Első lépések a pályaválasztás útján

2017. november 9. (csütörtök) 8:05 - Vass Ádám

Egy kis segítség sosem árt, főleg, ha olyan fontos döntésekről van szó, mint amilyen a különböző szakirányok és a megfelelő iskola kiválasztása a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. A Petőfi iskola diákjai egy egész napot szentelhettek a kérdésnek.

Különleges napon vehettek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói. A két évfolyam négy csoportra oszlott, és mindannyian részt vettek a különböző programokon, amik a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre adtak választ, vagy segítették őket a tájékozódásban. A pályaorientációs napon a gyülekező után kezdődtek a programok. Reggel a hetedikesek hat helyszínen, mindenütt negyvenöt percet töltve vettek részt az érdeklődésük és ügyességük vizsgálatán a kézművesség, a műszaki, a kereskedelem, az üzlet-ügyintézés, az egészségügy és szociális szféra, valamint a turizmus és vendéglátás témaköreiben. Ezzel párhuzamosan a második csoport ellátogatott a papírmúzeumba egy tárlatvezetésre és filmvetítésre, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, ebéd után pedig az iskola tornatermében egy játékos sportfoglalkozáson.

A nyolcadikosok a Momertbe látogattak el, utána Orosz Kornél, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársa tartott nekik előadást. A másik csoport a Hankookba utazott, és a délelőtt folyamán felváltva mindannyian egy rendhagyó technika órán vettek részt. A tanműhelyben a Hild iskola diákjai és tanárai várták őket, hogy együtt készítsenek hokedlit egy szakrajz segítségével, saját maguk rakjanak össze madáretetőt, vagy mécsestartót. Az eszközöket és az alapanyagokat mind a Hild iskola biztosította, diákjaik pedig megpróbálták kicsit közelebb hozni a petőfisekhez a szakmájukat, többek közt a teodolit, vagy az általuk is használt építési program megismertetésével.

A diákoknak szóló délelőtti programok után fél hattól egy pályaválasztási szülői értekezletet is tartottak a nyolcadikos diákok szüleinek. Ezen nem csak az osztályfőnökök és Rideg István intézményvezető köszöntötte őket és adtak tájékoztatást a felvételivel kapcsolatban, hanem a város valamennyi középiskolájának képviselője is meghívást kapott.

A rovat további hírei: Oktatás

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

Fél lábbal egy biztos munkahelyen

2017. november 23. (csütörtök)

Leendő mozdonyvezetők középiskolai képzésének támogatása céljából együttműködési megállapodást kötött a Rail Cargo Hungaria Zrt. vasúti árufuvarozási cég a Bánki iskolával és annak tíz diákjával.

Lámpás séta Szent Márton napon

Lámpás séta Szent Márton napon

2017. november 18. (szombat)

A Pentelei Waldorf Általános Iskola Szent Márton-napi ünnepségre invitálta a diákokat és szüleiket pénteken délután, ahol forró tea és finom kalács is várta a résztvevőket.

Szoros verseny, színvonalas előadások

Szoros verseny, színvonalas előadások

2017. november 16. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetemen lezajlott a házi Tudományos Diákköri Konferencia hat szekcióban, magyar és angol nyelven is, melyre összesen 39 dolgozat érkezett.

Állj pályára!

Állj pályára!

2017. november 14. (kedd)

Pályaválasztási kiállítás nyílt a Dunaújvárosi Egyetemen a Fejér Megyei Kormányhivatal szervezésében kedden, a Tudomány Hetének részeként.

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

Megújult a Dózsa iskola tornaterme!

2017. november 14. (kedd)

Az őszi szünet után nagy meglepés várta a Dózsa György Általános Iskola tanulóit, akik nagy örömmel vették birtokukba a megújult tornatermet.

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

Országszerte hasít az újvárosi felsőoktatási modell

2017. november 13. (hétfő)

A Hallgatói Sikerességet Támogató projekt 2012-ben indult az akkor még Dunaújvárosi Főiskolán, azóta rengeteg fejlesztésen és újításon is átesett, mára pedig egy olyan programmá nőtte ki magát, ami országszerte felkeltette a felsőoktatási intézmények figyelmét.

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

Megnézni, kipróbálni, megkóstolni mindent

2017. november 11. (szombat)

Először került megrendezésre a Szakképzés Napja, ahol a Centrum mind a hét tagintézménye egy helyen engedett bepillantást a náluk folyó munkába, amire iskolások százai voltak kíváncsiak pénteken.