Bravúr kell a továbbjutáshoz

spigott - 2017. október 25. 8:00

A bajnoki élvonal negyedik helyén álló Vasas ellen lép pályára ma este nyolc órától a Magyar Kupa hetedik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A szezon legnehezebbnek ígérkező mérkőzése vár a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely a Magyar Kupa hetedik fordulójában lép pályára ma este nyolc órától az NB I-es Vasas FC ellen. Ugyan Dobos Barna tanítványai hazai környezetben küzdhetnek meg élvonalbeli vetélytársukkal, a találkozó egyértelmű esélyesének a vendégek számítanak, akik hat győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel állnak az NB I-es tabella negyedik helyén.

Ez persze nem jelenti azt, hogy a mieink feltartott kezekkel lépnének pályára a fővárosiak ellen sőt, mint azt szakvezetőnk elmondta, igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy meglepjék piros-kékeket, s mivel egy meccsen bármi megtörténhet (erről a sorozat küzdelmeitől már tegnap elköszönt Ferencváros és Haladás is tudna mesélni), nem mondanak le a továbbjutásról sem, igaz azzal mindenki tisztában van, hogy ehhez nagyon komoly bravúrra lenne szükség.

- A hétvégi bajnokink végeredménye finoman szólva sem lelkesített minket, nagyon nagy lehetőségünk volt arra, hogy pontot, pontokat szerezzünk idegenben. Ez azonban egy másik versenysorozat, egyértelműen a Vasas az esélyes, de tegnap is születtek már meglepetések, kiesett a Haladás és a Fradi, s bár mi harmadosztályúak vagyunk, az a célunk, hogy megpróbáljuk ezt a különbséget minél jobban csökkentetni, ráadásul egy mérkőzésen nagyon sok minden előfordulhat, szóval szeretnénk szépen helyt állni.

Csehi Tamásékra nagyon nehéz feladat vár ma este! (Kép: DO-archív)

Én személy szerint bízom abban, hogy játékosaink mindent el fognak követni a minél szebb eredmény elérésében, nem feltartott kézzel akarunk kimenni a pályára, meglátjuk, hogy ezt a kétosztálynyi különbséget tudjuk-e ezen a mérkőzésre kompenzálni. Arról, hogy pontosan milyen felállásban kezdünk az este nyolckor kezdődő mérkőzésen, a ma délelőtti edzés ad választ, van azért egy-két sérültünk, meglátjuk.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.