A Szabadság Kupáért fociztak

spigott - 2017. október 24. 8:00

A Rozé Fröccs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megendezett IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Tizenkét együttes részvételével rendezték meg nemzeti ünnepünkön a IV. Szabadság Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó tornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Ahogy azt megszokhattuk már az elmúlt évek rendezvényein, ezúttal is nagyon hamar lefoglalták helyeiket a csapatok az egész napos viadalon, melyet önkormányzatunk támogatásával a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség hozott ismét tető alá.
A szervezők ezúttal két hatos csoportba osztották a résztvevő együtteseket, melyek hétfőn délelőtt nyolc órától a sportcsarnok nagytermében, míg tizenkettőtől már a kisteremben is megmérették magukat. a végig sportszerű küzdelmet hozó csatározások első köréből a csoportok első négy helyezettje jutott tovább a délután négy órakor kezdődő egyenes kieséses szakaszba. A legjobb négy közé Ruform, a Kemi-Ker Kft., a Kinder Surprise és a Rozé Fröccs csapatai kerültek be, s közülük végül a Kemi-Ker és a Rozé Fröccs küzdhetett meg az aranyéremért.

Az este hat órakor kezdődő bronzmeccsen a Kinder Surprise gárdája nagy csatában, 2-0-ra győzte le a Ruformot, míg a fináléban a Rozé Fröccs diadalmaskodott hasonló arányban, így idén ők szerezték meg a Szabadság Kupa első helyét. Ahogy azt megszokhattuk már, a torna végén az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták a szervezők: a legjobb játékosnak járó elismerést Balogh Dávid (Rozé Fröccs), a legjobb kapusét Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.) vehette át, a gólkirályi címet Nyúl Péter (Kinder Surprise) szerezte meg. A DLSZ + díjat a Ruform csapatának vezetője, Aladics Tamás kapta meg, méghozzá azért, mert már nem először hozta el együttesét a tőlünk 132 kilométerre található Bácsbokodról.
A nap végén érthetően elégedetten értékelt a viadal főszervezője, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor is.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség megragad minden olyan alkalmat, amikor az amatőr kispályás labdarúgókat meg tudja mozgatni. Ezt tettük október 23-án, nemzetünk ünnepén is, ahol együtt, közösen az amatőr játékosokkal fejet hajtottunk az 56-os hősök előtt. Ezt követően már pattoghatott a labda a Dunaújvárosi Sportcsarnokban, remek mérkőzések, kiváló hangulat, sportszerű játék jellemezte a tornát. A nap végén természetesen díjaztuk a legjobbakat is, kupákkal, érmekkel és oklevéllel ismertük el aznapi remek teljesítményüket. Mindemellett jár a köszönet Dunaújváros önkormányzatának, hiszen velük közösen tudjuk megvalósítani céljainkat, vagyis, hogy sportolásra hívjuk akár a nemzeti ünnepen is a Dunaújváros és környéke lakosságát.

A IV. Szabadság Kupa dobogósai: 1. Rozé Fröccs, 2. Kemi-Ker Kft., 3. Kinder Surprise

Különdíjak

Legjobb játékos: Balogh Dávid (Rozé Fröccs)
Legjobb kapus: Kovács Ádám (Kemi-Ker Kft.)
Gólkirály: Nyúl Péter (Kinder Surprise)
DLSZ +: Aladics Tamás (Ruform)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

Dunaújvárosi aranyeső Kiskundorozsmán

2022. aug. 08.

Tíz dobogós helyezéssel, köztük négy aranyéremmel zárták a dunaújvárosi versenyzők a Kiskundorozsmán megrendezett Táv- és Távcéllövő Országos Bajnokságot.

Irány az Európa-bajnokság

Irány az Európa-bajnokság

2022. aug. 08.

A Bácskay Csenge, Székely Zója (Postás SE), Kovács Zsófia, Mayer Gréta, Makovits Mirtill (DKSE) alkotta felnőtt női tornászválogatott ma utazott el Münchenbe az Európa-bajnokságra, a junior női csapattal közösen.

Új edző a futsalosok élén

Új edző a futsalosok élén

2022. aug. 08.

Tóth Árpád irányítja a Dunaújváros Futsal felnőtt együttesének munkáját a 2022/2023-as szezonban.

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

Slihoczki Ádámék negyedikek a vb-n

2022. aug. 07.

Negyedik helyen végzett Slihoczki Ádámék kenu négyese a kanadai világbajnokság ötszáz méteres döntőjében.

Aranyos zárás a bajnokságon

Aranyos zárás a bajnokságon

2022. aug. 07.

Összesen hat éremnek örülhettek a dunaújvárosi úszók a Debrecenben megrendezett Serdülő Országos Bajnokságon.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2022. aug. 07.

A BKV Előre elleni sima, háromgólos győzelemmel jutott be a Magyar Kupa második fordulójába a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hetedik a hely a vb-döntőben!

Hetedik a hely a vb-döntőben!

2022. aug. 06.

Bár féltávnál még dobogós helyen állt, a véghajrát követően a hetedik helyet érte el Hajdu Jonatán és Fekete Ádám kettőse a Kanadában zajló kajak-kenu világbajnokságon. Ez is gyönyörű, csak így tovább, fiúk!