A Postásé a bajnoki cím

spigott - 2017. december 1. 19:14

Nem sikerült megtartania első fordulóban megszerzett előnyét a Dunaferr SE tornászainak a szuper csapatbajnokság második, győri fordulójában.

Győrben rendezik meg mától vasárnapig a tornászok mesterfokú bajnokságát és a felnőtt I. osztályú szuper csapatbajnokságának küzdelmeit. A háromnapos viadalon természetesen jelen voltak a Dunaferr SE tornászai is, akik a Kovács Zsófia, Miklós Dorina, Makovits Mirtill, Makai Lilla, Mayer Gréta összeállításban vágtak neki a szuper csapatbajnoki viadal második fordulójának. Együttesünknek azonban nem sikerült megtartani az első fordulóban megszerzett első helyezését, ugyanis a Postás SE versenyzői pontosabb gyakorlatokat mutattak be az ezúttal sok hibával tornázó dunaújvárosiaknál, s ha csak öt századdal is, de megelőzték együttesünket, mely végül a második helyen fejezte be a csapatbajnoki küzdelmeket.

Szintén ezüstérem jutott a Dunaferr SE Európa-bajnoki ezüstérmes kiválóságának, Kovács Zsófiának, akit a Postás SE versenyzője, Schermann Bianka előzött meg az egyéni összetettben, ugyanakkor a szombati és vasárnapi szerenkénti döntőkben még több dunaújvárosi versenyző jó szerepléséért is szoríthatunk majd. Kovács Zsófia minden szeren bejutott ugyanis a hatos fináléba, ugrásban és felemás korláton rajta kívül Makovits Mirtill, gerendán Mayer Gréta és Makovits Mirtill, míg talajon Mayer Gréta képviseli majd a dunaújvárosi színeket.

A szerenkénti döntők elérésének örült, ugyanakkor a csapat teljesítménye miatt nem volt túl boldog Trenka János, a Dunaferr SE tornászainak vezetőedzője.

- Sajnos ma nagyon sok rontással tornázott az egész csapat. A tavaszi fordulóban tizenhatból tizenhat jó gyakorlatot mutattunk be, ám most elmaradt a jó teljesítmény, sok hiba becsúszott, így az összetett verseny második helyén végeztünk a Postás SE mögött. Ellenfelünk megérdemelten végzett az első helyen, mert mi sajnos elrontottuk az egész versenyt, s emiatt érthetően csalódott vagyok. Ami pedig a szerenkénti döntőket illeti, nem szeretnék esélyt latolgatni, abban bízom, hogy sikerül jó gyakorlatokat bemutatni versenyzőinknek, s majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

Nagyot csatáztak a Dragon Steel SE sárkányhajósai

2024. ápr. 24.

Pozitív élményekkel és egy értékes hetedik helyezéssel tért haza a dunaújvárosi Dragon Steel SE a 13. Hosszú Távú Sárkányhajó Magyar Bajnokságról.

Újra élen a Karmacsi

Újra élen a Karmacsi

2024. ápr. 24.

A listavezető elleni győzelemmel feledtette korábbi botlását a Karmacsi Autó FC együttese a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

Már a döntőért küzd a DFVE

Már a döntőért küzd a DFVE

2024. ápr. 24.

A Ferencváros otthonában kezdi meg a két nyert mérkőzésig tartó bajnoki elődöntőt a DFVE női vízilabda csapata ma este nyolc órától.

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.