Dunaújváros Hetilap

Vona kilencven napja nem kért bocsánatot

2017. október 12. (csütörtök) 16:32 - Molnár Emese

Már kilencven napja nem kért bocsánatot Vona, Gábor, a Jobbik elnöke az idősektől a sértő megjegyzése miatt.

Erről beszélt sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt felidézte, július 14-én tett látogatást a dunaújvárosi piacon Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, és az ott tapasztaltak hatására írt egy Facebook-bejegyzést, amelyben úgy fogalmazott, „Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”. Cserna Gábor azt mondta, helyben és a parlamentben is arra szólították fel a Jobbikot, hogy kérjen bocsánatot az idősektől a sértő megjegyzés miatt, de kilencven nap még mindig nem volt elegendő ahhoz, hogy megtegyék. Cserna Gábor szerint abban bízhat az ellenzéki párt, hogy idővel elhomályosulnak a sértő gondolatok, de a Fidesz továbbra is elvárja a bocsánatkérést, és emlékeztetni fogják az embereket a botrányos megnyilatkoztatásra. Bírálta a Jobbikot azért is, mert szerinte a hatalomért és a pénzért eladják magukat, naponta változtatják álláspontjukat, nem támogatták azt az alkotmánymódosítást, amellyel a migránsok ellen lépett fel a kormány, és a béruniós kampányuk is csak kommunikációs fogás.

Cserna Gábor arról is beszélt, hogy a fideszes városvezetés az országban egyedülálló módon támogatja a Dunaújvárosban élő nyugdíjasokat, a költségvetési lehetőség függvényében, a megbecsülés jeléül, és decemberben, még a karácsonyi ünnepek előtt ismét egy egyszeri, ötezer forintos támogatásban részesítik őket.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Felújítások, hatalmas siker

D+ Híradó - Felújítások, hatalmas siker

2018. január 22. (hétfő)

Felújítások Ercsiben, határozati javaslat, hatalmas siker volt a XVI. Carissa Kupa - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Határozati javaslat

Határozati javaslat

2018. január 22. (hétfő)

Barta Endre, a Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője sajtótájékoztatót tartott ma a zöld SZTK épületénél.

730 milliós fejlesztés Ercsiben

730 milliós fejlesztés Ercsiben

2018. január 22. (hétfő)

Mintegy hatszázhetven millió forintból újítják fel a Nagyboldogasszony templomot, és 61 millió forintból alakítanak ki kormányablakot Ercsiben.

In memoriam dr. Kálmán András

In memoriam dr. Kálmán András

2018. január 22. (hétfő)

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata sajnálattal értesült arról, hogy Dr. Kálmán András Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője 68 évesen váratlanul elhunyt.

D+ Híradó - Carissa Kupa, Szabadegyetem

D+ Híradó - Carissa Kupa, Szabadegyetem

2018. január 21. (vasárnap)

Carissa Kupa tizenhatodszor, Szakrális Szabadegyetem, mammográfiai szűrés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Meghalt Kálmán András

Meghalt Kálmán András

2018. január 21. (vasárnap)

Meghalt Kálmán András, Dunaújváros egykori polgármestere, az MSZP volt országgyűlési képviselője - közölte a párt vasárnap az MTI-vel. A volt városvezető 68 évesen, váratlanul hunyt el.

D+ Híradó - Kiállítás, versek

D+ Híradó - Kiállítás, versek

2018. január 20. (szombat)

Kiállítás a KMI-ben, a Magyar Kultúra Napjára emlékeztek az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.