Dunaújváros Hetilap

Óvoda és bölcsőde felújítás 575 millióból

doszerk - 2018. január 17. 18:01

A Terület- és Területfejlesztési Operatív Program forrásaiból óvoda-fejlesztés megvalósításához 279,66 millió, bölcsőde-fejlesztés megvalósításához 295.05 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesült Dunaújváros önkormányzata. Mindhárom épületet felújították és a gyerekek már birtokukba is vették azokat.

Dunaújvárosi óvoda felújítása

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból az óvoda-fejlesztés megvalósításához 279,66 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A kivitelezés során megvalósult a Dunaújvárosi Óvoda két tagintézményének az Aprók Háza Tagóvoda (Technikum városrészben) és a Napsugár Tagóvoda (Béke városrészben) épületeinek homlokzati felújítása, a tetőszerkezet teljes rekonstrukciója, az épület nyílászáróinak cseréje, a padlóburkolatok, és a gépészeti rendszerek korszerűsítése, valamint az akadálymentesítés kialakítása. A támogatás lehetőséget teremtett az óvodák eszközparkjának felújítására is. A projektben vállalt és teljesült indikátor „a fejlesztett 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma” mely 221 fő.

A munkálatokat a kivitelező 2017.06.01-én a munkaterület átadás-átvétellel megkezdte. A kivitelezés 2017.08.31-én sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás keretében került átadásra. A Napsugár Tagóvoda épületének használatbavételi engedélye 2017.09.04-én, míg az Aprók Tagóvoda épületének használatbavételi engedélye 2017.10.18-án emelkedett jogerőre.

2017. szeptember 2-án - a Béke városrészi Napon - a környéken zajló fejlesztések munkálatainak befejezését ünnepelve; koncertek, játszóház, légvár, trambulinok, happy-busz és sok finomság várta a kicsiket, mielőtt a gyerekek birtokba vették a kívül belül megszépült óvodáikat. A „Dunaújvárosi óvoda felújítása” megnevezésű, TOP-6.2.1-15-DU1-2016-00002 azonosítószámú projekt 2016.09.15 - 2018.01.15. között, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Makk Marci megújul

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból bölcsőde-fejlesztés megvalósításához 295,05 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatásban részesült Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. Sor került a bölcsőde épületének homlokzati felújítására, a tetőszerkezet teljes rekonstrukciójára, az épület nyílászáróinak cseréjére, a padlóburkolatok, és a gépészeti rendszerek korszerűsítésére, valamint az akadálymentesítés kialakítására is. A támogatás lehetőséget teremtett a bölcsőde eszközparkjának felújítására is. A projektben vállalt és teljesült indikátor „a fejlesztett, 0-3 éves gyermekek elhelyezésé biztosító férőhelyek száma” mely 134 fő.

A munkálatokat a kivitelező 2017.06.01-én a munkaterület átadás-átvétellel megkezdte. A kivitelezés 2017.08.31-én sikeres műszaki átadás-átvételi eljárás keretében került átadásra. Az épület használatbavételi engedélye 2017.09.04-én emelkedett jogerőre. 2017. szeptember 2-án - a Béke városrészi Napon - a környéken zajló fejlesztések munkálatainak befejezését ünnepelve; koncertek, játszóház, légvár, trambulinok, happy-busz és sok finomsággal várták a gyerekeket, mielőtt a kicsik bírtokba vették felújított bölcsődéjüket.

A „Makk Marci megújul” megnevezésű, TOP-6.2.1-15-DU1-2016-00001 azonosítószámú projekt 2016.09.15 - 2018.01.15. között, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

Megújult és újra biztonságos a ravatalozó előtti burkolat

2021. okt. 27.

Az önkormányzat október 28-i határidővel a DVG Zrt. munkatársait bízta meg azzal a feladattal, hogy a szakemberek újítsák fel a ravatalozó előtt található balesetveszélyessé vált térkőburkolatot. A munkálatok elkészültek, a terület készen áll a mindenszentekhez köthető megnövekedett terhelésre. 

Az évszakok ugyan változnak, de a munka folytatódik

Az évszakok ugyan változnak, de a munka folytatódik

2021. okt. 25.

Az ősz beköszöntével sem pihenhetnek a DVG munkatársai, hiszen amíg nyáron leginkább a kaszálási munkálatok voltak előtérben, addig ősszel ezeket más teendők váltják fel. A lehulló lombkorona összegyűjtése mellett továbbra sem maradhat el a virágültetés, és a faápolás sem. 

DVG Zrt.: szerdán két iroda is zárva tart

DVG Zrt.: szerdán két iroda is zárva tart

2021. okt. 25.

Technikai okok miatt két helyi ügyfélszolgálatát is zárva tartja a DVG Zrt. szerdán, ugyanakkor a Vasmű úti irodában változatlanul várják ügyfeleiket a cég munkatársai.

Készül a gyásznapokra a temető is

Készül a gyásznapokra a temető is

2021. okt. 25.

A gyásznapokhoz méltón várja a látogatókat a halottak napja időszakában a Dunaújvárosi Köztemető. Erről, és az ünnepi programról kérdeztük Tóth Lászlónét, a Borostyán-Tóth Temetkezési Kft. vezetőjét. (X)

DSTV: segítő kezdeményezés a munka frontján

DSTV: segítő kezdeményezés a munka frontján

2021. okt. 25.

A megváltozott munkaképességű embereknek szánt műhely a központi témája a DSTV összegzésének. A kiváló kezdeményezés ötletgazdái is megszólalnak a Barta Endre humán alpolgármesterrel történt egyeztetés kapcsán. Hangkép.
 

Hópárducukra emlékeztek a Leopárdok (galériával)

Hópárducukra emlékeztek a Leopárdok (galériával)

2021. okt. 24.

Táblaavatással, selmeci dalokkal és örökzöld történetekkel hódolt a legendás főigazgató, dr. Molnár László emléke előtt a Sztálinvárosi Leopárdok Asztaltársasága szombaton délután.

"Ez forradalom, apa – elmegyek, ott a helyem..." (galériával)

"Ez forradalom, apa – elmegyek, ott a helyem..." (galériával)

2021. okt. 23.

'56 örökségét is példázta a temetői kopjafánál rendezett ünnepség ma délelőtt: városunkban is méltó módon emlékeztek a forradalom és szabadságharc dicsőségéről és bukásáról.