Pontszerzés Miskolcon

spigott - 2017. november 1. 20:56

Kétgólos hátrányból még felállt, s a hosszabbításban is volt esélye a győzelemre, ám végül 4-3-as vereséget szenvedett Miskolcon a DAB jégkorong csapata.

A DVTK Jegesmedvék elleni miskolci mérkőzéssel folytatta a Magyar Kupa selejtezőjének küzdelmeit ma este fél héttől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata. A találkozón végre pályára léphetett együttesünkben az előző héten igazolt Hugo Turcotte, ugyanakkor Hári Norbert továbbra sem álhatott Jason Morgan vezetőedző rendelkezésére.
A találkozót a házigazdák kezdték valamivel erősebben, ám a DAB hamar felvette a ritmust, s az első igazán nagy lehetőségek is a Bikák előtt adódtak, ám hiába a szimpla, majd kettős fór, sajnos nem sikerült élni ezekkel. A folytatásban Török, majd Izacky előtt adódott újabb nagy helyzet, köszönhetően két komoly miskolci hibának, ám ezeket a próbálkozásokat is védeni tudta Adorján. A túloldalon Magosi, majd Vas János veszélyeztette Duschek ketrecét, ám a dunaújvárosi hálóőr is megoldotta feladatát. A játékrész derekától egyre inkább átvette a kezdeményezést Jason Morgan együttese, s bár Azari ajtó-ablak ziccere még kimaradt, az ezt követő emberelőnyből Turcotte egy remek egyéni alakítás végén mattolta Adorjánt, megszerezve ezzel a vezetést a mieinknek (0-1). A folytatásban Pavuk és Skrypets kakaskodása után kerültek négyperces emberhátrányba a DAB hokisai, ám a védelem és Duschek is jól állt a lábán, így az első felvonás dunaújvárosi előnnyel ért véget.

Sajnos az előny nem sokáig tartott, mert a második felvonást emberelőnyben kezdő hazaiak Magosi révén egyenlítettek, majd Vas újabb fórból ütött találatával a 24. percben már a vezetést is átvették (2-1). A középkezdés után még nagyobb esélyt kaptak a Jegesmedvék, hiszen újabb két dunaújvárosi kiállítás miatt két percig kettős előnyben játszhatta, s bár ezt kivédekezték a Bikák, miután kiegészültek, nem tudták rendezi a sorokat, s ezt Kulmala büntette újabb góllal (3-1). Időt is kért azonnal Jason Morgan, ám továbbra is a miskolciak fölényét hozta a játékrész, melyben bőven akadt dolga Duschek Dávidnak, aki szerencsére a folytatásban már nem engedte újabb gólig a hazaiakat. A 34. percben azonban a DAB került kettős fórba, s ugyan sokáig úgy tűnt, hogy ezzel sem tudnak élni a mieink, Izacky a kaput megkerülve húzta be a pakkot Adorján mögé, így újra nyelt lett a meccs (3-2). Mivel ekkor már igen régóta játszott előnyben a házigazda, a hajrában Odnoga ülhetett ki pihenni két percre, de a lefújásig szerencsére már nem változott az eredmény.

Képek: DO-archív

A harmadik felvonásra valamelyest békésebb hangulatban jöttek ki a felek, kevesebb volt a kakaskodás, s bár ezt a játékrészt is emberelőnyben kezdték a hazaiak, szerencsére most a gól is elmaradt. A folytatásban kiegyenlített játékot láthattak a meccset megtekintő drukkerek, helyzetek adódtak mindkét oldalon, de egészen az 53. percig nem változott az eredmény. Ekkor Borbás kapott jó passzt Nagy Márktól, majd irtózatos erővel kilőtte a bal felsőt, egálra hozva ezzel az állást (3-3). A hajrában még egy emberfórt kellett kivédekeznie a mieinknek, akik ezt a feladatot is megoldották Duschek vezérletével, így jöhetett a ráadás (3-3).

Mely sajnos még két percig sem tartott, mert miután Turcotte szólóját védeni tudta Adorján, az ellentámadásból Pavuk került ziccerbe, s ő közelről nem hibázott, így a hazaiak végül 4-3-ra megnyerték a találkozót, ám a hosszabbításos vereségért is járt egy pont az Acélbikáknak, akik négy mérkőzést követően maradtak a tabella ötödik helyén.

DVTK Jegesmedvék – DAB 4-3 (0-1, 3-1, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után

DVTK: Adorján – Rusk, Leppanen, Magosi 1, Galanisz (1), Miskolczi (1), Láda (1), Rantanen, Kulmala 1, Vas 1 (1), Pavuk 1 (2), Vojtkó (1), Joe (1), Tóth G., Berta, Tóth A., Bernáth, Köllő, Ritó, Albert. Vezetőedző: Mikael Tisell.

DAB: Duschek – Erdélyi, Mestyán, Azari, Novotny, Turcotte 1, Orbán, Skrypets, Izacky 1, Léránt, Silló, Hruby, Lencsés, Odnoga (1), Borbás 1, Németh, Tanka, Török, Nagy M. (1). Vezetőedző: Jason Morgan.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.