Vádat emeltek az embercsempészek ellen

2018. január 11. (csütörtök) 10:52 - Brousil Csaba

A Székesfehérvári Ügyészség vádat emelt az ellen a két orosz és egy szerb férfi ellen, akik harminc migránst próbáltak meg Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni még tavaly novemberben. Az egyik gyanúsított tíz illegális bevándorlóval a kocsijában fának ütközött Ráckeresztúrnál, ez robbantotta ki az ügyet.

Mint arról korábban beszámoltunk november 4-én, Ráckeresztúr belterületén, egy autó fának ütközött. Ezt akár "hétköznapi" esetnek is mondhatnánk, igen ám, de a kocsiban tíz(!) migráns utazott. Az autó sofőrje pedig sietve távozott a helyszínről. Nem jutott messzire, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai másnap elfogták a harminckilenc éves orosz állampolgárságú férfit.

A nyomozást elindították, a migránsokat pedig visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az vádemelési indoklásában az ügyészség felfedte az ügy részleteit. Kiderült, hogy az orosz állampolgárságú férfi nem egyedül dolgozott, volt két társa is, egy szerb és egy szintén orosz állampolgár. Mindannyian állandó ausztriai lakhellyel rendelkeztek. Így hárman, kalákában megközelítőleg harminc illegális bevándorlót akartak - fejenként száz euróért - Magyarországról Ausztráliába csempészni. Azon a tavaly november 4-i napon az esti órákban az 55-ös és az 56-os számú főút kereszteződésének közelében, az erdőben várakozó illegális bevándorlókat három személyautóba zsúfolták és útnak indultak. Pechjükre a rendőrök az M6-os autópályán a kulcsi lehajtó után igazoltatni akarták őket. Ekkor szétváltak, az orosz sofőr lehajtott a pályáról, de nem jutott messzire, Ráckeresztúron fának ütközött. A balesetben ketten súlyos, míg nyolcan
könnyű személyi sérülést szenvedtek.

Fotók: police.hu

A másik sofőrt is megpróbálták igazoltatni a rendőrök az M6-oson, de a szerb állampolgárságú férfi elhajtott a helyszínről és Érden a vele utazó tíz migránst kitette a kocsijából. Másnap - november 5-én - a rendőrök az M1-es autópályán elfogták a vádlottakat és őrizetbe is vették őket.

Az ügyészség vádiratában a vádlottakkal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását és kiutasítás alkalmazását indítványozta.

A rovat további hírei: Sziréna

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

A kereszteződésben ütötte el a biciklist

2018. április 22. (vasárnap)

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt tegnap Mezőfalván a Fehérvári út és a József Nádor utca kereszteződésében. Egy Ford 43 éves női vezetője a kereszteződéshez érve nem biztosított elsőbbséget egy szemből érkező kerékpárosnak és összeütközött vele. Az ütközés következtében a kerékpár 71 éves vezetője megsérült. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vizsgálja.

Árokba hajtott, fának csapódott és felborult

Árokba hajtott, fának csapódott és felborult

2018. április 22. (vasárnap)

Árokba hajtott, egy fának csapódott, majd felborult egy személyautó a Szabadegyháza és Pusztaszabolcs közötti úton. A jármű életveszélyes sérüléseket szenvedett vezetőjét a dunaújvárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsból, majd átadták a mentőknek. Az úton a mentés ideje alatt forgalomkorlátozásra számítsanak.

Előzetesbe került a fehérvári lövöldöző

Előzetesbe került a fehérvári lövöldöző

2018. április 21. (szombat)

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája szombaton elrendelte annak a férfinek az előzetes letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint hétfőn - a köznyugalmat súlyosan megzavarva - székesfehérvári otthona ablakából egy légpuskával öt, esetenként célzott lövést adott le a szemközti áruház parkolója környékén közlekedő, illetve a buszmegállóban várakozó személyekre.

Új tűzoltóautó Mezőfalván

Új tűzoltóautó Mezőfalván

2018. április 20. (péntek)

Egy felújított gépjárműfecskendő segíti a jövőben a mezőfalvi önkéntes tűzoltó egyesület munkáját. 

Őrizetben a fehérvári lövöldöző

Őrizetben a fehérvári lövöldöző

2018. április 20. (péntek)

A rendőrök kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vettek egy férfit, aki a gyanú szerint hétfő délután Székesfehérváron, egy Budai úti lakás ablakából leadott lövésekkel több embernek sérülést okozott - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság péntek reggel a rendőrség honlapján.

Munkatársát lopta meg

Munkatársát lopta meg

2018. április 19. (csütörtök)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást K. József ellen. A férfi március 18-án egy rácalmási gyár üzemi területén egy munkatársa hátizsákjából ellopta annak pénztárcáját az összes benne lévő pénzzel és iratokkal. A rendőrök elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyben indított nyomozást a rendőrség munkatársai a napokban lezárták és vádemelési javaslattal éltek az illetékes ügyészségen.

Csalók járják a megyét

Csalók járják a megyét

2018. április 19. (csütörtök)

Az E.ON nevével visszaélve téveszthetik meg a lakosságot Fejér megyében - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel, miután az elmúlt napokban erre utaló bejelentés érkezett ügyfélszolgálatukra.