Tisztes helytállás a junioroknál

spigott - 2017. november 24. 12:39

Jól küzdött a jelentősen megerősített Budaörs ellen, de nem volt esélye a győzelemre a Dunaújvárosi Sárkányok csapatának az Országos Junior Bajnokságban.

Hazai környezetben folytatta az Országos Junior Bajnokság küzdelmeit a közelmúltban a Dunaújvárosi Sárkányok U18-as kosárlabda csapata. Boda Gábor tanítványai a Budaörs együttesét látták vendégül a sorozatban, ám mivel a közelmúltban egyszer már legyőzték ellenfelüket, így a vendégek a kiemelt junior bajnokságban, vagyis négy osztállyal feljebb szereplő együttesükből erősítették meg keretüket. Ez nagyjából előre is vetítette azt, hogy túl sok esélye nem lesz a dunaújvárosiaknak a sikerre, már a szoros mérkőzés is komoly bravúrnak számított volna, ám a Sárkányok fiataljai nem foglalkoztak ezzel, s igencsak megnehezítették a budaörsiek dolgát.

Kép: DO-archív

Ugyan az első negyedet biztosan nyerték a vendégek, a második már egyenlő erők küzdelmét hozta, s ez nemcsak a játék képében, hanem az eredmény alakulásában is meglátszott, ugyanis ezt a játékrészt sikerült egálra hozni a favorit ellen. A 35. percben még mindig csak 76-56-os vendégvezetést mutatott az eredményjelző, ám ekkor már muszáj volt többet cserélnie a dunaújvárosi szakvezetésnek, s ezt már egyértelműen kihasználták a budaörsiek, akik végül 105-60-as győzelmet arattak.

Mint azt Boda Gábor edző a találkozó után elmondta, a csapat tagjai végig becsülettel küzdöttek, s egyáltalán nem törtek meg akkor sem, amikor megtudták, hogy ellenfelük ezúttal lényegesen erőseb csapattal áll ki a találkozóra. A mieink védekezése ráadásul sokat fejlődött szeptember óta, ugyanakkor támadásban még a zóna elleni játékban kell sokkal fegyelmezettebben teljesíteni ahhoz, hogy az ilyen szintű csapatok ellen még sorosabb eredményt érjenek el.

Dunaújvárosi Sárkányok – Budaörs "BA" 60–105 (12-23, 20-20, 16-25, 12-37)

Kezdők: Csépányi 10/3, Bozsik 5, Matucza 14/3, Bak 18, Katona 8. Cserék: Kőhalmi 4, Nagy 1, Paulovics, Borbély, Juling, Karászi, Karczub.

A rovat további hírei: Sport

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.

DSTV: a mozgás kedvéért

DSTV: a mozgás kedvéért

2024. máj. 11.

Ha nem is május elsején, de néhány napra rá hétvégén ismét megrendezték a Május 1. Kupát Dunaújvárosban. Tóth Kálmán önkormányzati képviselő szervezője és ötletgazdája a megmérettetésnek, elmondása szerint jó látni képesek mozgásra bírni az idősebb korosztályt is – s persze a hangulatra sem volt panasz. Hangkép.

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

Hajdu Jonatánék parádés bronzérme a Világkupán

2024. máj. 11.

Óriási hajrával végzett a kenu kettesek ötszáz méteres döntőjének harmadik helyén Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupán.