Pályázati pénz a drogprevencióra

2018. január 24. (szerda) 12:18 - doszerk

A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közel kétmillió forintot nyert a a kábítószer-probléma kezelését helyi szinten segítő pályázaton.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az elmúlt évben pályázatot hirdetett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, valamint a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására.

A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF) 2017 novemberében nyújtotta be pályázatát két témában és összesen 1. 800.000 forint támogatást nyert el.

A pályázat adta lehetőségek segítségével egyrészt elkészül Dunaújváros új Drogstratégiája, és az abból levezetett és kidolgozott Cselekvési Terve. Mindkettő nélkülözhetetlen és alapvető a DBKEF működése szempontjából. Így egy kellő alapossággal összeállított szakmai anyag kerül a városi közgyűkés birtokába, hogy végleges drogstratégiát és a város erőforrásait is figyelembe vevő cselekvési tervet alkothasson.

A pályázat másik fontos eleme, hogy a DBKEF tájékoztató kiadvány megjelentetését készíti elő. Ebben a szakmai anyagban bemutatkozna a dunaújvárosi fórum, ismertetnék a felépítését, funkcióját és az illetékességi területén működő szervezetek elérhetőségeit, profiljukat, a drogproblémával kapcsolatos tevékenységüket.

Rendkívül fontos, hogy a drogprobléma, a kábítószer és a különböző méreganyagokkal kapcsolatos legújabb kutatási eredmények, vélemények és információk minél szélesebb körben elérhetővé váljanak, így neves szakmai előadók által tartott prezentációk, és rendezvények útján kívánják minél több dunaújvárosi lakos számára a témához kapcsolódó tudást eljuttatni.

A kiadvány teljes egészében a Dunaújvárosban működő különböző intézmények, civil szervezetek, egyházközségek, szakmai csoportok munkáját és elérhetőségeit foglalja össze, így egy hiánypótló tájékoztató anyag készülhet, melyre régóta igény mutatkozik. A kiadvány megjelentetését, és a tájékoztató előadásokat 2018. első félévére tervezi a Fórum.

A rovat további hírei: Sziréna

Felborult egy autó Rácalmáson

Felborult egy autó Rácalmáson

2020. július 14. (kedd)

Lesodródott az útról, s egy kerítést átszakítva fejtetőn állt meg egy személyautó Rácalmáson. Gyorsjelentés itt, ha további információk futnak be, frissítjük az állományt!

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

Halálos baleset a 62-es főúton – rácalmási férfi az áldozat (webgalériával!)

2020. július 11. (szombat)

Egy 64 esztendős rácalmási férfi vesztette életét abban a balesetben, amely a 62-es főúton történt Seregélyesnél tegnap délután. A férfi autója frontálisan ütközött egy teherautóval, értesült a DO.

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

Elcsípték a garázdát, de tanúk jelentkezését várják!

2020. július 08. (szerda)

Támadás, üldözés, elfogás, mindez fényes nappal a belvárosban – nem mindennapi eset után tanúk jelentkezését várja egy garázdaság miatt kezdett nyomozás során a dunaújvárosi rendőrség.

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

Tolvajt fogtak a Dózsa György úton

2020. július 08. (szerda)

Igazoltatáskor bukott meg egy lopás miatt körözött férfi a Dózsa György úton kedden délelőtt. A dunaújvárosi kapitányság kereste, értesült a DO.

Jogsi nélkül vezetett!

Jogsi nélkül vezetett!

2020. július 07. (kedd)

Hiába tiltották el a vezetéstől, ez sem riasztotta el a 26 éves dunaújvárosi férfit attól, hogy volán mögé üljön.

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

Kiskorúakat is prostítúcióra kényszerítettek Dunaújvárosban

2020. július 06. (hétfő)

A Fejér Megyei Főügyészség minősített emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a tizenhárom személyből álló bűnszervezettel szemben, amely magyar nőket kényszerített prostitúcióra, többek közt Dunaújvárosban is.

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

Rendőrség: ököllel ütött, gyorsan elfogták

2020. július 06. (hétfő)

Súlyos testi sértés ügyében kezdett vizsgálatot a dunaújvárosi rendőrség egy 22 éves férfi ellen – aki korábban ököllel okozott sérülést egy rácalmási férfinak szombaton éjjel.  Nagyon gyorsan kézre került.