Kiütéses siker a Fradi ellen

spigott - 2017. november 24. 20:33

Az első és a harmadik harmadban is három gólt szerezve aratott nagyon sima, 7-2-es győzelmet a Ferencváros ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatta ma este az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. Jason Morgan vezetőedző ezúttal nem számíthatott Koitmaa, Mestyán, Orbán és Spripets játékára sem, ugyanakkor a kisebb sérüléssel bajlódó Erdélyi és Novotny végül vállalni tudta a játékot a tabella harmadik helyezettje ellen.

A mérkőzés azonban nem a legjobban kezdődött a mieink számára, ugyanis már fél perc elteltével emberhátrányba került együttesünk. Szerencsére a fővárosi fórt sikerült kivédekezni, majd az 5. percben Izacky kapott remek indítást, s mivel Tuominen csak szabálytalanul tudta akadályozni, büntetőt lőhetett a cseh légiós, aki rendkívül magabiztos lőtte ki a jobb alsót, megszerezve ezzel a vezetést a Bikáknak (1-0).

A gól után nem sokkal jött egy újabb dunaújvárosi hátrány, ám ebből is jól jött ki együttesünk, mert a 9. perc elején Odnoga harcol meg erőszakosan egy korongért, majd lőtt kiszorított helyzetből, szerencsére nagyon pontosan, megduplázva ezzel a DAB előnyét (2-0). Nem sokáig mutatott azonban kétgólos hazai vezetést az eredményjelző, mert a 11. perc végén Turcotte is megvillant, s egy buli után mattolta Pleszkánt, így hiába támadott addig többet a Fradi, mégis a hazaiak vezettek fölényesen (3-0). A játékrész második felében is próbálkozott a fővárosi alakulat, ám komoly átütőerő nem volt a játékukban, így az összesen tizenhat percnyi kiállítást hozó első felvonás végén a DAB vonulhatott biztos előnnyel pihenőre.

A második etapot remekül kezdte együttesünk, mivel Azari már az első percben betalált Pleszkán kapujába, s úgy tűnt, hogy ezzel el is dönti a mérkőzést (4-0). Elég volt azonban egy pillanatnyi kihagyás az addig remeklő Duschek és a védelem részéről, s Könczei megszerezte a Fradi szépítő találatát, visszahozva ezzel valamelyest a vendégek reményeit (4-1). A folytatásban felváltva kerültek veszélybe a kapuk, a fővárosiak emberelőnyben voltak nagyon veszélyesek, ugyanakkor egyenlő létszámban többször is lezárhatta volna a meccset a DAB, ám ekkor már nem sikerült élni az ajtó-ablak ziccerekkel. A harmad hajrájában agy esélyt kapott a Fradi egy kettős emberelőnynek köszönhetően, ám Duschek parádézott a kapuban, így a záró etap előtt továbbra is három gól volt a mieink előnye.

A harmadik felvonást ismét jobban kezdte ellenfelénél a DAB, mely a 44. percben Turcotte közeli találatával ismét visszaállította korábbi előnyét (5-1). Ez érthetően kedvét is szegte a vendégeknek, akik ugyan próbálkoztak becsülettel, ám a hit és az átütőerő is is hiányzott belőlük. Az 51. percben egy sakk-mattra lejátszott támadás végén Léránt forgatta meg a kést a zöld-fehérekben, majd amikor másfél perccel később Turcotte vágta kapásból a bal felsőbe Izacky passzát, már csak a gólkülönbség lehetett a kérdéses, a hazai győzelem nem (7-1). Ugyan az 57. percben Bödök megszerezte a fővárosiak második találatát, ez szépségtapasznak sem volt elég, mert a DAB remek támadójátékának köszönhetően nagyon sima, 7-2-es győzelmet aratott, s egymás után szerzett ötödik sikerének köszönhetően feljött a hatodik helyre a tabellán.

DAB – FTC 7-2 (3-0, 1-1, 3-1)

DAB: Duschek – Erdélyi, Léránt 1, Azari 1 (1), Hári, Novotny, Hruby, Lencsés, Izacky 1 (1), Nageler (1), Turcotte 3, Borbás, Hüffner, Nagy, Ognoga 1, Silló, Németh, Tanka, Török (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

FTC: Pleszkán – Hietamaki, Tuominen, Dubek, Fliszár, Tendler, Jabornik, Korbuly, Kovács, Könczei 1, Szappanos (1), Jászai, Owen, Rafaj, Shupe, Tóth R., Lengyel, Farkas, Bödök 1, Virág (1), Németh A. Vezetőedző: Greg Lindqvist.

A rovat további hírei: Sport

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.