Dunaújváros Hetilap

Idén tarka lesz a naptár

Brousil Csaba - 2018. január 8. 12:37

2018-ban jóval több hosszú hétvégénk lesz, mint tavaly volt, igaz ezzel a szombati munkanapok száma is emelkedik. Nézzük, mikorra tervezzünk hosszabb hétvégi pihenést és mikorra egynapos kikapcsolódást és hatnapos munkahetet.

Kezdjük a munkanapok számával. 2017-ben 251 napon kellett munkába mennünk. Ez a szám idén csak eggyel lesz kevesebb, ám ebben benne van az a hat szombat is, amikor egy-egy sima hétköznapot kell ledolgoznunk a hosszú hétvégék alakulása miatt. A többnapos hétvégékből az elsőn már túl is vagyunk, hiszen január elseje idén hétfőre esett. Nézzük a többit:

- A második munkaszüneti nap március 15. lesz, ami csütörtökre esik, így a péntek pihenőnap lesz. Ezt a napot (március 16.) március 10-én kell ledolgozni. Ez tehát egy négy napos hosszú hétvége lesz.

- Március 30-ra esik Nagypéntek, április 2-ra pedig Húsvéthétfő. Mivel ezek ünnepnapok, így nem kell ledolgozni őket. Ez egy újabb négynapos hosszú hétvégét eredményez.

- Május 1-je idén keddre esik és megkapjuk az előtte levő napot is (április 30.), amit április 21-én kell ledolgoznunk. Újabb négynapos hétvége.

- Pünkösdhétfő is szünnap lesz, idén május 21-én hétfőn, tehát háromnapos lesz ez a hétvégénk.

- Aztán ugrunk egyet a naptárban augusztus 20-ra, Szent István ünnepére, ami idén hétfőre esik. Így újabb háromnapos hétvégét kapunk.

- A következő hosszabbítás október 23-a miatt lesz, ami 2018-ban keddre esik, amihez hozzácsapták az azt megelőző napot is (október 22.), amit majd október 13-án kell ledolgozni. Így egy újabb négynapos hosszú hétvégével számolhatunk.

- November 1-e, Mindenszentek napja idén csütörtökre esik. Ezért a péntek is kiadták pihenőnapnak, amit november 10-én kell majd törlesztenünk. Újabb négynapos hétvége.

- A karácsony pedig a következőképpen alakul. December 25. keddre, december 26. szerdára esik, így értelemszerűen 24-én sem kell bemenni, dolgozni. Ezt a napot december 1-jén pótoljuk be „előre”. Így a karácsonyi ünnepkör öt napon át lesz munkamentes.

A hosszú hétvégéket tekintve ilyen szerencsés évünk legutóbb 2012-ben volt. Tessék előre feljegyezni a dátumokat, hogy mikor lehet elmenni kicsit lazítani és mikor kell bemenni szombaton is melózni!

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.