Dunaújváros Hetilap

Újra pezsgő élet lesz a Vidámpark területén

2017. szeptember 14. (csütörtök) 13:48 - Molnár Emese

A Szalki-sziget fejlesztésére mintegy 1,1 milliárd forintot, a volt vidámparki terület fejlesztésére pedig közel 450 millió forintot biztosít a kormány.

Minderről Cserna Gábor polgármester számolt be sajtótájékoztató keretében. Cserna Gábor elmondta, a Magyar Közlöny szeptember 11-i számában Dunaújváros számára újabb két fontos kormányhatároztat jelent meg: a Modern Városok Program keretében támogatást biztosít az állam a Szalki-sziget, valamint a volt vidámparki terület rekreációs fejlesztésére. A Szalki-sziget esetében 1,1 milliárd forintot kap a város két ütemben, ebből az összegből még az idén 724 millió forintot tud lehívni az önkormányzat. A vidámparki terület fejlesztését tekintve mintegy 439 millió forintot biztosít a kormány, ebből 25 millió forintot lehet már az idén felhasználni, a további 415 millió forintot pedig jövőre.

A polgármester elmondta, hogy következő lépésként egyeztetni kell a részletes tervekről, és azok beadásának és elbírálásának, a közbeszerzési pályázatok időbeli függvényében, várhatóan jövő nyáron kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok. A sajtótájékoztatón Cserna Gábor beszélt az önkormányzat fejlesztési elképzeléséről.

A Szalki-szigeti tervek alapján a kemping Duna felőli kerítését megbontják, és kialakítanak ott egy kikötőt, úgynevezett úszóművet, ahol a vízitúrázók, kajakosok, motorcsónakosok meg tudnak állni, ezzel vízi úton is megközelíthető lesz a kemping. Tervezik a régi Remix épületének felújítását, egy rendezvényközponttá való átalakítását. A támogatásból egy futópályát is kiépítenek, valamint fejlesztik a homokos sportpályákat, a lelátókat, megújul a szabadtéri színpad, és lesz mederkotrás is azon a területen, ahol jelenleg állomásoznak a hajók.

A vidámparki területen egy kalandparkot szeretnének létrehozni, ahol megújulhat az elvarázsolt kastély, a szabadtéri színpad, kialakítanak megfelelő vendéglátóegységeket a helyszínen, és teniszpályákat is építenek.

A rovat további hírei: Közélet

Orbán Viktor: Dunaújváros szép jövő előtt áll!

Orbán Viktor: Dunaújváros szép jövő előtt áll!

2018. február 21. (szerda)

Szerdán Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök. Tárgyalt a város vezetésével, interjút adott a helyi televíziónak, majd a Fidesz helyi szervezetének irodájába ment, ahol találkozott a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának játékosaival is.

Idén se hagyja elveszni juttatását!

Idén se hagyja elveszni juttatását!

2018. február 21. (szerda)

Az MKB Széchenyi Pihenőkártya, közismertebb nevén az MKB SZÉP Kártya, az egyik leggyakrabban használt béren felüli juttatás Magyarországon. Az MKB SZÉP Kártya hatékonyan támogatja a munkavállalók és családjaik egészséges életmódját, hiszen több, az életminőség javításához kapcsolódó szolgáltatás is elérhető használatával.

D+ Híradó - Ajánlóívek, jótékonyság

D+ Híradó - Ajánlóívek, jótékonyság

2018. február 20. (kedd)

Választási ajánlóívek leadása, Nyulász Péter író a gyermekkönyvtárban, jótékonyság - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A kormány, a város és a Dunaferr együttműködése kiváló

A kormány, a város és a Dunaferr együttműködése kiváló

2018. február 20. (kedd)

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Dunaferrel kapcsolatos sajtótájékoztatója után dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője arról nyilatkozott lapunknak, hogy a bérmegállapodás a Dunaferrnél közvetlenül mintegy 6 ezer munkavállalót érint, és 12 ezer ember sorsát határozza meg.

Szijjártó Péter: a Dunaferr fejlődési pályára állt

Szijjártó Péter: a Dunaferr fejlődési pályára állt

2018. február 20. (kedd)

A Dunaferr átvészelte a rendkívül nehéz acélipari piaci korszakot, a hosszú távú stratégia helyes kijelölésével a vállalat megerősödött és fejlődési pályára állt - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A minimumnál ötször több

A minimumnál ötször több

2018. február 20. (kedd)

Ma kora reggel adta le a jelöltállításhoz szükséges támogatói aláírásokat dr. Galambos Dénes, a térség fideszes országgyűlési képviselője ma reggel a Helyi Választási Irodán.

Vonattal közlekedők figyelem!

Vonattal közlekedők figyelem!

2018. február 20. (kedd)

Február végétől újabb ütemmel folytatódik a Budapest-Érd-Pusztaszabolcs-Pécs vasútvonal felújítása, melynek keretében várhatóan 13 hónapon át nem fognak vonatok közlekedni Kelenföld és Érd felső között.