Ezúttal nem bírtak a Bikák a Jegesmedvékkel

Szárszó Lajos - 2018. január 26. 21:03

Az Erste Liga középszakaszának első mérkőzésén a címvédő DVTK Jegesmedvék ellen léptek jégre a Dunaújvárosi Acélbikák, melyen ezúttal a hazaiak megérdemelt győzelmet arattak.

Igen hosszúra nyúlt, közel kéthetes szünet után megkezdődött az Acélbikák számára az Erste Liga középszakasza, a DVTK Jegesmedvék, vagyis a címvédők ellen. Jó iramban kezdődött meccs, melyben egyenrangú ellenfélként állták a jeget a mieink. Odnoga Mátyás előtt adódott az első igazi lehetőség, aki remekül fordult kapura, de lövését Adorján oldalra ütötte. Erre gyorsan érkezett a hazaiak válasza, melyből a vezetést is megszerezték. Korongszerzés után kettő az egyben vezette Tóth Adrián Duschek kapujára a korongot, aki szépen mozdította el egy lövő csellel kapusunkat, majd a rövid alsó sarokba terelte a korongot (1-0). A kapott találat pár percig megfogta a mieinket, melyből megint Tóth Adriánnak volt gólszerzési lehetősége, de ezúttal Duschek Dávid nem mozdult el a kapuvas mellől, és hárított. Hatalmassá vált ezután az iram, melyből a hazaiak jöttek ki jobban, akik remek kontra végén Magosi révén vették be a DAB kapuját (2-0).

A kétgólos hátrány miatt még nagyobb sebességre kellett kapcsolniuk a Bikáknak, és bátrabban kijönni a kapujuk előteréből, miközben figyelni kellett a védekezésre is. Duschek Dávid bravúrjára volt szükség a 31. percben, majd Izacky harcolt ki újabb miskolci kiállítást. Erdélyi próbálkozott távolról, de az előny ismét kimaradt, majd Duschek védte Hajós emelését. A Bikák küzdeni akarása végül eredményre vezetett. A hazai harmadban megszerzett koronggal Nagy Márk lépett ki a védők gyűrűjéből, aki nagyszerű lövéssel vette be Adorján kapuját (2-1). Még mielőtt ennek örülni lehetett volna Becze kiállítását Galanisz használta ki, aki szép összjáték végén védhetetlen bombával szerezte meg csapata harmadik gólját (3-1). Ez alaposan felpörgette a Jegesmedvéket, de Duschek több alkalommal védett nagyszerűen. A harmad utolsó percében Kulmala kétszer próbálkozhatott, akinek első lövését még védte kapusunk, de a második már utat talált a ketrecbe (4-1). A záró húsz perc elején Izacky próbálkozását védte Adorján, majd ismét a hazai tábor örülhetett, mivel Kulmala távolról vette be Duschek kapuját (5-1). Sakaris maradt teljesen egyedül kapunkkal szemben, akinek lövését Duschek úgy védte, hogy közben a korongot végleg eltűntette valahol a szerelése mélyén, melyet valószínűleg azóta is keresnek. A négygólos hátrány után is élvezetes, változatos meccset láttunk, mely időszakban mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a kapusok azonban mindent védtek. Emberelőnyben Hári Norbert lőtte hasba a hazai kapust, míg a másik oldalon Ritó, Galanisz, majd Sakaris hagyott ki egy-egy hatalmas ziccert. Az utolsó percekben nagy fölényben játszottak a Jegesmedvék, ennek ellenére az újváros szerzett gólt. Németh Péter tört be a kapu elé, akinek passzából Silló Arnold lőtte a csapat második gólját (5-2), ezzel lezárva az összecsapást. A mieink legközelebb január 28-án az Újpest otthonában lépnek jégre.

Fotók: acelbikak.net

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (1-0, 3-1, 1-1)

Vezették: Varjú Árpád, Kókai Márk, Kis-Király Barna, Pálkövi Botond György

DVTK Jegesmedvék: Adorján Attila - Leppanen Jarko, Kiss-Rusk Jedrick, Magosi Bálint 1, Galanisz Nikandrosz 1, Miskolczi Márk, Láda Balázs, Rantanen Anssi, Pavuk Attila, Vas János, Sakaris Peter, Vojtkó Mátyás, Joe Colin, Hajós Roland, Kulmala Rasmus 2, Tóth Adrián 1, Köllő Roland, Albert Tibor Florian, Ritó László, Berta Ákos, Tóth Gergő, Kiss Bence (kapus). Vezetőedző: Tisell Mikael

Dunaújvárosi Acélbikák: Duschek Dávid - Erdélyi Tamás, Mestyán István, Azari Zsolt, Nageler Daniel, Novotny Dominik, Orbán Attila, Skrypets Daniil, Becze Tihamér, Léránt René, Odnoga Mátyás, Hruby Gellért, Lencsés Tamás, Hári Norbert, Izacky Jakub, Turcotte Hugo, Hüffner Adrián, Tanka Lőrinc, Nagy Márk Máté 1, Németh Péter, Silló Arnold 1,

Koitmaa Villem-Henrik (kapus). Vezetőedző: Morgan Jason

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.