Közel volt az újabb bravúr!

Szárszó Lajos - 2017. november 29. 18:27

Emberhátrányban egyenlített, de a hosszabbításban kapott gólokkal 3-1-es vereséget szenvedett a Balmazújváros elleni kupamérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A Magyar Kupa nyolcadik fordulójában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a bajnoki élvonal tízedik helyén álló Balmaz Kamilla Gyógyfürdő gárdáját fogadta. A mérkőzés esélyese az első osztályú vendég együttes volt, de a hazaiak fogadkoztak, hogy megpróbálják folytatni a bajnokságban mutatott remek sorozatukat. A Dunaújváros, mint emlékeznek rá, a Vasas legyőzésével került a legjobb 32 közé, így ez a siker is motiválta Csehi Tamásékat abban, hogy ismét egy első osztályban játszó csapatot legyőzve jussanak tovább. Jól kezdtünk, egyáltalán nem volt megilletődött csapatunk. Ennek ellenére a vendégek szerezték meg a vezetést.

Az ötödik percben a hibázó védelem mellett Arabuli lőtt a kapuba (0:1). Válaszként Zvara próbálkozott, lövése centikkel szállt mellé. Az iramra nem volt panaszunk, ráadásul az újvárosiak szép passzjátéka érdemelt tapsot. Kiegyenlítetté vált a küzdelem, melyben a labdát többet birtokolta a Dunaújváros. Tóth próbálta kiugratni Szepessyt, aki elől Szécsi vetődve húzta magához a labdát a 20. percben, majd Csehi lőtt 19 méterről mellé. Letámadásaink jók voltak, a vendégek percekig ki sem jöttek térfelükről, akik a 31. percben egy kontra végén lesgólt szereztek, melyet érvénytelenített a játékvezető. Arabuli fejesét kellett kiütnie szögletre Vaszócsiknak, majd mi jutottunk szabadrúgáshoz szemben a vendég kapuval, attól úgy 28 méterre. Zvara állt a labda mögé, de lövését a kapus fölé tornázta. A szögletre Szepessy érkezett remekül, akinek közeli lövését bravúrral védte Szécsi. Hatalmas egyenlítési lehetőség volt ez csakúgy, mint a 43. percben, amikor oldalról végeztünk el szabadrúgást, az azonban elakadt a védőkön. Király bombával indítottuk a második félidőt, majd Farkas mentett nehéz szituációban.

A folytatásban a küzdelem dominált, de a két kapuk közötti terülten, így helyzetek nélkül. Ismét sikerült beszorítani a Balmazújvárost kapuja elé, akik teljes erejüket a védekezésre összpontosították. Dorogi próbálta átlőni a vendégek zárt alakzatát, de Szécsi fogta a lövést. A 66. percben megfogyatkoztunk, amikor Csendes Péter rántotta le a kiugró Vajdát, a szabadrúgást azonban a sértett csúnyán fölé rúgta. Az emberhátrány ellenére tovább támadott az újváros, mely teljesen megzavarta a vendégeket, akik foggal-körömmel védekeztek a kiválóan küzdő hazaiakkal szemben. Szepessy harcolt ki szabadrúgást a 75. percben, melyet Zvara végzett el, de a labda középen elakadt. Ami akkor kimaradt, egy perccel később nem. Vaszócsik védése után az ellentámadás végén, ami gyönyörű volt, Tóth Tibor egyenlített (1:1). Ismét egy perc kellett az újabb helyzethez, akkor Szepessy szabadrúgását védte Szécsi. Vaszócsik a meccs védését mutatta be a 86. percben, amikor Arabuli közeli lövését védte, aki négy perccel később egy fejes után a bal kapufánál is remekül zárta a szöget, így jöhetett a hosszabbítás.

Annak első felében ismét kiegyenlített küzdelmet láthattunk, majd Kovács perdített lesről a kapunkba, melyet a játékvezető is látott. Vaszócsik tartotta meccsben a csapatot, aki a 104. percben védte bravúrral Arabuli fejesét. Fordulás után Tóth fejese szállt mellé, viszont a 110. percben Kovács a túloldalon nem hibázott (1:2). Arabuli bombázott fölé, majd eldugták a vendégek a labdát. A végső gólt Kovács szerezte a 120. percben, ezzel továbbjuttatva a Balmazújvárost (1:3). A mieink parádésan, becsülettel játszottak, és nem érdemeltek vereséget a mai kupameccsen.

Dunaújváros PASE – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1:3 (0:1) hosszabbítás után

Dunaújváros PASE: Vaszócsik Viktor – Zvara Dávid, Csendes Péter, Farkas Viktor, Csehi Tamás (Ferencz Bálint a 96. percben), Dorogi Renátó, Tóth Tibor, Szepessy Róbert, Király Bence, Sándor Tamás, Barna Zsolt (Karacs Roland a 113. percben). Vezetőedző: Dr. Dobos Barna.

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Szécsi Gergő - Póti Krisztián, Arabuli Bachana, Zsiga Ervin (Eke Uzoma a 46. percben), Jagodics Bence, Batarelo Ante (Kovács Ádám Tibor a 76. percben), Vajda Sándor, Virág Aladár Bence, Rácz Ferenc (Sigér Dávid az 54. percben), Irakli Maisuradze. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.