Mindig előre, az újabb sikerek felé

2017. december 19. (kedd) 21:12 - Vass Ádám

Az évértékelők sorát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata folytatta kedden este a Campus étteremben. A jó hangulatú évzárón azonban nem elsősorban a múlt, sokkal inkább a jövő és az akadémia előtt álló munka állt a középpontban.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életének legmeghatározóbb szereplői gyűltek össze kedden este a Campus étteremben, hogy együtt zárják le a 2017-es esztendőt egy karácsonyi évértékelő keretein belül. Az évzárón részt vett Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, illetve a kézilabda akadémia alapítványának elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja Kiss Ádám, és a dunaújvárosi önkormányzat valamennyi képviselője, a támogatók és természetesen a DKKA felnőtt csapatának játékosai.

Az értékelések során Szemenyei István kezdte. Mint mondta, a naptári év végén szakmailag nem könnyű konklúziót vonni, hiszen a bajnokság is még csak a felénél tart, ezért nehéz mérlegelni, főleg, hogy az igazán nagy rivális csapatokkal még csak most jönnek a találkozók. De ilyenkor rendszerint véget is ér egy világverseny, legutóbb épp a világbajnokság, ami után le kell vonni a megfelelő következtetéseket.
- Egy biztos, nekünk itt a dunaújvárosi akadémián még inkább megnőtt a felelősségünk, hiszen látszik az, hogy a jövőre kell koncentrálni, a fiatalokra, és arra, hogy néhány év múlva ütőképesebb válogatottunk legyen. Ehhez megkapunk mindenféle anyagi és egyéb támogatást, innentől pedig a mi felelősségünk, hogy ezekkel hogyan tudunk élni, mind az edzők, a szakemberek, mind pedig a játékosok közösen. Az elmúlt évet figyelembe véve kiemelte a Magyar Kupa négyes döntőjébe való bejutást, az utánpótlás csapatok kiváló szereplését, György László vezetőedző érkezését és mindenekelőtt azt, hogy elindulhat a csarnok felújítása és bővítése, ami egy új dimenziót jelenthet a város sportéletében.

Dr. Dorkota Lajos elsősorban szurkolói szemmel értékelte a DKKA idei teljesítményét. Mint mondta, az év első felében kiválóan teljesített a csapat, úgy tűnt, hogy a jó pár éves munka meghozta a gyümölcsét, és az új szezonban is az első négy hely valamelyike biztosított, de az előző hónapokban nem mindig azt adta ki magából a csapat, amire képes. Arról is szólt, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik nem csak a nevében viseli az akadémia nevet, hiszen jó pár évvel ezelőtt az önkormányzat támogatásával kezdték el a csapat építését, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésére. Ennek eredményeként indulhat el a kézilabdacsarnok felújítása és az új csarnok építése is, mintegy hatmilliárd forint állami forrásból.
- Adott a támogatás, adott a biztos anyagi háttér, az utánpótlás és a vezetői gárda stabil, a játékosok nagyon tehetségesek, minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Van jövője a csapatnak és álmodhatunk nagyobbat, hiszen a város a csapat mögött áll- mondta dr. Dorkota Lajos.

A sportcsarnok hatmilliárdos fejlesztésével kapcsolatban (amely kiemelt állami beruházásnak számít) dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, a múlt héten aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően elkezdődhet a munka, melynek eredményeként két éven belül egy teljesen megújult, nemzetközileg is elismert létesítményekkel fogunk rendelkezni. Éppen ezért az elkövetkezendő időszak feladatai között fontos kitűzni azt, hogy nemzetközi porondon is helyt kell állnia a jövőben a csapatnak, ezért kívánja, hogy a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikén végezhessen a DKKA a 2017/18-as szezon végén.

A rovat további hírei: Sport

Újabb siker és továbbjutás

Újabb siker és továbbjutás

2019. június 15. (szombat)

A hazai pályán aratott 2-1-es győzelem után idegenben is nyert, így kettős sikerrel jutott tovább az osztályozó harmadik fordulójába a Dunaújváros PASE U17-es labdarúgó csapata.

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

Marco Rossi: Csak a legvégén fog kiderülni, hogy valóra válik-e az álmunk

2019. június 15. (szombat)

A férfi A-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat pont olyan meccset játszott Wales ellen, amilyet eltervezett, így továbbra is életben tartotta álmát, hogy ott legyen a pontosan egy év múlva kezdődő 2020-as Európa-bajnokságon.

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

Kovács Zsófira méltán büszke az egész város

2019. június 14. (péntek)

Cserna Gábor polgármester személyesen is gratulált Kovács Zsófiának, a Dunaferr SE tornász kiválóságának a közelmúltban elért sportsikereihez.

FIFA-világranglista - Jövünk fel

FIFA-világranglista - Jövünk fel

2019. június 14. (péntek)

Továbbra is Belgium vezeti a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáját, amelyen a magyar válogatott kilenc helyet javítva a 42. helyen áll.

Mirtill hazaugrott a ballagására

Mirtill hazaugrott a ballagására

2019. június 14. (péntek)

Török Dániel edző kezei alatt, a junior válogatott tagjaként Tatán készül a június 27-én kezdődő I. Junior Torna Világbajnokságra a Dunaferr SE tornásza, Makovits Mirtill.

Újra fociztak az ovisok

Újra fociztak az ovisok

2019. június 13. (csütörtök)

A második alkalommal kiírt Ovi Foci Kupa sorozat első állomását rendezték meg ma délelőtt a Napsugár Tagóvodában, ahol közel kétszázötven gyermeket mozgattak meg a szervezők.

Nemzetközi sikerek

Nemzetközi sikerek

2019. június 13. (csütörtök)

Egy arany- és egy bronzéremmel zárták az ausztriai Welsben megrendezett 47. Speedo Meeting elnevezésű úszóversenyt a Dunaferr SE sportolói.