A Szabadság Kupáért fociztak

2017. október 24. (kedd) 8:00 - spigott

A Rozé Fröccs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megendezett IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Tizenkét együttes részvételével rendezték meg nemzeti ünnepünkön a IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ahogy azt megszokhattuk már az elmúlt évek rendezvényein, ezúttal is nagyon hamar lefoglalták helyeiket a csapatok az egész napos viadalon, melyet önkormányzatunk támogatásával a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hozott ismét tető alá.
A szervezők ezúttal két hatos csoportba osztották a résztvevő együtteseket, melyek hétfőn délelőtt nyolc órától a sportcsarnok nagytermében, míg tizenkettőtől már a kisteremben is megmérették magukat. a végig sportszerű küzdelmet hozó csatározások első köréből a csoportok első négy helyezettje jutott tovább a délután négy órakor kezdődő egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy közé Ruform, a Kemi-Ker Kft., a Kinder Surprise és a Rozé Fröccs csapatai kerültek be, s közülük végül a Kemi-Ker és a Rozé Fröccs küzdhetett meg az aranyéremért.

Az este hat órakor kezdődő bronzmeccsen a Kinder Surprise gárdája nagy csatában, 2-0-ra győzte le a Ruformot, míg a fináléban a Rozé Fröccs diadalmaskodott hasonló arányban, így idén ők szerezték meg a Szabadság Kupa első helyét. Ahogy azt megszokhattuk már, a torna végén az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők: a legjobb játékosnak járó elismerést Balogh Dávid (Rozé Fröccs), a legjobb kapusét Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.) vehette át, a gólkirályi címet Nyúl Péter (Kinder Surprise) szerezte meg. A DLSZ + díjat a Ruform csapatának vezetője, Aladics Tamás kapta meg, méghozzá azért, mert már nem először hozta el együttesét a tőlünk 132 kilométerre található Bácsbokodról.
A nap végén érthetően elégedetten értékelt a viadal főszervezője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megragad minden olyan alkalmat, amikor az amatőr kispályás labdarúgókat meg tudja mozgatni. Ezt tettük október 23-án, nemzetünk ünnepén is, ahol együtt, közösen az amatőr játékosokkal fejet hajtottunk az 56-os hősök előtt. Ezt követően már pattoghatott a labda a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, remek mérkőzések, kiváló hangulat, sportszerű játék jellemezte a tornát. A nap végén természetesen díjaztuk a legjobbakat is, kupákkal, érmekkel és oklevéllel ismertük el aznapi remek teljesítményüket. Mindemellett jár a köszönet Dunaújváros önkormányzatának, hiszen velük közösen tudjuk megvalósítani céljainkat, vagyis, hogy sportolásra hívjuk akár a nemzeti ünnepen is a Dunaújváros és környéke lakosságát.

A IV. Szabadság Kupa dobogósai: 1. Rozé Fröccs, 2. Kemi-Ker Kft., 3. Kinder Surprise

Különdíjak

Legjobb játékos: Balogh Dávid (Rozé Fröccs)
Legjobb kapus: Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Nyúl Péter (Kinder Surprise)
DLSZ +: Aladics Tamás (Ruform)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2019. február 22. (péntek)

Csalódottan, nagyon rossz passzban várja a 2018/2019-es szezon utolsó mérkőzését ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Pécsre utazik a Dunaferr

Pécsre utazik a Dunaferr

2019. február 21. (csütörtök)

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapatára újabb nehéz feladat vár a Liga alapszakaszának hatodik fordulójában, hiszen ismét idegenből kellene hazahozna a bajnoki pontokat.

A Ferencváros következik

A Ferencváros következik

2019. február 21. (csütörtök)

A női vízilabda bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában a DUE-Maarsk Graphics együttese a Ferencváros ellen száll medencébe.

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

Megalakult a hazai Eb szervezőbizottsága

2019. február 21. (csütörtök)

Megtartotta alakuló ülését a budapesti vízilabda Európa-bajnokság szervezőbizottsága, melynek tagjai elvállalták az idei női Világliga Szuperdöntő szervező bizottságának tagsági feladatait is.

Újabb DAB vereség

Újabb DAB vereség

2019. február 20. (szerda)

Az idei jégkorong bajnokság utolsó előtti mérkőzésén idegenben, a Vasas otthonában szenvedett csúfos vereséget a DAB.

Hétvégi éremeső

Hétvégi éremeső

2019. február 20. (szerda)

Mindhárom hétvégi versenyükről érmekkel térhettek haza a Dunaferr SE birkózó szakosztályának sportolói.

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

A becsületükért küzdenek az Acélbikák

2019. február 20. (szerda)

A Vasas elleni fővárosi mérkőzéssel kezdi meg az Erste Liga középszakaszának hajráját a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.