Dunaújváros Hetilap

Jelentkezzen, aki nem kapta meg a karácsonyi ötezer forintot!

2018. január 11. (csütörtök) 9:12 - doszerk

A nyugdíjszerű ellátásban részesülők közül, aki esetleg nem kapta meg az ötezer forintos karácsonyi, önkormányzati támogatást, de járna neki, annak január 31-ig lehetősége van azt kérvényezni a hivatal szociális osztályánál.

Önkormányzati rendelet mondja ki, hogy a karácsonyi ünnepek alakalmából támogatásban kell részesíteni azt a dunaújvárosi bejelentett lakóhellyel rendelkező személyt, akinek az adott évben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ellátást folyósít - kivétel ezalól az árvaellátás. A karácsonyi támogatás ezen belül azoknak jár, akiknek a nyugdíjszerű ellátása havonta nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíjminimum hétszeresét (mely jelenleg 199.500,- Ft). A támogatás összege személyenként ötezer forint, melyet a hivatal postai úton folyósít az érintetteknek.

Amennyiben a Nyugdíjfolyósító által közölt folyósítási cím megegyezett a dunaújvárosi bejelentett lakcímmel, úgy az ötezer forintos támogatást külön értesítés nélkül, postai úton 2017. decemberében a hivatal megküldte az érintetteknek.

Aki a fent felsorolt támogatotti körbe tartozik, de 2017. december 31-éig nem kapott támogatást, annak igényelnie kell azt a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályánál (Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint). A kérelemhez szükséges nyomtatvány - “Kérelem időskorúak támogatásának megállapításához” címmel - beszerezhető a Szociális Osztály előterében kihelyezett műanyag dobozokból. A kérelemhez mellékelni kell annak benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvényt, vagy banki kivonatot és a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított éves ellátásról szóló összesítő vagy az ellátás megállapításról szóló határozatot, amennyiben az ellátás megállapítására a 2017. második felében került sor. A támogatást az elbírálást követő tíz napon belül postai úton kézbesítik az érintetteknek.

Aki hivatalból nem kapott támogatást, úgy kérelmet január 31-ig nyújthat be a Szociális Osztályon. A határidő elmulasztása jogvesztő. Érdeklődni lehet folyamatosan a (25) 544-236, 544-289-es telefonszámon.

A rovat további hírei: Közélet

Modernebb szolgáltatás ugyanazon az áron

Modernebb szolgáltatás ugyanazon az áron

2018. december 11. (kedd)

Megtartotta szokásos évzáró rendezvényét a Dunanett Nonprofit Kft, melyen részt vett Cserna Gábor, városunk polgármestere és dr. Galambos Dénes miniszterelnöki biztos, több a cég szolgáltatási területébe eső települések polgármestereivel.

D+ Híradó - Advent, véradás

D+ Híradó - Advent, véradás

2018. december 10. (hétfő)

Advent második vasárnapja a főtéren, véradás az MMK-ban, Dunaferr SE évzáró - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Gyerekprogramok a Főtér Kávézóban

Gyerekprogramok a Főtér Kávézóban

2018. december 10. (hétfő)

A DVG Zrt. által üzemeltetett Főtér Kávézó különféle gyermekprogramokkal kedveskedik a vendégeknek advent időszakában. Múlt szombaton volt az első foglalkozás, és mint arról a cég tájékoztatta szerkesztőségünket, december 15-én és 22-én délután 3 órától este 6-ig lesz ilyen rendezvényük. 

Áramszünet lesz!

Áramszünet lesz!

2018. december 09. (vasárnap)

Az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a városi hálózaton, melynek biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a vezetékek időszakos feszültségmentesítése. Ezért december 11-én este fél kilenctől éjfélig, majd éjféltől fél egyig a Kenyérgyári úton áramszünet lesz.

Rózsa Márta Ilona szeretetből főz

Rózsa Márta Ilona szeretetből főz

2018. december 09. (vasárnap)

Míg a gyűlölet szóban benne van az ölet, a szeretetben pedig az etet. Valahol olvastam ezt a különös szóelemzést, amelynek valóságtartamával szerintem nincs, aki vitába szállna. Így az ünnep közeledtével pedig át is érezzük, hogy milyen fontos is számunkra az, hogy mindenből a legjobbat, a legfinomabbat tegyük szeretteinknek az asztalra.

Itt az új vasúti menetrend

Itt az új vasúti menetrend

2018. december 09. (vasárnap)

Az új vasúti menedrend vasárnap lép életbe, a MÁV-START 2018/2019-es menetrendje igazodik az utazási szokásokhoz, az utasforgalmi igényekhez - közölte a MÁV Zrt.

Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettség

2018. december 08. (szombat)

A Tisztifőorvos szombaton a Facebook-oldalán azt írta: nyolc településen ismételten kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt. Ezek: Budapest, Dunaújváros, Nyíregyháza, Pécs, Putnok, Sajószentpéter, Vác és Várpalota. Ugyanakkor hozzátették: az országon átvonuló hidegfrontot kísérő csapadék és szeles időjárás kedvez a levegőminőség javulásának, így várhatóan elfogadható lesz a levegő minősége az országban a következő napokban. (MTI)