Nagy lehetőség a diákoknak

2017. szeptember 14. (csütörtök) 12:44 - Vass Ádám

Új együttműködési megállapodás jött létre a Dunaferr iskola és a Ford között, ami lehetőséget ad a diákoknak megismerni az autógyár által használt innovatív technikákat, elősegítve ezzel gyakorlati képzésüket.

Csütörtökön délelőtt a Ford Magyarország képviselői érkeztek a Dunaferr Szakközépiskolába, ahol a diákoknak bemutatták a karrierprogramjukat és részletesen beszéltek az iskolával kötött megállapodásról. Zemankó Zoltán, az intézmény igazgatója a közlekedés gépészeti tanulóknak, és az autószerelő, karosszéria lakatos, valamint a gépész szakos diákoknak ismertette a céggel közös terveiket. Mint mondta, nagy öröm, hogy az előadótermet egyre többször sikerül megtölteni érdekes szakmai előadásokkal, és olyan programokkal, amik értéket teremtenek a tanulók számára. A Forddal és a helyi márkaszervizzel közös hosszú távú, előremutató együttműködés során megpróbálnak olyan utat mutatni, ami az autópiac felé, tanult szakmájuk felé orientálja a diákokat és egyben karrierlehetőségeket is biztosít. A duális képzés során a tanulók megismerkedhetnek az innovatív fejlesztésekkel, a modern eszközökkel, a kihelyezett tanórák, valamint szakmai kirándulások során pedig beláthatnak az autógyártás rejtelmeibe is.

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.