Minifoci-vb: kiütés és továbbjutás

2017. október 12. (csütörtök) 8:00 - spigott

Nagyon sima, 6-0-s győzelmet aratott Irak ellen, s bejutott a legjobb tizenhat közé a magyar minifoci válogatott a tunéziai világbajnokságon.

A Mexikótól elszenvedett 3-1-es vereség, valamint a Chile elleni 1-1-es döntetlen után Irak ellen zárta a tunéziai világbajnokság csoportküzdelmeit a magyar minifoci válogatott. A több dunaújvárosi játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályás csapatának labdarúgója) felálló magyar válogatottnak legalább öt góllal kellett nyernie ahhoz, hogy a második helyen jusson tovább csoportjából, ami finoman szólva sem ígérkezett könnyű feladatnak.

A magyar csapatból eltiltás miatt Sikur Lajos és Fekete Róbert, míg sérülés miatt Béres Ferenc hiányzott, ám ennek ellenére is kiválóan kezdtek a mieink, akik a hatodik percben Rajz Miklós szép találatával megszerezték a vezetést, majd Bognár Bence révén a kilencedik percben megduplázták előnyüket (2-0).

Kép forrása: Magyar Minifutball Szövetség

A folytatásban is fölényben játszott a magyar csapat, ám helyzeteivel nem gazdálkodott túl jól, így a kapura nem sok veszélyt jelentő irakiak egészen a meccs hajrájáig jól tartották magukat. A 39. percben azonban Cseszneki megtörte a magyar gólcsendet, majd a következő bő tíz percben Lak Imre egyszer, míg volt dunaújvárosi Nagy Attila kétszer talált be az iraki kapuba, így a magyar válogatott végül kiütéses, 6-0-s sikert aratva, csoportmásodikként jutott be a világbajnokság legjobb tizenhat csapata közé. Sok pihenő azonban nem jut válogatottunknak, ugyanis ma este – magyar idő szerint – fél héttől már a Líbia elleni nyolcaddöntőben kell bizonyítania a csapatnak.

Magyarország – Irak 6-0 (2-0)

Gólszerzőink: Nagy A. 2, Rajz, Bognár, Cseszneki, Lak.

A rovat további hírei: Sport

Újra pályán az élvonal

Újra pályán az élvonal

2018. március 23. (péntek)

A dobogóra pályázó együttesek közül kettő is pályára lépett csütörtökön este a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának első tavaszi fordulójában.

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

Tombor István nevét viseli az új edzőterem

2018. március 22. (csütörtök)

A Gurics György Birkózó Centrumban adták át ma délután a Dunaferr SE birkózó szakosztályának új edzőtermét.

Az ötödik helyért játszik a válogatott

Az ötödik helyért játszik a válogatott

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női vízilabda-válogatott alulmaradt az oroszokkal vívott első mérkőzésén az Európa Kupa spanyolországi hatos döntőjében, így pénteken az elődöntő helyett az ötödik helyért szállhat vízbe.

Egygólos vereség Hollandia ellen

Egygólos vereség Hollandia ellen

2018. március 22. (csütörtök)

A magyar női kézilabda-válogatott 19-18-ra kikapott csütörtökön a világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Hollandia csapatától Győrben, a decemberi kontinenstorna selejtezősorozatában.

Újabb Kohász-siker

Újabb Kohász-siker

2018. március 22. (csütörtök)

Hullámzó játékkal aratott 30-21-es győzelmet a Kecskemét elleni edzőmérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

Tovább száguldanak a serdülők

Tovább száguldanak a serdülők

2018. március 22. (csütörtök)

A negyedik helyezett Tamási otthonában is nagyon sima győzelmet aratott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülő együttese.

Továbbjutás a diákolimpián

Továbbjutás a diákolimpián

2018. március 22. (csütörtök)

A Dózsa iskola leány csapata a második, míg a fiúk az első helyen jutottak tovább a III. korcsoportos röplabda diákolimpia országos döntőjébe.