Dunaújváros Hetilap

A remény gyertyája

2017. december 10. (vasárnap) 18:51 - Vass Ádám

Meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Városháza téren, majd a közönség elé léptek a Violin Művészeti Iskola diákjai és az első X-Faktor szezon második helyezettje, Takács Nikolas is.

A hitet szimbolizáló gyertya után meggyújtották a remény gyertyáját is vasárnap délután a Városháza téren. Az egyházi gyertyagyújtáson részt vett Fodor István református lelkipásztor a Kulcs-Rácalmási Református Gyülekezettől, aki Böttger Antalt helyettesítette, Braun Ervin, a baptista gyülekezet vezetője és Szeleczky Csaba római katolikus helyettes plébános. Mindhárman elsősorban arra hívták fel a jelenlévők figyelmét, hogy Jézus születésének ünneplése mellett ne feledkezzünk meg a békéről és a szeretetről sem. Karácsonykor szeretteink körében pedig gondoljunk arra, milyen jó körülmények közt is ünnepelhetünk, de mindenekelőtt adjunk hálát azért, amink van. A beszédek végén mindenkinek békével, szeretettel és hittel teli adventi készülődést kívántak, majd közösen meggyújtották a második gyertyát a koszorún.

Az est folyamán hat órakor fellépett Zsuzska és bandája, a Violin Művészeti iskola tanoncai, valamint Talács Nikolas. A következő hét folyamán fellép a Dunaújvárosi Óvoda mellett több általános és középiskola kórusa is, csütörtökön akusztikus koncertet ad Szekeres András, pénteken fél nyolckor érkezik Roy & Ádám, szombaton nyolctól a BeatKOHO zenél, örömvasárnap ötkor pedig meggyújtják a harmadik, rózsaszín gyertyát is.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Közgyűlés, segítség

D+ Híradó - Közgyűlés, segítség

2018. június 21. (csütörtök)

Több mint negyven napirendi pontban döntött a közgyűlés, civilek segítettek a keddi tűzesetnél, MMK-tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kell egy hely… a deszkásoknak is

Kell egy hely… a deszkásoknak is

2018. június 21. (csütörtök)

Egy biztos, hogy a fiataloknak kell hely, kell tér, ahol játszhatnak, sportolhatnak. Nem az a megoldás, hogy tiltsuk ki őket a tereinkről, utcáinkról. Ellenkezőleg, az a megoldás, hogy olyan helyet kapjanak, ahol biztonságosan tudnak szenvedélyüknek hódolni, ugyanakkor másokat sem zavarnak. 

Újabb parkolóhelyek építéséről döntöttek

Újabb parkolóhelyek építéséről döntöttek

2018. június 21. (csütörtök)

Közel ötven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Konkrét parkolóhelyek, zebrák tervezését és kiviteli terveinek elkészítéséről határoztak. Így például a Vasmű út 47-57. előtt további parkolóhelyek engedélyezési és kiviteli tervei, további parkolók kialakítására vonatkozó tanulmányterv a Liszt Ferenc kertben, a Lajos király körút 9-11. előtti parkoló bővítéshez szükséges közterület alakítási terv elkészítése is szerepelt a napirendi pontok között.

Miniszterelnöki biztos lett dr. Galambos Dénes

Miniszterelnöki biztos lett dr. Galambos Dénes

2018. június 21. (csütörtök)

Orbán Viktor Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki dr. Galambos Dénest június 18-i hatállyal.

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. június 21. (csütörtök)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért június 21-én a Munkácsy Mihály utca 1-5 és a Balogh Ádám utca 16 szám alatt 16 óráig áramszünet lesz.

D+ Híradó - Kánikula, felújítás

D+ Híradó - Kánikula, felújítás

2018. június 20. (szerda)

Visszatér a kánikula, felújítás a Kajszi utcában, ilyen volt a tizedik DUDIK - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

D+ Híradó - Halálos lakástűz, jóvátétel

2018. június 19. (kedd)

Halálos lakástűz a Martinovics utcában, fogvatartottak jóvátételi napja, Bartók tábor idén is - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.