Mindig előre, az újabb sikerek felé

2017. december 19. (kedd) 21:12 - Vass Ádám

Az évértékelők sorát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata folytatta kedden este a Campus étteremben. A jó hangulatú évzárón azonban nem elsősorban a múlt, sokkal inkább a jövő és az akadémia előtt álló munka állt a középpontban.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életének legmeghatározóbb szereplői gyűltek össze kedden este a Campus étteremben, hogy együtt zárják le a 2017-es esztendőt egy karácsonyi évértékelő keretein belül. Az évzárón részt vett Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, illetve a kézilabda akadémia alapítványának elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja Kiss Ádám, és a dunaújvárosi önkormányzat valamennyi képviselője, a támogatók és természetesen a DKKA felnőtt csapatának játékosai.

Az értékelések során Szemenyei István kezdte. Mint mondta, a naptári év végén szakmailag nem könnyű konklúziót vonni, hiszen a bajnokság is még csak a felénél tart, ezért nehéz mérlegelni, főleg, hogy az igazán nagy rivális csapatokkal még csak most jönnek a találkozók. De ilyenkor rendszerint véget is ér egy világverseny, legutóbb épp a világbajnokság, ami után le kell vonni a megfelelő következtetéseket.
- Egy biztos, nekünk itt a dunaújvárosi akadémián még inkább megnőtt a felelősségünk, hiszen látszik az, hogy a jövőre kell koncentrálni, a fiatalokra, és arra, hogy néhány év múlva ütőképesebb válogatottunk legyen. Ehhez megkapunk mindenféle anyagi és egyéb támogatást, innentől pedig a mi felelősségünk, hogy ezekkel hogyan tudunk élni, mind az edzők, a szakemberek, mind pedig a játékosok közösen. Az elmúlt évet figyelembe véve kiemelte a Magyar Kupa négyes döntőjébe való bejutást, az utánpótlás csapatok kiváló szereplését, György László vezetőedző érkezését és mindenekelőtt azt, hogy elindulhat a csarnok felújítása és bővítése, ami egy új dimenziót jelenthet a város sportéletében.

Dr. Dorkota Lajos elsősorban szurkolói szemmel értékelte a DKKA idei teljesítményét. Mint mondta, az év első felében kiválóan teljesített a csapat, úgy tűnt, hogy a jó pár éves munka meghozta a gyümölcsét, és az új szezonban is az első négy hely valamelyike biztosított, de az előző hónapokban nem mindig azt adta ki magából a csapat, amire képes. Arról is szólt, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik nem csak a nevében viseli az akadémia nevet, hiszen jó pár évvel ezelőtt az önkormányzat támogatásával kezdték el a csapat építését, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésére. Ennek eredményeként indulhat el a kézilabdacsarnok felújítása és az új csarnok építése is, mintegy hatmilliárd forint állami forrásból.
- Adott a támogatás, adott a biztos anyagi háttér, az utánpótlás és a vezetői gárda stabil, a játékosok nagyon tehetségesek, minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Van jövője a csapatnak és álmodhatunk nagyobbat, hiszen a város a csapat mögött áll- mondta dr. Dorkota Lajos.

A sportcsarnok hatmilliárdos fejlesztésével kapcsolatban (amely kiemelt állami beruházásnak számít) dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, a múlt héten aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően elkezdődhet a munka, melynek eredményeként két éven belül egy teljesen megújult, nemzetközileg is elismert létesítményekkel fogunk rendelkezni. Éppen ezért az elkövetkezendő időszak feladatai között fontos kitűzni azt, hogy nemzetközi porondon is helyt kell állnia a jövőben a csapatnak, ezért kívánja, hogy a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikén végezhessen a DKKA a 2017/18-as szezon végén.

A rovat további hírei: Sport

Hosszabbított kvalifikációs időszak

Hosszabbított kvalifikációs időszak

2020. június 01. (hétfő)

A súlyemelők tokiói olimpiára selejtező időszaka október 1-jén folytatódik és 2021. április 30-án ér véget a sportági világszövetség (IWF) honlapjának híre szerint.

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

Két forduló után jön a döntő a strandröplabdázóknál

2020. június 01. (hétfő)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) elnökségének tervezete értelmében két fordulóból és a döntőből áll majd az idei strandröplabda országos bajnokság.

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

Milyen sportot válasszunk? (1. rész)

2020. május 31. (vasárnap)

Meghatározó lehet az egészséges életmód felé vezető úton, hogy milyen mozgást építünk be a mindennapokba. Milyen sportágat válasszunk? Miből választhatunk? Honnan fogjuk tudni, hogy nekünk való-e egy-egy edzésforma?

Elkészült a versenykiírás

Elkészült a versenykiírás

2020. május 31. (vasárnap)

A Magyar Kézilabda Szövetség Versenybizottsága elkészítette a 2020/2021-es felnőtt női és férfi NB I-es bajnokságok versenykiírását.

Megvannak a liga legjobbjai

Megvannak a liga legjobbjai

2020. május 30. (szombat)

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

Újra együtt edzenek a válogatott birkózók

2020. május 30. (szombat)

A héten megkezdték a közös munkát a magyar birkózó-válogatott tagjai, akik Sike András kötöttfogású kapitány szerint a körülményekhez képest jó állapotban érkeztek vissza a hosszú kényszerpihenőről.

Azari Zsolt rangos elismerése

Azari Zsolt rangos elismerése

2020. május 29. (péntek)

A Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapitánya, Azari Zsolt kapta meg idén az Erste Liga Mr. Spirit díját.