretében tizenkét pályázatot nyújtottak be, melyből tizenegyet már támogatásban részesült, egy még elbírálási szakaszban van, ez a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola pályázata ötszáz millió forint értékben.

Dr Galambos Dénes, Fejér megye 4-es számú választókerületének országgyűlési képviselője elmondta, hogy az ő körzetében található három iskola közel nyolcszáz millió forintot nyert el a pályázaton (Pusztaszabolcs, Ercsi, Nagyvenyim), mely egy szakmailag jól megalapozott és előkészített munka gyümölcse, mind a tankerület, mind az adott települések vezetőinek részéről. Kiemelte a mindennapi testnevelés lehetőségének megteremtését és az informatikai fejlesztéseket az adott települései iskoláiban. Kiemelte, hogy nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy Pusztaszabolcs a térség oktatási központja lehessen, melyre ez elnyert pályázati összeg lehetőséget is biztosít.  Ercsi esetében, mint azt Dr Galambos Dénes elmondta, fontos, hogy az iskolai infrastruktúra fejlesztésével megvalósulhasson a fiatalok helyben tartása, és a környező települések fiatalokat elszívó ereje kevésbé érvényesülhessen. Nagyvenyimen a tornaterem és a tantermek felújítása, valamint az informatikai fejlesztések szintén megtartóerőt jelentenek majd.

Tessely Zoltán, Fejér megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője is méltatta a sikeres pályázatok megítélését előkésztő munkát és kiemelte a kormány szerepét abban, hogy a korábbi időszakokhoz képest hatalmas összegeket költ az oktatás fejlesztésére.
Varga Gábor Fejér megye 5-ös számú választókerület képviselője is a köszönet hangján szólt és kiemelte, hogy a pedagógusokat, a tanítást becsülni és támogatni kell, mely ezekkel a pályázatokkal és az elnyert összegekkel megvalósulhat.
A sajtótájékoztató végén, Boriszov Zoltán, Baracska polgármestere kért szót és megköszönte a tankerületnek, az országgyűlési képviselőknek és rajtuk keresztül a kormányzatnak, hogy Fejér megyében ilyen – elmondása szerint harminc éve nem látott – nagymértékű anyagi támogatásban részesítik az oktatást.

A rovat további hírei: Oktatás

DSTV: kiosztották a tankönyveket

DSTV: kiosztották a tankönyveket

2021. szep. 04.

Megkezdődött a 2021/2022-es tanév a dunaújvárosi iskolákban, tudósít a DSTV stábja. A tanévkezdés egyik fontos állomása a tankönyvosztás – lássuk, hogyan is történt a kereskedelmi középiskolában! Hangkép.
 

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

Új tanév és új struktúra a Dunaújvárosi Egyetemem (galériával)

2021. szep. 03.

Végre újra jelenléti rendszerben, először alapítványi fenntartással – ünnepélyes tanévnyitó helyszíne volt a Dunaújvárosi Egyetem ma kora délután. 

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

Tanévkezdés itt is, ott is (galériával)

2021. szep. 01.

Pintér Tamás polgármester is köszöntötte a Móricz diákjait ma reggel, míg Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester a bölcsőde és óvoda vezetőivel egyeztetett az új tanévről.

DSTV: új tanév, új kihívások

DSTV: új tanév, új kihívások

2021. szep. 01.

Az iskolakezdés előtti tanszerbeszerzésekről időzített összeállítást a tanévkezdésre a DSTV stábja. A témáról Sebestyén Marianna, a Vasvári iskola pedagógusa beszélt a kamera előtt. Hangkép.
 

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

Nincs Petőfi iskola az Imre-família nélkül

2021. júl. 01.

Nem mindennapi randevúra került sor a közelmúltban a Városházán: a Petőfi iskola „öregdiákja”, Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester látta vendégül az Imre-család tagjait. Csodás tény: a família története a kezdetektől napjainkig összefonódik az iskolával.

DSTV: búcsú a tanévtől

DSTV: búcsú a tanévtől

2021. júl. 01.

Ahogy a város többi iskolájában, idén végre hagyományos ünnepséget rendeztek a Szabó Magda Tagintézmény diákjainak is, derül ki a DSTV összegzéséből. A járványügyi intézkedések enyhítésével a fiatalok a szüleik részvételével búcsúztak a tanévtől. Hangkép.

Móricz: remek eredmények az év végén

Móricz: remek eredmények az év végén

2021. jún. 25.

Katona Réka Sára miniszteri díjban részesült, és remek versenyeredmények koronázták a Móricz iskola tanévét matematika és környezetismeret tantárgyakból is.