Dunaújváros Hetilap

Az összefogás újabb aranytallérjai

Molnár Emese - 2018. január 31. 13:12

Több mint félmillió forint adomány gyűlt össze Dunaújváros kenyerének eladásából a Móricz iskola számára, a jótékonysági akció következő kedvezményezettje pedig a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület.

Újabb negyedév telt el a Dunaújváros kenyere jótékonysági akció során, így összesítették a három hónap eladási számait: a városlakók 10.243 darabot vásároltak az ízletes burgonyás kenyérből. Minden eladott termék árából ötven forint a jótékonysági alap összegét növeli, így 512.150 forint adomány gyűlt össze. Ezt a pénzt ezúttal a Móricz iskola kapta. Az átadási ünnepségen Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője köszöntet mondott a Szécsényi Sütőipari Kft-nek, és annak dolgozóinak, valamint minden városlakónak, vásárlónak, akik hozzájárultak a jótékonysági akció sikeréhez.

Kuruczleki Erzsébet, a Móricz iskola megbízott igazgatója elmondta, nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy iskola lett az akció kedvezményezettje. Mint mondta, ez jelentős összeg az intézmény számára, amelyet sportszerek fejlesztésére, mozgásos és udvari játékok vásárlására fordítanak.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette, folytatják a jótékonysági akciót. A receptben nem történt változás, ám a Dunaújváros kenyerére kiemelt termékként tekintenek, ezért minőségében fejleszteni kívánták: a tésztába több burgonyát tesznek, hogy hosszabb legyen a frissessége és még finomabb, ízletesebb legyen.

Az akció következő kedvezményezettje a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület lesz. Az értelmi és halmozottan sérült emberek, azok családját összetartó közösség tavaly ünnepelhette fennállásának huszadik évfordulóját. Kovács Pálné, az egyesület elnöke elmondta, a meglévő gyógypedagógiai eszközeik fejlesztésére, az „Ez vagyok én” című kiállítás alkotásainak bemutatására, regionális mozgásélmény program megszervezésére, szakmai előadásokra fordítanák az adományt, illetve, ami még az elnökségi ülésen ötletként felmerül. Az elnök ugyanis meglepetésként még nem árulta el a tagoknak, hogy ők lettek a kedvezményezettek, hadd fogadják ők is ugyanolyan örömmel a hírt, mint ahogyan ő is.

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

DSTV: rezsifórumot rendezett a Párbeszéd

2022. dec. 01.

A téli időszak átvészelése volt a témája a Városháza dísztermében tartott eseménynek, derül ki a DSTV összegzéséből. A fórumon elhangzott: a cél a lakossági terhek csökkentése, a kapcsolódó környezetbarát, energiahatékony beruházások és fejlesztések támogatása. Hangkép.
 

Igazgatási szünet lesz a Városházán

Igazgatási szünet lesz a Városházán

2022. nov. 30.

A város hivatalos honlapján jelent meg összegzés a december 22-én kezdődő, és egészen január 8-ig tartó pauzáról. Ügyfélfogadás nem lesz, csak az Anyakönyvi Hivatal üzemel, ügyeleti rendben.

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

Közösségi lombgyűjtésre invitálják a városlakókat

2022. nov. 29.

Az őszi-téli időszak bár szép, megannyi munkával is felelősséggel jár. Szemmel látható, hogy megannyi lehullott falevéltől kell megszabadítani az utcákat – ebben kéri a városlakók közreműködését az önkormányzat. Felhívás.

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

DSTV: ünnepelt a Dunaferr Repülőklub

2022. nov. 29.

A létesítmény fennállásának 70 éves évfordulóját ünnepelte a Dunaújvárosi Repülőtér, derül ki a DSTV összegzéséből. A jeles jubileumra szervezett ünnepséget a Dunaferr Repülőklub a napokban. Hangkép.

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

Rekordnapi adomány a Máltai Játszótérnek a Duna Plazmától

2022. nov. 28.

Nemes gesztus és kitűnően hasznosuló adomány: a Duna Plazma centruma Halloween tematikára rendezett extra napja nyomán fordíthatott több mint 200 ezer forintos támogatást eszközfejlesztésre a Máltai Játszótér!

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

A második évében is bizonyított az új rendszerű lomtalanítás

2022. nov. 28.

Dunaújvárosban 2021-ben startolt az új rendszerű lomtalanítás. Akkor a "Rajta, Újváros!" Egyesület képviselői egy teljesen új koncepciót dolgoztak ki a lomok gyűjtésére, amely kisebb-nagyobb módosításokkal, de idén is bizonyított.  

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

Változik a szerkezet, új feladatköröket kap a GESZ

2022. nov. 27.

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta és el is fogadta azt a javaslatot, miszerint számos közszolgáltatási szakfeladat átkerül a DVG Zrt-től a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezethez. A jellemzően erdészeti, parkfenntartási munkálatok január 1-től tartoznak a városi költségvetési szervhez. A miértre pedig rendkívül egyszerű a válasz: kiadás csökkentés.