Elhozták az összes aranyat!

Szárszó Lajos - 2017. november 21. 8:00

A szerenkénti döntők mellett az egyéni összetett versenyszámát is megnyerték a Dunaferr SE tornászai az Országos Serdülő Bajnokságon, ahol Mayer Gréta négy, míg Makai Lilla egy alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára.

A budapesti Tornacsarnok adott helyet a hétvégén a leány utánpótlás-bajnokságnak, ahol három korosztály legjobb leánytornászai mutatták be tudásukat. Az ország legjobbjai között a serdülő korosztályban voltak érdekeltek Badics Réka és Török Dániel tanítványai, Mayer Gréta és Makai Lilla, akik már a szombati selejtezőkben is maguk mögé utasították ellenfeleiket. A lányok vasárnap is kiválóan szerepeltek, így mind a négy szeren Dunaferr elsőségnek örülhettünk. Ezek alapján nem csupán az egyéni szerenkénti döntőkben, hanem az egyéni összetettben sem találtak legyőzőre tornászaink, hiszen Mayer Gréta az első, míg Makai Lilla a harmadik helyen végzett! Mivel a lányok edzői a verseny idején Franciaországban tartózkodtak, így őket Trenka János vezetőedző kísérte el, aki méltán büszke a sikerekre.

- A nyitónapon még volt egy-két olyan javítani való, melyre felhívtam a gyermekek figyelmét, de ezek igazából apróságok voltak, valamint a szabályok értelmezését beszéltük meg. A vasárnapi döntők előtt jókedvűen beszélgettünk arról, hogy bizony én sem találok most semmi kivetnivalót gyakorlataikban. Ez természetesen nagyon jól esett nekik. A döntőben aztán nagyon felszabadultan versenyeztek, ráadásul, ami nagy fegyvertény, meg tudták ismételni a selejtezőben elért helyezéseiket. Ezzel két nap egymás után is győzni tudtak, vagyis korosztályukban mindent megnyertek, amit lehetett. Csak dicsérni tudom őket elhivatottságukért, elszántságukért, hiszen ezek azok a tulajdonságok, melyek egy versenyzőt naggyá tudnak tenni. Annak ellenére azonban, hogy most mindent megnyertek látjuk, hogy van még hová fejlődni, melyről edzőikkel személyesen is konzultálunk majd.

Torna országos leánybajnokság eredményei:

Egyéni összetett: 1. Mayer Gréta (Dunaferr SE) 48.000, 3. Makai Lilla (Dunaferr SE) 45.000

Szerenkénti döntők

Ugrás: 1. Mayer Gréta 12.750

Felemás korlát: 1. Mayer Gréta 11.150, 2. Makai Lilla 10.350

Gerenda: 1. Makai Lilla 12.700

Talaj: 1. Mayer Gréta 12.550

Kép forrása: Takahashi Katsumi

A rovat további hírei: Sport

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.