Dunaújváros Hetilap

Ismét kinyit a technikumi kisposta!

2017. november 15. (szerda) 14:47 - Molnár Emese

Természetesen miután a közgyűlés a holnapi, csütörtöki ülésén erről hivatalosan is határozatot hoz. Azonban ahogy Cserna Gábor polgármester egy korábbi közleményében is fogalmazta, polgármesterként, és a Technikum városrészben élő magánemberként is fontosnak tartja a Vörösmarty utcában található kisposta kérdését, és tárgyalásokat folytattak a Magyar Posta Zrt-vel az újranyitás ügyében.

A tárgyalások lezárultak, a csütörtöki közgyűlés napirendjei között pedig már szerepel az, hogyan is működhet a továbbiakban. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a polgármester a kisposta előtt Nagy Zoltánnéval, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint több környéken lakóval, akik kezdeményezték, kérték a kirendeltség újranyitását is.

Cserna Gábor felidézte, 2015-ben a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az alacsony forgalom miatt három kispostát, az óvárosit, a Barátság városrészit és a technikumit be fogja zárni. Ekkor Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy valamilyen megoldást találjanak a további működtetésükre. Az a megállapodás született, hogy a DVG Zrt-vel közösen üzemelteti a posta a Barátság városrészi és az óvárosi kispostát. Cserna Gábor elmondta, komoly szándék volt a technikumi lakók körében, hogy folytassák a tárgyalásokat, ezt szorgalmazta a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is. Ez meg is történt, és mint azt a polgármester ismertette, a technikumi kispostát is a DVG Zrt-vel közösen üzemeltetnék tovább. Először felújítanák az önkormányzati tulajdonban lévő Vörösmarty utcai helyiséget, mintegy 8 millió forintból, majd ingyenes használatba adják a DVG Zrt-nek. A kisposta 2018. január 1-től fogadhatja ismét az ügyfeleket, hétköznaponként legalább napi 6 órás nyitvatartásban. Ezen kívül az önkormányzat biztosítja a cégnek az évi 7 millió forintos üzemeltetési költséget is. Minderről a csütörtöki közgyűlésen hozhatnak majd döntést.

Farkas Lajos Bálintné a Technikumban lakik. Mint mondta, neki és családjának nagyon sok levelet kell feladnia, illetve csekket befizetnie, a nagypostára viszont nehezebben jutottak el. Kérték a körzeti képviselő közbenjárását, hogy újranyisson a kisposta, így most nagy örömmel fogadták a hírt.

Viczkó Györgyné most fog a körzetbe költözni, és mint azt elmondta, nagy könnyebbséget fog jelenteni számára, hogy ilyen közel lesz a posta, ahol intézheti a csekkek, levelek feladását.

Kabók Anna is örömének adott hangot a kisposta újranyitása miatt, mert ő már nehezebben közlekedik, és nem tud mindig elmenni a fia intézkedni helyette. Mint mondta, nagyon jó ötlet, kezdeményezés a kisposta újranyitása.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kilátó, adományozás

D+ Híradó - Kilátó, adományozás

2017. december 12. (kedd)

 Tavasszal megépül a kilátó, bűnmegelőzési nap, ismét bemutatóra készülnek a Bartókban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A város működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

A város működéséhez jövőre sem lesz szükség hitelekre

2017. december 12. (kedd)

Közmeghallgatást tartott városunk közgyűlése az önkormányzat 2018-as városfejlesztési és működési tervéről. Az eseményen Cserna Gábor polgármester számolt be a jelenlévőknek az idei fejlesztésekről, eredményekről, a költségvetés főbb sarokszámairól.

Hasznos ajándék a mentőállomásnak

Hasznos ajándék a mentőállomásnak

2017. december 12. (kedd)

Égési kötszereket tartalmazó csomagot ajándékozott a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. a Dunaújvárosi Mentőállomás számára.

Jövő tavaszra elkészülhet a kilátó

Jövő tavaszra elkészülhet a kilátó

2017. december 12. (kedd)

Egy nagyon látványos kilátót építenek a főtérről a Duna-partra vezető sétány végére, a mintegy 86 millió forintos beruházást az önkormányzat saját forrásból valósítja meg.

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

Karácsonyi ajándékok a kis betegeknek

2017. december 12. (kedd)

A karácsonyi készülődés jegyében a Bánki Donát Gimnázium és Szakgimnázium diákjai a tavalyi évhez hasonlóan idén is ünnepváró díszekkel és ajándékokkal kedveskedtek a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának és a fül-orr-gégészeti osztály kis betegeinek.

D+ Híradó - Bűnmegelőzés, karácsony

D+ Híradó - Bűnmegelőzés, karácsony

2017. december 11. (hétfő)

Bűnmegelőzési tájékoztató, közös fenyőfadíszítés, nyílt nap az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

A remény gyertyája

A remény gyertyája

2017. december 10. (vasárnap)

Meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Városháza téren, majd a közönség elé léptek a Violin Művészeti Iskola diákjai és az első X-Faktor szezon második helyezettje, Takács Nikolas is.