Dunaújváros Hetilap

Vona kilencven napja nem kért bocsánatot

2017. október 12. (csütörtök) 16:32 - Molnár Emese

Már kilencven napja nem kért bocsánatot Vona, Gábor, a Jobbik elnöke az idősektől a sértő megjegyzése miatt.

Erről beszélt sajtótájékoztatóján Cserna Gábor, a Fidesz helyi szervezetének elnöke. Mint azt felidézte, július 14-én tett látogatást a dunaújvárosi piacon Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke, és az ott tapasztaltak hatására írt egy Facebook-bejegyzést, amelyben úgy fogalmazott, „Húzták maguk mögött a kis bevásárló kosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt”. Cserna Gábor azt mondta, helyben és a parlamentben is arra szólították fel a Jobbikot, hogy kérjen bocsánatot az idősektől a sértő megjegyzés miatt, de kilencven nap még mindig nem volt elegendő ahhoz, hogy megtegyék. Cserna Gábor szerint abban bízhat az ellenzéki párt, hogy idővel elhomályosulnak a sértő gondolatok, de a Fidesz továbbra is elvárja a bocsánatkérést, és emlékeztetni fogják az embereket a botrányos megnyilatkoztatásra. Bírálta a Jobbikot azért is, mert szerinte a hatalomért és a pénzért eladják magukat, naponta változtatják álláspontjukat, nem támogatták azt az alkotmánymódosítást, amellyel a migránsok ellen lépett fel a kormány, és a béruniós kampányuk is csak kommunikációs fogás.

Cserna Gábor arról is beszélt, hogy a fideszes városvezetés az országban egyedülálló módon támogatja a Dunaújvárosban élő nyugdíjasokat, a költségvetési lehetőség függvényében, a megbecsülés jeléül, és decemberben, még a karácsonyi ünnepek előtt ismét egy egyszeri, ötezer forintos támogatásban részesítik őket.

A rovat további hírei: Közélet

Tudományos értekezlet a Városházán

Tudományos értekezlet a Városházán

2018. április 21. (szombat)

Tizennyolcadik alkalommal tartottak tudományos értekezletet a megyei egészségügyi szakdolgozók. A programnak a Városháza rendezvényterme adott otthont.

D+ Híradó - Elsősegély verseny, párbaj

D+ Híradó - Elsősegély verseny, párbaj

2018. április 20. (péntek)

Újra versenyeztek az életmentő palánták, egyenletmegoldó párbaj a Bánkiban, itthon lép pályára a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Ismét püspöki mise lesz a városban

Ismét püspöki mise lesz a városban

2018. április 19. (csütörtök)

Ismét római katolikus püspök látogat Dunaújvárosba: ezúttal Bíró László katolikus tábori püspök tart szentmisét április 22-én (a húsvéti időszak 4. vasárnapján) délelőtt ½ 11 órai kezdettel az óvárosi (Szentháromság) katolikus templomban. 

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

Készülhetnek a tervek a sportcsarnok felújításához

2018. április 19. (csütörtök)

Mintegy hetven napirendi pontról tárgyaltak az áprilisi közgyűlésen a képviselők. Szó volt a Modern Városok Programról, az élményfürdőről, a sportcsarnokról, a helyi szennyvíztisztító telepről, és az Útkeresés Segítő Szolgálat ideiglenes költözéséről egyaránt.

Élő közvetítés a közgyűlésről

Élő közvetítés a közgyűlésről

2018. április 19. (csütörtök)

Élőben közvetítjük az áprilisi közgyűlést a Városházáról. A képviselőtestület tagjai több mint hatvan napirendi pontban döntenek. Kövessék Önök is élőben az eseményeket a D+TV adásán keresztül, itt a DO-n.

Változik a vasúti menetrend!

Változik a vasúti menetrend!

2018. április 19. (csütörtök)

A munkanap áthelyezése miatt változik a vonatok közlekedési rendje a hétvégén. Április 20-án, pénteken a munkanapra, 21-én, szombaton a péntekre érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. Változik a közlekedés rendje MÁV-HÉV-nél is , 20-án az éjszakai hévek nem közlekednek - közölte a MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

D+ Híradó - Tavaszi munkák, közlekedés

D+ Híradó - Tavaszi munkák, közlekedés

2018. április 18. (szerda)

Tavaszi munkák a mezőgazdaságban, a helyes közlekedés a körforgónál, oviszínház az MMK-ban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.