Vádat emeltek az embercsempészek ellen

2018. január 11. (csütörtök) 10:52 - Brousil Csaba

A Székesfehérvári Ügyészség vádat emelt az ellen a két orosz és egy szerb férfi ellen, akik harminc migránst próbáltak meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni még tavaly novemberben. Az egyik gyanúsított tíz illegális bevándorlóval a kocsijában fának ütközött Ráckeresztúrnál, ez robbantotta ki az ügyet.

Mint arról korábban beszámoltunk november 4-én, Ráckeresztúr belterületén, egy autó fának ütközött. Ezt akár "hétköznapi" esetnek is mondhatnánk, igen ám, de a kocsiban tíz(!) migráns utazott. Az autó sofőrje pedig sietve távozott a helyszínről. Nem jutott messzire, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai másnap elfogták a harminckilenc éves orosz állampolgárságú férfit.

A nyomozást elindították, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az vádemelési indoklásában az ügyészség felfedte az ügy részleteit. Kiderült, hogy az orosz állampolgárságú férfi nem egyedül dolgozott, volt két társa is, egy szerb és egy szintén orosz állampolgár. Mindannyian állandó ausztriai lakhellyel rendelkeztek. Így hárman, kalákában megközelítőleg harminc illegális bevándorlót akartak - fejenként száz euróért - Magyarországról Ausztráliába csempészni. Azon a tavaly november 4-i napon az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó illegális bevándorlókat három személyautóba zsúfolták és útnak indultak. Pechjükre a rendőrök az M6-os autópályán a kulcsi lehajtó után igazoltatni akarták őket. Ekkor szétváltak, az orosz sofőr lehajtott a pályáról, de nem jutott messzire, Ráckeresztúron fának ütközött. A balesetben ketten súlyos, míg nyolcan
könnyű személyi sérülést szenvedtek.

Fotók: police.hu

A másik sofőrt is megpróbálták igazoltatni a rendőrök az M6-oson, de a szerb állampolgárságú férfi elhajtott a helyszínről és Érden a vele utazó tíz migránst kitette a kocsijából. Másnap - november 5-én - a rendőrök az M1-es autópályán elfogták a vádlottakat és őrizetbe is vették őket.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

A rovat további hírei: Sziréna

Tűz a nappaliban

Tűz a nappaliban

2018. október 19. (péntek)

Panellakásban keletkezett tűz tegnap Dunaújvárosban. A Fáklya utcai társasház földszinti lakásának nappalijában az ülőgarnitúra mögötti konnektor zárlatos lett és kigyulladt.

Elkapták a körözött tolvajt

Elkapták a körözött tolvajt

2018. október 19. (péntek)

A Papírgyári úton igazoltattak a rendőrök tegnap egy 37 éves helyi lakost, akiről megállapították, hogy a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetése miatt a körözését rendelte el. Az egyenruhások a férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, majd a folyamatban lévő ügyében gyanúsítottként hallgatták ki. 

Halálos baleset Dunaföldváron

Halálos baleset Dunaföldváron

2018. október 17. (szerda)

Fának csapódott egy autó Dunaföldváron szerda reggel, a jármű vezetője meghalt - közölte a rendőrség. A Tolna megyei baleset a Bölcske felé vezető úton történt. A helyszínelés és a műszaki mentés idején félpályán haladt a forgalom.

Kiderült ki volt a hunyó a gázolásnál

Kiderült ki volt a hunyó a gázolásnál

2018. október 16. (kedd)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti baleset okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 73 éves előszállási lakos ellen.

Országos roadshow-t indít a BVOP

Országos roadshow-t indít a BVOP

2018. október 13. (szombat)

Hétfőn országos roadshow-t indít a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a fogvatartottak és a dolgozók mindennapjainak bemutatására - mondta Orosz Zoltán, a parancsnokság szóvivője az M1 aktuális csatornán szombaton.

Fogdába került a tolvaj

Fogdába került a tolvaj

2018. október 12. (péntek)

A Szórád Márton úton igazoltattak a járőrök tegnap egy 27 éves férfit, akiről megállapították, hogy lopás miatt a Paksi Rendőrkapitányság körözését rendelte el. A járőrök a helyi lakost elfogták, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra előállították, majd elzárás céljából fogdába vitték.

Több mint ezren mentek el vért adni

Több mint ezren mentek el vért adni

2018. október 11. (csütörtök)

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A szervezet tagjai közül ebben az évben majdnem ezren voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.