Játékszobák a suliban

2018. január 19. (péntek) 9:44 - Brousil Csaba

A Tesco adományából és a szülők, diákok, pedagógusok összefogásából egy Inkluzív Centrumot alakítottak ki a Petőfi iskolában.

A Tesco tavaly nyáron hirdette meg Ön választ, mi segítünk című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása volt a célja. Ezen a pályázaton a Petőfi iskola 400 ezer forintot nyert. Ebből a pénzből a pincében található egykori gondnoki lakásból alakították ki a fejlesztő termeket. A diákok, a szülők és a pedagógusok jözösen festették ki a helységeket, volt olyan szülő, aki előszobafalat volt, aki lámpatesteket ajánlott fel a felújításhoz. Rideg István, az iskola igazgatója megköszönte a Tesco, a szülők, a diákok és a kollégái támogatását. Mint mondta az épületben ezzel együtt több felújítás is zajlik, melyek mind azt hivatottak szolgálni, hogy az idejáró diákok és az itt dolgozók minél komfortosabb körülmények között végezhessék tanulmányaikat, munkájukat. A Centrum két kisebb, a kiscsoportos fejlesztést szolgáló teremből, valamint egy nagy mozgásokat támogató szobából áll, továbbá tartozik még hozzá egy sakkoktatást szolgáló terem és egy könyvtárhelység is. Az igazgatói beszéd után a kis diákok versekkel és énekes-mozgásos bemutatóval köszönték meg és vették birtokba a Centrum helységeit.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Csillog-villog a Vasvári

Csillog-villog a Vasvári

2018. május 20. (vasárnap)

A Vasvári Pál Általános Iskola energetikai felújítása a végéhez ért, majdnem az egész 2017-18-as tanévet felölelte. A régi ablakokat újakra cserélték, emellett szigetelést is kapott az épület.

Tehetségnap az egyetemen

Tehetségnap az egyetemen

2018. május 17. (csütörtök)

Már nyolcadik alkalommal hirdette meg a Dunaújvárosi Egyetem a házi tudományos szakmai konferenciáját, amin a hallgatók adhatták elő saját tanulmányaikat és kutatásaikat.

Országos siker a Dózsa iskolában

Országos siker a Dózsa iskolában

2018. május 16. (szerda)

Kimagasló eredményt ért el a Kutató Gyerekek Tudományos Konferenciája elnevezésű versenyen Borsodi Zselyke, a Dózsa György Általános Iskola tanulója.

A tehetségek csiszolásáért

A tehetségek csiszolásáért

2018. május 15. (kedd)

Az idei tanévre 1.400.000 Ft-ot nyert el a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

Kalandorkodtak a kockákon

Kalandorkodtak a kockákon

2018. május 14. (hétfő)

Hatvanhét általános iskolás korú ifjú sakkozó nevezett a Petőfi Kupára. Immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Petőfi iskolában ezt a nagyszabású sakk kupát a Bástya Sakkegyesület vezetésével és az önkormányzat támogatásával. 

Hatvan éve tanítanak e falak között

Hatvan éve tanítanak e falak között

2018. május 13. (vasárnap)

A kerek évforduló alkalmából volt ságvárisok találkoztak az iskolában, hogy együtt nosztalgiázzanak, beszélgessenek és felelevenítsék a szép emlékeket.

Az igen vagy a nem határoz meg minket

Az igen vagy a nem határoz meg minket

2018. május 11. (péntek)

A döntés a legfontosabb az életben. Erre hívta fel a Rudas iskola diákjainak figyelmét Tamás Róbert és Kovács Ferenc, akik a kábítószernek hátat fordítva tartanak prevenciós előadást a diákoknak.