Slihoczki a legjobb kenus

2017. november 14. (kedd) 12:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kiválóságát, Slihoczki Ádámot választották meg a 2017-es esztendő legjobb utánpótlás korú kenusának

Ahogy minden évben, úgy idén is megválasztotta legjobbjait a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mely egri közgyűlésén és szakmai konferenciáján zárta le a mögöttünk hagyott esztendőt. A rendezvényt követő gálaesten hirdették ki a 2017-es esztendő legjobb versenyzőit, s a felnőttek mellett az utánpótlás legjobbjai közül is kiválasztották azokat, akik a szakemberek szerint kiemelkedtek társaik közül. Nagy örömünkre a díjazottak közt volt a Dunaferr SE tehetsége, Slihoiczki Ádám is, aki állandó párjával, Szőke Attilával közösen kapta meg a 2017-es év legjobb kenusának járó elismerést.

A Dunaferr SE Kolonics-díjas kiválósága idén gyakorlatilag mindent vitt, ugyanis amellett, hogy az ifjúságiak mezőnyében két Európa-bajnoki aranyat, valamint egy világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, az U23-as és felnőtt Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. A még mindig csak 17 éves versenyző ugyanis az U23-asok mezőnyében egy bajnoki aranyat szerzett, míg a felnőtteknél még ezt is felül tudta múlni, ugyanis a kenu kettesek mezőnyében 200 és 500 méteren is bajnoki címnek örülhetett.

Nyerő páros! (Kép: mkksz.hu)

- Igazából reménykedtem benne, hogy én kapom, vagy így kettesben Szőke Attilával, mivel mi lettünk idén a legeredményesebbek. Mivel sikereink nagy részét párosban értük el, ezért örültem, hogy a szövetség ezt így oldotta meg, hogy mindketten megkapjuk ezt a díjat. Én ugyan nyertem az ob-n Kiss Balázzsal és Hajdu Jonatánnal is, de ez így volt igazságos, mert Szőke Attila is megérdemelte ezt a díjat. A terv az, hogy jövőre is együtt indulunk, s bár addig még sok minden történhet, ez a díj mindenképpen jó motivációt jelent a folytatáshoz, ezért nagyon várom a következő évet is, s minden edzésre úgy megyek le az alapozás alatt, hogy én ezt szeretem csinálni, mert a célunk az a 2018-as évre, hogy az U23-as világbajnokságon ott legyek.

A rovat további hírei: Sport

Fontos siker a megyei rangadón

Fontos siker a megyei rangadón

2017. november 20. (hétfő)

Duschek Dávid védéseinek, valamint a második harmadban szerzett két góljának köszönhetően idegenben győzte le a Fehérvári Titánokat a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiszenvedte a győzelmet a Dunaferr!

Kiszenvedte a győzelmet a Dunaferr!

2017. november 20. (hétfő)

A mérkőzés nagy részében jól játszó DUE Renalpin FC a hajrában csupán kiváló védekezésének köszönhetően tartotta itthon a pontokat a Nyírgyulaj elleni bajnokin. A vége azonban 4-3-as dunaújvárosi győzelem, mellyel együttesünk továbbra is tartja harmadik helyét a tabellán.

Bronzérem Seregélyesről

Bronzérem Seregélyesről

2017. november 20. (hétfő)

Csomor-Németh Lili és Nagy Bence párosa a harmadik helyen végzett a Seregélyesen megrendezett Országos Ranglista Versenyen.

A BVSC ellen a döntőért!

A BVSC ellen a döntőért!

2017. november 20. (hétfő)

A BVSC csapata lesz a DUE-Maarsk Graphics női vízilabdázóinak ellenfele a Magyar Kupa elődöntőjében.

Megyei rangadó vár az Acélbikákra

Megyei rangadó vár az Acélbikákra

2017. november 20. (hétfő)

Idegenben, a Fehérvári Titánok elleni összecsapáson korcsolyázik jégre ma este nyolc órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Újra pályán a Dunaferr!

Újra pályán a Dunaferr!

2017. november 20. (hétfő)

A Nyírgyulaj elleni hazai összecsapással folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Négy dunaújvárosi a Világliga-keretben

Négy dunaújvárosi a Világliga-keretben

2017. november 19. (vasárnap)

A DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatának négy játékosa is bekerült a magyar válogatott Világliga-keretébe.