Parádés hazai évzáró

spigott - 2017. december 28. 21:23

Remek játékkal aratott 4-2-es győzelmet a DVTK elleni hazai mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

A 2017-es esztendő utolsó hazai mérkőzését a címvédő, s az Erste Ligát jelenleg is toronymagasan vezető DVTK Jegesmedvék ellen játszották ma este hat órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói, akik azzal a nem titkolt céllal vágtak neki a találkozónak, hogy a szezonban először végre legyűrik a borsodiakat.

A három pont megszerzéséért érkezett azonban a vendégcsapat is a dunaújvárosi Jégcsarnokba, s Mikael Tisell tanítványai alaposan be is kezdtek az első harmad elején, ám a DAB védelme jól állt a lábán, s Duschek vezérletével átvészelte az első perceket. Idővel persze a Bikák is megérkeztek a meccsbe, s a nagy iramú, oda-vissza játékban a 10. percben meg is szerezték a vezetést úgy, hogy előbb Adorján védett bravúrral, majd az ellentámadásból Pavuk szólóját védte Duschek, s mivel előbbi lemaradt, az emberfölényes kontra végén Turcotte elé került a pakk, aki pazarul k i is lőtte a jobb felsőt (1-0). A folytatásban is felváltva kerültek veszélybe a ketrecek, de a kapusok remekül tették a dolgukat, így a szünetig nem változott az eredmény.

A második felvonás elején sajnos hamar egalizált a miskolci egylet, mivel egy kapu előtti kavarodás végén Tóth Adrián elé került a pakk, akinek nem volt nehéz dolga a hálóba továbbítania azt (1-1). Nem sokáig örülhetett azonban a DVTK sem a góljának, mert egy perccel később Odnoga kapott jó átadást, okosan kivárt, majd a rövidre csúszó Adorján mellett visszalőtte a korongot a kapu bal sarkába (2-1). Újra sürgősebb lett persze a Jegesmedvéknek, de ebben a játékrészben is beleálltak a csatába Jason Morgan fiai, akik különösen saját harmadikban végeztek nagyon hatékony munkát, s a második szünetig megőrizték minimális előnyüket.

Képek forrása: DAB

A harmadik húsz perc bőven ígért még tehát izgalmakat, ám a Bikák ezúttal remekül kezdtek, előbb kivédekeztek egy hátrányt, majd a 46. percben Izacky révén gólra váltották saját előnyüket, meglépve ezzel két találattal a címvédőtől (3-1). A fórt Azari növelhette volna tovább, de szólóját védte Adorján, ám az 50. percben már a miskolciak kapusa sem segíthetett, mert Becze megszerezte a negyedik hazai gólt, s a harmadik felvonás addigi képe alapján innen már nem lehetett visszaút a vendégeknek. Tíz perccel a meccs vége előtt Odnoga és Köllő ökölcsatája színesítette a "programot", s bár a hajrában mindent elkövetett a felzárkózásért a DVTK, második találatát mindössze kettő másodperccel a lefújás előtt szerezte, így esélye sem volt arra, hogy a szorossá tegye az utolsó perceket.

A DAB csapata remek győzelemmel búcsúzott el hazai pályán a 2017-es évtől, ám sok pihenésre ezúttal sem lesz lehetősége az Acélbikáknak, ugyanis szombaton este már az Újpest otthonában lesz jelenése a tabella harmadik helyén álló Morgan-csapatnak.

DAB – DVTK 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

DAB: Duschek - Erdélyi, Orbán, Becze 1 (1), Nageler, Azari, Hüffner (1), Léránt, Odnoga 1, Izacky 1 (1), Novotny (1), Lencsés, Hruby, Silló, Turcotte 1 (1), Hári (1), Németh, Skrypets (1), Török, Nagy, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

DVTK: Adorján – Ruikka, Leppanen, Magosi (1), Galanisz, Miskolczi (1), Láda, Rantanen, Pavuk, Vas, Sakaris, Vojtkó, Joe, Hajós (1), Kulmala (1), Tóth A. 2, Albert, Köllő, Berta, Tóth R.. Vezetőedző: Mikael Tisell.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.