Játékszobák a suliban

2018. január 19. (péntek) 9:44 - Brousil Csaba

A Tesco adományából és a szülők, diákok, pedagógusok összefogásából egy Inkluzív Centrumot alakítottak ki a Petőfi iskolában.

A Tesco tavaly nyáron hirdette meg Ön választ, mi segítünk című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása volt a célja. Ezen a pályázaton a Petőfi iskola 400 ezer forintot nyert. Ebből a pénzből a pincében található egykori gondnoki lakásból alakították ki a fejlesztő termeket. A diákok, a szülők és a pedagógusok jözösen festették ki a helységeket, volt olyan szülő, aki előszobafalat volt, aki lámpatesteket ajánlott fel a felújításhoz. Rideg István, az iskola igazgatója megköszönte a Tesco, a szülők, a diákok és a kollégái támogatását. Mint mondta az épületben ezzel együtt több felújítás is zajlik, melyek mind azt hivatottak szolgálni, hogy az idejáró diákok és az itt dolgozók minél komfortosabb körülmények között végezhessék tanulmányaikat, munkájukat. A Centrum két kisebb, a kiscsoportos fejlesztést szolgáló teremből, valamint egy nagy mozgásokat támogató szobából áll, továbbá tartozik még hozzá egy sakkoktatást szolgáló terem és egy könyvtárhelység is. Az igazgatói beszéd után a kis diákok versekkel és énekes-mozgásos bemutatóval köszönték meg és vették birtokba a Centrum helységeit.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Református iskola lehet a Szilágyiból

Református iskola lehet a Szilágyiból

2018. február 16. (péntek)

Szeptember elsejétől református iskola lehet a Szilágyi Erzsébet Általános Iskolából.

Felvételizők figyelmébe!

Felvételizők figyelmébe!

2018. február 14. (szerda)

Csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre, kizárólag az e-felvételin keresztül.

Másfél milliárd iskolafelújításra

Másfél milliárd iskolafelújításra

2018. február 12. (hétfő)

Sajtótájékoztatót tartott a Dunaújvárosi Tankerületi Központ a több intézményét érintő nyertes iskola-felújítási pályázatokról Pusztaszabolcson.

Csütörtökig lehet jelentkezni!

Csütörtökig lehet jelentkezni!

2018. február 12. (hétfő)

Csütörtökig jelentkezhetnek a diákok a május-júniusi érettségi vizsgákra - közölte az Oktatási Hivatal hétfőn az MTI-vel.

Ismerkedés a Waldorffal

Ismerkedés a Waldorffal

2018. február 12. (hétfő)

A negyedik tanévre készül a Pentelei Waldorf Iskola. Rendszeresen szerveznek olyan közösségi programokat, melyeken minden érdeklődő megismerheti ezt a pedagógiai módszert.

Akár az érettségin

Akár az érettségin

2018. február 11. (vasárnap)

Régiós természettudományi verseny házigazdája volt a Móricz iskola, összesen huszonhét csapat nevezett az elsősorban biológiai tananyagra épülő megmérettetésre.

A tánc nyelvén

A tánc nyelvén

2018. február 10. (szombat)

Tizenhat ifjú táncos vendégeskedett városunkban ezen a héten. A francia testvérvárosból, Villejuifból érkező csapat a Gárdonyi iskola diákjaival készült közös produkcióval.