Zöld és sárga mindenütt

2017. október 4. (szerda) 18:39 - Vass Ádám

A Vasvári iskolában ismét megrendezték az iskolahetet, és mint mindig, most is zöldben és sárgában pompázott az egész épület, beleértve a diákokat is.

Már múlt hét szombaton elindult a Vasvári hét az iskola udvarán, ahol a szokásoknak megfelelően az őszi kavalkádon a szülőkkel együtt a tanárok és a diákok egy jó hangulatú pikniken számos játékos vetélkedőn vehettek részt. Az idén már hatvanhat éves intézmény városunk legrégebbi iskolája, színei szinte mindig is a zöld és a sárga voltak, ezért a hétfői napon minden osztály megpróbált ennek megfelelően kiöltözni. Sportiskolához méltón ebből is verseny lett, így külön díjazták azt az osztályt, aki száz százalékosan teljesítette az „elszíneződést”. Kedden egészségnapot tartottak, valamint sor került az elsősök meseváltójára is. Szerdán a gyerekek az Állatok Világnapját ünnepelték, míg a felnőttek egy hasznos előadáson vettek részt.

Dunaújváros Kenyerének eladásából az elmúlt negyedévben az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete részesülhetett, akik augusztus elején 550.600 forinttal gazdagodhattak. Ebből az összegből támogatták azt a rendezvényt, ami a Vasvári iskola igazgatóhelyettesének, Kaszás Tóth Eszternek köszönhetően jött létre. Az előadás témája az autista gyerekek integrációja volt, a résztvevők pedig főként a tankerület pedagógusai voltak, akik a gyakorlati életben előforduló problémák megoldásairól hallhattak példákat és kaphattak segítséget a szakembertől. A közel két órás fórumot Őszi Tamásné Patrícia, az Autizmus Alapítvány igazgatója vezette, aki elmondta, hogy bár több tanfolyam és előadás várja a pedagógus kollégákat, mégis elkélne még több szakmai segítség a témában, ezért kiemelten hasznos egy ehhez hasonló rendezvény.

A vasvárisok csütörtökön sem unatkoznak, az elsősöket ugyanis ekkor avatják fel és kapják meg sárga kengurus kendőjüket, feltéve, ha kiállják a próbákat. Az iskolahetet a pénteki aradi vértanúkra emlékezés zárja.

A rovat további hírei: Oktatás

Aranyos elsősök

Aranyos elsősök

2017. október 19. (csütörtök)

Másfél hónap telt el a tanévkezdés óta, ennyi idejük volt az újdonsült diákoknak belerázódni az iskolai életbe, felvenni a ritmust és felnőni a feladathoz, amit a suli állít eléjük. Az Arany iskola három elsős osztályának tanulói szerda délután vették az akadályt és beléphettek a nagyok világába.

Bérletes diákok

Bérletes diákok

2017. október 18. (szerda)

A Szilágyi iskola diákjai szeretnek színházba járni, erre a tanévre is megváltották a bérleteket a Bartók színházba az osztályfőnökeik segítségével.

Jön az ingyen wifi az iskolákba

Jön az ingyen wifi az iskolákba

2017. október 16. (hétfő)

Szupergyors internetet és teljes wifi-lefedettséget kapnak az állami és egyházi iskolák 2019 végéig - jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.

Elkezdődött a keresztféléves felvételi

Elkezdődött a keresztféléves felvételi

2017. október 16. (hétfő)

Már lehet jelentkezni a jövő februárban induló keresztféléves felsőoktatási képzésekre. A jelentkezők november 15-ig dönthetik el, hogy melyik egyetem vagy főiskola milyen képzésén szeretnének továbbtanulni - közölte az Oktatási Hivatal (OH) az MTI-vel.

Elkezdődtek az őszi érettségik

Elkezdődtek az őszi érettségik

2017. október 13. (péntek)

Pénteken a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbeli vizsgáival kezdődik a 2017/2018-as tanév őszi érettségi időszaka - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.

A tanév első rajzai az Aranyban

A tanév első rajzai az Aranyban

2017. október 12. (csütörtök)

Az Arany iskola tanulói már hosszú idő óta töltenek el egy hetet a képespusztai alkotótáborban, az ott készült képekből pedig mindig a tanév első kiállítása nyílik.

Emelt szintű érettségi nélkül nincs tovább?

Emelt szintű érettségi nélkül nincs tovább?

2017. október 12. (csütörtök)

Az Oktatási Hivatal már közzétette a tantárgylistát, mely tárgyakból lehet majd az 2018-as érettségi-vizsgaidőszakban emelt szintű vizsgát tenni. Több alap- és osztatlan szakra csak azok juthatnak be, akik egy vagy két tantárgyból emelt szintű érettségit tesznek – hívja fel a figyelmet az Eduline oktatási portál.