Dunaújváros Hetilap

Az összefogás újabb aranytallérjai

Molnár Emese - 2018. január 31. 13:12

Több mint félmillió forint adomány gyűlt össze Dunaújváros kenyerének eladásából a Móricz iskola számára, a jótékonysági akció következő kedvezményezettje pedig a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület.

Újabb negyedév telt el a Dunaújváros kenyere jótékonysági akció során, így összesítették a három hónap eladási számait: a városlakók 10.243 darabot vásároltak az ízletes burgonyás kenyérből. Minden eladott termék árából ötven forint a jótékonysági alap összegét növeli, így 512.150 forint adomány gyűlt össze. Ezt a pénzt ezúttal a Móricz iskola kapta. Az átadási ünnepségen Kiss András, a helyi Tourinform iroda vezetője köszöntet mondott a Szécsényi Sütőipari Kft-nek, és annak dolgozóinak, valamint minden városlakónak, vásárlónak, akik hozzájárultak a jótékonysági akció sikeréhez.

Kuruczleki Erzsébet, a Móricz iskola megbízott igazgatója elmondta, nagyon boldogok voltak, amikor megtudták, hogy iskola lett az akció kedvezményezettje. Mint mondta, ez jelentős összeg az intézmény számára, amelyet sportszerek fejlesztésére, mozgásos és udvari játékok vásárlására fordítanak.

Lissák Kálmán, a Szécsényi Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója is megerősítette, folytatják a jótékonysági akciót. A receptben nem történt változás, ám a Dunaújváros kenyerére kiemelt termékként tekintenek, ezért minőségében fejleszteni kívánták: a tésztába több burgonyát tesznek, hogy hosszabb legyen a frissessége és még finomabb, ízletesebb legyen.

Az akció következő kedvezményezettje a Mindannyian Mások Vagyunk Egyesület lesz. Az értelmi és halmozottan sérült emberek, azok családját összetartó közösség tavaly ünnepelhette fennállásának huszadik évfordulóját. Kovács Pálné, az egyesület elnöke elmondta, a meglévő gyógypedagógiai eszközeik fejlesztésére, az „Ez vagyok én” című kiállítás alkotásainak bemutatására, regionális mozgásélmény program megszervezésére, szakmai előadásokra fordítanák az adományt, illetve, ami még az elnökségi ülésen ötletként felmerül. Az elnök ugyanis meglepetésként még nem árulta el a tagoknak, hogy ők lettek a kedvezményezettek, hadd fogadják ők is ugyanolyan örömmel a hírt, mint ahogyan ő is.

A rovat további hírei: Közélet

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

Tájékoztatás a Global Faktor Zrt. fenyegető leveleiről

2022. aug. 09.

Néhány hónap hallgatás után a Global Faktor Zrt. ismét fenyegető levelekkel bombázza a dunaújvárosiakat – a DVG Zrt. közleménye a téma kapcsán percekkel ezelőtt jelent meg a város hivatalos oldalán, a fontosságára tekintettel betűhíven közöljük.

Körzeti beruházások városszerte

Körzeti beruházások városszerte

2022. aug. 09.

Számos beruházás és fejlesztés zajlik jelenleg Dunaújvárosban. Motyovszki Mátyás két projektről, míg dr. Székely Károly és Tóth Kálmán egy-egy beruházásról adott hírt a közelmúltban. A következőkben ezek gyűjteménye olvasható. 

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

Gyermekeket segítő fejlesztések a 4-es választókörzetben

2022. aug. 08.

Két fontos projektről adott hírt Barta Endre a 4-es számú választókörzet önkormányzati képviselője a közelmúltban. A Liszt Ferenc kertben található játszótér egy napvitorlával bővül, míg a Domanovszky téren egy új homokozót alakítanak majd ki. 

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

Javaslatokat várnak a szociális szféra legrangosabb önkormányzati elismerésére

2022. aug. 08.

Bárki javaslatot tehet írásban a "Szociális Munkáért-Dunaújváros" díjra, amelyet az önkormányzat egy korábbi rendeletével alapított. A határidő szeptember 20., várják a felterjesztéseket!

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

DSTV: álláspontok a tűzijátékról

2022. aug. 08.

Aktuális témáról, a tűzijáték költségeinek szociális célú felhasználásáról kérdezte a városlakókat a DSTV stábja. A megkérdezettek többsége egyetért a közgyűlési döntéssel. Hangkép.
 

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

"Mi nem szemetelünk!" – itt a kiírás

2022. aug. 05.

A kapcsolódó összegzés már megjelent a DO-n, de a város hivatalos oldalán már olvasható a hivatalos versenyfelhívás is a Mi nem szemetelünk! című megméretésre. Mutatom!

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

Új gyakorlatok a város zöldfelületeinek gondozásában

2022. aug. 05.

Az évek óta tapasztalható felmelegedés és az idei forró és száraz nyár kétségkívül elég bizonyítékot szolgáltat ahhoz, hogy belássuk, komoly lépéseket kell tennünk azért, hogy egyéni és városi szinten is csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. És olyan megoldásokat találjunk többek között a városüzemeltetésre, amelyekkel kezelhető a klímaválság és annak következményei.