Dunaújváros Hetilap

Ismét kinyit a technikumi kisposta!

2017. november 15. (szerda) 14:47 - Molnár Emese

Természetesen miután a közgyűlés a holnapi, csütörtöki ülésén erről hivatalosan is határozatot hoz. Azonban ahogy Cserna Gábor polgármester egy korábbi közleményében is fogalmazta, polgármesterként, és a Technikum városrészben élő magánemberként is fontosnak tartja a Vörösmarty utcában található kisposta kérdését, és tárgyalásokat folytattak a Magyar Posta Zrt-vel az újranyitás ügyében.

A tárgyalások lezárultak, a csütörtöki közgyűlés napirendjei között pedig már szerepel az, hogyan is működhet a továbbiakban. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a polgármester a kisposta előtt Nagy Zoltánnéval, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint több környéken lakóval, akik kezdeményezték, kérték a kirendeltség újranyitását is.

Cserna Gábor felidézte, 2015-ben a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az alacsony forgalom miatt három kispostát, az óvárosit, a Barátság városrészit és a technikumit be fogja zárni. Ekkor Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy valamilyen megoldást találjanak a további működtetésükre. Az a megállapodás született, hogy a DVG Zrt-vel közösen üzemelteti a posta a Barátság városrészi és az óvárosi kispostát. Cserna Gábor elmondta, komoly szándék volt a technikumi lakók körében, hogy folytassák a tárgyalásokat, ezt szorgalmazta a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is. Ez meg is történt, és mint azt a polgármester ismertette, a technikumi kispostát is a DVG Zrt-vel közösen üzemeltetnék tovább. Először felújítanák az önkormányzati tulajdonban lévő Vörösmarty utcai helyiséget, mintegy 8 millió forintból, majd ingyenes használatba adják a DVG Zrt-nek. A kisposta 2018. január 1-től fogadhatja ismét az ügyfeleket, hétköznaponként legalább napi 6 órás nyitvatartásban. Ezen kívül az önkormányzat biztosítja a cégnek az évi 7 millió forintos üzemeltetési költséget is. Minderről a csütörtöki közgyűlésen hozhatnak majd döntést.

Farkas Lajos Bálintné a Technikumban lakik. Mint mondta, neki és családjának nagyon sok levelet kell feladnia, illetve csekket befizetnie, a nagypostára viszont nehezebben jutottak el. Kérték a körzeti képviselő közbenjárását, hogy újranyisson a kisposta, így most nagy örömmel fogadták a hírt.

Viczkó Györgyné most fog a körzetbe költözni, és mint azt elmondta, nagy könnyebbséget fog jelenteni számára, hogy ilyen közel lesz a posta, ahol intézheti a csekkek, levelek feladását.

Kabók Anna is örömének adott hangot a kisposta újranyitása miatt, mert ő már nehezebben közlekedik, és nem tud mindig elmenni a fia intézkedni helyette. Mint mondta, nagyon jó ötlet, kezdeményezés a kisposta újranyitása.

A rovat további hírei: Közélet

Ezer lámpás éjszakája

Ezer lámpás éjszakája

2018. május 26. (szombat)

Az eltűnt gyermekek világnapja május 25., ehhez kapcsolódóan vasárnap nyolcadik alkalommal rendezik meg az Ezer lámpás éjszakája programsorozatot, Dunaújvárosban is.

D+ Híradó - Súlyos baleset, aranyos gyereknap

D+ Híradó - Súlyos baleset, aranyos gyereknap

2018. május 25. (péntek)

Hármas karambol Kulcsnál, Arany iskolás gyereknap a kempingben, újabb kiállítás nyílt a színházban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

Minden amit az idei Családi Hétvégéről tudni kell!

2018. május 25. (péntek)

Dunaújvárosi Önkormányzatának rendezésében, a helyi Tourinform iroda szervezésében idén május 25. és 27. között lesz a Családi Hétvége. A középpontban idén is a Parázs-Varázs szerepel, melyre minden asztalt lefoglaltak már. Íme a teljes program és pár igen hasznos információ.

D+ Híradó - Csúcsrendezvény, ovi foci

D+ Híradó - Csúcsrendezvény, ovi foci

2018. május 24. (csütörtök)

Pénteken kezdődik a Családi Hétvége, lépcsőfutás, Ovi Foci kupa a Római Óvodában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Családi Hétvégére hangoló

Családi Hétvégére hangoló

2018. május 23. (szerda)

Elérkeztünk a város legnépszerűbb rendezvényéhez, a május végi (május 25-26-27.) Nagy Családi Hétvégéhez. A háromnapos buli helyszínén, az alsó Duna-parton tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform vezetője, akik a program főbb elemeit ismertették.

Tovább drágul a tankolás

Tovább drágul a tankolás

2018. május 23. (szerda)

Hat-hat forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Ezzel a benzin literenkénti ára 398, a gázolajé 408 forintra nő.

Nem lesz ügyfélfogadás

Nem lesz ügyfélfogadás

2018. május 23. (szerda)

A Fejér Megyei Kormányhivatal ismét felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy áramszünet, illetve informatikai karbantartás miatt az adonyi, továbbá a dunaújvárosi kormányablakban egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás.