Dunaújváros Hetilap

A remény gyertyája

2017. december 10. (vasárnap) 18:51 - Vass Ádám

Meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Városháza téren, majd a közönség elé léptek a Violin Művészeti Iskola diákjai és az első X-Faktor szezon második helyezettje, Takács Nikolas is.

A hitet szimbolizáló gyertya után meggyújtották a remény gyertyáját is vasárnap délután a Városháza téren. Az egyházi gyertyagyújtáson részt vett Fodor István református lelkipásztor a Kulcs-Rácalmási Református Gyülekezettől, aki Böttger Antalt helyettesítette, Braun Ervin, a baptista gyülekezet vezetője és Szeleczky Csaba római katolikus helyettes plébános. Mindhárman elsősorban arra hívták fel a jelenlévők figyelmét, hogy Jézus születésének ünneplése mellett ne feledkezzünk meg a békéről és a szeretetről sem. Karácsonykor szeretteink körében pedig gondoljunk arra, milyen jó körülmények közt is ünnepelhetünk, de mindenekelőtt adjunk hálát azért, amink van. A beszédek végén mindenkinek békével, szeretettel és hittel teli adventi készülődést kívántak, majd közösen meggyújtották a második gyertyát a koszorún.

Az est folyamán hat órakor fellépett Zsuzska és bandája, a Violin Művészeti iskola tanoncai, valamint Talács Nikolas. A következő hét folyamán fellép a Dunaújvárosi Óvoda mellett több általános és középiskola kórusa is, csütörtökön akusztikus koncertet ad Szekeres András, pénteken fél nyolckor érkezik Roy & Ádám, szombaton nyolctól a BeatKOHO zenél, örömvasárnap ötkor pedig meggyújtják a harmadik, rózsaszín gyertyát is.

A rovat további hírei: Közélet

Modernebb szolgáltatás ugyanazon az áron

Modernebb szolgáltatás ugyanazon az áron

2018. december 11. (kedd)

Megtartotta szokásos évzáró rendezvényét a Dunanett Nonprofit Kft, melyen részt vett Cserna Gábor, városunk polgármestere és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, több a cég szolgáltatási területébe eső települések polgármestereivel.

D+ Híradó - Advent, véradás

D+ Híradó - Advent, véradás

2018. december 10. (hétfő)

Advent második vasárnapja a főtéren, véradás az MMK-ban, Dunaferr SE évzáró - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Gyerekprogramok a Főtér Kávézóban

Gyerekprogramok a Főtér Kávézóban

2018. december 10. (hétfő)

A DVG Zrt. által üzemeltetett Főtér Kávézó különféle gyermekprogramokkal kedveskedik a vendégeknek advent időszakában. Múlt szombaton volt az első foglalkozás, és mint arról a cég tájékoztatta szerkesztőségünket, december 15-én és 22-én délután 3 órától este 6-ig lesz ilyen rendezvényük. 

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. december 09. (vasárnap)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért december 11-én este fél kilenctől éjfélig, majd éjféltől fél egyig a Kenyérgyári úton áramszünet lesz.

Rózsa Márta Ilona szeretetből főz

Rózsa Márta Ilona szeretetből főz

2018. december 09. (vasárnap)

Míg a gyűlölet szóban benne van az ölet, a szeretetben pedig az etet. Valahol olvastam ezt a különös szóelemzést, amelynek valóságtartamával szerintem nincs, aki vitába szállna. Így az ünnep közeledtével pedig át is érezzük, hogy milyen fontos is számunkra az, hogy mindenből a legjobbat, a legfinomabbat tegyük szeretteinknek az asztalra.

Itt az új vasúti menetrend

Itt az új vasúti menetrend

2018. december 09. (vasárnap)

Az új vasúti menedrend vasárnap lép életbe, a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje igazodik az utazási szokásokhoz, az utasforgalmi igényekhez - közölte a MÁV Zrt.

Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettség

2018. december 08. (szombat)

A Tisztifőorvos szombaton a Facebook-oldalán azt írta: nyolc településen ismételten kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt. Ezek: Budapest, Dunaújváros, Nyíregyháza, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Vác és Várpalota. Ugyanakkor hozzátették: az országon átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék és szeles időjárás kedvez a levegőminőség javulásának, így várhatóan elfogadható lesz a levegő minősége az országban a következő napokban. (MTI)