Dunaújváros Hetilap

A jótékonyság adventi aranytallérjai

2017. december 8. (péntek) 19:39 - Molnár Emese

Közel négyszázezer forint gyűlt össze a Fidesz Dunaújvárosi Szervezetének jótékonysági forralt bor és tea árusításán. Mint azt Cserna Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke elmondta, a jótékonysági bálon összegyűlt adományokból a rászoruló dunaújvárosi családok karácsonyát szeretnék szebbé tenni, a forralt bor és tea árusításának bevételét pedig mindig a Szent Pantaleon Kórház javára ajánlják fel.

A Fidesz helyi szervezetének a jótékonysági bálon kívül egy másik, már hagyományos adománygyűjtő akciója az adventi időszakban a forralt bor és tea árusítása a Corner kávézó előtt. Mint azt Cserna Gábor, a párt helyi szervezetének elnöke elmondta, a jótékonysági bálon összegyűlt adományokból a rászoruló dunaújvárosi családok karácsonyát szeretnék szebbé tenni, a forralt bor és tea árusításának bevételét pedig mindig a Szent Pantaleon Kórház javára ajánlják fel. Ez utóbbi eseményre ma délután került sor.

Rengeteg támogató érkezett a mozi előtti térre, jelen volt többek között dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, valamint dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője is. Az asztalra kihelyeztek egy gyűjtődobozt, az adományért cserébe forralt borral és teával kínálták az érdeklődőket. Közben pedig kellemesen elbeszélgettek egymással a jelenlévők a délután folyamán. Dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgató-főorvosa elmondta, az újszülöttek számára alkalmas melegítő- és újraélesztő asztalt szeretnének vásárolni, így a mostani rendezvény adományát is erre fogják fordítani. Beszélt arról is, hogy a Lacza Tamás által szervezett jótékonysági futás pénzadományából egy másik készüléket fognak még beszerezni az asztalhoz, egy újszülött lélegeztető készüléket.

A Fidesz helyi szervezetének ezen jótékonysági akciójával mintegy 390 ezer forint gyűlt össze a nemes cél érdekében.

A rovat további hírei: Közélet

Nemzetünk jövője a tét

Nemzetünk jövője a tét

2018. március 21. (szerda)

Telt ház fogadta Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét szerdán délután a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. 

Drágul a benzin

Drágul a benzin

2018. március 21. (szerda)

Péntektől emelkedik a benzin ára, négy forinttal literenként. A gázolaj ára változatlan marad. Így a benzin literje 359 forintba kerül majd, míg a gázolaj átlagára marad 363 forint - tudtuk meg a holtankoljak.hu internetes portál szerkesztőségünkhöz eljuttatott gyorsjelentéséből.

Április közepéig kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

Április közepéig kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

2018. március 21. (szerda)

Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Jobbik és az LMP az akadály

A Jobbik és az LMP az akadály

2018. március 20. (kedd)

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció helyi vezetése ma délután a nagyposta előtt, amelyen jelen volt Mezei Zsolt, a párt országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Huszti Zsolt, a DK országos tanácsának tagja, valamint Besztercei Zsolt DK-s kampányfőnök.

D+ Híradó - Egyeztetés, Diáknapok

D+ Híradó - Egyeztetés, Diáknapok

2018. március 20. (kedd)

Cserna Gábor a helyi egyházi vezetőkkel tárgyalt, idén városunkban lesznek a Fejér Megyei Diáknapok, győzelem itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Hagyományteremtő szándékkal

Hagyományteremtő szándékkal

2018. március 20. (kedd)

A történelmi egyházak vezetőit hívta meg egyeztetésre Cserna Gábor, városunk polgármestere.

D+ TV Híradó - Balesetek, árak

D+ TV Híradó - Balesetek, árak

2018. március 19. (hétfő)

Balesetek a reggeli havazásban, fogyasztói árak, a DLSZ újra megszervezi a tavaszi bajnokságokat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.