Slihoczki a legjobb kenus

2017. november 14. (kedd) 12:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kiválóságát, Slihoczki Ádámot választották meg a 2017-es esztendő legjobb utánpótlás korú kenusának

Ahogy minden évben, úgy idén is megválasztotta legjobbjait a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mely egri közgyűlésén és szakmai konferenciáján zárta le a mögöttünk hagyott esztendőt. A rendezvényt követő gálaesten hirdették ki a 2017-es esztendő legjobb versenyzőit, s a felnőttek mellett az utánpótlás legjobbjai közül is kiválasztották azokat, akik a szakemberek szerint kiemelkedtek társaik közül. Nagy örömünkre a díjazottak közt volt a Dunaferr SE tehetsége, Slihoiczki Ádám is, aki állandó párjával, Szőke Attilával közösen kapta meg a 2017-es év legjobb kenusának járó elismerést.

A Dunaferr SE Kolonics-díjas kiválósága idén gyakorlatilag mindent vitt, ugyanis amellett, hogy az ifjúságiak mezőnyében két Európa-bajnoki aranyat, valamint egy világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, az U23-as és felnőtt Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. A még mindig csak 17 éves versenyző ugyanis az U23-asok mezőnyében egy bajnoki aranyat szerzett, míg a felnőtteknél még ezt is felül tudta múlni, ugyanis a kenu kettesek mezőnyében 200 és 500 méteren is bajnoki címnek örülhetett.

Nyerő páros! (Kép: mkksz.hu)

- Igazából reménykedtem benne, hogy én kapom, vagy így kettesben Szőke Attilával, mivel mi lettünk idén a legeredményesebbek. Mivel sikereink nagy részét párosban értük el, ezért örültem, hogy a szövetség ezt így oldotta meg, hogy mindketten megkapjuk ezt a díjat. Én ugyan nyertem az ob-n Kiss Balázzsal és Hajdu Jonatánnal is, de ez így volt igazságos, mert Szőke Attila is megérdemelte ezt a díjat. A terv az, hogy jövőre is együtt indulunk, s bár addig még sok minden történhet, ez a díj mindenképpen jó motivációt jelent a folytatáshoz, ezért nagyon várom a következő évet is, s minden edzésre úgy megyek le az alapozás alatt, hogy én ezt szeretem csinálni, mert a célunk az a 2018-as évre, hogy az U23-as világbajnokságon ott legyek.

A rovat további hírei: Sport

Egerben folytatják az egyetemisták

Egerben folytatják az egyetemisták

2018. október 20. (szombat)

A DUE-Maarsk Graphics első osztályú női vízilabda csapata ezúttal Egerbe utazik, ahonnan a Slingivel és Szilágyi Dorottyával felálló hazaiaktól is el szeretnék nyerni a győzelemért járó pontokat.

Izgalmas DAB-siker

Izgalmas DAB-siker

2018. október 19. (péntek)

Kétgólos előnyből alig öt perc alatt kétgólos hátrányba került, ám végül 7-4-re nyert a Vienna Capitals elleni Erste Liga mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Biztos győzelem a Debrecen ellen

Biztos győzelem a Debrecen ellen

2018. október 19. (péntek)

A Dunaferr DUE Dutrade FC az első osztályú futsal bajnokság hetedik fordulójában folytatta remek szereplését, ezúttal Debrecenből hozták haza a bajnoki pontokat. 

A részsikereknek is örülni kell!

A részsikereknek is örülni kell!

2018. október 19. (péntek)

A röplabda NBI harmadik fordulójában a Kecskemét együttesét fogadta a Dunaferr SE, mely összecsapáson a vendégek papírforma győzelmet arattak.

Újabb sikerre készül a DKKA

Újabb sikerre készül a DKKA

2018. október 19. (péntek)

A Svájcban aratott tizennégy gólos győzelem után is motiváltan készül a Spono Eagles elleni EHF Kupa visszavágóra a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata.

A Karmacsi nyerte a rangadót

A Karmacsi nyerte a rangadót

2018. október 19. (péntek)

Továbbra is hibátlanul áll a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályában a címvédő Karmacsi Autó együttese.

Folytatnák a jó sorozatot

Folytatnák a jó sorozatot

2018. október 19. (péntek)

Sorozatban ötödik bajnoki győzelmét aratná a DEAC együttese ellen a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.