A MAC ellen most sem ment

spigott - 2017. november 22. 20:57

Idén harmadszor kapott ki hazai pályán a MAC együttesétől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, melyet ezúttal a Magyar Kupában győztek le simán a fővárosiak.

Rendkívül nehéz feladat várt ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóira, akik a MAC elleni találkozóval folytatták a Magyar Kupa selejtezőjének küzdelmeit. A továbbra is tartalékos (Koitmaa és Mestyán is sérült) DAB-nak ugyanis mindenképpen nyernie kellett ahhoz, hogy reális esélye maradjon a négyes döntő elérésére, ám ez nem ígérkezett könnyű menetnek, mivel a fővárosiak idén kétszer mérkőztek meg a mieinkkel Dunaújvárosban, s mindkétszer győzelmet arattak. A mérkőzésen egyébként egy új játékos is beöltözött az Acélbikáknál, az amerikai kapus Alex Scola személyében, akit a közelmúltban megsérült Koitmaa pótlására igazolt le ma a csapat vezetése, igaz ő ezúttal csak a kispadon kapott helyet.

A fővárosiak ezúttal is lényegesen jobban kezdték a mérkőzést, s tették többször is próbára Duschek kapust, aki szerencsére az első tizenöt percben állta a rohamokat, s gyakorlatilag egyedül tartotta az Acélbikákat. A második fővárosi emberelőnynél azonban már ő is tehetetlen volt, s a látottak alapján egyáltalán nem érdemtelenül szerezte meg a vezetést a vendégcsapat, mely sokkal gyorsabban és pontosabban játszott a hibát hibára halmozó hazaiaknál. Nem sokáig állt azonban 0-1 az eredményjelzőn, mert a 17. percben emberfórba került a DAB is, s az előnyt Izacky használta ki egy remek lövéssel, ám miután kiegészültek a vendégek, ismét magukhoz ragadták az irányítást, s Klempa révén visszavették az előnyt (1-2).

A második felvonás valamivel kiegyenlítettebb játékot hozott, mindkét kapusnak akadt bőven feladata, ám Duschek és Bálizs is lehúzta a rolót, így ebben a felvonásban sem változott sokáig az eredmény. A 35. percben azonban Vokla egy kékvonalas bombával megtörte a gólcsendet, s ekkor már érezhető volt, hogy nincs annyi a mieinkben, hogy talpra álljanak, különösen úgy, hogy időközben Erdélyi és Novotny is megsérült. A harmadik felvonás túl sok izgalmat nem, viszont igen komoly MAC-fölényt hozott, s bár egy ideig tartotta magát együttesünk, az 52. percben Macaulay, pár cserével később Dudas mattolta Duscheket, végleg eldöntve ezzel a pontok sorsát. A hajrában Orbán előbb a vele kekeckedő Tóth Gergelyt, majd Cunnighamet páholta el alaposan, de ezen kívül sok mindennek nem örülhettek a DAB drukkerei, mert a MAC simán nyert, s ezzel bejutott a Magyar Kupa négyes döntőjébe, míg a DAB-nak már csak matematikai esélye maradt a továbbjutásra.

DAB – MAC 1-5 (1-2, 0-1, 0-2)

DAB: Duschek – Orbán, Skrypets, Izacky 1, Nageler, Novotny, Erdélyi, Léránt, Azari, Háry, Turcotte, Hruby, Lencsés, Nagy, Odnoga, Silló, Tanka, Borbás (1), Németh, Török. Vezetőedző: Jason Morgan.

MAC: Bálizs – Keresztury, Nagy K., Terbócs, Cunningham (1), Garát, Dudas 1 (2), Pozsgai, Dansereau (1), Brown (2), Klempa 1 (1), Macaulay 1 (1), Vokla 1, Bodó, Orban 1, Somogyi, Molnár, Tóth R., Majoross, Tóth G. Vezetőedző: Majoross Gergely.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.