Dunaújváros Hetilap

A migráció belpolitikai kérdés

2017. november 14. (kedd) 20:38 - Molnár Emese

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője, a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagja tartott lakossági fórumot a nemzeti konzultáció témájában kedden délután városunkban. A képviselőt teltház fogadta a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében, ahol a Soros-tervről, a migráció veszélyeiről, következményeiről beszélt az érdeklődőknek.

A fórum házigazdája ezúttal is dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője volt, aki elmondta, már több mint 1,12 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet a keddi összesítések szerint, amiről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára számolt be a Facebook-oldalán. Dr. Galambos Dénes hangsúlyozta, november 24-ig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket, illetve eddig lehet az interneten keresztül is válaszolni rájuk. Arról is szólt, hogy a Soros-terv kapcsán szervezett konzultációban nemzeti sorskérdésekről van szó, Magyarország önrendelkezési jogáról, szuverenitásáról, az emberek biztonságáról.

Csizi Péter a fórum elején elmondta, Pécsen személyesen is tapasztalták, milyen is az Európát most érő migráció.

- Az ellenzék sokszor azt mondja, hogy nem létezik a Soros-terv és gyakorlatilag az a gazdasági bevándorlás és annak irányítottsága sem, amit tapasztalunk, és hogy ez csak egy fikció. Viszont vagyunk jó páran, főleg Magyarország déli határa mentén, akik a két szemünkkel láttuk a valóságot. 2015-ben a saját lakókörnyezetünkben tapasztaltuk, hogy milyen is az a migráció, az a népvándorlás, amely most érinti Európát, és hogy ez nem véletlenül alakult ki, hanem igenis, komoly szálak mozgatják. Mi Pécsett tudjuk, milyen az, hogy ha az ember menekül a háború miatt, és ott kell hagyni az otthonát, hiszen a délszláv háború során nagyon sok menekültet fogadtunk be. Erre nagyon is büszkék vagyunk, 1997-ben UNESCO béke-díjat is kaptunk. Így pontosan látjuk, hogy milyen különbség van a kettő között. Most nem beszélhetünk menekültválságról, hiszen egy menekült addig menekül, amíg biztonságba nem ér. Ha onnantól kezdve tovább megy, gazdasági bevándorlásról beszélünk. Azt látjuk a NATO és az ENSZ egyes becslése szerint, hogy 34 millió ember már elindult, elhagyta otthonát annak érdekében, hogy Európába jöjjön, és itt kezdjen új életet. Ennyi háború nincs a világban. Minden jel jól mutatja, hogy gazdasági bevándorlásról, azon belül is népvándorlásról beszélünk. Ez nem külpolitika, nem arról szól a helyzet, hogy most Brüsszelben valamit jól vagy rosszul döntenek, és egyébként ez minket nem fog érinteni. Mi Pécsett két hét alatt láttuk, hogy a migráció miként változtatja meg életünket, a közterületeket, a város teljes kultúráját, arculatát. Nagyon jól tudjuk, a kerítés a déli határ mentén azt eredményezi, hogy nincsen Pécs közvetlen határában, Martonfán menekült tábor. Ha nem lenne kerítés, Pécs már Magyarország legnagyobb menekülttábora lenne. Ha olyan kormánya van Magyarországnak, aki engedi a kvótarendszert, és hogy migránsok érkezzenek az országba, azt érezni fogják majd itt, Dunaújvárosban is, mint ami Pécsett is előfordult 2015-ben.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a Soros-terv belpolitikai ügy, többek között gazdasági következményei is lennének a kötelező betelepítéseknek.

- Németország fővárosában már tapasztaltuk azt, hogy a berlini önkormányzat felmérte a szociális bérlakásokat, és az ottani bérlők szerződését felmondta, kitette őket annak érdekében, hogy migránsokat helyezzenek el. Ahogy Németországban, ugyanúgy előfordulhat ez Magyarországon is. Ne felejtsük el azt sem, hogy ma már azt is látjuk, mennyibe kerül egy migráns letelepítése. Nem csak azért, mert maga Soros György beszélt erről, hanem azért, mert Németországban 1100-1500 eurót fizetnek migránsonként, ami havi 350 ezer forintot jelent, két évre 9 millió forintot. Ezt valamiből ki kellene fizetni, a dunaújvárosiaknak éppúgy, mint az ország más adófizető polgárának. Amikor tehát Soros-tervről beszélünk, akkor nem nemzeti külpolitikáról beszélünk, hanem igenis belpolitikáról, a Soros-terv és annak ellenállása helyi ügy, belügy.  

Csizi Péter hangsúlyozta, a magyarok nemzeti ügyként kezelik a migrációt és a bevándorlást.

- Ezt jól láttuk a népszavazáson, az előző nemzeti konzultáción, amikor teltházas fórumok fogadnak minket országszerte, a Fidesz népszerűségében. A statisztikák és a közvélemény kutatások is azt erősítik, hogy az emberek tudják mi a következő választásnak a tétje. Most már egyre nagyobb az átmozgás a különböző ellenzéki pártokat támogató választópolgárok közül a Fidesz irányába. Egyértelmű a tét, mivel az összes ellenzéki párt már arról nyilatkozott, hogy ők a kvótát elfogadhatónak tartják, és a kerítést le kell bontani a déli határon. Gyakorlatilag jövő év tavaszán, az országgyűlési választásokon arra kell majd választ adnunk, hogy egy migrációval, migránsokkal teli, Brüsszelből irányított Magyarországot szeretnénk, vagy maradunk az értékeinknél, az elért eredményeinknél. Minden jel azt mutatja, hogy a magyarok ebben az esetben nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdésként fognak majd dönteni a választások során.

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

D+ TV Híradó - Kiállítás, előadás

2017. november 20. (hétfő)

Kiállítás a Bartókban, színházi előadás az MMK-ban, Kolbászfesztivál idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

D+ TV Híradó - Márton nap, vereség

2017. november 19. (vasárnap)

Márton nap az MMK-ban, búcsú az EHF-Kupától, kollégium felújítás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

D+ TV Híradó - Díjátadó, felújítás

2017. november 18. (szombat)

Gála a Bartókban, nyugdíjas szövetkezet, folytatódik a járdafelújítási program - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A szociális szféra hétköznapi hősei

A szociális szféra hétköznapi hősei

2017. november 18. (szombat)

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Bartók színházban a Szociális Munka Napját, melyen részt vettek a szociális szférában dolgozók és az ellátottak is, illetve átadták a kitüntetéseket az idei év azon dolgozóinak, akik példamutató munkát végeznek területükön.

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

D+ TV Híradó - Lengyel vendégek, felkészülés

2017. november 17. (péntek)

Lengyel delegáció érkezett a városba, EHF Kupa visszavágóra készül a Kohász, pályaválasztás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új barátok Lengyelországból

Új barátok Lengyelországból

2017. november 17. (péntek)

A Dunaújvárosi Egyetem meghívására látogatott el hozzánk a lengyelországi Leszno város küldöttsége, akik a felsőoktatsi intézmény Tudományos Hetén zajló East-West Cohesion konferencia mellett találkoztak Cserna Gábor polgármesterrel és megtekintették a színházat, a múzeumot, valamint a futsal csapatot is az együttműködés jegyében.

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

A nap legfontosabb eseményei - D+ TV Híradó

2017. november 16. (csütörtök)

Közgyűlés, TDK az egyetemen, magabiztos győzelem - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.