Nagy lehetőség a diákoknak

2017. szeptember 14. (csütörtök) 12:44 - Vass Ádám

Új együttműködési megállapodás jött létre a Dunaferr iskola és a Ford között, ami lehetőséget ad a diákoknak megismerni az autógyár által használt innovatív technikákat, elősegítve ezzel gyakorlati képzésüket.

Csütörtökön délelőtt a Ford Magyarország képviselői érkeztek a Dunaferr Szakközépiskolába, ahol a diákoknak bemutatták a karrierprogramjukat és részletesen beszéltek az iskolával kötött megállapodásról. Zemankó Zoltán, az intézmény igazgatója a közlekedés gépészeti tanulóknak, és az autószerelő, karosszéria lakatos, valamint a gépész szakos diákoknak ismertette a céggel közös terveiket. Mint mondta, nagy öröm, hogy az előadótermet egyre többször sikerül megtölteni érdekes szakmai előadásokkal, és olyan programokkal, amik értéket teremtenek a tanulók számára. A Forddal és a helyi márkaszervizzel közös hosszú távú, előremutató együttműködés során megpróbálnak olyan utat mutatni, ami az autópiac felé, tanult szakmájuk felé orientálja a diákokat és egyben karrierlehetőségeket is biztosít. A duális képzés során a tanulók megismerkedhetnek az innovatív fejlesztésekkel, a modern eszközökkel, a kihelyezett tanórák, valamint szakmai kirándulások során pedig beláthatnak az autógyártás rejtelmeibe is.

A rovat további hírei: Oktatás

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

2017. november 23. (csütörtök)

Leendő mozdonyvezetők középiskolai képzésének támogatása céljából együttműködési megállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria Zrt. vasúti árufuvarozási cég a Bánki iskolával és annak tíz diákjával.

Lámpás séta Szent Márton napon

Lámpás séta Szent Márton napon

2017. november 18. (szombat)

A Pentelei Waldorf Általános Iskola Szent Márton-napi ünnepségre invitálta a diákokat és szüleiket pénteken délután, ahol forró tea és finom kalács is várta a résztvevőket.

Szoros verseny, színvonalas előadások

Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Állj pályára!

Állj pályára!

2017. november 14. (kedd)

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

2017. november 14. (kedd)

Az őszi szünet után nagy meglepés várta a Dózsa György Általános Iskola tanulóit, akik nagy örömmel vették birtokukba a megújult tornatermet.

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

2017. november 13. (hétfő)

A Hallgatói Sikerességet Támogató projekt 2012-ben indult az akkor még Dunaújvárosi Főiskolán, azóta rengeteg fejlesztésen és újításon is átesett, mára pedig egy olyan programmá nőtte ki magát, ami országszerte felkeltette a felsőoktatási intézmények figyelmét.

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

2017. november 11. (szombat)

Először került megrendezésre a Szakképzés Napja, ahol a Centrum mind a hét tagintézménye egy helyen engedett bepillantást a náluk folyó munkába, amire iskolások százai voltak kíváncsiak pénteken.