Dunaújváros Hetilap

A migráció belpolitikai kérdés

2017. november 14. (kedd) 20:38 - Molnár Emese

Csizi Péter, Pécs országgyűlési képviselője, a Parlament nemzetbiztonsági bizottságának tagja tartott lakossági fórumot a nemzeti konzultáció témájában kedden délután városunkban. A képviselőt teltház fogadta a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében, ahol a Soros-tervről, a migráció veszélyeiről, következményeiről beszélt az érdeklődőknek.

A fórum házigazdája ezúttal is dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője volt, aki elmondta, már több mint 1,12 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációs kérdőívet a keddi összesítések szerint, amiről Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára számolt be a Facebook-oldalán. Dr. Galambos Dénes hangsúlyozta, november 24-ig lehet visszaküldeni a nemzeti konzultációs kérdőíveket, illetve eddig lehet az interneten keresztül is válaszolni rájuk. Arról is szólt, hogy a Soros-terv kapcsán szervezett konzultációban nemzeti sorskérdésekről van szó, Magyarország önrendelkezési jogáról, szuverenitásáról, az emberek biztonságáról.

Csizi Péter a fórum elején elmondta, Pécsen személyesen is tapasztalták, milyen is az Európát most érő migráció.

- Az ellenzék sokszor azt mondja, hogy nem létezik a Soros-terv és gyakorlatilag az a gazdasági bevándorlás és annak irányítottsága sem, amit tapasztalunk, és hogy ez csak egy fikció. Viszont vagyunk jó páran, főleg Magyarország déli határa mentén, akik a két szemünkkel láttuk a valóságot. 2015-ben a saját lakókörnyezetünkben tapasztaltuk, hogy milyen is az a migráció, az a népvándorlás, amely most érinti Európát, és hogy ez nem véletlenül alakult ki, hanem igenis, komoly szálak mozgatják. Mi Pécsett tudjuk, milyen az, hogy ha az ember menekül a háború miatt, és ott kell hagyni az otthonát, hiszen a délszláv háború során nagyon sok menekültet fogadtunk be. Erre nagyon is büszkék vagyunk, 1997-ben UNESCO béke-díjat is kaptunk. Így pontosan látjuk, hogy milyen különbség van a kettő között. Most nem beszélhetünk menekültválságról, hiszen egy menekült addig menekül, amíg biztonságba nem ér. Ha onnantól kezdve tovább megy, gazdasági bevándorlásról beszélünk. Azt látjuk a NATO és az ENSZ egyes becslése szerint, hogy 34 millió ember már elindult, elhagyta otthonát annak érdekében, hogy Európába jöjjön, és itt kezdjen új életet. Ennyi háború nincs a világban. Minden jel jól mutatja, hogy gazdasági bevándorlásról, azon belül is népvándorlásról beszélünk. Ez nem külpolitika, nem arról szól a helyzet, hogy most Brüsszelben valamit jól vagy rosszul döntenek, és egyébként ez minket nem fog érinteni. Mi Pécsett két hét alatt láttuk, hogy a migráció miként változtatja meg életünket, a közterületeket, a város teljes kultúráját, arculatát. Nagyon jól tudjuk, a kerítés a déli határ mentén azt eredményezi, hogy nincsen Pécs közvetlen határában, Martonfán menekült tábor. Ha nem lenne kerítés, Pécs már Magyarország legnagyobb menekülttábora lenne. Ha olyan kormánya van Magyarországnak, aki engedi a kvótarendszert, és hogy migránsok érkezzenek az országba, azt érezni fogják majd itt, Dunaújvárosban is, mint ami Pécsett is előfordult 2015-ben.

Az országgyűlési képviselő arról is beszélt, hogy a Soros-terv belpolitikai ügy, többek között gazdasági következményei is lennének a kötelező betelepítéseknek.

