Nem tér haza a válogatott csatár

doszerk - 2017. december 28. 14:50

Nikolics Nemanja, a magyar labdarúgó-válogatott csatára szívesen maradna a Chicago Fire csapatánál azt követően is, hogy két év múlva lejár a jelenlegi szerződése.

"Még két év van hátra a szerződésemből, és nagyon jól érzem magamat Amerikában. El tudnám képzelni, hogy hosszabb távon is Chicagóban játsszak, de ebben a klubnak is partnernek kell lennie" - nyilatkozta Topolyán az M1 aktuális csatornának a csatár, aki vasárnap, szilveszterkor ünnepli a harmincadik születésnapját. A vajdasági születésű játékos hozzátette, ha olyan ajánlat érkezik, amit érdemes lenne átgondolnia, a menedzserei szólni fognak. Nikolics január 20-án utazik vissza az Egyesült Államokba, az új bajnoki idény pedig márciusban kezdődik. Az észak-amerikai profiliga (MLS) alapszakaszának legutóbbi gólkirálya Topolyán megtekintette az épülő labdarúgó-akadémiát, autogramot osztott a fiataloknak, és a közös fényképek elkészítése előtt az általános iskola tornatermében magyarul és szerbül is készségesen válaszolt nekik.

Kép: MTI

Egyikük azt kérdezte, átigazolna-e egy olyan kisebb spanyol csapathoz, mint például a Getafe vagy az Eibar. "Mindenféleképpen átgondolnám, ha jönne egy ilyen lehetőség. A spanyol ligát nagyon szeretem nézni, mert támadó focit játszanak a csapatok" - mondta Nikolics. Hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a játékos maga döntse el, hol akar futballozni, és megtalálja a motivációt, illetve a célokat az új csapatánál. Az épülő akadémiáról úgy vélekedett, a magyar kormány által támogatott sportkomplexum nagyot lendíthet majd az ifjú délvidéki labdarúgók fejlődésén. "Remélem, nagyon sok gyereknek fog majd segíteni, akik futballisták akarnak lenni. Amikor kicsi voltam, mindig is álmodoztam, hogy ilyen körülmények legyenek, és ilyen támogatást kapjak" - fogalmazott Nikolics. Hozzátette, a gyerekek a tanulmányi és sportszakmai háttérnek köszönhetően megkapják az alapokat ahhoz, hogy profi futballisták legyenek, amennyiben komolyak a szándékaik. Palágyi Szabolcs, a helyi klub elnöke elmondta, hogy az építkezési munkálatok terv szerint haladnak. Az akadémián mintegy negyven gyermek elszállásolására lesz lehetőség.

-MTI-

A rovat további hírei: Sport

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.