Pályázati pénz a drogprevencióra

2018. január 24. (szerda) 12:18 - doszerk

A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közel kétmillió forintot nyert a a kábítószer-probléma kezelését helyi szinten segítő pályázaton.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az elmúlt évben pályázatot hirdetett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, valamint a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására.

A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF) 2017 novemberében nyújtotta be pályázatát két témában és összesen 1. 800.000 forint támogatást nyert el.

A pályázat adta lehetőségek segítségével egyrészt elkészül Dunaújváros új Drogstratégiája, és az abból levezetett és kidolgozott Cselekvési Terve. Mindkettő nélkülözhetetlen és alapvető a DBKEF működése szempontjából. Így egy kellő alapossággal összeállított szakmai anyag kerül a városi közgyűkés birtokába, hogy végleges drogstratégiát és a város erőforrásait is figyelembe vevő cselekvési tervet alkothasson.

A pályázat másik fontos eleme, hogy a DBKEF tájékoztató kiadvány megjelentetését készíti elő. Ebben a szakmai anyagban bemutatkozna a dunaújvárosi fórum, ismertetnék a felépítését, funkcióját és az illetékességi területén működő szervezetek elérhetőségeit, profiljukat, a drogproblémával kapcsolatos tevékenységüket.

Rendkívül fontos, hogy a drogprobléma, a kábítószer és a különböző méreganyagokkal kapcsolatos legújabb kutatási eredmények, vélemények és információk minél szélesebb körben elérhetővé váljanak, így neves szakmai előadók által tartott prezentációk, és rendezvények útján kívánják minél több dunaújvárosi lakos számára a témához kapcsolódó tudást eljuttatni.

A kiadvány teljes egészében a Dunaújvárosban működő különböző intézmények, civil szervezetek, egyházközségek, szakmai csoportok munkáját és elérhetőségeit foglalja össze, így egy hiánypótló tájékoztató anyag készülhet, melyre régóta igény mutatkozik. A kiadvány megjelentetését, és a tájékoztató előadásokat 2018. első félévére tervezi a Fórum.

A rovat további hírei: Sziréna

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

Ittas vezetőt fogtak a rendőrök

2019. december 01. (vasárnap)

Hiába volt eltiltva a vezetéstől, ittasan ült kormány az a 61 éves baracsi férfi, akit szombaton kaptak el a dunaújvárosi rendőrök.

Halál lett a "tréfából"

Halál lett a "tréfából"

2019. november 30. (szombat)

Gondatlan emberöléssel gyanúsítanak három nagylóki férfit, akik csütörtök éjszaka szigetelőszalaggal megkötöztek és a hidegben magára hagytak egy ittas embert - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szombat reggel a rendőrség oldalán.

Kétszer annyi a lakástűz az adventi időszakban

Kétszer annyi a lakástűz az adventi időszakban

2019. november 30. (szombat)

Advent idején kétszer annyi lakás gyullad ki, mint az év más időszakaiban, pedig kis odafigyeléssel megelőzhetők lennének ezek a tüzek - közölte Mukics Dániel, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Baleset a város határában

Baleset a város határában

2019. november 28. (csütörtök)

A baleset a 6-os főút és a 62-es főút találkozásánál lévő körforgalomban történt. Összeütközött két személyautó csütörtök délután Dunaújváros határában, a 6-os főút és a 62-es főút találkozásánál lévő körforgalomban. A balesethez a város hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járműveket.

Eltűnt egy dunaújvárosi fiatal lány

Eltűnt egy dunaújvárosi fiatal lány

2019. november 27. (szerda)

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság körözési számon eljárást folytat Nárai Alexa eltűnése ügyében, ehhez kérik a lakosság segítségét.

Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség

Fényvisszaverő mellényeket és villogókat oszt a rendőrség

2019. november 27. (szerda)

Fényvisszaverő mellényeket, karpántokat, villogókat oszt a rendőrség pénteken a Látni és látszani kampány keretében. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a Light Friday akcióban a budapesti és megyei rendőr-főkapitányságok által meghatározott helyszíneken lehet átvenni a fényvisszaverő mellényeket, karpántokat és villogókat. A helyszínekről és időpontokról a latnieslatszani.hu-n lehet tájékozódni.

ITM: ideje felkészülni a télre

ITM: ideje felkészülni a télre

2019. november 27. (szerda)

Tájékoztató füzettel hívja fel a figyelmet a járművek téli felkészítésére az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A több tízezer példányban készült kiadvány elérhető a közúti műszaki vizsgálóállomásokon és letölthető a kormányzati honlapról is – közölte a tárca parlamenti államtitkára.