Minifoci-vb: kiütés és továbbjutás

2017. október 12. (csütörtök) 8:00 - spigott

Nagyon sima, 6-0-s győzelmet aratott Irak ellen, s bejutott a legjobb tizenhat közé a magyar minifoci válogatott a tunéziai világbajnokságon.

A Mexikótól elszenvedett 3-1-es vereség, valamint a Chile elleni 1-1-es döntetlen után Irak ellen zárta a tunéziai világbajnokság csoportküzdelmeit a magyar minifoci válogatott. A több dunaújvárosi játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályás csapatának labdarúgója) felálló magyar válogatottnak legalább öt góllal kellett nyernie ahhoz, hogy a második helyen jusson tovább csoportjából, ami finoman szólva sem ígérkezett könnyű feladatnak.

A magyar csapatból eltiltás miatt Sikur Lajos és Fekete Róbert, míg sérülés miatt Béres Ferenc hiányzott, ám ennek ellenére is kiválóan kezdtek a mieink, akik a hatodik percben Rajz Miklós szép találatával megszerezték a vezetést, majd Bognár Bence révén a kilencedik percben megduplázták előnyüket (2-0).

Kép forrása: Magyar Minifutball Szövetség

A folytatásban is fölényben játszott a magyar csapat, ám helyzeteivel nem gazdálkodott túl jól, így a kapura nem sok veszélyt jelentő irakiak egészen a meccs hajrájáig jól tartották magukat. A 39. percben azonban Cseszneki megtörte a magyar gólcsendet, majd a következő bő tíz percben Lak Imre egyszer, míg volt dunaújvárosi Nagy Attila kétszer talált be az iraki kapuba, így a magyar válogatott végül kiütéses, 6-0-s sikert aratva, csoportmásodikként jutott be a világbajnokság legjobb tizenhat csapata közé. Sok pihenő azonban nem jut válogatottunknak, ugyanis ma este – magyar idő szerint – fél héttől már a Líbia elleni nyolcaddöntőben kell bizonyítania a csapatnak.

Magyarország – Irak 6-0 (2-0)

Gólszerzőink: Nagy A. 2, Rajz, Bognár, Cseszneki, Lak.

A rovat további hírei: Sport

Nem bírtuk legyűrni a Dabast

Nem bírtuk legyűrni a Dabast

2017. október 21. (szombat)

A kifejezetten jó formában játszó Dunaújváros ezúttal a tabellán hatodik helyet elfoglaló Dabas FC otthonába látogatott. A mieinknek kettős célja volt, hiszen meg szerették volna őrizni a tabellán elfoglalt első helyezésüket, ezzel együtt megszerezni a három bajnoki pontot.

Rangadót nyert a DSE Akadémia

Rangadót nyert a DSE Akadémia

2017. október 21. (szombat)

A röplabda bajnokság másodosztályában a Dunaferr SE Röplabda Akadémia három játszmában győzött a Zalaegerszeg ellen.

Botlott az Akrasz-Bau

Botlott az Akrasz-Bau

2017. október 21. (szombat)

Nagy esélyt szalasztott el az Akrasz-Bau, mely meglepő vereséget szenvedett a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának pénteki fordulójában.

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2017. október 21. (szombat)

Az első negyedben még akadozott a gépezet, ám a folytatásban már esélyt sem adott a házigazda egrieknek a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata a két gárda pénteki bajnokiján.

Rangadó idegenben

Rangadó idegenben

2017. október 21. (szombat)

A hatodik helyezett Dabas vendégeként lép pályára ma délután fél háromtól a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB 3-as bajnokság 11. fordulójában.

Nem tudott kimászni a gödörből a DAB

Nem tudott kimászni a gödörből a DAB

2017. október 20. (péntek)

Borzalmas első tíz perc után ugyan becsülettel küzdött, ám esélye sem volt a hat gólig jutó MAC ellen a pontszerzésre a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának.

Fontos pontokat szerzett a Dunaferr

Fontos pontokat szerzett a Dunaferr

2017. október 20. (péntek)

A találkozón rengeteg helyzetet kidolgozó Dunaferr nagy csatában egygólos győzelmet aratott a Bőny ellen.