Zöld és sárga mindenütt

2017. október 4. (szerda) 18:39 - Vass Ádám

A Vasvári iskolában ismét megrendezték az iskolahetet, és mint mindig, most is zöldben és sárgában pompázott az egész épület, beleértve a diákokat is.

Már múlt hét szombaton elindult a Vasvári hét az iskola udvarán, ahol a szokásoknak megfelelően az őszi kavalkádon a szülőkkel együtt a tanárok és a diákok egy jó hangulatú pikniken számos játékos vetélkedőn vehettek részt. Az idén már hatvanhat éves intézmény városunk legrégebbi iskolája, színei szinte mindig is a zöld és a sárga voltak, ezért a hétfői napon minden osztály megpróbált ennek megfelelően kiöltözni. Sportiskolához méltón ebből is verseny lett, így külön díjazták azt az osztályt, aki száz százalékosan teljesítette az „elszíneződést”. Kedden egészségnapot tartottak, valamint sor került az elsősök meseváltójára is. Szerdán a gyerekek az Állatok Világnapját ünnepelték, míg a felnőttek egy hasznos előadáson vettek részt.

Dunaújváros Kenyerének eladásából az elmúlt negyedévben az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete részesülhetett, akik augusztus elején 550.600 forinttal gazdagodhattak. Ebből az összegből támogatták azt a rendezvényt, ami a Vasvári iskola igazgatóhelyettesének, Kaszás Tóth Eszternek köszönhetően jött létre. Az előadás témája az autista gyerekek integrációja volt, a résztvevők pedig főként a tankerület pedagógusai voltak, akik a gyakorlati életben előforduló problémák megoldásairól hallhattak példákat és kaphattak segítséget a szakembertől. A közel két órás fórumot Őszi Tamásné Patrícia, az Autizmus Alapítvány igazgatója vezette, aki elmondta, hogy bár több tanfolyam és előadás várja a pedagógus kollégákat, mégis elkélne még több szakmai segítség a témában, ezért kiemelten hasznos egy ehhez hasonló rendezvény.

A vasvárisok csütörtökön sem unatkoznak, az elsősöket ugyanis ekkor avatják fel és kapják meg sárga kengurus kendőjüket, feltéve, ha kiállják a próbákat. Az iskolahetet a pénteki aradi vértanúkra emlékezés zárja.

A rovat további hírei: Oktatás

SZIGszalag 2017

SZIGszalag 2017

2017. december 15. (péntek)

A Széchenyi István Gimnázium folytatta a szalagavatók sorát pénteken délután a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnokában.

Elindult a karrierprogram

Elindult a karrierprogram

2017. december 13. (szerda)

A Dunaferr iskola autószerelő szakos diákjai az országban szinte egyedülálló módon vehetnek részt a Ford Közép-és Kelet-Európai Kft.-vel, valamint dunaújvárosi Autó Máté Kft.-vel kialakított karrierprogramján.

Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

Palkovics: a felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk

2017. december 11. (hétfő)

A felsőoktatás az egyik legsikeresebb rendszerünk, amely iránt erős a közbizalom - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatásért felelős államtitkára az egyetemi és főiskolai tanári kinevezések átadásakor hétfőn Budapesten.

Segít az önkormányzat

Segít az önkormányzat

2017. december 07. (csütörtök)

Keresik az azonnali megoldást az Arany iskola épületének javítási munkálataira.

Személyesen keresi fel az államtitkárt

Személyesen keresi fel az államtitkárt

2017. december 07. (csütörtök)

A Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője, Pintér Tamás arról tartott sajtótájékoztatót, hogy az Arany János Általános Iskolában az épület rossz műszaki állapota miatt, nehéz körülmények között kell tanulniuk a diákoknak.

Segít az egyetem a felvételizőknek

Segít az egyetem a felvételizőknek

2017. december 07. (csütörtök)

Matematikai érettségire és angol nyelvvizsgára való felkészítést kínál a Dunaújvárosi Egyetem, nem csak a továbbtanulás előtt álló fiataloknak, hanem már idősebb, tanulni vágyó felnőtteknek is.

Teljes energetikai felújítás a Vasváriban 300 millióból

Teljes energetikai felújítás a Vasváriban 300 millióból

2017. december 06. (szerda)

Teljes energetikai felújítást végeznek a Vasvári Pál Általános Iskolán: minden ablakot és ajtót korszerűre cserélnek, szigetelik az épületet és még napelemeket is kihelyeznek a tetőre.