Dunaújváros Hetilap

Ismét kinyit a technikumi kisposta!

2017. november 15. (szerda) 14:47 - Molnár Emese

Természetesen miután a közgyűlés a holnapi, csütörtöki ülésén erről hivatalosan is határozatot hoz. Azonban ahogy Cserna Gábor polgármester egy korábbi közleményében is fogalmazta, polgármesterként, és a Technikum városrészben élő magánemberként is fontosnak tartja a Vörösmarty utcában található kisposta kérdését, és tárgyalásokat folytattak a Magyar Posta Zrt-vel az újranyitás ügyében.

A tárgyalások lezárultak, a csütörtöki közgyűlés napirendjei között pedig már szerepel az, hogyan is működhet a továbbiakban. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a polgármester a kisposta előtt Nagy Zoltánnéval, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint több környéken lakóval, akik kezdeményezték, kérték a kirendeltség újranyitását is.

Cserna Gábor felidézte, 2015-ben a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az alacsony forgalom miatt három kispostát, az óvárosit, a Barátság városrészit és a technikumit be fogja zárni. Ekkor Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy valamilyen megoldást találjanak a további működtetésükre. Az a megállapodás született, hogy a DVG Zrt-vel közösen üzemelteti a posta a Barátság városrészi és az óvárosi kispostát. Cserna Gábor elmondta, komoly szándék volt a technikumi lakók körében, hogy folytassák a tárgyalásokat, ezt szorgalmazta a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is. Ez meg is történt, és mint azt a polgármester ismertette, a technikumi kispostát is a DVG Zrt-vel közösen üzemeltetnék tovább. Először felújítanák az önkormányzati tulajdonban lévő Vörösmarty utcai helyiséget, mintegy 8 millió forintból, majd ingyenes használatba adják a DVG Zrt-nek. A kisposta 2018. január 1-től fogadhatja ismét az ügyfeleket, hétköznaponként legalább napi 6 órás nyitvatartásban. Ezen kívül az önkormányzat biztosítja a cégnek az évi 7 millió forintos üzemeltetési költséget is. Minderről a csütörtöki közgyűlésen hozhatnak majd döntést.

Farkas Lajos Bálintné a Technikumban lakik. Mint mondta, neki és családjának nagyon sok levelet kell feladnia, illetve csekket befizetnie, a nagypostára viszont nehezebben jutottak el. Kérték a körzeti képviselő közbenjárását, hogy újranyisson a kisposta, így most nagy örömmel fogadták a hírt.

Viczkó Györgyné most fog a körzetbe költözni, és mint azt elmondta, nagy könnyebbséget fog jelenteni számára, hogy ilyen közel lesz a posta, ahol intézheti a csekkek, levelek feladását.

Kabók Anna is örömének adott hangot a kisposta újranyitása miatt, mert ő már nehezebben közlekedik, és nem tud mindig elmenni a fia intézkedni helyette. Mint mondta, nagyon jó ötlet, kezdeményezés a kisposta újranyitása.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Olvasópróba, oltás

D+ Híradó - Olvasópróba, oltás

2018. február 19. (hétfő)

Új darabra készülnek a Bartókban, oltások a ROTA-vírus ellen, győzelem a hazai rangadón - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Országos önkéntes program

Országos önkéntes program

2018. február 19. (hétfő)

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új országos programot indít, melynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása melyek révén a célcsoport munkaerő-piaci és foglalkoztatási helyzete javítható.

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

2018. február 18. (vasárnap)

Kétnapos darts verseny kétszáz nevezővel, mini bajnokság, búcsú a színpadtól - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

2018. február 17. (szombat)

Alsós farsang a Gárdonyiban, darts verseny az egyetemen, időjárás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat)

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

2018. február 16. (péntek)

Hétfőn hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, szépkorú köszöntés, irodalmi est a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.