Legyen helyén a szív is

spigott - 2017. november 16. 17:59

Nehéz mérkőzés vár szombaton a Dunaújváros PASE labdarúgó csapatára, mely csak a győzelemmel lenne elégedett az utolsó előtti helyen álló Vecsési FC otthonában.

Továbbra is remekül áll az NB III-as pontvadászat Közép Csoportjában a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely tizennégy lejátszott találkozót követően úgy a harmadik, hogy mindössze egyetlen ponttal van lemaradva a listavezető Duna Aszfalt együttesétől. Dobos barna tanítványai a legutóbbi fordulóban a több NB I-es játékossal felturbózott Paks II. ellen diadalmaskodtak remek játékkal 2-0-ra, így legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, ráadásul az elmúlt két fordulóban még gólt sem kaptak, ezért egyáltalán nem érdemtelenül folytatnak komoly versenyt a bajnoki tabella első helyéért.

Ahhoz azonban, hogy ezt így is maradjon, mindenképpen nyerniük kell hétvégi bajnoki meccsükön is, s ha csak az ellenfelet, annak jelenlegi helyezését nézzük, akkor ezzel papíron nem is lehetne különösebb probléma. Tóth Tiborék ugyanis a hazai pályán még nyeretlen, a táblázat utolsó előtti helyén álló Vecsési FC otthonába látogatnak szombaton délután egy órától, vagyis minden adott ahhoz, hogy egy újabb sikerrel gyarapítsák pontjaik számát.

Dobos Barna vezetőedző azonban éppen ezektől a meccsektől tart a leginkább, ám mint azt elmondta, igyekszik fizikálisan és mentálisan is úgy felkészíteni együttesét, hogy az maximális figyelemmel és fegyelemmel játssza végig a találkozót, s gyűjtse be a nagyon fontos bajnoki pontokat.

Képek: DO-archív

- Ezen a mérkőzésen minden mellettünk szól, s ilyenkor szoktam mondani azt, hogy ha nem kellene elmenni és lejátszani a meccset, akkor örülhetnénk, de hát ez nem így van. Tartok ezektől a mérkőzésektől, még nagyobb felkészülést igényel, idegen környezetben játszunk, egy olyan pályán, ami más, mint a miénk, szóval nagyon kell koncentrálnunk ahhoz, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. Nagyon szép eredményt értünk el az ősszel, de az első hely szempontjából nekünk mindenképpen nyernünk kell. Erre készítem fel a csapatot, hogy ilyen körülmények között is képesek legyünk azt játékot nyújtani, amellyel a közelmúlt sikereit elértük. Fizikailag készen kell állnunk erre a mérkőzésre, s ha a szívünk is a helyén lesz, akkor meg fogjuk szerezni a három bajnoki pontot.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.