Nagy lehetőség a diákoknak

2017. szeptember 14. (csütörtök) 12:44 - Vass Ádám

Új együttműködési megállapodás jött létre a Dunaferr iskola és a Ford között, ami lehetőséget ad a diákoknak megismerni az autógyár által használt innovatív technikákat, elősegítve ezzel gyakorlati képzésüket.

Csütörtökön délelőtt a Ford Magyarország képviselői érkeztek a Dunaferr Szakközépiskolába, ahol a diákoknak bemutatták a karrierprogramjukat és részletesen beszéltek az iskolával kötött megállapodásról. Zemankó Zoltán, az intézmény igazgatója a közlekedés gépészeti tanulóknak, és az autószerelő, karosszéria lakatos, valamint a gépész szakos diákoknak ismertette a céggel közös terveiket. Mint mondta, nagy öröm, hogy az előadótermet egyre többször sikerül megtölteni érdekes szakmai előadásokkal, és olyan programokkal, amik értéket teremtenek a tanulók számára. A Forddal és a helyi márkaszervizzel közös hosszú távú, előremutató együttműködés során megpróbálnak olyan utat mutatni, ami az autópiac felé, tanult szakmájuk felé orientálja a diákokat és egyben karrierlehetőségeket is biztosít. A duális képzés során a tanulók megismerkedhetnek az innovatív fejlesztésekkel, a modern eszközökkel, a kihelyezett tanórák, valamint szakmai kirándulások során pedig beláthatnak az autógyártás rejtelmeibe is.

A rovat további hírei: Oktatás

Új energiakövetek

Új energiakövetek

2018. június 19. (kedd)

Három egyetemi hallgató nyerte el a 2018. évi energiakövet díjat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) pályázatán tizenhat jelentkezőből.

Várépítő pályázatot nyertek

Várépítő pályázatot nyertek

2018. június 18. (hétfő)

A Várépítő pályázat által több mint félmillió forintnyi építőanyagot nyert a dunaújvárosi Waldorf óvoda és iskola.

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel. 

Kitüntették az egyetem vezetőit

Kitüntették az egyetem vezetőit

2018. június 12. (kedd)

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékéremben részesítette, dr. habil András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát.