Dunaújváros Hetilap

Kezdődhet az élményfürdő felújítása

2017. november 2. (csütörtök) 16:31 - Molnár Emese

Elkészült az élményfürdő felújítási terve, csütörtöktől a DVG Zrt. már megkezdheti a kivitelezési munkákat is. Az önkormányzati cég bizonyos szakipari munkákra az arra szakosodott cégekkel köt majd szerződést, így a napokban közbeszerzési eljárást írnak ki a feladatokra.

Az élményfürdő beruházásával kapcsolatos fejleményekről tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester. Mint azt felidézte, a Modern Városok Program dunaújvárosi fejlesztéseinek egyik legfontosabb eleme az élményfürdő megvásárlása, és annak felújítása.

Erre a kormány mintegy 4,5 milliárd forintot biztosít a városnak. Ebből az összegből vásárolták meg az Építők útján lévő ingatlant még augusztusban (900 millió forint), valamint ebből fognak egy vízisport- és fürdő komplexumot kialakítani az élményfürdő és a Fabó Éva Sportuszoda felújításával egyetemben. Cserna Gábor elmondta, hivatalosan is megtörtént az átadás-átvétel, tételesen minden elemet leltárba vettek szeptember elején. Közben a Vasmű út 41. Irodaház Kft. felmérte a létesítmény állapotát, és mindenre kiterjedő, részletes felújítási tervet készített a villamos hálózattól, a tűzvédelmi és beléptető rendszeren át a csúszdákig. Cserna Gábor megköszönte a cégnek a gyors és alapos munkát.

A kiviteli tervek elkészülte után a közgyűlés vállalkozási szerződést kötött a DVG Zrt-vel a kivitelezésről. Az önkormányzati cég bizonyos szakipari munkákra az arra szakosodott cégekkel köt majd szerződést, így a napokban közbeszerzési eljárást írnak ki a feladatokra.  Cserna Gábor kiemelte, az önkormányzat hivatalosan november 2-án adja át a munkaterületet a DVG Zrt-nek, így már elkezdődnek olyan felújítások, mint például a sérült medencetestek, burkolatok javítása. Várhatóan decemberben az uszodatechnikai kivitelezések is elkezdődhetnek.

A rovat további hírei: Közélet

DS Híradó: fókuszban a választás!

DS Híradó: fókuszban a választás!

2020. február 18. (kedd)

Természetesen a vasárnap rendezett időközi országgyűlési választás került a DS Híradó tegnapi adásának vezető anyagába. Ellenzéki diadal és további aktualitások máris itt!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

Megállapodást kötöttek – élhet a gyár!

2020. február 13. (csütörtök)

Visszavonta a létszámleépítést, kétlépcsős bérfejlesztést tervez az ISD Dunaferr Zrt., így a szerdára időzített tüntetés is elmaradt az Orosz Nagykövetség előtt. A megegyezés hírét közleményben üdvözölte a város önkormányzata.

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

A költségvetésről is döntött a közgyűlés

2020. február 13. (csütörtök)

Néma főhajtással, majd a „Dunaújváros Sportjáért” Díj ünnepélyes átadásával kezdődött a közgyűlés nyílt ülése a Városháza „C” szárnyában csütörtökön délelőtt. Ezt követően 40 napirend tárgyalása során több zsebbevágó tételről, így a város büdzséjéről is döntöttek a képviselők.

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

DS Híradó: közmeghallgatás, kiállítás

2020. február 13. (csütörtök)

Közmeghallgatás a városházán, helyesírási verseny a Gárdonyiban, kiállítás a Bartókban - érdekes és aktuális tartalmakkal jelentkezett a DS híradó tegnapi adása.

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

Egészségügy: áttörés a hálapénz-fronton? (2.)

2020. február 12. (szerda)

Amint arról múlt heti nyitányunkban beszámoltunk, sorozatot kezdtünk a magyar egészségügy egyik legvitatottabb eleme, a hálapénz egyszerre neuralgikus és roppant aktuális témájáról. A második részben a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet kerül a fókuszba – monstre interjúnk első felvonása dr. Mészáros Lajos főigazgató főorvossal; lesz folytatás! 

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

DVCSH: változik az ügyfélfogadás

2020. február 12. (szerda)

Technikai okból módosul az ügyfélfogadási rend a DVCSH Építők útja 7. alatti ügyfélszolgálatán pénteken. Rövidítés a hajtás után.
 

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

Közgyűlés: negyvennél több napirenddel

2020. február 11. (kedd)

A "Dunaújváros Sportjáért" Díj ünnepélyes átadásával kezdődik a közgyűlés nyílt ülése a Városháza "C" szárnyában csütörtökön délelőtt – az ünnepi eseményt követően negyvennél több napirend vár a képviselőkre.