Taroltak a magyarok Csehországban

spigott - 2017. szeptember 18. 12:37

Két aranyéremmel és egy bronzzal járultak hozzá a dunaújvárosi fiatalok a magyar kajak-kenu válogatott remekléséhez az Olimpiai Reménységek Versenyén.

Csehországban, Racicében rendezték meg a mögöttünk hagyott hétvégén a kajak-kenusok Olimpiai Reménységek Versenyét, melyen a Dunaferr SE szakosztályát a kajakos Boldis Csenge, valamint a kenus Kollár Kristóf képviselte. Ahogy azt megszokhattuk már, a magyar válogatott ezúttal is tarolt a rangos viadalon, hiszen fiataljaink összesen hatvanhat éremmel, köztük harminchárom első helyezéssel zárták a megméretést. A Dunaferr SE versenyzői közül Boldis Csenge egy számban, a kajakosok 1000 méteres versengésében indult, s bár elődöntőjét megnyerte, a fináléban már nem tudott javítani időeredményén, így végül az ötödik helyen végzett.

Kép: mkksz-archív

Kollár Kristóf három számban indult, s a szombati versenynapon az ASE tehetségével, Hodován Dáviddal párban magabiztosan nyerték meg a kenu kettesek 500 méteres versenyét a szlovák és a lett egység előtt. A zárónapon két újabb éremmel gazdagodott a Dunaferr SE versenyzője, aki előbb a kenu kettesek 200 méteres döntőjében szerzett újabb aranyat Hodován Dáviddal, majd a kenu négyesek sprintszámában ért el szintén előkelő harmadik helyezést, így összesen két arany- és egy bronzéremmel zárta az Olimpiai Reménységek Versenyét.

A Dunaferr SE versenyzőinek döntős eredményei

K1 női 1000 méter – 5. Boldis Csenge 4:17.931
C2 férfi 500 méter – 1. Kollár Kristóf – Hodován Dávid 1:54.471
C2 férfi 200 méter – 1. Kollár Kristóf – Hodován Dávid 41.991
C4 férfi 200 méter – 3. Horváth Benedek Tamás – Kollár Kristóf – Hodován Dávid, Bucsi Bálint

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.