Slihoczki a legjobb kenus

2017. november 14. (kedd) 12:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kiválóságát, Slihoczki Ádámot választották meg a 2017-es esztendő legjobb utánpótlás korú kenusának

Ahogy minden évben, úgy idén is megválasztotta legjobbjait a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mely egri közgyűlésén és szakmai konferenciáján zárta le a mögöttünk hagyott esztendőt. A rendezvényt követő gálaesten hirdették ki a 2017-es esztendő legjobb versenyzőit, s a felnőttek mellett az utánpótlás legjobbjai közül is kiválasztották azokat, akik a szakemberek szerint kiemelkedtek társaik közül. Nagy örömünkre a díjazottak közt volt a Dunaferr SE tehetsége, Slihoiczki Ádám is, aki állandó párjával, Szőke Attilával közösen kapta meg a 2017-es év legjobb kenusának járó elismerést.

A Dunaferr SE Kolonics-díjas kiválósága idén gyakorlatilag mindent vitt, ugyanis amellett, hogy az ifjúságiak mezőnyében két Európa-bajnoki aranyat, valamint egy világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, az U23-as és felnőtt Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. A még mindig csak 17 éves versenyző ugyanis az U23-asok mezőnyében egy bajnoki aranyat szerzett, míg a felnőtteknél még ezt is felül tudta múlni, ugyanis a kenu kettesek mezőnyében 200 és 500 méteren is bajnoki címnek örülhetett.

Nyerő páros! (Kép: mkksz.hu)

- Igazából reménykedtem benne, hogy én kapom, vagy így kettesben Szőke Attilával, mivel mi lettünk idén a legeredményesebbek. Mivel sikereink nagy részét párosban értük el, ezért örültem, hogy a szövetség ezt így oldotta meg, hogy mindketten megkapjuk ezt a díjat. Én ugyan nyertem az ob-n Kiss Balázzsal és Hajdu Jonatánnal is, de ez így volt igazságos, mert Szőke Attila is megérdemelte ezt a díjat. A terv az, hogy jövőre is együtt indulunk, s bár addig még sok minden történhet, ez a díj mindenképpen jó motivációt jelent a folytatáshoz, ezért nagyon várom a következő évet is, s minden edzésre úgy megyek le az alapozás alatt, hogy én ezt szeretem csinálni, mert a célunk az a 2018-as évre, hogy az U23-as világbajnokságon ott legyek.

A rovat további hírei: Sport

Megyei rangadó előtt a Gorillák

Megyei rangadó előtt a Gorillák

2018. április 22. (vasárnap)

A Fehérvár Enthroners elleni hazai találkozóval folytatja a Fezen HFL 2018-as küzdelmeit ma délután három órától a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlen a Makó ellen

Döntetlen a Makó ellen

2018. április 21. (szombat)

Hiába játszott a mérkőzés nagyobbik részében fölényben, csak az utolsó percben szerzett góllal tudott pontot szerezni a Makó elleni hazai találkozón a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata az NB III Közép Csoportjának ma esti fordulójában.

Mozgalmas hétköznapok az akadémián

Mozgalmas hétköznapok az akadémián

2018. április 21. (szombat)

A DKKA III. nyerte a helyi rangadót, így Takács Józsefné tanítványai nagyon közel kerültek a harmadosztályú serdülő bajnokság dél-nyugati csoportjának megnyeréséhez.

Fokozódó izgalmak a Campusban

Fokozódó izgalmak a Campusban

2018. április 21. (szombat)

Korán hátrányba került, de végül simán nyert az Akrasz-Bau, mely továbbra is versenyben maradt a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus Osztályának első helyéért.

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

Duschek a tartalék kapus, Vas a kapitány

2018. április 21. (szombat)

Duschek Dávid lesz a magyar válogatott tartalék kapusa a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokságon.

Fontos győzelem Debrecenben!

Fontos győzelem Debrecenben!

2018. április 20. (péntek)

Hullámzó teljesítményt nyújtott, de elhozta a két bajnoki pontot Debrecenből a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a hajrában pontosabb volt ellenfelénél, s végül kétgólos, 24-22-es sikernek örülhetett.

A dobogó a cél a világbajnokságon

A dobogó a cél a világbajnokságon

2018. április 20. (péntek)

Az első három közé kerülés a cél a magyar jégkorong-válogatottnak a vasárnap kezdődő budapesti divízió I/A-s világbajnokságon - fogalmazta meg a hazai szövetség (MJSZ) elvárását az elnök Such György.