Dunaújváros Hetilap

Parkolófelújítás több lépésben

2017. november 14. (kedd) 14:49 - Molnár Emese

Megkezdik a Pajtás utcai óvodánál lévő parkoló felújítását, a munkaterület átadás-átvétele ma délelőtt volt.

Mint azt Lassingleitner Fruzsina, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, a Római városrészben nagyon fontos a parkolók kérdése, és egyeztetve a lakók kérésével, igényeivel, felmérték a hivatal szakembereivel, hogyan is tudnának újabb férőhelyeket kialakítani. A Pajtás utcai óvodánál lévő nagyparkolót több szakaszban újítják fel. Egyrészt, a már meglévő, salakos, illetve betonos burkolatú parkolókat térkövezni fogják. A kivitelezést a DVG Zrt. végzni, amelynek vállalkozási, műszaki és ingatlankezelési ágazatvezetője elmondta, a héten már megkezdik a munkálatot, így az autósok nem tudnak majd ott állni a felújítás ideje alatt. Lassingleitner Fruzsina hozzátette, ezzel még nem érnek véget a munkálatok, hiszen a teljes felújítás részeként, a szemközti, óvoda felőli oldalon merőleges állású parkolókat építenek ki, ezzel körülbelül 30-40 új férőhely áll majd az autósok rendelkezésére. Végül a parkolókhoz vezető aszfaltos utat is felújítják, de ezen munkálatokat az időjárás függvényében jövőre fejezik be. Az új parkolók építése miatt ki kell vágni néhány kisebb fát a füves területről, de ahogy a jogszabály is előírja, minden negyedik parkoló után egy fát kell ültetni a környezetben, így pótolni fogják azokat is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

D+ Híradó - Jótékonyság, örömtánc

2018. június 17. (vasárnap)

Jótékonysági focigála, örömtánc, átadták a felújított Vasvári iskolát - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

D+ Híradó - Diplomamentés, évadzáró

2018. június 16. (szombat)

Diplomamentő program az egyetemen, évadzáró a Bartókban, diákmunka nyárra - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

D+ Híradó - Fesztivál, konferencia

2018. június 15. (péntek)

Folytatódott a tizedik DUDIK, konferencia a magyar vidékről, szépkorú köszöntés - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 15. (péntek)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én aMunkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt reggel 8 és 16 óra között áramszünet lesz.

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

D+ Híradó - DUDIK, gálameccs

2018. június 14. (csütörtök)

Kezdetét vette a tizedik DUDIK fesztivál, könyvbemutató a könyvtárban, gálamérkőzés Dárdai Pállal - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Hálával és gálával

Hálával és gálával

2018. június 14. (csütörtök)

Nagyszabású gálával koronázták meg az Önkéntesek Hetét a Jószolgálati Otthon gondozottjai a Bartók színházban.

Épül-szépül Dunaújváros

Épül-szépül Dunaújváros

2018. június 13. (szerda)

Elkészült a kivitelező, így a mai napon ünnepélyes keretek között adták át a Vasvári iskola megújult épületét. Az átadási ünnepségen jelen volt többek között dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, dr. Galambos Dénes, Cserna Gábor polgármester, hivatali dolgozók, iskolaigazgatók, tankerületi vezetők.