Dunaújváros Hetilap

Jelentkezzen, aki nem kapta meg a karácsonyi ötezer forintot!

2018. január 11. (csütörtök) 9:12 - doszerk

A nyugdíjszerű ellátásban részesülők közül, aki esetleg nem kapta meg az ötezer forintos karácsonyi, önkormányzati támogatást, de járna neki, annak január 31-ig lehetősége van azt kérvényezni a hivatal szociális osztályánál.

Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy a karácsonyi ünnepek alakalmából támogatásban kell részesíteni azt a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyt, akinek az adott évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít - kivétel ezalól az árvaellátás. A karácsonyi támogatás ezen belül azoknak jár, akiknek a nyugdíjszerű ellátása havonta nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (mely jelenleg 199.500,- Ft). A támogatás összege személyenként ötezer forint, melyet a hivatal postai úton folyósít az érintetteknek.

Amennyiben a Nyugdíjfolyósító által közölt folyósítási cím megegyezett a dunaújvárosi bejelentett lakcímmel, úgy az ötezer forintos támogatást külön értesítés nélkül, postai úton 2017. decemberében a hivatal megküldte az érintetteknek.

Aki a fent felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2017. december 31-éig nem kapott támogatást, annak igényelnie kell azt a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályánál (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint). A kérelemhez szükséges nyomtatvány - “Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához” címmel - beszerezhető a Szociális Osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból. A kérelemhez mellékelni kell annak benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítő vagy az ellátás megállapításról szóló határozatot, amennyiben az ellátás megállapítására a 2017. második felében került sor. A támogatást az elbírálást követő tíz napon belül postai úton kézbesítik az érintetteknek.

Aki hivatalból nem kapott támogatást, úgy kérelmet január 31-ig nyújthat be a Szociális Osztályon. A határidő elmulasztása jogvesztő. Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámon.

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

D+ Híradó - Centrum, köszöntés

2018. szeptember 21. (péntek)

Centrumban a család, szépkorú köszöntés, autómentes napot tartottak a Vasvári iskola előtt - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Köszöntés öt év után újra

Köszöntés öt év után újra

2018. szeptember 21. (péntek)

Öt évvel ezelőtt ígéretet tettek egymásnak a viszontlátásra, így már nagyon várta, és nagy örömmel fogadta ismét Nógrádi Józsefné Irénke néni otthonában Gombos Istvánt, városunk humán ügyekért felelős alpolgármesterét: az önkormányzat ajándékával érkezett az alpolgármester a szépkorúhoz születésnapja alkalmából, a hölgy ugyanis betöltötte a 95. életévét.

Autó nélkül a környezetért!

Autó nélkül a környezetért!

2018. szeptember 21. (péntek)

A mobilitási hét utolsó rendezvénye minden évben az Autómentes nap, így idén sem lehetett másként. A péntek délelőtti program a környezettudatos közlekedésről szólt, minden eddiginél több résztvevővel.

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

D+ Híradó - Közgyűlés, Mesepont

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint 40 napirendi pontot tárgyalt a közgyűlés, mesés rendezvénnyel várják a gyerekeket az MMK-ban, vereség itthon - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

 Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

Az élményfürdő és az uszoda közötti területen épülhet fel az új szálloda

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Mintegy negyven napirendi pont megtárgyalása várt a képviselőkre a szeptemberi közgyűlésen.

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

Komoly segítség a gyermekosztálynak!

2018. szeptember 20. (csütörtök)

Több mint egymillió forint értékben nyert egészségügyi eszközöket a K&H Gyógyvarázs elnevezésű műszerbeszerzési pályázaton a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztálya.

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

D+ Híradó - Vöröskereszt, kiállítás

2018. szeptember 18. (kedd)

Országos baleset-szimulációs gyakorlat városunkban, vándorkiállítás nyílt az egyetemen, parádés meccsen győzött a DAB - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.