Slihoczki a legjobb kenus

2017. november 14. (kedd) 12:03 - Szárszó Lajos

A Dunaferr SE kiválóságát, Slihoczki Ádámot választották meg a 2017-es esztendő legjobb utánpótlás korú kenusának

Ahogy minden évben, úgy idén is megválasztotta legjobbjait a Magyar Kajak-Kenu Szövetség, mely egri közgyűlésén és szakmai konferenciáján zárta le a mögöttünk hagyott esztendőt. A rendezvényt követő gálaesten hirdették ki a 2017-es esztendő legjobb versenyzőit, s a felnőttek mellett az utánpótlás legjobbjai közül is kiválasztották azokat, akik a szakemberek szerint kiemelkedtek társaik közül. Nagy örömünkre a díjazottak közt volt a Dunaferr SE tehetsége, Slihoiczki Ádám is, aki állandó párjával, Szőke Attilával közösen kapta meg a 2017-es év legjobb kenusának járó elismerést.

A Dunaferr SE Kolonics-díjas kiválósága idén gyakorlatilag mindent vitt, ugyanis amellett, hogy az ifjúságiak mezőnyében két Európa-bajnoki aranyat, valamint egy világbajnoki aranyat és ezüstöt szerzett, az U23-as és felnőtt Országos Bajnokságon is kiválóan szerepelt. A még mindig csak 17 éves versenyző ugyanis az U23-asok mezőnyében egy bajnoki aranyat szerzett, míg a felnőtteknél még ezt is felül tudta múlni, ugyanis a kenu kettesek mezőnyében 200 és 500 méteren is bajnoki címnek örülhetett.

Nyerő páros! (Kép: mkksz.hu)

- Igazából reménykedtem benne, hogy én kapom, vagy így kettesben Szőke Attilával, mivel mi lettünk idén a legeredményesebbek. Mivel sikereink nagy részét párosban értük el, ezért örültem, hogy a szövetség ezt így oldotta meg, hogy mindketten megkapjuk ezt a díjat. Én ugyan nyertem az ob-n Kiss Balázzsal és Hajdu Jonatánnal is, de ez így volt igazságos, mert Szőke Attila is megérdemelte ezt a díjat. A terv az, hogy jövőre is együtt indulunk, s bár addig még sok minden történhet, ez a díj mindenképpen jó motivációt jelent a folytatáshoz, ezért nagyon várom a következő évet is, s minden edzésre úgy megyek le az alapozás alatt, hogy én ezt szeretem csinálni, mert a célunk az a 2018-as évre, hogy az U23-as világbajnokságon ott legyek.

A rovat további hírei: Sport

Ezüstérem hazai pályán

Ezüstérem hazai pályán

2018. január 23. (kedd)

Az U11-esek mezőnyében a második, míg az U12-eseknél a negyedik helyen fejezte be a hazai rendezésű Téli Kupa küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia.

Óriási harc az első helyért

Óriási harc az első helyért

2018. január 23. (kedd)

A Dunaújvárosi Futsal Bajnokság hetedik fordulójának nyitómérkőzésein sem fukarkodtak a gólokkal a sorozatban résztvevő együttesek.

Szegeden játszottak a szuperminik

Szegeden játszottak a szuperminik

2018. január 23. (kedd)

Jó tanulópénz volt a Dunaferr SE Röplabda Akadémia gyermekei számára a szegedi torna, melyen az ország legjobb akadémiái ellen játszottak.

Dunaújváros megérdemli ezt a hangulatot

Dunaújváros megérdemli ezt a hangulatot

2018. január 22. (hétfő)

Rendkívül elégedetten nyilatkoztak a péntektől vasárnapig megrendezett XVI. Carissa Kupáról a viadal szervezői, támogatói és főszereplői is.

Egy érem hazai pályán

Egy érem hazai pályán

2018. január 22. (hétfő)

Remek tornát rendezett a Gárdonyi iskola tornatermében a Danubius KSE tollaslabda szakosztálya, mely egy érmes helyezésnek örülhetett az országos felnőtt ranglistaversenyen.

Szép siker Lesznóban!

Szép siker Lesznóban!

2018. január 22. (hétfő)

Továbbra is a bajnoki dobogót célozza meg a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata, mely a közelmúltban Lengyelországban aratott 3-1-es sikert a Leszno gárdája ellen.

Karmacsi-öröm a Carissa Kupán

Karmacsi-öröm a Carissa Kupán

2018. január 21. (vasárnap)

A Karmacsi Auto - Mad Dogs csapatának sikerével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett XVI. Carissa Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna, melyen kicsivel több mint másfél millió forintot gyűjtöttek össze a szervezők a Móra iskola számára. Galériával!