Első lépések a pályaválasztás útján

2017. november 9. (csütörtök) 8:05 - Vass Ádám

Egy kis segítség sosem árt, főleg, ha olyan fontos döntésekről van szó, mint amilyen a különböző szakirányok és a megfelelő iskola kiválasztása a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. A Petőfi iskola diákjai egy egész napot szentelhettek a kérdésnek.

Különleges napon vehettek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói. A két évfolyam négy csoportra oszlott, és mindannyian részt vettek a különböző programokon, amik a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre adtak választ, vagy segítették őket a tájékozódásban. A pályaorientációs napon a gyülekező után kezdődtek a programok. Reggel a hetedikesek hat helyszínen, mindenütt negyvenöt percet töltve vettek részt az érdeklődésük és ügyességük vizsgálatán a kézművesség, a műszaki, a kereskedelem, az üzlet-ügyintézés, az egészségügy és szociális szféra, valamint a turizmus és vendéglátás témaköreiben. Ezzel párhuzamosan a második csoport ellátogatott a papírmúzeumba egy tárlatvezetésre és filmvetítésre, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, ebéd után pedig az iskola tornatermében egy játékos sportfoglalkozáson.

A nyolcadikosok a Momertbe látogattak el, utána Orosz Kornél, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársa tartott nekik előadást. A másik csoport a Hankookba utazott, és a délelőtt folyamán felváltva mindannyian egy rendhagyó technika órán vettek részt. A tanműhelyben a Hild iskola diákjai és tanárai várták őket, hogy együtt készítsenek hokedlit egy szakrajz segítségével, saját maguk rakjanak össze madáretetőt, vagy mécsestartót. Az eszközöket és az alapanyagokat mind a Hild iskola biztosította, diákjaik pedig megpróbálták kicsit közelebb hozni a petőfisekhez a szakmájukat, többek közt a teodolit, vagy az általuk is használt építési program megismertetésével.

A diákoknak szóló délelőtti programok után fél hattól egy pályaválasztási szülői értekezletet is tartottak a nyolcadikos diákok szüleinek. Ezen nem csak az osztályfőnökök és Rideg István intézményvezető köszöntötte őket és adtak tájékoztatást a felvételivel kapcsolatban, hanem a város valamennyi középiskolájának képviselője is meghívást kapott.

A rovat további hírei: Oktatás

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum megmutatta, hogy kell ezt csinálni

2018. szeptember 21. (péntek)

Pénteken megtartotta országosan is egyedülálló gigarendezvényét a Szakképzési Centrum. A Centrumban a család elnevezésű egész napos programon, koncertekkel és játékos vetélkedőkkel várták a kilencedik évfolyamos gólyákat.

Tudomány és elektromobilitás

Tudomány és elektromobilitás

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Az Európai Mobilitási Hét programjaihoz csatlakozva a Dunaújvárosi Egyetemen Zöld Napot tartottak és egész délelőtt előadásokkal várták az érdeklődőket.

Nullszaldós a Diákhitel Központ

Nullszaldós a Diákhitel Központ

2018. szeptember 19. (szerda)

A hallgatói hitelrendszert működtető - az alapítói szándék szerint nyereségcél nélkül működő - Diákhitel Központ (DK) Zrt., akárcsak egy éve, nulla forint adózott eredménnyel zárta az első fél évet. A társaság mérlegfösszege június végén 257,994 milliárd forint volt, 2,6 százalékkal csökkent 2017 végéhez képest - ismertette a társaság a BÉT honlapján közzétett jelentésében.

Megszépült a Széchenyi aulája

Megszépült a Széchenyi aulája

2018. szeptember 09. (vasárnap)

Új lámpákkal, padokkal, székekkel és asztalokkal gazdagodott a Széchenyi gimi aulája, így a diákok igazi közösségi térként használhatják a nagyszünetekben.

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

"A Dunaújvárosi Egyetemnek valós jövője van"

2018. szeptember 07. (péntek)

Mintegy ezerhatszáz hallgatóval kezdte meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetem. Cserna Gábor polgármester arról szólt beszédében, hogy Dunaújvárosban különleges értéknek tekintik a tudást, éppen ezért büszkeségnek tekintik, hogy ebben a tanévben is nőtt az egyetemre felvételt nyert hallgatók száma, ami országos viszonylatban is jó eredménynek számít.

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

Megújuló épületek, módszerek és eszközök

2018. szeptember 06. (csütörtök)

Fiatalos, modern arculatot kaptak a közösségi helyek a Lorántffy iskola kollégiumában, és hamarosan elkészülnek a felújításokkal a Rudas koleszában is. Emellett pedagógiai módszertani újításokat vittek véghez a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumban.

Sikeres ökoparty

Sikeres ökoparty

2018. szeptember 05. (szerda)

A Gárdonyi iskola másodikosainak szülői munkaközössége felhívást intézett a diákokhoz és a szülőkhöz, hogy együtt tegyék rendbe az iskola előtti területet.