Vádat emeltek az embercsempészek ellen

2018. január 11. (csütörtök) 10:52 - Brousil Csaba

A Székesfehérvári Ügyészség vádat emelt az ellen a két orosz és egy szerb férfi ellen, akik harminc migránst próbáltak meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni még tavaly novemberben. Az egyik gyanúsított tíz illegális bevándorlóval a kocsijában fának ütközött Ráckeresztúrnál, ez robbantotta ki az ügyet.

Mint arról korábban beszámoltunk november 4-én, Ráckeresztúr belterületén, egy autó fának ütközött. Ezt akár "hétköznapi" esetnek is mondhatnánk, igen ám, de a kocsiban tíz(!) migráns utazott. Az autó sofőrje pedig sietve távozott a helyszínről. Nem jutott messzire, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai másnap elfogták a harminckilenc éves orosz állampolgárságú férfit.

A nyomozást elindították, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az vádemelési indoklásában az ügyészség felfedte az ügy részleteit. Kiderült, hogy az orosz állampolgárságú férfi nem egyedül dolgozott, volt két társa is, egy szerb és egy szintén orosz állampolgár. Mindannyian állandó ausztriai lakhellyel rendelkeztek. Így hárman, kalákában megközelítőleg harminc illegális bevándorlót akartak - fejenként száz euróért - Magyarországról Ausztráliába csempészni. Azon a tavaly november 4-i napon az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó illegális bevándorlókat három személyautóba zsúfolták és útnak indultak. Pechjükre a rendőrök az M6-os autópályán a kulcsi lehajtó után igazoltatni akarták őket. Ekkor szétváltak, az orosz sofőr lehajtott a pályáról, de nem jutott messzire, Ráckeresztúron fának ütközött. A balesetben ketten súlyos, míg nyolcan
könnyű személyi sérülést szenvedtek.

Fotók: police.hu

A másik sofőrt is megpróbálták igazoltatni a rendőrök az M6-oson, de a szerb állampolgárságú férfi elhajtott a helyszínről és Érden a vele utazó tíz migránst kitette a kocsijából. Másnap - november 5-én - a rendőrök az M1-es autópályán elfogták a vádlottakat és őrizetbe is vették őket.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

A rovat további hírei: Sziréna

Több kilométeres dugó az M7-en

Több kilométeres dugó az M7-en

2018. július 22. (vasárnap)

Az M7-es autópálya Fejér megyei szakaszán délután a főváros irányába lelassult a forgalom és az autópálya 76-os kilométerszelvényétől mintegy 6 kilométeres torlódás alakult ki.

Öt ember életét mentették meg

Öt ember életét mentették meg

2018. július 22. (vasárnap)

A mentésekre elsősorban a II. fokú viharjelzés ideje alatt fellépő hirtelen felerősödő széllökések és az erős hullámzás miatt volt szükség.

Kisteherautó égett Mezőfalván

Kisteherautó égett Mezőfalván

2018. július 21. (szombat)

Kigyulladt egy kisteherautó Mezőfalván, a Semmelweis utcában. A mezőfalvai önkéntes és a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat, így a tűz nem terjedt át a közeli lakóépületre. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Országos ellenőrzés lesz

Országos ellenőrzés lesz

2018. július 20. (péntek)

Teherautókat és buszokat ellenőriznek a rendőrök a jövő héten - közölte a rendőrség pénteken honlapján. A fokozott közúti ellenőrzés Magyarország egész területére kiterjed.

Pakshoz riasztották a légierőt!

Pakshoz riasztották a légierőt!

2018. július 20. (péntek)

A paksi atomerőműhöz riasztották a Magyar Honvédség Gripenjeit két kisrepülőgép miatt - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken az MTI-t. A rendőrség szabálysértési eljárást indít az ügyben. A gépek szúnyogirtást végeztek.

Szemtanúk jelentkezését várják!

Szemtanúk jelentkezését várják!

2018. július 19. (csütörtök)

A rendőrök egy a Szórád Márton úton történt közlekedési baleset részesének és szemtanúinak megállapítása érdekében kérik a lakosság segítségét.

A szélvihar megyénket is megtépte

A szélvihar megyénket is megtépte

2018. július 19. (csütörtök)

Tegnap, a délutáni órákban megérkezett a viharzóna Fejér megyébe is, esőt és heves széllökéseket hozva magával. Ennek eredményeként összesen 16 helyszínen avatkoztak be a hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók. Az esetek döntő többségében fakidőlések okoztak veszélyhelyzeteket. Szerencsére személyi sérüléssel járó esemény nem történt. Az anyagi kár sem jelentős, egy leszakadt faág egy parkoló autót rongált meg.