Minifoci-vb: kiütés és továbbjutás

2017. október 12. (csütörtök) 8:00 - spigott

Nagyon sima, 6-0-s győzelmet aratott Irak ellen, s bejutott a legjobb tizenhat közé a magyar minifoci válogatott a tunéziai világbajnokságon.

A Mexikótól elszenvedett 3-1-es vereség, valamint a Chile elleni 1-1-es döntetlen után Irak ellen zárta a tunéziai világbajnokság csoportküzdelmeit a magyar minifoci válogatott. A több dunaújvárosi játékossal (Fekete Róbert, Varga Csaba és Bánfalvi Balázs a Dunaferr DUE Renalpin FC futsalosainak, Nagy Attila a Karmacsi Autó, míg Sikur Lajos, Sós Márkó, Béres Ferenc és Rajz Miklós a Dunaferr Vasas kispályás csapatának labdarúgója) felálló magyar válogatottnak legalább öt góllal kellett nyernie ahhoz, hogy a második helyen jusson tovább csoportjából, ami finoman szólva sem ígérkezett könnyű feladatnak.

A magyar csapatból eltiltás miatt Sikur Lajos és Fekete Róbert, míg sérülés miatt Béres Ferenc hiányzott, ám ennek ellenére is kiválóan kezdtek a mieink, akik a hatodik percben Rajz Miklós szép találatával megszerezték a vezetést, majd Bognár Bence révén a kilencedik percben megduplázták előnyüket (2-0).

Kép forrása: Magyar Minifutball Szövetség

A folytatásban is fölényben játszott a magyar csapat, ám helyzeteivel nem gazdálkodott túl jól, így a kapura nem sok veszélyt jelentő irakiak egészen a meccs hajrájáig jól tartották magukat. A 39. percben azonban Cseszneki megtörte a magyar gólcsendet, majd a következő bő tíz percben Lak Imre egyszer, míg volt dunaújvárosi Nagy Attila kétszer talált be az iraki kapuba, így a magyar válogatott végül kiütéses, 6-0-s sikert aratva, csoportmásodikként jutott be a világbajnokság legjobb tizenhat csapata közé. Sok pihenő azonban nem jut válogatottunknak, ugyanis ma este – magyar idő szerint – fél héttől már a Líbia elleni nyolcaddöntőben kell bizonyítania a csapatnak.

Magyarország – Irak 6-0 (2-0)

Gólszerzőink: Nagy A. 2, Rajz, Bognár, Cseszneki, Lak.

A rovat további hírei: Sport

Új védőt igazolt a DPASE

Új védőt igazolt a DPASE

2018. július 17. (kedd)

A tavalyi ezüstérmes Pécs együttesétől szerződött Dunaújvárosba a 26 éves Puskás Gábor.

Könnyed siker a szerbek ellen is

Könnyed siker a szerbek ellen is

2018. július 17. (kedd)

Magabiztos, 23-6-os győzelmet aratott a szerbek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzésen a magyar női vízilabda válogatott.

Verhető ellenfél a kupában

Verhető ellenfél a kupában

2018. július 17. (kedd)

A svájci Spono Eagles, vagy a koszovói KHF Shqiponja Gjakove lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatának ellenfele az EHF Kupa második selejtezőkörében.

Új edzővel, új alapokon

Új edzővel, új alapokon

2018. július 17. (kedd)

Bachrathy Kornél irányításával, elsősorban az utánpótlás nevelésre összpontosít a jövőben a Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Klujber Katrin a világ tetején!

Klujber Katrin a világ tetején!

2018. július 17. (kedd)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia újdonsült világbajnoka, Klujber Katrin szerint elsősorban egységének, elszántságának köszönhette azt junior válogatottunk, hogy minden mérkőzését megnyerve hódította el a debreceni junior kézilabda világbajnokság első helyét.

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

Két dunaújvárosi a vb-csapatban

2018. július 16. (hétfő)

A Dunaferr SE versenyzői közül Kiss Balázs és Hajdu Jonatán is részt vehet a kajak-kenusok portugáliai világbajnokságán.

Teljes az Acélbikák légiós kerete

Teljes az Acélbikák légiós kerete

2018. július 16. (hétfő)

A 27 éves finn Jaakko Turtiainen is a Dunaújvárosi Acélbikák együttesénél folytatja pályafutását.