Dunaújváros Hetilap

Jelentkezzen, aki nem kapta meg a karácsonyi ötezer forintot!

2018. január 11. (csütörtök) 9:12 - doszerk

A nyugdíjszerű ellátásban részesülők közül, aki esetleg nem kapta meg az ötezer forintos karácsonyi, önkormányzati támogatást, de járna neki, annak január 31-ig lehetősége van azt kérvényezni a hivatal szociális osztályánál.

Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy a karácsonyi ünnepek alakalmából támogatásban kell részesíteni azt a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyt, akinek az adott évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít - kivétel ezalól az árvaellátás. A karácsonyi támogatás ezen belül azoknak jár, akiknek a nyugdíjszerű ellátása havonta nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (mely jelenleg 199.500,- Ft). A támogatás összege személyenként ötezer forint, melyet a hivatal postai úton folyósít az érintetteknek.

Amennyiben a Nyugdíjfolyósító által közölt folyósítási cím megegyezett a dunaújvárosi bejelentett lakcímmel, úgy az ötezer forintos támogatást külön értesítés nélkül, postai úton 2017. decemberében a hivatal megküldte az érintetteknek.

Aki a fent felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2017. december 31-éig nem kapott támogatást, annak igényelnie kell azt a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályánál (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint). A kérelemhez szükséges nyomtatvány - “Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához” címmel - beszerezhető a Szociális Osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból. A kérelemhez mellékelni kell annak benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítő vagy az ellátás megállapításról szóló határozatot, amennyiben az ellátás megállapítására a 2017. második felében került sor. A támogatást az elbírálást követő tíz napon belül postai úton kézbesítik az érintetteknek.

Aki hivatalból nem kapott támogatást, úgy kérelmet január 31-ig nyújthat be a Szociális Osztályon. A határidő elmulasztása jogvesztő. Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámon.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Fejlesztés, óraátállítás

D+ Híradó - Fejlesztés, óraátállítás

2018. március 24. (szombat)

Újabb gyáregységet épít a Hankook Rácalmáson, vasárnap óraátállítás, a Víz Világnapjára emlékeztek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Vasárnap óraátállítás!

Vasárnap óraátállítás!

2018. március 24. (szombat)

Március 25-én a nyári időszámítás kezdete miatt hajnali 2-ről 3-ra kell állítani az órákat. A nyári időszámítás március utolsó vasárnapjától október utolsó vasárnapjáig tart. A nyári-téli óraátállítást Magyarországon 1954 és 1957 közt az elektromos kapacitási nehézségek miatt alkalmazták, majd 1958 és 1979 között szünetelt a nyári időszámítás. 

D+ Híradó - Csatornázás, átadás

D+ Híradó - Csatornázás, átadás

2018. március 23. (péntek)

Csatornahálózat fejlesztés, író-olvasó találkozó, új birkózótermet adtak át - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Új gyáregységet épít a Hankook!

Új gyáregységet épít a Hankook!

2018. március 23. (péntek)

Szijjártó Péter külügyminiszter, dr. Galambos Dénes, térségünk országgyűlési képviselője és Kim Han-Jun, a Hankook Tire Europe ügyvezető igazgatója közös sajtótájékoztatón jelentették be a Hankook Tire rácalmási gyárának újabb, immáron negyedik fejlesztési ütemét, amellyel 150 új munkahely jön létre.

Csatornahálózat fejlesztés - Rajtra készen!

Csatornahálózat fejlesztés - Rajtra készen!

2018. március 23. (péntek)

Már a szakhatóság egyeztetnek a felmerült kérdésekről, a műszaki-kiviteli terv elkészítéséről, összehangolásáról, így hamarosan megkezdődik a Kulcsot, Rácalmást, Dunaújvárost érintő szennyvíz-csatorna hálózat fejlesztése.

Növekszik az átlagkereset

Növekszik az átlagkereset

2018. március 23. (péntek)

Nemrég jelent meg a KSH gyorstájékoztatója a magyar bérek alakulásáról. A 2017 január-decemberi időszakot felölelő adatok elemzéséből érdekes információk derülnek ki - írta a bien.hu.

" A Jobbik a hatalomért és pénzért mindenre képes"

" A Jobbik a hatalomért és pénzért mindenre képes"

2018. március 22. (csütörtök)

Egy közleményben reagált Pintér Tamás jobbikos képviselő sajtótájékoztatójára a Fidesz Dunaújvárosi Szervezete.