Dunaújváros Hetilap

"Nemet kell mondani a Soros-tervre!"

Molnár Emese - 2017. november 7. 22:31

A nemzeti konzultáció fontosságáról, a jelenlegi migrációs helyzetről tartott fórumot Budai Gyula miniszteri biztos, országgyűlési képviselő Adonyban. A fórum házigazdája dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője volt, aki elmondta, folyamatosan érkeznek a nemzeti konzultációs kérdőívek a magyar állampolgárokhoz, standolások, fórumok alkalmával pedig igyekeznek tájékoztatni az embereket az ügy fontosságáról.

Mint mondta, nagyon érdeklődőek az emberek, és eddig már több mint 350 ezren küldték vissza kitöltve a kérdőíveket.

A fórum elején Budai Gyula miniszteri biztos arról beszélt honlapunknak, hogy 2015 óta egyre növekszik a migrációs nyomás Európára. A Soros-terv része pedig többek között az, hogy felső korlát nélkül kellene migránsokat befogadnia az Európai Unió tagállamainak, és nagyon komoly anyagi támogatásban kellene részesíteni őket. Ez ellen kíván fellépni a magyar kormány, ezért nemzeti konzultációt indított a témában. 

- Jelenleg Európában egy olyan helyzet alakult ki, amely egyértelműen azt az irányt vetíti előre, hogy az Unió nem képes azt a migrációs nyomást, migrációs hullámot kezelni, amely a Földközi-tengeri útvonalon érkezik Európába. Sajnos az uniós döntéshozók nem a problémát kívánják kezelni, hanem megpróbálják azt szétteríteni. Egy olyan megoldást szeretnének, amely azon alapul, hogy az Európai Unióba érkező migránsokat szétosztják a 28 tagállam között. Már nem abban gondolkoznak, hogy egy kötelező kvóta szerint osszák el a bevándorlókat, hanem a legújabb elképzelés az, hogy egy felső korlát nélküli kvótát kívánnak meghatározni, amely azt jelenti, hogy korlátok nélkül, meghatározatlanul terítik szét az Európába érkező migránsokat. Azt gondolom, hogy nekünk ezt meg kell akadályozni, Magyarországnak meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek ezzel szembe mennek. Mi már a schengeni határt lezártuk azáltal, hogy a déli határrészen kerítést emeltünk. Meghoztuk azokat a belső jogszabályokat is, amely alapján a Magyarország területére érkező migránsokat bárhol is tartóztassák fel az országban, vissza lehet kísérni a kerítésen kívüli zónákba. Mindenképpen nagyon fontos, hogy az emberek véleményét megkérdezzük abban, mit gondolnak erről. Mit gondolnak arról az elképzelésről, hogy azok a migránsok, akik Európába jönnek, nagyon komoly anyagi támogatásban részesülnek két éven keresztül, 15 ezer eurónak megfelelő összegben. Mit gondolnak arról, hogy egy olyan multikulturális társadalmat kívánnak létrehozni az Unió vezetői, ahol a kultúrának, a nemzeti öntudatnak és számos olyan dolognak, ami egy nemzetet jellemzi, már nincs jelentősége. Mi a véleményük arról, hogy Soros György évi egymillió migránst kíván Európába hozni. Ez mind-mind olyan lényeges dolog, melyben az emberek véleményére kíváncsiak vagyunk.

Miben segíti a kormányt az, ha minél többen visszaküldik a kitöltött kérdőíveket? Hogyan tudnak fellépni az EU migrációs politikája ellen?

- A korábbi nemzeti konzultáció során több mint másfél millió ember válaszolt a kormánynak, ilyen nagy számban még soha nem vettek részt nemzeti konzultációban az emberek. Minél többen vesznek részt, az annál nagyobb megerősítést, annál nagyobb felhatalmazást ad a kormánynak, hogy Brüsszelben a magyar érdekeket sikeresen megvédje, és hogy fellépjünk azon brüsszeli törekvések ellen, amelyek arról szólnak, hogy a tagállamok feje fölött hozzák meg a döntéseket, és hogy a tagállamoknak ne legyen beleszólásuk abba, kikkel élnek együtt, milyen kultúrát alakítanak ki, milyen nemzeti öntudata van egy tagállamnak. Ezt mind-mind fel kell erősíteni, és hogy ha minél többen küldik vissza a kitöltött kérdőívet, az annál nagyobb felhatalmazást ad a kormánynak, hogy Brüsszelben ezeket a nagyon fontos érveket megvédje.

A magyar kormány miben látja a megoldást a bevándorlás kezelésére?

- Mi már nagyon sokszor elmondtuk, hogy nem Európába kell importálni ezt a problémát, hanem az Európai Unió határain kívül kell megoldani. Először is a legfontosabb dolog, hogy oda, azokba az országokba vigyük a segítséget, ahonnan jelentős számban érkeznek a migránsok, gondolok itt például Észak-Afrikára, Szíriára, Líbiára. Azokat a pénzeket, amit például a németek is arra költenek, hogy különböző szálláshelyeket állítsanak fel, hogy különböző szociális segélyeket biztosítsanak ezeknek az embereknek, szerintem arra kellene költeni, hogy ott, az adott országban a gazdaságfejlesztési, a szociális programok beindulhassanak. Ezzel arra ösztönöznénk ezeket az embereket, hogy ott maradjanak, helyben maradjanak, és ne induljanak meg az Európai Unió felé. Sajnos az Unióban teljesen másfajta gondolkodás van. Egy úgynevezett multikulturális társadalom, egy nyitott társadalom eszméje lengi körbe az EU vezetését, ami egyébként Soros Györgytől származik, és ez pontosan ezért egy nagyon fontos üzenet a magyar választópolgároknak, hogy igenis, nemet kell mondani a Soros-tervre.

A rovat további hírei: Közélet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.