Zöld és sárga mindenütt

2017. október 4. (szerda) 18:39 - Vass Ádám

A Vasvári iskolában ismét megrendezték az iskolahetet, és mint mindig, most is zöldben és sárgában pompázott az egész épület, beleértve a diákokat is.

Már múlt hét szombaton elindult a Vasvári hét az iskola udvarán, ahol a szokásoknak megfelelően az őszi kavalkádon a szülőkkel együtt a tanárok és a diákok egy jó hangulatú pikniken számos játékos vetélkedőn vehettek részt. Az idén már hatvanhat éves intézmény városunk legrégebbi iskolája, színei szinte mindig is a zöld és a sárga voltak, ezért a hétfői napon minden osztály megpróbált ennek megfelelően kiöltözni. Sportiskolához méltón ebből is verseny lett, így külön díjazták azt az osztályt, aki száz százalékosan teljesítette az „elszíneződést”. Kedden egészségnapot tartottak, valamint sor került az elsősök meseváltójára is. Szerdán a gyerekek az Állatok Világnapját ünnepelték, míg a felnőttek egy hasznos előadáson vettek részt.

Dunaújváros Kenyerének eladásából az elmúlt negyedévben az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete részesülhetett, akik augusztus elején 550.600 forinttal gazdagodhattak. Ebből az összegből támogatták azt a rendezvényt, ami a Vasvári iskola igazgatóhelyettesének, Kaszás Tóth Eszternek köszönhetően jött létre. Az előadás témája az autista gyerekek integrációja volt, a résztvevők pedig főként a tankerület pedagógusai voltak, akik a gyakorlati életben előforduló problémák megoldásairól hallhattak példákat és kaphattak segítséget a szakembertől. A közel két órás fórumot Őszi Tamásné Patrícia, az Autizmus Alapítvány igazgatója vezette, aki elmondta, hogy bár több tanfolyam és előadás várja a pedagógus kollégákat, mégis elkélne még több szakmai segítség a témában, ezért kiemelten hasznos egy ehhez hasonló rendezvény.

A vasvárisok csütörtökön sem unatkoznak, az elsősöket ugyanis ekkor avatják fel és kapják meg sárga kengurus kendőjüket, feltéve, ha kiállják a próbákat. Az iskolahetet a pénteki aradi vértanúkra emlékezés zárja.

A rovat további hírei: Oktatás

Kisbiológusok nagy találkozója

Kisbiológusok nagy találkozója

2018. március 24. (szombat)

Hagyományosan a víz világnapjához kapcsolódóan rendezték meg idén is a Kisbiológusok találkozóját a Széchenyi István Gimnáziumban.

Legyél a saját főnököd!

Legyél a saját főnököd!

2018. március 20. (kedd)

Hasznos előadással várták a hallgatókat a Dunaújvárosi Egyetem Semmelweis úti kollégiumában. A prezentáció során a vállalkozások indításáról, előnyeiről, a kezdéshez igénybe vehető állami támogatásokról hallhattak bővebb információkat, többek közt dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőtől is.

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2018. március 17. (szombat)

Crime story, írly hejesen, bévéverseny - iskolai kishíreink egy csokorban.

Barátságos versengés angolul

Barátságos versengés angolul

2018. március 13. (kedd)

Sok éves hagyományát folytatta a Bánki iskola kedden délután, amikor újabb versenyre hívta a város és a környék iskoláinak angolosait.

Ha elfejeted, megbüntetnek!

Ha elfejeted, megbüntetnek!

2018. március 12. (hétfő)

Március 31-én lejár az előző félévben kiadott diákigazolvány-matrica hatálya, ezért a MÁV-Start arra figyelmezteti a diákokat, hogy március végéig gondoskodjanak igazolványuk érvényesítéséről.

Iskolai kishírek

Iskolai kishírek

2018. március 11. (vasárnap)

Kolesz pingpong, Szimat Szolgálat, országos táncverseny, könyvtár és színház - iskolai kishíreink egy csokorban.

Harminc éve a diákokért

Harminc éve a diákokért

2018. március 10. (szombat)

A Mol Mester-M Díjjal ismerte el Szücsné dr. Harkó Enikő munkásságát. Az egymillió forinttal járó díjra korábbi tanítványaik jelölhették mentoraikat.