Dunaújváros Hetilap

Kezdődhet az élményfürdő felújítása

2017. november 2. (csütörtök) 16:31 - Molnár Emese

Elkészült az élményfürdő felújítási terve, csütörtöktől a DVG Zrt. már megkezdheti a kivitelezési munkákat is. Az önkormányzati cég bizonyos szakipari munkákra az arra szakosodott cégekkel köt majd szerződést, így a napokban közbeszerzési eljárást írnak ki a feladatokra.

Az élményfürdő beruházásával kapcsolatos fejleményekről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester. Mint azt felidézte, a Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseinek egyik legfontosabb eleme az élményfürdő megvásárlása, és annak felújítása.

Erre a kormány mintegy 4,5 milliárd forintot biztosít a városnak. Ebből az összegből vásárolták meg az Építők útján lévő ingatlant még augusztusban (900 millió forint), valamint ebből fognak egy vízisport- és fürdő komplexumot kialakítani az élményfürdő és a Fabó Éva Sportuszoda felújításával egyetemben. Cserna Gábor elmondta, hivatalosan is megtörtént az átadás-átvétel, tételesen minden elemet leltárba vettek szeptember elején. Közben a Vasmű út 41. Irodaház Kft. felmérte a létesítmény állapotát, és mindenre kiterjedő, részletes felújítási tervet készített a villamos hálózattól, a tűzvédelmi és beléptető rendszeren át a csúszdákig. Cserna Gábor megköszönte a cégnek a gyors és alapos munkát.

A kiviteli tervek elkészülte után a közgyűlés vállalkozási szerződést kötött a DVG Zrt-vel a kivitelezésről. Az önkormányzati cég bizonyos szakipari munkákra az arra szakosodott cégekkel köt majd szerződést, így a napokban közbeszerzési eljárást írnak ki a feladatokra.  Cserna Gábor kiemelte, az önkormányzat hivatalosan november 2-án adja át a munkaterületet a DVG Zrt-nek, így már elkezdődnek olyan felújítások, mint például a sérült medencetestek, burkolatok javítása. Várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek.

A rovat további hírei: Közélet

Sikeres óvodai gálaest

Sikeres óvodai gálaest

2019. november 18. (hétfő)

Második alkalommal tartott Jótékonysági Gálaestet a Dunaújvárosi Tagóvoda. Idén az ovik játszóparkjának felújításáért és az állatasszisztált terápia elindításáért gyűjtöttek, nagy sikerrel.

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

D+ Híradó - Heti hírösszefoglaló

2019. november 17. (vasárnap)

Szakmai konferenciákkal kezdett a Dunaújvárosi Egyetem, teljesen átépíti a görög-katolikusok templomát, Márton-napi programokat szerveztek az iskolásoknak, összefogott a Gárdonyi iskola és a DLSZ, Nemes Csaba alkotásaiból nyílt kiállítás a KMI-ben.

Ügyintézés meghatalmazással?

Ügyintézés meghatalmazással?

2019. november 17. (vasárnap)

Bizonyos ügyeket meghatalmazással is el lehet intézni - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben

2019. november 15. (péntek)

Ma több mint 800 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, és a foglalkoztatottak jövedelme is nő - mondta Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Adomány a kórháznak

Adomány a kórháznak

2019. november 15. (péntek)

Tizenhat kezelőágyat kapott a Szent Pantaleon Kórház az intézményen belül külsős vállalkozásként működő dialízisközponttól. Pénteken lesz a kórház jótékonysági bálja, amelynek célkitűzése egy lélegeztető gép beszerzése az intenzív osztály számára.

Kolbászfesztivál idén is!

Kolbászfesztivál idén is!

2019. november 15. (péntek)

November 30-án (szombaton) immár TIZEDIK alkalommal rendezik meg a Pentelei Kolbászfesztivált és Disznótoros kóstolót. A rendezvényre a szervezők szeretettel meghívják Dunaújváros és városkörnyékének összes lakóját.

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

Év végén jelentősen nő a hitelkihelyezés

2019. november 14. (csütörtök)

Év végén jelentősen nő a személyi kölcsönök és áruhitelek kihelyezése, az éves forgalom harminc százalékát teszi ki a novemberi és decemberi hitelezés - közölte a money.hu pénzügyi szakértője csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.