Zöld és sárga mindenütt

2017. október 4. (szerda) 18:39 - Vass Ádám

A Vasvári iskolában ismét megrendezték az iskolahetet, és mint mindig, most is zöldben és sárgában pompázott az egész épület, beleértve a diákokat is.

Már múlt hét szombaton elindult a Vasvári hét az iskola udvarán, ahol a szokásoknak megfelelően az őszi kavalkádon a szülőkkel együtt a tanárok és a diákok egy jó hangulatú pikniken számos játékos vetélkedőn vehettek részt. Az idén már hatvanhat éves intézmény városunk legrégebbi iskolája, színei szinte mindig is a zöld és a sárga voltak, ezért a hétfői napon minden osztály megpróbált ennek megfelelően kiöltözni. Sportiskolához méltón ebből is verseny lett, így külön díjazták azt az osztályt, aki száz százalékosan teljesítette az „elszíneződést”. Kedden egészségnapot tartottak, valamint sor került az elsősök meseváltójára is. Szerdán a gyerekek az Állatok Világnapját ünnepelték, míg a felnőttek egy hasznos előadáson vettek részt.

Dunaújváros Kenyerének eladásából az elmúlt negyedévben az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete részesülhetett, akik augusztus elején 550.600 forinttal gazdagodhattak. Ebből az összegből támogatták azt a rendezvényt, ami a Vasvári iskola igazgatóhelyettesének, Kaszás Tóth Eszternek köszönhetően jött létre. Az előadás témája az autista gyerekek integrációja volt, a résztvevők pedig főként a tankerület pedagógusai voltak, akik a gyakorlati életben előforduló problémák megoldásairól hallhattak példákat és kaphattak segítséget a szakembertől. A közel két órás fórumot Őszi Tamásné Patrícia, az Autizmus Alapítvány igazgatója vezette, aki elmondta, hogy bár több tanfolyam és előadás várja a pedagógus kollégákat, mégis elkélne még több szakmai segítség a témában, ezért kiemelten hasznos egy ehhez hasonló rendezvény.

A vasvárisok csütörtökön sem unatkoznak, az elsősöket ugyanis ekkor avatják fel és kapják meg sárga kengurus kendőjüket, feltéve, ha kiállják a próbákat. Az iskolahetet a pénteki aradi vértanúkra emlékezés zárja.

A rovat további hírei: Oktatás

Megújult a Petőfi iskola is

Megújult a Petőfi iskola is

2018. július 16. (hétfő)

Az önkormányzat támogatást nyert három általános iskola felújítására. A közelmúltban készült el 303 millió forintból a Vasvári iskola energetikai korszerűsítése, most pedig a Petőfi iskola munkálatait is befejezték a szakemberek.

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

Európai felmérésekben is jól teljesít a magyar felsőoktatás

2018. július 07. (szombat)

Az Európai Unió (EU) által végzett nemzetközi hallgatói felmérés alapján a magyar hallgatók az európai átlagnál elégedettebbek a felsőoktatás színvonalával és szervezettségével. A diákok több mint kétharmada jónak tartja a hazai intézmények infrastrukturális körülményeit is - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Mese a táborban, minden héten

Mese a táborban, minden héten

2018. július 05. (csütörtök)

A nyár folyamán az MMK hat hetes gyermektáborában minden csütörtökön az Esztrád színház társulata érkezik a kicsikhez és egy vicces, interaktív előadással lepik meg őket.

A Dunaferr iskola is bekerült

A Dunaferr iskola is bekerült

2018. július 03. (kedd)

Lezárult a Hankook Oktatási Pályázati Programja, amelyre a régió oktatási intézményei nevezhettek. A gumiabroncsgyártó 5 iskolát választott ki, amelyek gépparkfejlesztését egyenként 2 millió forinttal támogatja.

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

Tisztújítás a Magyar Rektori Konferencián

2018. június 30. (szombat)

Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választották a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnökévé, mandátuma vasárnaptól két évre szól. A megbízatásának lejártával távozó eddigi elnök, Bódis József július 1-jétől oktatásért felelős államtitkárként dolgozik tovább.

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

Kovács Bendegúz Magyarország Jó Tanulója – Jó Sportolója

2018. június 29. (péntek)

A 2017-ben elért kiváló sportolói munkájának és tanulmányi eredményének köszönhetően vette át a Dunaferr SE kajakosa a legjobbaknak járó díjat.

Nyelvi tábor Horvátországban

Nyelvi tábor Horvátországban

2018. június 28. (csütörtök)

Az Adriai-tenger partján tanulja a horvát nyelvet ezen a héten a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola több tanulója.