Első lépések a pályaválasztás útján

2017. november 9. (csütörtök) 8:05 - Vass Ádám

Egy kis segítség sosem árt, főleg, ha olyan fontos döntésekről van szó, mint amilyen a különböző szakirányok és a megfelelő iskola kiválasztása a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. A Petőfi iskola diákjai egy egész napot szentelhettek a kérdésnek.

Különleges napon vehettek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói. A két évfolyam négy csoportra oszlott, és mindannyian részt vettek a különböző programokon, amik a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre adtak választ, vagy segítették őket a tájékozódásban. A pályaorientációs napon a gyülekező után kezdődtek a programok. Reggel a hetedikesek hat helyszínen, mindenütt negyvenöt percet töltve vettek részt az érdeklődésük és ügyességük vizsgálatán a kézművesség, a műszaki, a kereskedelem, az üzlet-ügyintézés, az egészségügy és szociális szféra, valamint a turizmus és vendéglátás témaköreiben. Ezzel párhuzamosan a második csoport ellátogatott a papírmúzeumba egy tárlatvezetésre és filmvetítésre, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, ebéd után pedig az iskola tornatermében egy játékos sportfoglalkozáson.

A nyolcadikosok a Momertbe látogattak el, utána Orosz Kornél, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársa tartott nekik előadást. A másik csoport a Hankookba utazott, és a délelőtt folyamán felváltva mindannyian egy rendhagyó technika órán vettek részt. A tanműhelyben a Hild iskola diákjai és tanárai várták őket, hogy együtt készítsenek hokedlit egy szakrajz segítségével, saját maguk rakjanak össze madáretetőt, vagy mécsestartót. Az eszközöket és az alapanyagokat mind a Hild iskola biztosította, diákjaik pedig megpróbálták kicsit közelebb hozni a petőfisekhez a szakmájukat, többek közt a teodolit, vagy az általuk is használt építési program megismertetésével.

A diákoknak szóló délelőtti programok után fél hattól egy pályaválasztási szülői értekezletet is tartottak a nyolcadikos diákok szüleinek. Ezen nem csak az osztályfőnökök és Rideg István intézményvezető köszöntötte őket és adtak tájékoztatást a felvételivel kapcsolatban, hanem a város valamennyi középiskolájának képviselője is meghívást kapott.

A rovat további hírei: Oktatás

Dózsások az erőműben

Dózsások az erőműben

2018. december 13. (csütörtök)

Nagy érdeklődéssel látogattak el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola tanulói a Paksi Atomerőmű Tájékoztató- és Látogató Központjába.

Mesemondásból ötös

Mesemondásból ötös

2018. december 12. (szerda)

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Nagyvenyimen a tankerületi mesemondó versenyt. A versenyre, a megye számos településéről érkeztek diákok. A gárdonyis Somogyi Angelika Kármen 3.c osztályos tanuló első helyezést ért el egy zagyvarónai népmesével. Felkészítő tanára dr. Horváthné Lázár Gabriella volt.

Elkezdődött a szalagavató szezon

Elkezdődött a szalagavató szezon

2018. december 08. (szombat)

A Rudas iskola látványos szalagtűző ünnepségével kezdetét vette városunkban is az időszak, ami jelzi a végzősöknek, lassan itt a ballagás és az érettségi, de addig bulizhatnak egy jót.

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

Újabb hallgatók érkezhetnek Kínából

2018. december 06. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Egyetem már több, mint tíz éve folyamatosan bővíti a kínai felső oktatási intézményekkel való együttműködési megállapodásokat, a tekintélyes listára pedig egy újabb főiskola is felkerült.

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

Aki már nem diák, menjen a NAV-hoz!

2018. december 05. (szerda)

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, be kell jelentkeznie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - közölte a szervezet.

Péntekig lehet jelentkezni!

Péntekig lehet jelentkezni!

2018. december 04. (kedd)

Péntekig jelentkezhetnek a központi középiskolai írásbelire az általános iskolás diákok - közölte az Oktatási Hivatal kedden az MTI-vel. A kérelmet abba az iskolába kell benyújtaniuk, amelyikben a vizsgát meg akarják írni.

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

Díjat nyert a MEKH Energiakövetek programja

2018. december 01. (szombat)

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) Energiakövetek programja elnyerte a Magyar Üzleti Felelősség Díjat, a CSR Hungary Díjat junior kategóriában - közölte a hivatal szombaton az MTI-vel.