Dunaújváros Hetilap

Ismét kinyit a technikumi kisposta!

2017. november 15. (szerda) 14:47 - Molnár Emese

Természetesen miután a közgyűlés a holnapi, csütörtöki ülésén erről hivatalosan is határozatot hoz. Azonban ahogy Cserna Gábor polgármester egy korábbi közleményében is fogalmazta, polgármesterként, és a Technikum városrészben élő magánemberként is fontosnak tartja a Vörösmarty utcában található kisposta kérdését, és tárgyalásokat folytattak a Magyar Posta Zrt-vel az újranyitás ügyében.

A tárgyalások lezárultak, a csütörtöki közgyűlés napirendjei között pedig már szerepel az, hogyan is működhet a továbbiakban. Erről tartott ma sajtótájékoztatót a polgármester a kisposta előtt Nagy Zoltánnéval, a körzet önkormányzati képviselőjével, valamint több környéken lakóval, akik kezdeményezték, kérték a kirendeltség újranyitását is.

Cserna Gábor felidézte, 2015-ben a Magyar Posta Zrt. arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy az alacsony forgalom miatt három kispostát, az óvárosit, a Barátság városrészit és a technikumit be fogja zárni. Ekkor Szepesi Attila gazdasági alpolgármesterrel tárgyalásokat kezdeményeztek annak érdekében, hogy valamilyen megoldást találjanak a további működtetésükre. Az a megállapodás született, hogy a DVG Zrt-vel közösen üzemelteti a posta a Barátság városrészi és az óvárosi kispostát. Cserna Gábor elmondta, komoly szándék volt a technikumi lakók körében, hogy folytassák a tárgyalásokat, ezt szorgalmazta a körzet önkormányzati képviselője, Nagy Zoltánné is. Ez meg is történt, és mint azt a polgármester ismertette, a technikumi kispostát is a DVG Zrt-vel közösen üzemeltetnék tovább. Először felújítanák az önkormányzati tulajdonban lévő Vörösmarty utcai helyiséget, mintegy 8 millió forintból, majd ingyenes használatba adják a DVG Zrt-nek. A kisposta 2018. január 1-től fogadhatja ismét az ügyfeleket, hétköznaponként legalább napi 6 órás nyitvatartásban. Ezen kívül az önkormányzat biztosítja a cégnek az évi 7 millió forintos üzemeltetési költséget is. Minderről a csütörtöki közgyűlésen hozhatnak majd döntést.

Farkas Lajos Bálintné a Technikumban lakik. Mint mondta, neki és családjának nagyon sok levelet kell feladnia, illetve csekket befizetnie, a nagypostára viszont nehezebben jutottak el. Kérték a körzeti képviselő közbenjárását, hogy újranyisson a kisposta, így most nagy örömmel fogadták a hírt.

Viczkó Györgyné most fog a körzetbe költözni, és mint azt elmondta, nagy könnyebbséget fog jelenteni számára, hogy ilyen közel lesz a posta, ahol intézheti a csekkek, levelek feladását.

Kabók Anna is örömének adott hangot a kisposta újranyitása miatt, mert ő már nehezebben közlekedik, és nem tud mindig elmenni a fia intézkedni helyette. Mint mondta, nagyon jó ötlet, kezdeményezés a kisposta újranyitása.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Kávézó, NAV

D+ Híradó - Kávézó, NAV

2018. augusztus 15. (szerda)

Hivatalosan is megnyitott a Főtér Kávézó, könnyített a NAV, újabb győzelemre készül a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. augusztus 15. (szerda)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért augusztus 22-én, reggel nyolc órától várhatóan tizenegy óráig a következő utcákban áramszünet lesz.

Számlánként félmilliós bírság?

Számlánként félmilliós bírság?

2018. augusztus 15. (szerda)

Már szankcionálhatja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az online számlaadat-szolgáltatás elmulasztását, számlánként 500 ezer forint is lehet a bírság - hívta fel a figyelmet Sztankó Dániel, az RSM Hungary vezető adószakértője az M1 aktuális csatornán szerdán.

A megújult főtérhez megújult kávézó

A megújult főtérhez megújult kávézó

2018. augusztus 15. (szerda)

Szerdán délelőtt megnyitott a felújított és kibővített kávézó a Városháza téren. A helyszínen tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Mádai Balázs a DVG Zrt. elnök-vezérigazgatója.

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

2018. augusztus 14. (kedd)

Aszályos időszak van mögöttünk, Mesepont lesz az MMK-ban, új kiállítás nyílt a KMI-ben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.