Dunaújváros Hetilap

A remény gyertyája

2017. december 10. (vasárnap) 18:51 - Vass Ádám

Meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Városháza téren, majd a közönség elé léptek a Violin Művészeti Iskola diákjai és az első X-Faktor szezon második helyezettje, Takács Nikolas is.

A hitet szimbolizáló gyertya után meggyújtották a remény gyertyáját is vasárnap délután a Városháza téren. Az egyházi gyertyagyújtáson részt vett Fodor István református lelkipásztor a Kulcs-Rácalmási Református Gyülekezettől, aki Böttger Antalt helyettesítette, Braun Ervin, a baptista gyülekezet vezetője és Szeleczky Csaba római katolikus helyettes plébános. Mindhárman elsősorban arra hívták fel a jelenlévők figyelmét, hogy Jézus születésének ünneplése mellett ne feledkezzünk meg a békéről és a szeretetről sem. Karácsonykor szeretteink körében pedig gondoljunk arra, milyen jó körülmények közt is ünnepelhetünk, de mindenekelőtt adjunk hálát azért, amink van. A beszédek végén mindenkinek békével, szeretettel és hittel teli adventi készülődést kívántak, majd közösen meggyújtották a második gyertyát a koszorún.

Az est folyamán hat órakor fellépett Zsuzska és bandája, a Violin Művészeti iskola tanoncai, valamint Talács Nikolas. A következő hét folyamán fellép a Dunaújvárosi Óvoda mellett több általános és középiskola kórusa is, csütörtökön akusztikus koncertet ad Szekeres András, pénteken fél nyolckor érkezik Roy & Ádám, szombaton nyolctól a BeatKOHO zenél, örömvasárnap ötkor pedig meggyújtják a harmadik, rózsaszín gyertyát is.

A rovat további hírei: Közélet

Nemzetünk jövője a tét

Nemzetünk jövője a tét

2018. március 21. (szerda)

Telt ház fogadta Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét szerdán délután a Városháza „C” szárnyának rendezvénytermében. 

Drágul a benzin

Drágul a benzin

2018. március 21. (szerda)

Péntektől emelkedik a benzin ára, négy forinttal literenként. A gázolaj ára változatlan marad. Így a benzin literje 359 forintba kerül majd, míg a gázolaj átlagára marad 363 forint - tudtuk meg a holtankoljak.hu internetes portál szerkesztőségünkhöz eljuttatott gyorsjelentéséből.

Április közepéig kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

Április közepéig kézbesítik az Erzsébet-utalványokat

2018. március 21. (szerda)

Vidéken is megkezdődött a nyugdíjasok 10 ezer forintnyi Erzsébet-utalványainak kézbesítése, a küldeményeket április közepéig minden érintett megkapja - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Jobbik és az LMP az akadály

A Jobbik és az LMP az akadály

2018. március 20. (kedd)

Sajtótájékoztatót tartott a Demokratikus Koalíció helyi vezetése ma délután a nagyposta előtt, amelyen jelen volt Mezei Zsolt, a párt országgyűlési képviselőjelöltje, dr. Huszti Zsolt, a DK országos tanácsának tagja, valamint Besztercei Zsolt DK-s kampányfőnök.

D+ Híradó - Egyeztetés, Diáknapok

D+ Híradó - Egyeztetés, Diáknapok

2018. március 20. (kedd)

Cserna Gábor a helyi egyházi vezetőkkel tárgyalt, idén városunkban lesznek a Fejér Megyei Diáknapok, győzelem itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Hagyományteremtő szándékkal

Hagyományteremtő szándékkal

2018. március 20. (kedd)

A történelmi egyházak vezetőit hívta meg egyeztetésre Cserna Gábor, városunk polgármestere.

D+ TV Híradó - Balesetek, árak

D+ TV Híradó - Balesetek, árak

2018. március 19. (hétfő)

Balesetek a reggeli havazásban, fogyasztói árak, a DLSZ újra megszervezi a tavaszi bajnokságokat - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.