A Szabadság Kupáért fociztak

2017. október 24. (kedd) 8:00 - spigott

A Rozé Fröccs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megendezett IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Tizenkét együttes részvételével rendezték meg nemzeti ünnepünkön a IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ahogy azt megszokhattuk már az elmúlt évek rendezvényein, ezúttal is nagyon hamar lefoglalták helyeiket a csapatok az egész napos viadalon, melyet önkormányzatunk támogatásával a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hozott ismét tető alá.
A szervezők ezúttal két hatos csoportba osztották a résztvevő együtteseket, melyek hétfőn délelőtt nyolc órától a sportcsarnok nagytermében, míg tizenkettőtől már a kisteremben is megmérették magukat. a végig sportszerű küzdelmet hozó csatározások első köréből a csoportok első négy helyezettje jutott tovább a délután négy órakor kezdődő egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy közé Ruform, a Kemi-Ker Kft., a Kinder Surprise és a Rozé Fröccs csapatai kerültek be, s közülük végül a Kemi-Ker és a Rozé Fröccs küzdhetett meg az aranyéremért.

Az este hat órakor kezdődő bronzmeccsen a Kinder Surprise gárdája nagy csatában, 2-0-ra győzte le a Ruformot, míg a fináléban a Rozé Fröccs diadalmaskodott hasonló arányban, így idén ők szerezték meg a Szabadság Kupa első helyét. Ahogy azt megszokhattuk már, a torna végén az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők: a legjobb játékosnak járó elismerést Balogh Dávid (Rozé Fröccs), a legjobb kapusét Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.) vehette át, a gólkirályi címet Nyúl Péter (Kinder Surprise) szerezte meg. A DLSZ + díjat a Ruform csapatának vezetője, Aladics Tamás kapta meg, méghozzá azért, mert már nem először hozta el együttesét a tőlünk 132 kilométerre található Bácsbokodról.
A nap végén érthetően elégedetten értékelt a viadal főszervezője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megragad minden olyan alkalmat, amikor az amatőr kispályás labdarúgókat meg tudja mozgatni. Ezt tettük október 23-án, nemzetünk ünnepén is, ahol együtt, közösen az amatőr játékosokkal fejet hajtottunk az 56-os hősök előtt. Ezt követően már pattoghatott a labda a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, remek mérkőzések, kiváló hangulat, sportszerű játék jellemezte a tornát. A nap végén természetesen díjaztuk a legjobbakat is, kupákkal, érmekkel és oklevéllel ismertük el aznapi remek teljesítményüket. Mindemellett jár a köszönet Dunaújváros önkormányzatának, hiszen velük közösen tudjuk megvalósítani céljainkat, vagyis, hogy sportolásra hívjuk akár a nemzeti ünnepen is a Dunaújváros és környéke lakosságát.

A IV. Szabadság Kupa dobogósai: 1. Rozé Fröccs, 2. Kemi-Ker Kft., 3. Kinder Surprise

Különdíjak

Legjobb játékos: Balogh Dávid (Rozé Fröccs)
Legjobb kapus: Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Nyúl Péter (Kinder Surprise)
DLSZ +: Aladics Tamás (Ruform)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.

Tanulságos meccs volt!

Tanulságos meccs volt!

2019. augusztus 17. (szombat)

Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen, a háromgólos előnyét elpuskázó Dunaferr végül egygólos vereséget szenvedett a lengyel Leszno elleni felkészülési találkozón.

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot

2019. augusztus 17. (szombat)

Átadták a felújított Nemzeti Evezős és Kajak-Kenu Olimpia Központot csütörtökön: a Maty-éri versenypályán jövő szerdán kezdődik az olimpiai kvalifikációs világbajnokság.

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

Lengyel vendégjáték a sportcsarnokban

2019. augusztus 17. (szombat)

A lengyel első ligába idén feljutott Futsal Leszno ellen lép pályára a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata a sportcsarnokban ma este hat órától.

Bíztató játékot mutatott a DAB

Bíztató játékot mutatott a DAB

2019. augusztus 16. (péntek)

Folyamatosan javuló teljesítményt nyújtott, de végül hosszabbítás után 3-2-es vereséget szenvedett a Jesenice otthonában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A szünet után hengerelt a Kohász

A szünet után hengerelt a Kohász

2019. augusztus 16. (péntek)

Parádés második félidei játékkal győzte le 31-25-re a Kisvárdát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a IX. Érdi Kupa második napján.