Dunaújváros Hetilap

Ismét kinyit a technikumi kisposta!

2017. november 15. (szerda) 14:47 - Molnár Emese

Természetesen miután a közgyűlés a holnapi, csütörtöki ülésén erről hivatalosan is határozatot hoz. Azonban ahogy Cserna Gábor polgármester egy korábbi közleményében is fogalmazta, polgármesterként, és a Technikum városrészben élő magánemberként is fontosnak tartja a Vörösmarty utcában található kisposta kérdését, és tárgyalásokat folytattak a Magyar Posta Zrt-vel az újranyitás ügyében.

A tárgyalások lezárultak, a csütörtöki közgyűlés napirendjei között pedig már szerepel az, hogyan is működhet a továbbiakban. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a polgármester a kisposta előtt Nagy Zoltánnéval, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint több környéken lakóval, akik kezdeményezték, kérték a kirendeltség újranyitását is.

Cserna Gábor felidézte, 2015-ben a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az alacsony forgalom miatt három kispostát, az óvárosit, a Barátság városrészit és a technikumit be fogja zárni. Ekkor Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy valamilyen megoldást találjanak a további működtetésükre. Az a megállapodás született, hogy a DVG Zrt-vel közösen üzemelteti a posta a Barátság városrészi és az óvárosi kispostát. Cserna Gábor elmondta, komoly szándék volt a technikumi lakók körében, hogy folytassák a tárgyalásokat, ezt szorgalmazta a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is. Ez meg is történt, és mint azt a polgármester ismertette, a technikumi kispostát is a DVG Zrt-vel közösen üzemeltetnék tovább. Először felújítanák az önkormányzati tulajdonban lévő Vörösmarty utcai helyiséget, mintegy 8 millió forintból, majd ingyenes használatba adják a DVG Zrt-nek. A kisposta 2018. január 1-től fogadhatja ismét az ügyfeleket, hétköznaponként legalább napi 6 órás nyitvatartásban. Ezen kívül az önkormányzat biztosítja a cégnek az évi 7 millió forintos üzemeltetési költséget is. Minderről a csütörtöki közgyűlésen hozhatnak majd döntést.

Farkas Lajos Bálintné a Technikumban lakik. Mint mondta, neki és családjának nagyon sok levelet kell feladnia, illetve csekket befizetnie, a nagypostára viszont nehezebben jutottak el. Kérték a körzeti képviselő közbenjárását, hogy újranyisson a kisposta, így most nagy örömmel fogadták a hírt.

Viczkó Györgyné most fog a körzetbe költözni, és mint azt elmondta, nagy könnyebbséget fog jelenteni számára, hogy ilyen közel lesz a posta, ahol intézheti a csekkek, levelek feladását.

Kabók Anna is örömének adott hangot a kisposta újranyitása miatt, mert ő már nehezebben közlekedik, és nem tud mindig elmenni a fia intézkedni helyette. Mint mondta, nagyon jó ötlet, kezdeményezés a kisposta újranyitása.

A rovat további hírei: Közélet

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

Jut hely a szállásokon minden otthontalannak

2018. november 18. (vasárnap)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága szerint minden otthontalan számára biztosítanak fűtött szobát, ágyat, meleg ételt, egészségügyi ellátást és tisztálkodási lehetőséget.

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

Kórházi bál a jótékonyság jegyében

2018. november 17. (szombat)

Idén immáron hatodik alkalommal rendezték meg a Szent Pantaleon Kórház jótékonysági bálját a Dunaújvárosi Egyetemen. A rendezvény fővédnökei ezúttal is dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, miniszterelnöki biztos és Cserna Gábor, polgármester voltak.

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

Paks II. - Dunaújváros is profitálni fog a fejlesztésből

2018. november 16. (péntek)

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan egy stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá a felek a Dunaújvárosi Egyetem Paksi Kompetencia és Kutatóközpontjának létrehozásáról pénteken, az egyetemen.

D+ Híradó - Díjeső, testvérváros

D+ Híradó - Díjeső, testvérváros

2018. november 16. (péntek)

Véget ért a nagy KRESZ-teszt, testvérvárosi kapcsolat van kilátásban, megverte a Siófokot a Kohász a Kupában - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Folytatódó felújítások

Folytatódó felújítások

2018. november 16. (péntek)

Az önkormányzat már négy éve kezdte meg a járdaépítési programot, amelynek részeként minden körzetben felújítottak szakaszokat, a legtöbb esetben térköves borítást kapott a burkolat.

Január elsejétől jön a kötelező cégkapu

Január elsejétől jön a kötelező cégkapu

2018. november 16. (péntek)

A gazdálkodó szervezetek január elsejétől kizárólag cégkapun keresztül intézhetik elektronikusan adóügyeiket a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) – mondta Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője.

Fókuszban a Modern Városok Program

Fókuszban a Modern Városok Program

2018. november 15. (csütörtök)

Közgyűlést tartottak a képviselők csütörtökön, amelynek elején ünnepélyes keretek között átadták a „Szociális Munkáért – Dunaújváros” díjakat. Ezután megkezdődött a döntéshozói munka, mintegy ötven napirendi pont megtárgyalása várt a testületre.