Rendhagyó évzárót tartott a Dunaferr SE!

Szárszó Lajos - 2017. december 13. 19:55

Rendkívül sikeres esztendőt zárt a Dunaferr SE mind az öt szakosztálya, melyek az éves visszatekintő és az egyéni jutalmak átvétele után jó hangulatú játékokkal zárták le a 2017-es évet.

Városunk legnagyobb sportegyesülete, a Dunaferr SE az idei alkalommal bensőséges hangulatú karácsonyi ünnepség keretében búcsúztatta a 2017-es esztendőt, amely kiemelkedő sikereket hozott. Az ünnepséget megtisztelték a Dunaferr SE elnökségi tagjai, a felügyelő bizottság tagjai, az ISD Zrt vezetői, Dunaújváros Megyei Jogú város Önkormányzatának képviselői, a szakosztályok vezetői, edzői, versenyzői. Elsőként Mátyás Gábor, a Dunaferr SE ügyvezető elnöke foglalta össze a 2017-es év legfontosabb eseményeit, tevékenységeit.

- Nagy büszkeség számunkra, hogy minden szakosztályunk tudott fejlődni ebben az évben. Sportlétesítményeink közül több felújításra került, de nagy öröm, hogy ez a fejlesztés 2018-ban is folytatódni fog. Rendkívül jó az együttműködésünk az oktatási intézményekkel, szám szerint ez 9 iskolát és 3 óvodát jelent. Továbbra is részesei leszünk a kiemelt sportfejlesztési támogatásoknak, és a röplabda szempontjából nagyszerű, hogy a sportág bekerült a TAO kedvezményezett sportágak közé. Elnökségünk 2017-ben tizenhárom alkalommal ülésezett, ebből nyolc rendkívüli ülés volt, melyeken megvitattuk a problémákat és döntöttünk az aktuális ügyekben.

Mátyás Gábor ügyvezető elnök a folytatásban külön beszélt az öt szakágban elért eredményekről.

- Birkózó szakosztályunk, nagy tömegbázisú utánpótlás nevelő rendszerré fejlődött, amely régióközponttá vált, ennek megfelelően számos edzőtábort szervezett. Számos hazai rendezésű versenyen vettek részt sportolóink, közülük kiemelkedő teljesítményt nyújtott Kardos Róbert, Bagó Tibor, Nyikos Veronika, Schrick Alina és Gajzer Bálint, akiket Kiss Károly, Fehéri Gábor és Dudás György edzők készítettek fel. A kajak-kenu szakosztály jelenleg az egyesület legeredményesebb szakosztálya. A 2017-es versenyszezonban felnőtt és utánpótlás szinten is kimagasló eredményeket értek el, világbajnoki és Európa bajnoki érmek, magyar bajnoki címek és helyezések bizonyítják ezt. A legutóbbi Dunaferr Kupát már régiós versenyként rendezhették meg. Kiemelkedő versenyzőink Hajdu Jonatán, Slihoczki Ádám, Kollár Kristóf, Kiss Balázs és Kovács Bendegúz, akiknek edzője Molnár Gergely. Büszkék vagyunk a röplabda szakosztályunkra, amely továbbra is Magyarország legeredményesebb utánpótlást nevelő szakosztálya.

A felnőtt csapat szinte 100%-ban utánpótlás korú játékosokból áll. 3 felnőtt, 4 ifjúsági és 4 serdülő válogatottat adtak a magyar csapatnak az elmúlt szezonban. A IV. korcsoportos csapat Szűcs Ákos edző vezérletével országos diákolimpiai bajnokságot nyert, az ifjúsági csapat bronzérmet szerzett. Nagy megtiszteltetés volt, hogy Dunaújváros adott otthont válogatott edzőtáboroknak mind a felnőtt, mind az ifjúsági korosztályban. 2017-ben Engyel Lászlót a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagjának választották, míg a vezetőedző, Tomanóczy Tibor az „Év hőse” különdíjasa lett. Torna szakosztályunkban kilenc edző hathatós közreműködésével kiemelkedően magas szintű utánpótlás nevelő munka folyik. Jó hír, hogy 2018-ban már öt saját nevelésű felnőtt versenyző képviseli majd a Dunaferr SE színeit. A legkiemelkedőbb sikereket Kovács Zsófia érte el, aki az Európa bajnokság egyéni összetett versenyében ezüstérmet nyert. Az utánpótlás korosztályban kiemelkedő teljesítményt ért el Mayer Gréta és Makai Lilla, míg Makovits Mirtill csapattal, valamint gerendán is második helyet ért el. Edzőik Badics Réka és Török Dániel. Úszó szakosztályunk az idén ünnepelte fennállásának 40. évfordulóját, amely régióközpontként edzőtáborokat szervezett. 2017-ben immár 38. alkalommal rendeztük meg az Arany Üst úszóversenyt. Kiemelkedő eredményeket értek el Hornyák Judit, Kovács József és Szabó Gergő edzők tanítványai, Selmeci Levente, Kállai Botond, Kovács-Seres Hunor. Nagy büszkeség, hogy a Jövő bajnokai program régiós csapatába 8 versenyzőnk került be.

Mint azt a jövőre előre tekintve Mátyás Gábor ügyvezető elnök elmondta a cél az, hogy sikerüljön megtartaniuk az Országos rangsorhelyeket, növeljék a sportoló gyermekek létszámát, minél több országos bajnoki helyezést érjenek el, a sportolók a nemzetközi porondon is eredményesek legyenek, valamint elkezdjék a felkészülést a legközelebbi, Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra.

Az évértékelést követően „Az év utánpótlás sportolója” díjak átadására került sor:

Birkózás: Nyikos Veronika és Schrick Alina
Kajak-kenu: Hajdu Jonatán és Slihoczki Ádám
Röplabda: Bohnicsek Szilveszter
Torna: Makovits Mirtill
Úszás: Selmeci Levente

Amitől azonban rendhagyó volt az évzáró az a kvízjáték volt, melyen a szakosztályok mérhették össze egymással tudásukat. A kérdések között számos olyan választ kellett tudni, amely a Dunaferr SE szakosztályainak mindennapi életéhez kötődött.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.