Mindig előre, az újabb sikerek felé

2017. december 19. (kedd) 21:12 - Vass Ádám

Az évértékelők sorát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata folytatta kedden este a Campus étteremben. A jó hangulatú évzárón azonban nem elsősorban a múlt, sokkal inkább a jövő és az akadémia előtt álló munka állt a középpontban.

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia életének legmeghatározóbb szereplői gyűltek össze kedden este a Campus étteremben, hogy együtt zárják le a 2017-es esztendőt egy karácsonyi évértékelő keretein belül. Az évzárón részt vett Szemenyei István, a DKKA ügyvezetője, dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára, illetve a kézilabda akadémia alapítványának elnöke, dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora, az egyetem újonnan kinevezett kancellárja Kiss Ádám, és a dunaújvárosi önkormányzat valamennyi képviselője, a támogatók és természetesen a DKKA felnőtt csapatának játékosai.

Az értékelések során Szemenyei István kezdte. Mint mondta, a naptári év végén szakmailag nem könnyű konklúziót vonni, hiszen a bajnokság is még csak a felénél tart, ezért nehéz mérlegelni, főleg, hogy az igazán nagy rivális csapatokkal még csak most jönnek a találkozók. De ilyenkor rendszerint véget is ér egy világverseny, legutóbb épp a világbajnokság, ami után le kell vonni a megfelelő következtetéseket.
- Egy biztos, nekünk itt a dunaújvárosi akadémián még inkább megnőtt a felelősségünk, hiszen látszik az, hogy a jövőre kell koncentrálni, a fiatalokra, és arra, hogy néhány év múlva ütőképesebb válogatottunk legyen. Ehhez megkapunk mindenféle anyagi és egyéb támogatást, innentől pedig a mi felelősségünk, hogy ezekkel hogyan tudunk élni, mind az edzők, a szakemberek, mind pedig a játékosok közösen. Az elmúlt évet figyelembe véve kiemelte a Magyar Kupa négyes döntőjébe való bejutást, az utánpótlás csapatok kiváló szereplését, György László vezetőedző érkezését és mindenekelőtt azt, hogy elindulhat a csarnok felújítása és bővítése, ami egy új dimenziót jelenthet a város sportéletében.

Dr. Dorkota Lajos elsősorban szurkolói szemmel értékelte a DKKA idei teljesítményét. Mint mondta, az év első felében kiválóan teljesített a csapat, úgy tűnt, hogy a jó pár éves munka meghozta a gyümölcsét, és az új szezonban is az első négy hely valamelyike biztosított, de az előző hónapokban nem mindig azt adta ki magából a csapat, amire képes. Arról is szólt, hogy mi vagyunk az a csapat, amelyik nem csak a nevében viseli az akadémia nevet, hiszen jó pár évvel ezelőtt az önkormányzat támogatásával kezdték el a csapat építését, nagy hangsúlyt fektetve az utánpótlás nevelésére. Ennek eredményeként indulhat el a kézilabdacsarnok felújítása és az új csarnok építése is, mintegy hatmilliárd forint állami forrásból.
- Adott a támogatás, adott a biztos anyagi háttér, az utánpótlás és a vezetői gárda stabil, a játékosok nagyon tehetségesek, minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Van jövője a csapatnak és álmodhatunk nagyobbat, hiszen a város a csapat mögött áll- mondta dr. Dorkota Lajos.

A sportcsarnok hatmilliárdos fejlesztésével kapcsolatban (amely kiemelt állami beruházásnak számít) dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője elmondta, a múlt héten aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően elkezdődhet a munka, melynek eredményeként két éven belül egy teljesen megújult, nemzetközileg is elismert létesítményekkel fogunk rendelkezni. Éppen ezért az elkövetkezendő időszak feladatai között fontos kitűzni azt, hogy nemzetközi porondon is helyt kell állnia a jövőben a csapatnak, ezért kívánja, hogy a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikén végezhessen a DKKA a 2017/18-as szezon végén.

A rovat további hírei: Sport

Továbbra is hibátlanul

Továbbra is hibátlanul

2019. október 18. (péntek)

Az éllovas nyerte a városi kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának csütörtöki rangadóját.

Nagy csaták a sportcentrumban

Nagy csaták a sportcentrumban

2019. október 18. (péntek)

Összesen harminc csapat vett részt csütörtökön az Ovi Foci Kupa harmadik és a Suli Foci Kupa első két korosztályának nyitófordulójában.

Először az UTE ellen

Először az UTE ellen

2019. október 18. (péntek)

Az Újpest elleni fővárosi mérkőzéssel folytatja az Erste Liga alapszakaszának küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Előnyben a Dunaferr

Előnyben a Dunaferr

2019. október 17. (csütörtök)

Meggyőző játékkal aratott győzelmet a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásán a Dunaferr SE röplabda csapata a Szolnok ellen.

Világbajnoki bronz Grúziából

Világbajnoki bronz Grúziából

2019. október 17. (csütörtök)

Egy harmadik és egy ötödik helyezéssel zárták a Veterán Kötött- és Szabadfogású Világbajnokságot a dunaújvárosi birkózók.

Kupameccs előtt a röplabdázóink

Kupameccs előtt a röplabdázóink

2019. október 17. (csütörtök)

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első fordulójában a Dunaferr SE csapata a Szolnoki Röplabda Klubot fogadja.

Bravúros pontszerzés Debrecenben

Bravúros pontszerzés Debrecenben

2019. október 16. (szerda)

Óriásit küzdött, s nagyon értékes pontot szerzett Debrecenben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.