- Németország fővárosában már tapasztaltuk azt, hogy a berlini önkormányzat felmérte a szociális bérlakásokat, és az ottani bérlők szerződését felmondta, kitette őket annak érdekében, hogy migránsokat helyezzenek el. Ahogy Németországban, ugyanúgy előfordulhat ez Magyarországon is. Ne felejtsük el azt sem, hogy ma már azt is látjuk, mennyibe kerül egy migráns letelepítése. Nem csak azért, mert maga Soros György beszélt erről, hanem azért, mert Németországban 1100-1500 eurót fizetnek migránsonként, ami havi 350 ezer forintot jelent, két évre 9 millió forintot. Ezt valamiből ki kellene fizetni, a dunaújvárosiaknak éppúgy, mint az ország más adófizető polgárának. Amikor tehát Soros-tervről beszélünk, akkor nem nemzeti külpolitikáról beszélünk, hanem igenis belpolitikáról, a Soros-terv és annak ellenállása helyi ügy, belügy.  

Csizi Péter hangsúlyozta, a magyarok nemzeti ügyként kezelik a migrációt és a bevándorlást.

- Ezt jól láttuk a népszavazáson, az előző nemzeti konzultáción, amikor teltházas fórumok fogadnak minket országszerte, a Fidesz népszerűségében. A statisztikák és a közvélemény kutatások is azt erősítik, hogy az emberek tudják mi a következő választásnak a tétje. Most már egyre nagyobb az átmozgás a különböző ellenzéki pártokat támogató választópolgárok közül a Fidesz irányába. Egyértelmű a tét, mivel az összes ellenzéki párt már arról nyilatkozott, hogy ők a kvótát elfogadhatónak tartják, és a kerítést le kell bontani a déli határon. Gyakorlatilag jövő év tavaszán, az országgyűlési választásokon arra kell majd választ adnunk, hogy egy migrációval, migránsokkal teli, Brüsszelből irányított Magyarországot szeretnénk, vagy maradunk az értékeinknél, az elért eredményeinknél. Minden jel azt mutatja, hogy a magyarok ebben az esetben nem pártpolitikai, hanem nemzeti kérdésként fognak majd dönteni a választások során.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Felújítás, jótékonyság

D+ Híradó - Felújítás, jótékonyság

2018. július 19. (csütörtök)

Hamarosan elkezdődhet az uszoda felújítása, folytatódik a Dunaújváros Kenyere jótékonysági program, koncert a Ligetben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Közel hárommilliárdból újul meg a városi uszoda

Közel hárommilliárdból újul meg a városi uszoda

2018. július 19. (csütörtök)

Mintegy hárommilliárd forintot biztosít a kormány a Fabó Éva Sportuszoda felújítására. Cserna Gábor polgármester megköszönte a beruházás megvalósulásáért tett közbenjárását, hathatós közreműködését dr. Galambos Dénesnek és dr. Dorkota Lajosnak. Egyúttal felvetette azt is, hogy Pintér Tamás már száz napja parlamenti képviselő, de mit tett ezidáig a városért?

Adomány lesz az adományból

Adomány lesz az adományból

2018. július 19. (csütörtök)

Újabb negyedév telt el, vagyis újabb támogatottal bővült Dunaújváros Kenyerének listája. Ezúttal a Dunaújvárosi Hit Gyülekezete gazdagodott fél millió forinttal, amit teljes egészében a rászorulókra fordítanak majd.

Még öt forinttal olcsóbban

Még öt forinttal olcsóbban

2018. július 19. (csütörtök)

A Mol öt forinttal csökkenti a 95-ös benzin és ugyancsak öt forinttal a gázolaj literenkénti árát pénteken. Ezzel a benzin lára 392, a gázolajé pedig 400 forintra mérséklődik.

D+ Híradó - Versenyben, korszerűsítés

D+ Híradó - Versenyben, korszerűsítés

2018. július 18. (szerda)

A virágosítási verseny zsűrije jött a városba, LED lámpák, három boxklub növendékei mérték össze tudásukat a városban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Nő a köztartozásmentes adózók száma

Nő a köztartozásmentes adózók száma

2018. július 18. (szerda)

Az elmúlt két évben több mint huszonhétezer magánszemély és vállalkozás élt a lehetőséggel, és kérte felvételét a köztartozásmentes adózói adatbázisba - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

Idén is neveztünk a Virágos Magyarország versenyébe

Idén is neveztünk a Virágos Magyarország versenyébe

2018. július 18. (szerda)

Tavaly először vett részt városunk a Virágos Magyarország elnevezésű versenyen, és egyből különdíjban részesült a zsűritől. Most ismét ellátogattak hozzánk, hogy megtekintsék a város zöldterületeit.