Első lépések a pályaválasztás útján

2017. november 9. (csütörtök) 8:05 - Vass Ádám

Egy kis segítség sosem árt, főleg, ha olyan fontos döntésekről van szó, mint amilyen a különböző szakirányok és a megfelelő iskola kiválasztása a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. A Petőfi iskola diákjai egy egész napot szentelhettek a kérdésnek.

Különleges napon vehettek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói. A két évfolyam négy csoportra oszlott, és mindannyian részt vettek a különböző programokon, amik a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre adtak választ, vagy segítették őket a tájékozódásban. A pályaorientációs napon a gyülekező után kezdődtek a programok. Reggel a hetedikesek hat helyszínen, mindenütt negyvenöt percet töltve vettek részt az érdeklődésük és ügyességük vizsgálatán a kézművesség, a műszaki, a kereskedelem, az üzlet-ügyintézés, az egészségügy és szociális szféra, valamint a turizmus és vendéglátás témaköreiben. Ezzel párhuzamosan a második csoport ellátogatott a papírmúzeumba egy tárlatvezetésre és filmvetítésre, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, ebéd után pedig az iskola tornatermében egy játékos sportfoglalkozáson.

A nyolcadikosok a Momertbe látogattak el, utána Orosz Kornél, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársa tartott nekik előadást. A másik csoport a Hankookba utazott, és a délelőtt folyamán felváltva mindannyian egy rendhagyó technika órán vettek részt. A tanműhelyben a Hild iskola diákjai és tanárai várták őket, hogy együtt készítsenek hokedlit egy szakrajz segítségével, saját maguk rakjanak össze madáretetőt, vagy mécsestartót. Az eszközöket és az alapanyagokat mind a Hild iskola biztosította, diákjaik pedig megpróbálták kicsit közelebb hozni a petőfisekhez a szakmájukat, többek közt a teodolit, vagy az általuk is használt építési program megismertetésével.

A diákoknak szóló délelőtti programok után fél hattól egy pályaválasztási szülői értekezletet is tartottak a nyolcadikos diákok szüleinek. Ezen nem csak az osztályfőnökök és Rideg István intézményvezető köszöntötte őket és adtak tájékoztatást a felvételivel kapcsolatban, hanem a város valamennyi középiskolájának képviselője is meghívást kapott.

A rovat további hírei: Oktatás

Erdélyben Határtalanul

Erdélyben Határtalanul

2018. június 16. (szombat)

Ady Endre és Arany János nyomában jártak a Dózsa György Általános Iskola diákjai Erdélyben a Határtalanul program keretében.

Négy osztály ballagott a Petőfiből

Négy osztály ballagott a Petőfiből

2018. június 15. (péntek)

Négy osztály hetvennyolc diákja ült izgatottan pénteken délután fél ötkor a Petőfi iskola tantermeiben, és várták, hogy becsöngessenek utolsó osztályfőnöki órájukra.

Véget ér a suli, jön a vakáció

Véget ér a suli, jön a vakáció

2018. június 15. (péntek)

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. 

Vége az emelt szintű szóbeliknek

Vége az emelt szintű szóbeliknek

2018. június 14. (csütörtök)

Befejeződtek csütörtökön az emelt szintű szóbeli emelt szintű érettségi vizsgák, június 18-tól megkezdődnek a szóbelik középszinten - közölte az Oktatási Hivatal csütörtökön az MTI-vel. 

Kitüntették az egyetem vezetőit

Kitüntették az egyetem vezetőit

2018. június 12. (kedd)

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékéremben részesítette, dr. habil András Istvánt, a Dunaújvárosi Egyetem rektorát.

Óvodapedagógusok ünnepe

Óvodapedagógusok ünnepe

2018. június 11. (hétfő)

A pedagógus nap alkalmából az óvónők is ünnepeltek, valamint átadták az idei díjakat a dunaújvárosi tagóvodák legjobb dolgozóinak.

A rossz idő sem volt akadály

A rossz idő sem volt akadály

2018. június 10. (vasárnap)

Ismét megrendezésre került a Szilágyi iskola hagyományos év végi Családi napja, az udvar helyett azonban a tornateremben küzdötték le az akadálypályákat.