Első lépések a pályaválasztás útján

2017. november 9. (csütörtök) 8:05 - Vass Ádám

Egy kis segítség sosem árt, főleg, ha olyan fontos döntésekről van szó, mint amilyen a különböző szakirányok és a megfelelő iskola kiválasztása a hetedik és nyolcadik osztályos tanulók számára. A Petőfi iskola diákjai egy egész napot szentelhettek a kérdésnek.

Különleges napon vehettek részt a Petőfi Sándor Általános Iskola hetedik és nyolcadik osztályos tanulói. A két évfolyam négy csoportra oszlott, és mindannyian részt vettek a különböző programokon, amik a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseikre adtak választ, vagy segítették őket a tájékozódásban. A pályaorientációs napon a gyülekező után kezdődtek a programok. Reggel a hetedikesek hat helyszínen, mindenütt negyvenöt percet töltve vettek részt az érdeklődésük és ügyességük vizsgálatán a kézművesség, a műszaki, a kereskedelem, az üzlet-ügyintézés, az egészségügy és szociális szféra, valamint a turizmus és vendéglátás témaköreiben. Ezzel párhuzamosan a második csoport ellátogatott a papírmúzeumba egy tárlatvezetésre és filmvetítésre, majd múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt, ebéd után pedig az iskola tornatermében egy játékos sportfoglalkozáson.

A nyolcadikosok a Momertbe látogattak el, utána Orosz Kornél, a Fejér Megyei Kormányhivatal munkatársa tartott nekik előadást. A másik csoport a Hankookba utazott, és a délelőtt folyamán felváltva mindannyian egy rendhagyó technika órán vettek részt. A tanműhelyben a Hild iskola diákjai és tanárai várták őket, hogy együtt készítsenek hokedlit egy szakrajz segítségével, saját maguk rakjanak össze madáretetőt, vagy mécsestartót. Az eszközöket és az alapanyagokat mind a Hild iskola biztosította, diákjaik pedig megpróbálták kicsit közelebb hozni a petőfisekhez a szakmájukat, többek közt a teodolit, vagy az általuk is használt építési program megismertetésével.

A diákoknak szóló délelőtti programok után fél hattól egy pályaválasztási szülői értekezletet is tartottak a nyolcadikos diákok szüleinek. Ezen nem csak az osztályfőnökök és Rideg István intézményvezető köszöntötte őket és adtak tájékoztatást a felvételivel kapcsolatban, hanem a város valamennyi középiskolájának képviselője is meghívást kapott.

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.