Játékszobák a suliban

2018. január 19. (péntek) 9:44 - Brousil Csaba

A Tesco adományából és a szülők, diákok, pedagógusok összefogásából egy Inkluzív Centrumot alakítottak ki a Petőfi iskolában.

A Tesco tavaly nyáron hirdette meg Ön választ, mi segítünk című pályázatát, melynek célja a helyi közösségek támogatása volt a célja. Ezen a pályázaton a Petőfi iskola 400 ezer forintot nyert. Ebből a pénzből a pincében található egykori gondnoki lakásból alakították ki a fejlesztő termeket. A diákok, a szülők és a pedagógusok jözösen festették ki a helységeket, volt olyan szülő, aki előszobafalat volt, aki lámpatesteket ajánlott fel a felújításhoz. Rideg István, az iskola igazgatója megköszönte a Tesco, a szülők, a diákok és a kollégái támogatását. Mint mondta az épületben ezzel együtt több felújítás is zajlik, melyek mind azt hivatottak szolgálni, hogy az idejáró diákok és az itt dolgozók minél komfortosabb körülmények között végezhessék tanulmányaikat, munkájukat. A Centrum két kisebb, a kiscsoportos fejlesztést szolgáló teremből, valamint egy nagy mozgásokat támogató szobából áll, továbbá tartozik még hozzá egy sakkoktatást szolgáló terem és egy könyvtárhelység is. Az igazgatói beszéd után a kis diákok versekkel és énekes-mozgásos bemutatóval köszönték meg és vették birtokba a Centrum helységeit.

 

A rovat további hírei: Oktatás

Egészségnap a Petőfiben

Egészségnap a Petőfiben

2018. október 14. (vasárnap)

Régi hagyomány a Petőfi iskolában az egészségnap, ezt a rendezvényt most a szombati „ledolgozós” napra időzítették (az ünnepek miatt október 13-a tanítási napnak számított).

A kódolás éjszakája

A kódolás éjszakája

2018. október 13. (szombat)

Robotok, 3D nyomtató, barangolás az informatika világában és kódolás egész éjjel. Rendhagyó péntek esti programot kínált diákjainak a Vasvári iskola. Mikor az éjfélkor hivatalosan is véget ért, a hetedikesek és a nyolcadikosok nem hagyták el az épületet és egész éjszaka bent maradhattak aludni.

A névadóra emlékeznek!

A névadóra emlékeznek!

2018. október 11. (csütörtök)

Névadójuk, Szabó Magda és munkássága az iskolanapok témája a dunaújvárosi református iskolában.

Szakmájuk mesterei lettek

Szakmájuk mesterei lettek

2018. október 10. (szerda)

Dunaújváros lélekszámához képest kivételesen sokan végzik el a mesterképzést és válnak szakmájuk legjobbjaivá. Idén újabb huszonnyolc jelölt vehette át az oklevelét.

Gólyaavató a Rudasban

Gólyaavató a Rudasban

2018. október 09. (kedd)

Hatalmas kitörő nevetések a feladatoknál, a győztes kihirdetésénél pedig ováció- jó hangulatban telt a Rudas iskolában az első évfolyamos diákok beavatása.

Még több tudás megszerzése a cél

Még több tudás megszerzése a cél

2018. október 09. (kedd)

Egy alapítványi együttműködésnek hála több, mint harmincmillió forintos támogatásban részesül a Dunaújvárosi Egyetem, amivel a gazdálkodás és menedzsment hallgatók tantervét bővíthetik ki.

Kanyarban az őszi érettségi

Kanyarban az őszi érettségi

2018. október 09. (kedd)

Október 15-én a magyar nyelv és irodalom és a magyar mint idegen nyelv vizsgatárgyak írásbeli vizsgáival kezdődik a 2018/2019-es tanév őszi érettségi időszaka - közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel.