Vádat emeltek az embercsempészek ellen

2018. január 11. (csütörtök) 10:52 - Brousil Csaba

A Székesfehérvári Ügyészség vádat emelt az ellen a két orosz és egy szerb férfi ellen, akik harminc migránst próbáltak meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni még tavaly novemberben. Az egyik gyanúsított tíz illegális bevándorlóval a kocsijában fának ütközött Ráckeresztúrnál, ez robbantotta ki az ügyet.

Mint arról korábban beszámoltunk november 4-én, Ráckeresztúr belterületén, egy autó fának ütközött. Ezt akár "hétköznapi" esetnek is mondhatnánk, igen ám, de a kocsiban tíz(!) migráns utazott. Az autó sofőrje pedig sietve távozott a helyszínről. Nem jutott messzire, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai másnap elfogták a harminckilenc éves orosz állampolgárságú férfit.

A nyomozást elindították, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az vádemelési indoklásában az ügyészség felfedte az ügy részleteit. Kiderült, hogy az orosz állampolgárságú férfi nem egyedül dolgozott, volt két társa is, egy szerb és egy szintén orosz állampolgár. Mindannyian állandó ausztriai lakhellyel rendelkeztek. Így hárman, kalákában megközelítőleg harminc illegális bevándorlót akartak - fejenként száz euróért - Magyarországról Ausztráliába csempészni. Azon a tavaly november 4-i napon az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó illegális bevándorlókat három személyautóba zsúfolták és útnak indultak. Pechjükre a rendőrök az M6-os autópályán a kulcsi lehajtó után igazoltatni akarták őket. Ekkor szétváltak, az orosz sofőr lehajtott a pályáról, de nem jutott messzire, Ráckeresztúron fának ütközött. A balesetben ketten súlyos, míg nyolcan
könnyű személyi sérülést szenvedtek.

Fotók: police.hu

A másik sofőrt is megpróbálták igazoltatni a rendőrök az M6-oson, de a szerb állampolgárságú férfi elhajtott a helyszínről és Érden a vele utazó tíz migránst kitette a kocsijából. Másnap - november 5-én - a rendőrök az M1-es autópályán elfogták a vádlottakat és őrizetbe is vették őket.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

A rovat további hírei: Sziréna

Rokonait akarta felgyújtani

Rokonait akarta felgyújtani

2018. január 19. (péntek)

Előzetes letartóztatásban várta a büntetőeljárás befejezését az a férfi, aki hozzátartozóit akarta felgyújtani Polgárdiban.

Baleset a 6-os úton

Baleset a 6-os úton

2018. január 19. (péntek)

Egy gépjármű letért az úttestről Adony térségében. A helyszíni szemle ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.

Vádemelés lehet az elfajult vita vége

Vádemelés lehet az elfajult vita vége

2018. január 18. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányág garázdaság gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást három iváncsai lakos ellen és esetükben vádemelési javaslattal élt a Dunaújvárosi Járási Ügyészségnél.

A szépítkezés már elmaradt

A szépítkezés már elmaradt

2018. január 17. (szerda)

Az egyik dunaújvárosi áruház alkalmazottai riasztották a rendőrséget tegnap délután, mivel egy nő a táskájába rejtve kozmetikumokat lopott el az üzletből. A kiérkező rendőrök az ötvenkét éves helyi asszonyt elkapták és szabálysértési eljárást indítottak ellene.

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet!

2018. január 16. (kedd)

Az idei fűtési szezonban eddig csaknem húsz szén-monoxid-szivárgásos esethez riasztották a tűzoltókat Fejér megyében. Az érintett lakások felében érzékelő berendezés figyelmeztetett a veszélyre. A problémát leggyakrabban a nyílt égésterű fali gázkazán, átfolyós vízmelegítő, vagy a levegő-utánpótlás hiánya okozta. Három esetben pedig cserépkályhával fűtöttek, amikor visszaáramlott a szén-monoxid a lakótérbe.

Szalagkorlátnak ütközött

Szalagkorlátnak ütközött

2018. január 16. (kedd)

Forgalomkorlátozásra kell számítani az M6-os autópályán Dunaújváros térségében, a Pécs felé vezető oldalon, ahol egy autó szalagkorlátnak ütközött.

Hajnali lövöldözés

Hajnali lövöldözés

2018. január 15. (hétfő)

Székesfehérváron, egy Kossuth utcai szórakozóhelyre kértek rendőri segítséget tegnap hajnalban. Egy húsz és egy huszonegy éves helyi lakos egy korábbi konfliktus miatt szóváltásba keveredett egymással, majd dulakodni kezdtek. A vita hevében az idősebb férfi a nála lévő gáz-riasztó fegyverrel többször is "rálőtt" a vitapartnerére, de személyi sérülés nem történt. Az egyenruhások rövid időn belül elfogták a pisztolyos férfit, bevitték és gyanúsítottként hallgatták ki.