Dunaújváros Hetilap

Jelentkezzen, aki nem kapta meg a karácsonyi ötezer forintot!

2018. január 11. (csütörtök) 9:12 - doszerk

A nyugdíjszerű ellátásban részesülők közül, aki esetleg nem kapta meg az ötezer forintos karácsonyi, önkormányzati támogatást, de járna neki, annak január 31-ig lehetősége van azt kérvényezni a hivatal szociális osztályánál.

Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy a karácsonyi ünnepek alakalmából támogatásban kell részesíteni azt a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyt, akinek az adott évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít - kivétel ezalól az árvaellátás. A karácsonyi támogatás ezen belül azoknak jár, akiknek a nyugdíjszerű ellátása havonta nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (mely jelenleg 199.500,- Ft). A támogatás összege személyenként ötezer forint, melyet a hivatal postai úton folyósít az érintetteknek.

Amennyiben a Nyugdíjfolyósító által közölt folyósítási cím megegyezett a dunaújvárosi bejelentett lakcímmel, úgy az ötezer forintos támogatást külön értesítés nélkül, postai úton 2017. decemberében a hivatal megküldte az érintetteknek.

Aki a fent felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2017. december 31-éig nem kapott támogatást, annak igényelnie kell azt a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályánál (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint). A kérelemhez szükséges nyomtatvány - “Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához” címmel - beszerezhető a Szociális Osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból. A kérelemhez mellékelni kell annak benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítő vagy az ellátás megállapításról szóló határozatot, amennyiben az ellátás megállapítására a 2017. második felében került sor. A támogatást az elbírálást követő tíz napon belül postai úton kézbesítik az érintetteknek.

Aki hivatalból nem kapott támogatást, úgy kérelmet január 31-ig nyújthat be a Szociális Osztályon. A határidő elmulasztása jogvesztő. Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámon.

A rovat további hírei: Közélet

D+ TV Híradó - Hóeltakarítás, szülésfelkészítő

D+ TV Híradó - Hóeltakarítás, szülésfelkészítő

2018. január 17. (szerda)

Hóeltakarítás, szülésfelkészítő foglalkozás a kórházban, felvételi felkészítő az egyetemen - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Két óvoda és egy bölcsőde újult meg 575 millió forintból

Két óvoda és egy bölcsőde újult meg 575 millió forintból

2018. január 17. (szerda)

A Terület- és Területfejlesztési Operatív Program forrásaiból óvoda-fejlesztés megvalósításához 279,66 millió, bölcsőde-fejlesztés megvalósításához 295.05 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesült Dunaújváros önkormányzata. Mindhárom épületet felújították és a gyerekek már birtokukba is vették azokat.

Új képviselőt választottak

Új képviselőt választottak

2018. január 17. (szerda)

A helyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat új képviselőjének Borbély Tibornét választották meg.

Egyre több az influenzás

Egyre több az influenzás

2018. január 17. (szerda)

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók aránya a gyermekek és az idősek körében emelkedést, a fiatal felnőttek és a középkorúak körében csökkenést mutat az előző héthez képest.

430 millióból bővíti gyárát a Momert

430 millióból bővíti gyárát a Momert

2018. január 17. (szerda)

A dunaújvárosi Momert Zrt. 191,4 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással mintegy 430 millió forintért bővíti gyártókapacitását. A kapacitásbővítő beruházás januárban indul, és várhatóan 2019 júniusában zárul le.

Megvan a Fidesz-KDNP képviselőjelölti névsora

Megvan a Fidesz-KDNP képviselőjelölti névsora

2018. január 17. (szerda)

Döntött a Fidesz országos választmánya kedden az áprilisi parlamenti választás kormánypárti egyéni képviselőjelöltjeinek névsoráról. A közzétett dokumentumból kiderül: 2014-hez képest a körzetek mintegy ötödében indít új jelöltet a Fidesz-KDNP-pártszövetség.

Újra mammográfiai szűrés

Újra mammográfiai szűrés

2018. január 17. (szerda)

A mammográfiai vizsgálat elvégzésére alkalmas szűrőkamionban dolgozó egészségügyi szakemberek január 24. és február 5. között Dunaújvárosban várják a meghívóval rendelkező hölgyeket. A rendelési idő a mobilállomáson minden hétköznap 09:00-15:30 között tart. A mobil emlőszűrő kamion telefonszáma: 06-20/456-4256.