Felsőházban az Acélbikák!

spigott - 2018. január 7. 19:57

Nagy Márk mesterhármasával aratott 3-2-es sikert a Brassó elleni találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák csapata, mely újabb győzelmével bejutott az Erste Liga felsőházába.

Hazai környezetben, a Brassó elleni mérkőzésen korcsolyázott jégre vasárnap délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Liga alapszakaszában. A mieink számára meglehetősen egyszerű volt a képlet: amennyiben a rendes játékidőben legyőzik ellenfelüket, úgy bejutnak a sorozat felsőházába, ellenkező esetben tartogatott volna még izgalmakat az alapszakasz véghajrája. Az Acélbikák azonban kissé tartalékosan álltak fel a meccsre, ugyanis Novotny és Hüffner mellett Izacky is hiányzott a csapatból, utóbbi meglehetősen érdekes ok miatt, mivel a DVTK elleni hazai meccsen a zsűri tévedésből neki könyvelt be egy kiállítást, ráadásul a Titánok elleni 5-2-re megnyert találkozón kapott még egyet, ami automatikusan egymeccses eltiltást jelentett. Ugyan a DAB vezetése jelezte a szövetség felé a könyvelési hibát, azt érthetetlen módon mégsem változtatták meg, így a remek formában lévő cseh csatár sem állt Jason Morgan vezetőedző rendelkezésére.

A Bikák azonban ennek ellenére is jól kezdték a találkozót, már az első percekben bevehették volna Polc ketrecét, ám egészen a 9. percig a legnagyobb lehetőségeiket is kihagyták. Ekkor azonban Nagy Márk kapott jó passz a bal oldalon, betört a harmadba, s kíméletlenül kilőtte a bal felsőt, megszerezve ezzel a vezetést a DAB-nak (1-0). A bekapott gól után felpörgött a Brassó is, Duscheknek több alkalommal is bravúrra volt szüksége, ám a 19. percben már ő is tehetetlen volt, így Molnár Zsombor közeli találatával kiegyenlített a vendégcsapat.

A második felvonás eleje egyenlő erők küzdelmét hozta, hol a mieink, hol a Brassó állt közel a gólszerzéshez, de a kapusok mindkét oldalon remekeltek, így nem változott az eredmény. A DAB ment előre becsülettel, de rengeteg volt a technikai hiba a mieink játékába, vagy az utolsó passzokba, vagy a korong átvételébe csúszott hiba, s ha szembe is kerültünk Polc kapussal, a szlovák hálóőr minden kísérletet hárított. Persze Duschek sem unatkozott a túloldalon, a harmad hajrájában két alkalommal is óriási bravúrt bemutatva őrizte meg kapuját az újabb góltól, így a záró etapra maradt a végső döntés.

A harmadik felvonást ismét jól kezdték az Acélbikák, egy jó védekezés és blokk után Nagy Márk ugrott ki szólóban, s remek érzékkel emelte át a pakkot a kivetődő Polcon, majd Hári és került ajtó-ablak ziccerbe, ám ezeket már nem sikerült gólra váltani (2-1). A 47. percben Nageler lépett ki a vendégek védői között, s bár ziccerben akasztották, a kipattanó Nagy Márk elé került, aki éles szögből megszerezte harmadik találatát is (3-1). Az újabb dunaújvárosi gólt további hazai ziccerek követték, de úgy tűnt, hogy ma Nagyon kívül mindenki be volt oltva a gólszerzés ellen, újabb szóló, majd egy üres kapus ziccer maradt kihasználatlanul. S, ahogy az ilyenkor lenni szokott, egy kósza ellentámadásból Zabludovszkij visszahozta egyre a vendégeket, így nagyon komoly izgalmak vártak még a felekre az utolsó tíz percben (3-2). Melyben óriási erőket mozgósított a Brassó az egyenlítésért, de Duschek eszén már nem bírtak túljárni. A hajrában kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre a vendégek mestere, s ekkor végleg lezárhatta volna a meccset Jason Morgan együttese, de két üres kapus helyzetet is elhibáztak a Bikák, akik szerencsére ennek ellenére is átvészelték a hajrát, s 3-2-es győzelmüknek köszönhetően bejutottak az Erste Liga felsőházába.

DAB – ASC Corona Brasov 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)

DAB: Duschek - Erdélyi, Mestyán, Becze, Léránt, Azari, Skrypets, Orbán (1), Odnoga, Turcotte, Hári, Lencsés, Hruby, Silló, Nageler, Nagy M. 3, Németh, Török, Tanka. Vezetőedző: Jason Morgan.

Brassó: Polc - Filip, Ölander, Walls, MacMillan, Mihály Á., Sirokovs (1), Nagy I., Saluga, Tranca (1), Zabludovszkij 1, Bors, Jemeljanyenko, Molnár 1, Bíró G., Bíró M. (1), Imecs, Bíró O., Mihály E., Zsók, Péter. Vezetőedző: Julius Pénzes.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.