Kulcsszó: munka

Orbán: legyen a munkásoknak és a munkának becsülete

Orbán: legyen a munkásoknak és a munkának becsülete

2018. április 23. (hétfő)

Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.

Idén tarka lesz a naptár

Idén tarka lesz a naptár

2018. január 08. (hétfő)

2018-ban jóval több hosszú hétvégénk lesz, mint tavaly volt, igaz ezzel a szombati munkanapok száma is emelkedik. Nézzük, mikorra tervezzünk hosszabb hétvégi pihenést és mikorra egynapos kikapcsolódást és hatnapos munkahetet.

Munkát vállalhatnak nyugdíj után is

Munkát vállalhatnak nyugdíj után is

2017. november 26. (vasárnap)

A kormány júniusban határozott a nyugdíjas szövetkezetek megalakulásáról. Városunkban több ilyen szövetkezet kezdte meg működését.

A hiábavaló intelem

A hiábavaló intelem

2017. szeptember 24. (vasárnap)

Kései a felismerés: sokkal, de sokkal többet kellett volna a gyerekeivel lennie! A hiányképzés az alaposságával kezdődött. Csak a teljességhez közelítőt fogadta el önmagától. Sokat dolgozott. Gázkitörésre ment, a katasztrófahelyszínről, a téli, fagyos pusztáról nap mint nap tudósított, nem vacillált, pedig tudta, hosszú menet lesz.

Sok a munkahelyi szabálytalanság

Sok a munkahelyi szabálytalanság

2017. augusztus 10. (csütörtök)

A hőség idején előírt munkavédelmi szabályok betartása érdekében végzett ellenőrzéseknél a vizsgált 304 munkáltató közül 99-nél, az ellenőrzött 6869 munkavállaló foglalkoztatását tekintve 1141-nél találtak szabálytalanságokat - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkafelügyeleti főosztályának a tárca honlapján

Tizenkétezerrel kevesebb

Tizenkétezerrel kevesebb

2017. július 25. (kedd)

A nyilvántartott álláskeresők száma 4,1 százalékkal csökkent Magyarországon egy év alatt, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a júniusi zárónapon 279 600 álláskereső szerepelt, több mint 12 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

A kis „harangöntő”

A kis „harangöntő”

2017. március 26. (vasárnap)

Mert nem vagyok a legjobban, az ablak előtt ülök és szemlélődöm. A szemközti park most néptelen, alig pár embert látni, ők is, mint én, eléggé tétlenek. Sehol egy futó vagy egy biciklis.

4,5 százalékra esett a munkanélküliség

4,5 százalékra esett a munkanélküliség

2017. január 05. (csütörtök)

A munkanélküliek száma 2016. szeptember-novemberben az egy évvel korábbihoz képest 76 ezer, fővel 208 ezerre, a munkanélküliségi ráta 1,7 százalékponttal 4,5 százalékosra csökkent - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A föld gyermeke

A föld gyermeke

2016. augusztus 13. (szombat)

A kisfiú könyv fölé görnyed. Olvas. A borítón ott az író neve: Móricz Zsigmond, meg a cím: Árvácska. Gondolná az ember, hogy fiatal ő még ehhez, de a kezébe akadt, nagyapja kis könyvtárából való, hát júliusban nekiült.

Milyen pályára készüljön a gyerek?

Milyen pályára készüljön a gyerek?

2015. augusztus 12. (szerda)

A szülő és gyermeke is egyet gondol a továbbtanulásról- többek között ez is kiderül a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idei elemzéséből.

Dolgozó fogvatartottak

Dolgozó fogvatartottak

2015. augusztus 10. (hétfő)

Ahogyan arról már beszámoltunk a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet elítéltjei végzik az ideiglenes határzár alapjául szolgáló tartó szerkezetek előállítását a vasműben. Ez is egy szegmense azon területeknek, ahol fogvatartottak dolgoznak.

Ami a munkahelyek háromnegyedénél nincs is

Ami a munkahelyek háromnegyedénél nincs is

2015. április 29. (szerda)

Kevés időt töltenek pihenéssel a magyar dolgozók, a legkevesebbet a fizikai alkalmazottak alszanak, ők a 6-7 órás országos átlagnál is kevesebbet. Ezzel szemben a fiatalok kifejezetten sok időt szánnak erre a tevékenységre - derül ki a Profession.hu 3000 munkavállaló megkérdezésével készült felméréséből. 

Tavaszi munkálatok a földeken

Tavaszi munkálatok a földeken

2015. április 14. (kedd)

Már a mezőgazdaság életébe is beköszöntött a tavasz. Az enyhe, szélcsendes időjárás miatt ugyanis megkezdődtek a földeken a talajelőkészítési- és a növényvédelmi munkálatok.