A Szabadság Kupáért fociztak

2017. október 24. (kedd) 8:00 - spigott

A Rozé Fröccs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megendezett IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Tizenkét együttes részvételével rendezték meg nemzeti ünnepünkön a IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ahogy azt megszokhattuk már az elmúlt évek rendezvényein, ezúttal is nagyon hamar lefoglalták helyeiket a csapatok az egész napos viadalon, melyet önkormányzatunk támogatásával a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hozott ismét tető alá.
A szervezők ezúttal két hatos csoportba osztották a résztvevő együtteseket, melyek hétfőn délelőtt nyolc órától a sportcsarnok nagytermében, míg tizenkettőtől már a kisteremben is megmérették magukat. a végig sportszerű küzdelmet hozó csatározások első köréből a csoportok első négy helyezettje jutott tovább a délután négy órakor kezdődő egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy közé Ruform, a Kemi-Ker Kft., a Kinder Surprise és a Rozé Fröccs csapatai kerültek be, s közülük végül a Kemi-Ker és a Rozé Fröccs küzdhetett meg az aranyéremért.

Az este hat órakor kezdődő bronzmeccsen a Kinder Surprise gárdája nagy csatában, 2-0-ra győzte le a Ruformot, míg a fináléban a Rozé Fröccs diadalmaskodott hasonló arányban, így idén ők szerezték meg a Szabadság Kupa első helyét. Ahogy azt megszokhattuk már, a torna végén az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők: a legjobb játékosnak járó elismerést Balogh Dávid (Rozé Fröccs), a legjobb kapusét Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.) vehette át, a gólkirályi címet Nyúl Péter (Kinder Surprise) szerezte meg. A DLSZ + díjat a Ruform csapatának vezetője, Aladics Tamás kapta meg, méghozzá azért, mert már nem először hozta el együttesét a tőlünk 132 kilométerre található Bácsbokodról.
A nap végén érthetően elégedetten értékelt a viadal főszervezője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megragad minden olyan alkalmat, amikor az amatőr kispályás labdarúgókat meg tudja mozgatni. Ezt tettük október 23-án, nemzetünk ünnepén is, ahol együtt, közösen az amatőr játékosokkal fejet hajtottunk az 56-os hősök előtt. Ezt követően már pattoghatott a labda a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, remek mérkőzések, kiváló hangulat, sportszerű játék jellemezte a tornát. A nap végén természetesen díjaztuk a legjobbakat is, kupákkal, érmekkel és oklevéllel ismertük el aznapi remek teljesítményüket. Mindemellett jár a köszönet Dunaújváros önkormányzatának, hiszen velük közösen tudjuk megvalósítani céljainkat, vagyis, hogy sportolásra hívjuk akár a nemzeti ünnepen is a Dunaújváros és környéke lakosságát.

A IV. Szabadság Kupa dobogósai: 1. Rozé Fröccs, 2. Kemi-Ker Kft., 3. Kinder Surprise

Különdíjak

Legjobb játékos: Balogh Dávid (Rozé Fröccs)
Legjobb kapus: Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Nyúl Péter (Kinder Surprise)
DLSZ +: Aladics Tamás (Ruform)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Véget ért a harmadik forduló

Véget ért a harmadik forduló

2018. december 15. (szombat)

Négy mérkőzésen húztak szerelést az elmúlt napokban a városi futsal bajnokságban résztvevő csapatok.

Vereség az elődöntőben

Vereség az elődöntőben

2018. december 14. (péntek)

A női vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében végletekig kiélezett mérkőzésen szenvedett egygólos vereséget a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen.

Szoros siker a fővárosban

Szoros siker a fővárosban

2018. december 14. (péntek)

Tetemes hátrányból fordítva aratott 27-26-os győzelmet az MTK és a Fradi vegyes csapata elleni edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Budapesten lesz a szuperdöntő

Budapesten lesz a szuperdöntő

2018. december 14. (péntek)

Budapesten rendezik 2019. június 4. és 9. között a női vízilabda világliga szuperdöntőjét.

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

A BVSC-n keresztül vezet az út a döntőbe

2018. december 14. (péntek)

A Női Vízilabda Magyar Kupa elődöntőjében a DUE-Maarsk Graphics a BVSC-Zugló ellen játszik ma este fél hattól a Tüskeuszodában.

Vereség a rangadón

Vereség a rangadón

2018. december 13. (csütörtök)

Kiélezett, fordulatokban gazdag mérkőzésen szenvedett egygólos, 4-3-as vereséget Veszprémben a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Rangadó előtt a Dunaferr

Rangadó előtt a Dunaferr

2018. december 13. (csütörtök)

A harmadik helyen álló Veszprém otthonában folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.