Dunaújváros Hetilap

Újra pezsgő élet lesz a Vidámpark területén

2017. szeptember 14. (csütörtök) 13:48 - Molnár Emese

A Szalki-sziget fejlesztésére mintegy 1,1 milliárd forintot, a volt vidámparki terület fejlesztésére pedig közel 450 millió forintot biztosít a kormány.

Minderről Cserna Gábor polgármester számolt be sajtótájékoztató keretében. Cserna Gábor elmondta, a Magyar Közlöny szeptember 11-i számában Dunaújváros számára újabb két fontos kormányhatároztat jelent meg: a Modern Városok Program keretében támogatást biztosít az állam a Szalki-sziget, valamint a volt vidámparki terület rekreációs fejlesztésére. A Szalki-sziget esetében 1,1 milliárd forintot kap a város két ütemben, ebből az összegből még az idén 724 millió forintot tud lehívni az önkormányzat. A vidámparki terület fejlesztését tekintve mintegy 439 millió forintot biztosít a kormány, ebből 25 millió forintot lehet már az idén felhasználni, a további 415 millió forintot pedig jövőre.

A polgármester elmondta, hogy következő lépésként egyeztetni kell a részletes tervekről, és azok beadásának és elbírálásának, a közbeszerzési pályázatok időbeli függvényében, várhatóan jövő nyáron kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok. A sajtótájékoztatón Cserna Gábor beszélt az önkormányzat fejlesztési elképzeléséről.

A Szalki-szigeti tervek alapján a kemping Duna felőli kerítését megbontják, és kialakítanak ott egy kikötőt, úgynevezett úszóművet, ahol a vízitúrázók, kajakosok, motorcsónakosok meg tudnak állni, ezzel vízi úton is megközelíthető lesz a kemping. Tervezik a régi Remix épületének felújítását, egy rendezvényközponttá való átalakítását. A támogatásból egy futópályát is kiépítenek, valamint fejlesztik a homokos sportpályákat, a lelátókat, megújul a szabadtéri színpad, és lesz mederkotrás is azon a területen, ahol jelenleg állomásoznak a hajók.

A vidámparki területen egy kalandparkot szeretnének létrehozni, ahol megújulhat az elvarázsolt kastély, a szabadtéri színpad, kialakítanak megfelelő vendéglátóegységeket a helyszínen, és teniszpályákat is építenek.

A rovat további hírei: Közélet

A jótékonyság újabb aranytallérjai

A jótékonyság újabb aranytallérjai

2017. november 24. (péntek)

Hatszázhúszezer forint gyűlt össze az újszülött melegítő- és újraélesztő asztal vásárlására a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálján. Egy új készülék ára közel másfél millió forint, így az eszköz beszerzéséhez a Fidesz forralt bor és tea árusító akciója, valamint a közgyűlés járulhat hozzá.

D+ TV Híradó - Jótékonyság, nosztalgia

D+ TV Híradó - Jótékonyság, nosztalgia

2017. november 24. (péntek)

Versmondó verseny, nyugdíjas rendőrök találkozója, jótékonyság, - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A Jobbik senkinek nem kell

A Jobbik senkinek nem kell

2017. november 24. (péntek)

Szabó Zsolt lesz a Párbeszéd Magyarországért és az Együtt országgyűlési képviselőjelöltje a dunaújvárosi választókerültben.

Sikeres nemzeti összefogás

Sikeres nemzeti összefogás

2017. november 24. (péntek)

Cserna Gábor polgármester "Sikeres nemzeti összefogás" címmel az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz.

Tizenöt új "McHársfát" ültettek

Tizenöt új "McHársfát" ültettek

2017. november 24. (péntek)

A dunaújvárosi McDonald's étterem nem rég ünnepelte nyitásának tizenötödik évfordulóját, az ünneplés részeként ugyanennyi hársfát ültettek a Weiner körút mögött parkba.

D+ TV Híradó - Zöld város, megállapodás

D+ TV Híradó - Zöld város, megállapodás

2017. november 23. (csütörtök)

Zöld Város program, együttműködési megállapodás, vereség hazai pályán - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Közel egymilliárdos fejlesztés

Közel egymilliárdos fejlesztés

2017. november 23. (csütörtök)

Elkészült a Tourinform iroda előtti nagyparkoló felújítása, a csapadékvíz elvezetésének korszerűsítése mellett térköves burkolatot kapott a terület. A kivitelezés mintegy 16,5 millió forintba került, mely a Zöld Város projekt keretében valósult meg.