Dunaújváros Hetilap

Vona kilencven napja nem kért bocsánatot

2017. október 12. (csütörtök) 16:32 - Molnár Emese

Már kilencven napja nem kért bocsánatot Vona, Gábor, a Jobbik elnöke az idősektől a sértő megjegyzése miatt.

Erről beszélt sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt felidézte, július 14-én tett látogatást a dunaújvárosi piacon Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, és az ott tapasztaltak hatására írt egy Facebook-bejegyzést, amelyben úgy fogalmazott, „Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”. Cserna Gábor azt mondta, helyben és a parlamentben is arra szólították fel a Jobbikot, hogy kérjen bocsánatot az idősektől a sértő megjegyzés miatt, de kilencven nap még mindig nem volt elegendő ahhoz, hogy megtegyék. Cserna Gábor szerint abban bízhat az ellenzéki párt, hogy idővel elhomályosulnak a sértő gondolatok, de a Fidesz továbbra is elvárja a bocsánatkérést, és emlékeztetni fogják az embereket a botrányos megnyilatkoztatásra. Bírálta a Jobbikot azért is, mert szerinte a hatalomért és a pénzért eladják magukat, naponta változtatják álláspontjukat, nem támogatták azt az alkotmánymódosítást, amellyel a migránsok ellen lépett fel a kormány, és a béruniós kampányuk is csak kommunikációs fogás.

Cserna Gábor arról is beszélt, hogy a fideszes városvezetés az országban egyedülálló módon támogatja a Dunaújvárosban élő nyugdíjasokat, a költségvetési lehetőség függvényében, a megbecsülés jeléül, és decemberben, még a karácsonyi ünnepek előtt ismét egy egyszeri, ötezer forintos támogatásban részesítik őket.

A rovat további hírei: Közélet

Számlánként félmilliós bírság?

Számlánként félmilliós bírság?

2018. augusztus 15. (szerda)

Már szankcionálhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlaadat-szolgáltatás elmulasztását, számlánként 500 ezer forint is lehet a bírság - hívta fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary vezető adószakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

A megújult főtérhez megújult kávézó

A megújult főtérhez megújult kávézó

2018. augusztus 15. (szerda)

Szerdán délelőtt megnyitott a felújított és kibővített kávézó a Városháza téren. A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója.

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

2018. augusztus 14. (kedd)

Aszályos időszak van mögöttünk, Mesepont lesz az MMK-ban, új kiállítás nyílt a KMI-ben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Szúnyogirtás lesz

Szúnyogirtás lesz

2018. augusztus 13. (hétfő)

Ezen a héten több mint háromszáz településen - köztük városunk térségében is - zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. 

Városrészi Nap idén is!

Városrészi Nap idén is!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Szeptember 2-án ismét egy remek Városrészi Napra invitálják a szervezők az érdeklődőket a Március 15. térre. Délelőtt tíz órakor kezdődnek a színpadi programok, melyek délután négykor zárulnak a Bojtorján együttes koncertjével. Mutatjuk a részletes programot.