Minifoci-vb: kiütés és továbbjutás

2017. október 12. (csütörtök) 8:00 - spigott

Nagyon sima, 6-0-s győzelmet aratott Irak ellen, s bejutott a legjobb tizenhat közé a magyar minifoci válogatott a tunéziai világbajnokságon.

A Mexikótól elszenvedett 3-1-es vereség, valamint a Chile elleni 1-1-es döntetlen után Irak ellen zárta a tunéziai világbajnokság csoportküzdelmeit a magyar minifoci válogatott. A több dunaújvárosi játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályás csapatának labdarúgója) felálló magyar válogatottnak legalább öt góllal kellett nyernie ahhoz, hogy a második helyen jusson tovább csoportjából, ami finoman szólva sem ígérkezett könnyű feladatnak.

A magyar csapatból eltiltás miatt Sikur Lajos és Fekete Róbert, míg sérülés miatt Béres Ferenc hiányzott, ám ennek ellenére is kiválóan kezdtek a mieink, akik a hatodik percben Rajz Miklós szép találatával megszerezték a vezetést, majd Bognár Bence révén a kilencedik percben megduplázták előnyüket (2-0).

Kép forrása: Magyar Minifutball Szövetség

A folytatásban is fölényben játszott a magyar csapat, ám helyzeteivel nem gazdálkodott túl jól, így a kapura nem sok veszélyt jelentő irakiak egészen a meccs hajrájáig jól tartották magukat. A 39. percben azonban Cseszneki megtörte a magyar gólcsendet, majd a következő bő tíz percben Lak Imre egyszer, míg volt dunaújvárosi Nagy Attila kétszer talált be az iraki kapuba, így a magyar válogatott végül kiütéses, 6-0-s sikert aratva, csoportmásodikként jutott be a világbajnokság legjobb tizenhat csapata közé. Sok pihenő azonban nem jut válogatottunknak, ugyanis ma este – magyar idő szerint – fél héttől már a Líbia elleni nyolcaddöntőben kell bizonyítania a csapatnak.

Magyarország – Irak 6-0 (2-0)

Gólszerzőink: Nagy A. 2, Rajz, Bognár, Cseszneki, Lak.

A rovat további hírei: Sport

Kiütéses sikerrel előzött a Kemi-Ker

Kiütéses sikerrel előzött a Kemi-Ker

2017. december 14. (csütörtök)

Egy híján húsz gólt szerezve gyűjtötte be második győzelmét a Dunaújvárosi Futsal Bajnokságban a Kemi-Ker Kft. együttese.

Hazai évzáró a Fradi ellen

Hazai évzáró a Fradi ellen

2017. december 14. (csütörtök)

A Ferencváros elleni hazai találkozóval búcsúzik a 2017-es esztendőtől ma este nyolc órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Más súlycsoport

Más súlycsoport

2017. december 13. (szerda)

Erősen tartalékos felállásban is biztosan, 9-3-ra nyerte a Vasas elleni kupamérkőzését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

2017. december 13. (szerda)

Rendkívül sikeres esztendőt zárt a Dunaferr SE mind az öt szakosztálya, melyek az éves visszatekintő és az egyéni jutalmak átvétele után jó hangulatú játékokkal zárták le a 2017-es évet.

Szép siker a rangadón

Szép siker a rangadón

2017. december 13. (szerda)

A négy gólig jutó Garda Krisztina vezérletével aratott 12-11-es győzelmet a Ferencváros elleni fővárosi találkozón a DUE-Maarsk-Graphics női vízilabda csapata.

Tét nélkül a kupában

Tét nélkül a kupában

2017. december 13. (szerda)

A Vasas elleni hazai találkozóval zárja a Magyar Kupa küzdelmeit ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Évzáró a Fradi ellen

Évzáró a Fradi ellen

2017. december 13. (szerda)

Az idei év utolsó bajnoki mérkőzését az egyre jobban játszó Ferencváros ellen játssza a A DUE-Maarks Graphics női vízilabda csapata.