Mindig előre, az újabb sikerek felé

2017. december 19. (kedd) 21:12 - Vass Ádám

Az évértékelők sorát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata folytatta kedden este a Campus étteremben. A jó hangulatú évzárón azonban nem elsősorban a múlt, sokkal inkább a jövő és az akadémia előtt álló munka állt a középpontban.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életének legmeghatározóbb szereplői gyűltek össze kedden este a Campus étteremben, hogy együtt zárják le a 2017-es esztendőt egy karácsonyi évértékelő keretein belül. Az évzárón részt vett Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, illetve a kézilabda akadémia alapítványának elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja Kiss Ádám, és a dunaújvárosi önkormányzat valamennyi képviselője, a támogatók és természetesen a DKKA felnőtt csapatának játékosai.

Az értékelések során Szemenyei István kezdte. Mint mondta, a naptári év végén szakmailag nem könnyű konklúziót vonni, hiszen a bajnokság is még csak a felénél tart, ezért nehéz mérlegelni, főleg, hogy az igazán nagy rivális csapatokkal még csak most jönnek a találkozók. De ilyenkor rendszerint véget is ér egy világverseny, legutóbb épp a világbajnokság, ami után le kell vonni a megfelelő következtetéseket.
- Egy biztos, nekünk itt a dunaújvárosi akadémián még inkább megnőtt a felelősségünk, hiszen látszik az, hogy a jövőre kell koncentrálni, a fiatalokra, és arra, hogy néhány év múlva ütőképesebb válogatottunk legyen. Ehhez megkapunk mindenféle anyagi és egyéb támogatást, innentől pedig a mi felelősségünk, hogy ezekkel hogyan tudunk élni, mind az edzők, a szakemberek, mind pedig a játékosok közösen. Az elmúlt évet figyelembe véve kiemelte a Magyar Kupa négyes döntőjébe való bejutást, az utánpótlás csapatok kiváló szereplését, György László vezetőedző érkezését és mindenekelőtt azt, hogy elindulhat a csarnok felújítása és bővítése, ami egy új dimenziót jelenthet a város sportéletében.

Dr. Dorkota Lajos elsősorban szurkolói szemmel értékelte a DKKA idei teljesítményét. Mint mondta, az év első felében kiválóan teljesített a csapat, úgy tűnt, hogy a jó pár éves munka meghozta a gyümölcsét, és az új szezonban is az első négy hely valamelyike biztosított, de az előző hónapokban nem mindig azt adta ki magából a csapat, amire képes. Arról is szólt, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik nem csak a nevében viseli az akadémia nevet, hiszen jó pár évvel ezelőtt az önkormányzat támogatásával kezdték el a csapat építését, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésére. Ennek eredményeként indulhat el a kézilabdacsarnok felújítása és az új csarnok építése is, mintegy hatmilliárd forint állami forrásból.
- Adott a támogatás, adott a biztos anyagi háttér, az utánpótlás és a vezetői gárda stabil, a játékosok nagyon tehetségesek, minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Van jövője a csapatnak és álmodhatunk nagyobbat, hiszen a város a csapat mögött áll- mondta dr. Dorkota Lajos.

A sportcsarnok hatmilliárdos fejlesztésével kapcsolatban (amely kiemelt állami beruházásnak számít) dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, a múlt héten aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően elkezdődhet a munka, melynek eredményeként két éven belül egy teljesen megújult, nemzetközileg is elismert létesítményekkel fogunk rendelkezni. Éppen ezért az elkövetkezendő időszak feladatai között fontos kitűzni azt, hogy nemzetközi porondon is helyt kell állnia a jövőben a csapatnak, ezért kívánja, hogy a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikén végezhessen a DKKA a 2017/18-as szezon végén.

A rovat további hírei: Sport

Gólgyárossal erősítettek az Acélbikák

Gólgyárossal erősítettek az Acélbikák

2019. augusztus 20. (kedd)

A védelemben és a csatársorban is erősítettek az Erste Liga rajtjára készülő Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói.

Erős bázis Dunaújvárosban

Erős bázis Dunaújvárosban

2019. augusztus 20. (kedd)

Akár a dobogóért is küzdhet az idei bajnokságban a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapatának utánpótlása.

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

Újra a Szent István Kupáért küzdenek

2019. augusztus 19. (hétfő)

Immáron tizenkettedik alkalommal versenghetnek nemzeti ünnepünkön a strandsportok szerelmesei a Szalki-szigeten.

Hasznos napok Telkiben

Hasznos napok Telkiben

2019. augusztus 19. (hétfő)

Gera Zoltán 27 játékost ismerhetett meg közelebbről a kétnapos összetartás során.

Vereség a hibák ára

Vereség a hibák ára

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Hiába vezetett két góllal is, hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget a Szentlőrinc SE elleni bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Startra készen!

Startra készen!

2019. augusztus 18. (vasárnap)

A Dunaferr SE kenusa, Kiss Balázs felkészülten, versenyre kész állapotban várja az augusztus 21-én kezdődő szegedi NKM olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságot.

Érdi siker a zárómeccsen

Érdi siker a zárómeccsen

2019. augusztus 18. (vasárnap)

Szoros csatában, egygólos vereséget szenvedett a házigazdáktól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata a IX. Érdi Kupa utolsó találkozóján.