Végzetes kettő perc

Szárszó Lajos - 2017. október 7. 19:54

A második harmad hajrájában két perc alatt három gólt kapott, s végül 3-1-es vereséget szenvedett Brassóban a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A tegnapi napon Csíkszeredában vereséget szenvedett Acélbikák ezúttal Brassóban próbálták megszerezni a bajnoki pontokat. Mivel a vendéglátók is kikaptak pénteken, őket az Újpest győzte le, így mindkét gárdának bőven volt min javítania. A találkozónak az is tétje volt, hogy a 7. helyen álló, eddig hat ponttal rendelkező Dunaújváros meg tudja-e őrizni két pontos előnyét a brassóiakkal szemben, vagy esetleges hazai siker esetén helycsere következik a tabellán. Ráadásul a két együttes között az idei kiírásban ez volt az első összecsapás, így a bajnokság folytatása miatt mindenképpen fontos volt, hogy mely csapat tudja ráerőltetni játékát a másikra. A meccs nagy kérdése volt még, hogy az Acélbikák tudják-e stabilizálni az eddig mutatott hullámzó teljesítményüknek az eredményes részét, ezzel együtt tudnak-e iramot diktálni úgy, hogy a befejező harmadra nem fogy el az erejük, mint tegnap Csíkszeredában. Talán az előző mérkőzésekből tanulva nem estek egymásnak a felek az első húsz percben, de azért a kapusoknak volt dolguk. A hazai oldalon Tőke, míg DAB-nál Duschek hárította remekül a kapura tartó korongokat, így a felek akkor sem tudtak előnyhöz jutni, amikor létszámfölényben játszottak.

Erre a Dunaújvárosnak volt több lehetősége, hiszen kétszer is, Yemelyanenko Evgeny, majd Mihály Árpád kiállítása után emberelőnyben játszhattak, de ezekkel a lehetőségekkel nem tudtak élni Azariék. Amiért azonban dicséreti illette David Musial együttesét, hogy a meccs 14. percében Nagy Márk Máté szabálytalankodása után sikerült kivédekezni egy létszámhátrányos helyzetet. A gól nélküli első harmad után ismét a DAB használhatta volna ki, hogy Mihály Edét fogásért ültették le a büntetőpadra a játékvezetők, azonban ebből sem sikerült megszerezni a vezetést. Egy kisebb csetepaté is kialakult közben Macmillan Robert Logan és Skrypets Daniil között, így mindketten kiülhettek a padra gondolkodni, és lehiggadni. Amíg ők a két perces büntetésüket töltötték, a hazaiak megszerezték a vezetést. A mérkőzés 35. percében Filip Richard vette be Duschek kapuját (1-0). Ettől kezdve már gólszerzési kényszerben voltak a Bikák, így a támadásokra nagyobb energiát kellett fordítaniuk, miközben figyelniük kellett arra, hogy hátul ne nyíljanak ki, hiszen egy újabb kapott gól akár a mérkőzést döntően befolyásolhatta volna. Sajnos azonban két percen belül ismét betaláltak a hazaiak, ezúttal Bíró Mátyás volt eredményes, aki Péter Zsolt passzát vágta a ketrecbe (2-0). Ez alaposan megfogta a Bikákat, míg felpörgette a hazaiakat, akik egy perccel a harmad végét jelző dudaszó előtt Roberto Gliga találatának köszönhetően megháromszorozták előnyüket (3-0).

Képek: DO-archív

Sajnos ez már nem az első ilyen mérkőzésük az újvárosiaknak, hogy rövid időn belül több gólt kapnak, amely a jövőre előre tekintve elgondolkodtató. A háromgólos előny birtokában játszó hazaiak a harmadik harmad legelején ismét emberhátrányba kerültek, ezúttal Nagy Csaba akadályozta szabálytalanul az újvárosi támadót, majd három perc elteltével Mihály Ede követte őt a büntetőpadon, azonban ezekkel a lehetőséggel sem tudtak élni a Bikák. Ekkor már csak tíz perc volt hátra a mérkőzésből, így eldőlni látszott az ütközet. Újabb gólszerzési esélyt kapott az újváros Mihály Árpád kiállításakor, ezt azonban egy csapatbüntetés miatt – túl sok játékos volt a jégen – egy perc múlva el is szállt csakúgy, mint a cél, vagyis a pontszerzés Brassóban. A legvégén Zsók Levente kiállításából végül sikerült a szépítés, Mestyán István lőtte a becsületgólunkat, amely csak gyógyír volt a vereségre.

ASC Corona 2010 Brasov – DAB 3-1 (0-0, 3-0, 0-1)

ASC Corona 2010 Brasov: Tőke – Stoflet, Filip 1, Walls (1), Gliga 1, Macmillan (1), Sirokovs, Nagy, Bíró G., Molnár, Mihály Á., Yemelyanenko (1), Bors, Zabludovsky, Tranca, Mihály E., Nagy, Saluga, Bíró M. 1, Zsók, Péter (1). Vezetőedző: Martin Lacroix.

DAB: Duschek – Orbán, Skypets, Azari, Borbás, Nagy, Hetényi, Mestyán 1, Nageler, Izacky, Novotny, Lencsés, Hruby, Odnoga, Silló (1), Németh, Erdélyi, Makovics, Tanka, Léránt, Török. Vezetőedző: David Musial.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.