Most Kovács Zsófi a válogatott legfőbb reménysége

Szárszó Lajos - 2017. október 3. 14:58

A következő napokban Kovács Zsófiáért izgulhatunk ismét, ugyanis a Dunaferr SE tornásza Eb-ezüstérmesként, Világkupa széria-győztesként bizonyíthat a montreali torna világbajnokságon.

Lassan egy hete már, hogy Kovács Zsófia és edzője, Trenka János a magyar tornász válogatott küldöttségével elutazott Kanadába, pontosabban annak második legnagyobb városába, Montreálba. Természetesen nem azért, hogy megtekintsék a város öt legszebb látványosságát, hanem azért, mert ez a csodálatos város ad otthont október 2-8. között a tornászok világbajnokságának. A hét napig tartó viadalon 80 ország több mint 500 tornásza méri össze tudását, ahol az első három nap a selejtezőké lesz, melyet követően kerül sor az egyéni összetett és a szerenkénti döntőkre. Számunkra mostantól következnek az izgalmak, hiszen a magyar hölgyek - Kovács Zsófia, Alt-Salty Dália és Tömböl Boglárka - holnap, a verseny harmadik napján a 4. csoportban lépnek a szerekhez.

A Dunaferr SE versenyzője nagy izgalommal és jó formában várja a bemutatkozást, aki a vb-re alaposan és tudatos munkával készült fel. Az Eb ezüstérmes Zsófia remekül szerepelt a szombathelyi világkupán, ahol két szeren – felemás korláton és gerendán - ezüstérmet nyert, majd társaival együtt Budapesten vett részt a válogatott edzőtáborában. Ez idő alatt egyre javuló formát mutatott, amely azért kiemelten fontos, mert a Dunaferr SE tornásza a kanadai vb-n mind a négy szeren és összetettben is versenyez majd. Mint azt az elutazás előtt megtudtuk Zsófitól a célja az, hogy egyéni összetettben és kedvenc szerén, felemás korláton is a legjobb 24-be kerüljön. Ehhez azonban a maximális tudására, és az új környezethez való alkalmazkodásra van szükség, főként az időeltolódás miatt.

Képek: DO-archív

Éppen erre fektették a hangsúlyt a versenyt megelőző edzéseken és a tegnapi pódium edzésen is, ahol már a verseny helyszínén gyakorolhattak. Kovács Zsófia, Dunaújváros olimpikon tornásza összességében valamennyi szeren jó teljesítményt nyújtott. Új, a világbajnokságra készített gyakorlatai, összekötései, elemei mind talajon, mind felemáskorláton és ugrásban is jól sikerültek, egy kisebb hiba csupán gerenda gyakorlatába csúszott bele, így sikerre éhesen várja a holnapi bemutatkozást.

A montreali világbajnokság programja:
(A program a montreali, helyi idő szerint lett feltüntetve, az időeltolódás a magyar időhöz képest - 6 óra.)
október 04. szerda 16:00-18:00 női selejtező 4. csoport
október 06. péntek 19:00 női egyéni összetett döntő
október 07. szombat 13:00 szerenkénti finálék (férfi talaj, ló, gyűrű, női ugrás, felemáskorlát)
október 08. vasárnap 13:00 szerenkénti finálék (férfi ugrás, korlát, nyújtó, női gerenda, talaj)

A rovat további hírei: Sport

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.