Kulcsszó: munka

A hiábavaló intelem

A hiábavaló intelem

2017. szeptember 24. (vasárnap)

Kései a felismerés: sokkal, de sokkal többet kellett volna a gyerekeivel lennie! A hiányképzés az alaposságával kezdődött. Csak a teljességhez közelítőt fogadta el önmagától. Sokat dolgozott. Gázkitörésre ment, a katasztrófahelyszínről, a téli, fagyos pusztáról nap mint nap tudósított, nem vacillált, pedig tudta, hosszú menet lesz.

Sok a munkahelyi szabálytalanság

Sok a munkahelyi szabálytalanság

2017. augusztus 10. (csütörtök)

A hőség idején előírt munkavédelmi szabályok betartása érdekében végzett ellenőrzéseknél a vizsgált 304 munkáltató közül 99-nél, az ellenőrzött 6869 munkavállaló foglalkoztatását tekintve 1141-nél találtak szabálytalanságokat - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján

Tizenkétezerrel kevesebb

Tizenkétezerrel kevesebb

2017. július 25. (kedd)

A nyilvántartott álláskeresők száma 4,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júniusi zárónapon 279 600 álláskereső szerepelt, több mint 12 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

A kis „harangöntő”

A kis „harangöntő”

2017. március 26. (vasárnap)

Mert nem vagyok a legjobban, az ablak előtt ülök és szemlélődöm. A szemközti park most néptelen, alig pár embert látni, ők is, mint én, eléggé tétlenek. Sehol egy futó vagy egy biciklis.

4,5 százalékra esett a munkanélküliség

4,5 százalékra esett a munkanélküliség

2017. január 05. (csütörtök)

A munkanélküliek száma 2016. szeptember-novemberben az egy évvel korábbihoz képest 76 ezer, fővel 208 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,7 százalékponttal 4,5 százalékosra csökkent - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A föld gyermeke

A föld gyermeke

2016. augusztus 13. (szombat)

A kisfiú könyv fölé görnyed. Olvas. A borítón ott az író neve: Móricz Zsigmond, meg a cím: Árvácska. Gondolná az ember, hogy fiatal ő még ehhez, de a kezébe akadt, nagyapja kis könyvtárából való, hát júliusban nekiült.

Milyen pályára készüljön a gyerek?

Milyen pályára készüljön a gyerek?

2015. augusztus 12. (szerda)

A szülő és gyermeke is egyet gondol a továbbtanulásról- többek között ez is kiderül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idei elemzéséből.

Dolgozó fogvatartottak

Dolgozó fogvatartottak

2015. augusztus 10. (hétfő)

Ahogyan arról már beszámoltunk a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjei végzik az ideiglenes határzár alapjául szolgáló tartó szerkezetek előállítását a vasműben. Ez is egy szegmense azon területeknek, ahol fogvatartottak dolgoznak.

Ami a munkahelyek háromnegyedénél nincs is

Ami a munkahelyek háromnegyedénél nincs is

2015. április 29. (szerda)

Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6-7 órás országos átlagnál is kevesebbet. Ezzel szemben a fiatalok kifejezetten sok időt szánnak erre a tevékenységre - derül ki a Profession.hu 3000 munkavállaló megkérdezésével készült felméréséből. 

Tavaszi munkálatok a földeken

Tavaszi munkálatok a földeken

2015. április 14. (kedd)

Már a mezőgazdaság életébe is beköszöntött a tavasz. Az enyhe, szélcsendes időjárás miatt ugyanis megkezdődtek a földeken a talajelőkészítési- és a növényvédelmi munkálatok.