Dunaújváros Hetilap

Az összefogás újabb aranytallérjai

Molnár Emese - 2018. január 31. 13:12

Több mint félmillió forint adomány gyűlt össze Dunaújváros kenyerének eladásából a Móricz iskola számára, a jótékonysági akció következő kedvezményezettje pedig a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület.

Újabb negyedév telt el a Dunaújváros kenyere jótékonysági akció során, így összesítették a három hónap eladási számait: a városlakók 10.243 darabot vásároltak az ízletes burgonyás kenyérből. Minden eladott termék árából ötven forint a jótékonysági alap összegét növeli, így 512.150 forint adomány gyűlt össze. Ezt a pénzt ezúttal a Móricz iskola kapta. Az átadási ünnepségen Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője köszöntet mondott a Szécsényi Sütőipari Kft-nek, és annak dolgozóinak, valamint minden városlakónak, vásárlónak, akik hozzájárultak a jótékonysági akció sikeréhez.

Kuruczleki Erzsébet, a Móricz iskola megbízott igazgatója elmondta, nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy iskola lett az akció kedvezményezettje. Mint mondta, ez jelentős összeg az intézmény számára, amelyet sportszerek fejlesztésére, mozgásos és udvari játékok vásárlására fordítanak.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette, folytatják a jótékonysági akciót. A receptben nem történt változás, ám a Dunaújváros kenyerére kiemelt termékként tekintenek, ezért minőségében fejleszteni kívánták: a tésztába több burgonyát tesznek, hogy hosszabb legyen a frissessége és még finomabb, ízletesebb legyen.

Az akció következő kedvezményezettje a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület lesz. Az értelmi és halmozottan sérült emberek, azok családját összetartó közösség tavaly ünnepelhette fennállásának huszadik évfordulóját. Kovács Pálné, az egyesület elnöke elmondta, a meglévő gyógypedagógiai eszközeik fejlesztésére, az „Ez vagyok én” című kiállítás alkotásainak bemutatására, regionális mozgásélmény program megszervezésére, szakmai előadásokra fordítanák az adományt, illetve, ami még az elnökségi ülésen ötletként felmerül. Az elnök ugyanis meglepetésként még nem árulta el a tagoknak, hogy ők lettek a kedvezményezettek, hadd fogadják ők is ugyanolyan örömmel a hírt, mint ahogyan ő is.

A rovat további hírei: Közélet

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

Fődíjat érdemelt a Steixner Leather Art!

2021. szep. 22.

A Gróf Széchenyi Család Alapítvány által alapított elismerés, Az Év Széchenyi Vállalkozása 2021 fődíját érdemelte kategóriájában a Steixner István irányította cég. Gyorshír, nagy gratulációval!

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

Európai Mobilitási Hét: eljött a nagy nap

2021. szep. 22.

Válassza ön is a közösségi közlekedést: az Autómentes Nap keretében ingyen buszozhat a városi hálózaton! Az utolsó figyelmeztetést a város hivatalos weboldala tette közzé.

A balesetek elkerülése a cél

A balesetek elkerülése a cél

2021. szep. 21.

Terepszemlét tartott a Szalki-szigeten Mészáros László, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője, valamint Orosz Csaba, a körzet képviselője. 

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

Előválasztás: "... visszavesszük és visszaadjuk a demokráciát"

2021. szep. 21.

Hosszú sorok egész nap, tapintható választói aktivitás és kiváló hangulat a Városháza téren: javában tart az előválasztás Dunaújvárosban is. A címbe foglalt idézetet Szabó Zsolt alpolgármestertől kölcsönöztük, aki tegnap kora délután voksolt a Városháza téren.

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

Egy kézben a távhőtermelés és a szolgáltatás

2021. szep. 20.

Dunaújváros történetében először egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cég végzi majd a távhőtermelést és a távhőszolgáltatást.

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

Előválasztás: bemutatkozik Kovács Janka

2021. szep. 20.

"… olyan országot szeretnék építeni a gyerekeimnek és az ő generációjuknak, ahonnan nem kell elmenni és ahová megéri visszajönni." Bemutatkozik Kovács Janka, a Momentum országgyűlési képviselőjelöltje. (X) 

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

Előválasztás: "Megtámadtak, de nem némulunk el"

2021. szep. 19.

A téma fontosságára a DO betűhíven közli az előválasztást szervező csapat közleményét: ma szünet, hétfőn folytatják. Minden további fontos részlet a hajtás után.