Dunaújváros Hetilap

Újra pezsgő élet lesz a Vidámpark területén

2017. szeptember 14. (csütörtök) 13:48 - Molnár Emese

A Szalki-sziget fejlesztésére mintegy 1,1 milliárd forintot, a volt vidámparki terület fejlesztésére pedig közel 450 millió forintot biztosít a kormány.

Minderről Cserna Gábor polgármester számolt be sajtótájékoztató keretében. Cserna Gábor elmondta, a Magyar Közlöny szeptember 11-i számában Dunaújváros számára újabb két fontos kormányhatároztat jelent meg: a Modern Városok Program keretében támogatást biztosít az állam a Szalki-sziget, valamint a volt vidámparki terület rekreációs fejlesztésére. A Szalki-sziget esetében 1,1 milliárd forintot kap a város két ütemben, ebből az összegből még az idén 724 millió forintot tud lehívni az önkormányzat. A vidámparki terület fejlesztését tekintve mintegy 439 millió forintot biztosít a kormány, ebből 25 millió forintot lehet már az idén felhasználni, a további 415 millió forintot pedig jövőre.

A polgármester elmondta, hogy következő lépésként egyeztetni kell a részletes tervekről, és azok beadásának és elbírálásának, a közbeszerzési pályázatok időbeli függvényében, várhatóan jövő nyáron kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok. A sajtótájékoztatón Cserna Gábor beszélt az önkormányzat fejlesztési elképzeléséről.

A Szalki-szigeti tervek alapján a kemping Duna felőli kerítését megbontják, és kialakítanak ott egy kikötőt, úgynevezett úszóművet, ahol a vízitúrázók, kajakosok, motorcsónakosok meg tudnak állni, ezzel vízi úton is megközelíthető lesz a kemping. Tervezik a régi Remix épületének felújítását, egy rendezvényközponttá való átalakítását. A támogatásból egy futópályát is kiépítenek, valamint fejlesztik a homokos sportpályákat, a lelátókat, megújul a szabadtéri színpad, és lesz mederkotrás is azon a területen, ahol jelenleg állomásoznak a hajók.

A vidámparki területen egy kalandparkot szeretnének létrehozni, ahol megújulhat az elvarázsolt kastély, a szabadtéri színpad, kialakítanak megfelelő vendéglátóegységeket a helyszínen, és teniszpályákat is építenek.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

2018. június 19. (kedd)

Halálos lakástűz a Martinovics utcában, fogvatartottak jóvátételi napja, Bartók tábor idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Már lehet regisztrálni

Már lehet regisztrálni

2018. június 18. (hétfő)

A július elsejétől kötelező számlaadat-szolgáltatáshoz regisztrálnia kell mindenkinek, aki belföldi adóalanyok számára legalább 100 ezer forint áfatartalmú számlát állít ki akár számlázó programmal, akár számlatömbben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Online Számla felületén a mostantól elvégezhető regisztrációhoz ügyfélkapus hozzáférésre van szükség.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

2018. június 17. (vasárnap)

Jótékonysági focigála, örömtánc, átadták a felújított Vasvári iskolát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

2018. június 16. (szombat)

Diplomamentő program az egyetemen, évadzáró a Bartókban, diákmunka nyárra - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

2018. június 15. (péntek)

Folytatódott a tizedik DUDIK, konferencia a magyar vidékről, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 15. (péntek)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én aMunkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt reggel 8 és 16 óra között áramszünet lesz.