Dunaújváros Hetilap

Jelentkezzen, aki nem kapta meg a karácsonyi ötezer forintot!

2018. január 11. (csütörtök) 9:12 - doszerk

A nyugdíjszerű ellátásban részesülők közül, aki esetleg nem kapta meg az ötezer forintos karácsonyi, önkormányzati támogatást, de járna neki, annak január 31-ig lehetősége van azt kérvényezni a hivatal szociális osztályánál.

Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy a karácsonyi ünnepek alakalmából támogatásban kell részesíteni azt a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyt, akinek az adott évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít - kivétel ezalól az árvaellátás. A karácsonyi támogatás ezen belül azoknak jár, akiknek a nyugdíjszerű ellátása havonta nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (mely jelenleg 199.500,- Ft). A támogatás összege személyenként ötezer forint, melyet a hivatal postai úton folyósít az érintetteknek.

Amennyiben a Nyugdíjfolyósító által közölt folyósítási cím megegyezett a dunaújvárosi bejelentett lakcímmel, úgy az ötezer forintos támogatást külön értesítés nélkül, postai úton 2017. decemberében a hivatal megküldte az érintetteknek.

Aki a fent felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2017. december 31-éig nem kapott támogatást, annak igényelnie kell azt a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályánál (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint). A kérelemhez szükséges nyomtatvány - “Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához” címmel - beszerezhető a Szociális Osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból. A kérelemhez mellékelni kell annak benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítő vagy az ellátás megállapításról szóló határozatot, amennyiben az ellátás megállapítására a 2017. második felében került sor. A támogatást az elbírálást követő tíz napon belül postai úton kézbesítik az érintetteknek.

Aki hivatalból nem kapott támogatást, úgy kérelmet január 31-ig nyújthat be a Szociális Osztályon. A határidő elmulasztása jogvesztő. Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámon.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Tábor, szezonzáró

D+ Híradó - Tábor, szezonzáró

2018. június 23. (szombat)

Tematikus tábor a Vasváriban, szezonzáró a röplabdásoknál, marad az átlagosnál hűvösebb idő - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kisimítják az utat

Kisimítják az utat

2018. június 23. (szombat)

Mintegy tizennyolcmillió forintból felújítják az útburkolatot a Kajszi utcában. A kivitelezést a DVG Zrt. végzi, a szakemberek már dolgoznak rajta.

D+ Híradó - Tűzoltóság, diplomaátadó

D+ Híradó - Tűzoltóság, diplomaátadó

2018. június 22. (péntek)

Új tűzoltóautó a helyi állomáson, diplomaosztó ünnepség az egyetemen, futsaltábor kicsiknek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Közgyűlés, segítség

D+ Híradó - Közgyűlés, segítség

2018. június 21. (csütörtök)

Több mint negyven napirendi pontban döntött a közgyűlés, civilek segítettek a keddi tűzesetnél, MMK-tábor - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Kell egy hely… a deszkásoknak is

Kell egy hely… a deszkásoknak is

2018. június 21. (csütörtök)

Egy biztos, hogy a fiataloknak kell hely, kell tér, ahol játszhatnak, sportolhatnak. Nem az a megoldás, hogy tiltsuk ki őket a tereinkről, utcáinkról. Ellenkezőleg, az a megoldás, hogy olyan helyet kapjanak, ahol biztonságosan tudnak szenvedélyüknek hódolni, ugyanakkor másokat sem zavarnak. 

Újabb parkolóhelyek építéséről döntöttek

Újabb parkolóhelyek építéséről döntöttek

2018. június 21. (csütörtök)

Közel ötven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a csütörtöki közgyűlésen. Konkrét parkolóhelyek, zebrák tervezését és kiviteli terveinek elkészítéséről határoztak. Így például a Vasmű út 47-57. előtt további parkolóhelyek engedélyezési és kiviteli tervei, további parkolók kialakítására vonatkozó tanulmányterv a Liszt Ferenc kertben, a Lajos király körút 9-11. előtti parkoló bővítéshez szükséges közterület alakítási terv elkészítése is szerepelt a napirendi pontok között.

Miniszterelnöki biztos lett dr. Galambos Dénes

Miniszterelnöki biztos lett dr. Galambos Dénes

2018. június 21. (csütörtök)

Orbán Viktor Dunaújváros és térségének ipar- és területfejlesztésért felelős miniszterelnöki biztossá nevezte ki dr. Galambos Dénest június 18-i hatállyal.