Pályázati pénz a drogprevencióra

2018. január 24. (szerda) 12:18 - doszerk

A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum közel kétmillió forintot nyert a a kábítószer-probléma kezelését helyi szinten segítő pályázaton.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság az elmúlt évben pályázatot hirdetett a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok (KEF-ek) működési feltételeinek biztosítására, valamint a kábítószer-probléma kezelését célzó helyi stratégiák megvalósulásának előmozdítására.

A Dunaújvárosi Bűnmegelőzési és Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (DBKEF) 2017 novemberében nyújtotta be pályázatát két témában és összesen 1. 800.000 forint támogatást nyert el.

A pályázat adta lehetőségek segítségével egyrészt elkészül Dunaújváros új Drogstratégiája, és az abból levezetett és kidolgozott Cselekvési Terve. Mindkettő nélkülözhetetlen és alapvető a DBKEF működése szempontjából. Így egy kellő alapossággal összeállított szakmai anyag kerül a városi közgyűkés birtokába, hogy végleges drogstratégiát és a város erőforrásait is figyelembe vevő cselekvési tervet alkothasson.

A pályázat másik fontos eleme, hogy a DBKEF tájékoztató kiadvány megjelentetését készíti elő. Ebben a szakmai anyagban bemutatkozna a dunaújvárosi fórum, ismertetnék a felépítését, funkcióját és az illetékességi területén működő szervezetek elérhetőségeit, profiljukat, a drogproblémával kapcsolatos tevékenységüket.

Rendkívül fontos, hogy a drogprobléma, a kábítószer és a különböző méreganyagokkal kapcsolatos legújabb kutatási eredmények, vélemények és információk minél szélesebb körben elérhetővé váljanak, így neves szakmai előadók által tartott prezentációk, és rendezvények útján kívánják minél több dunaújvárosi lakos számára a témához kapcsolódó tudást eljuttatni.

A kiadvány teljes egészében a Dunaújvárosban működő különböző intézmények, civil szervezetek, egyházközségek, szakmai csoportok munkáját és elérhetőségeit foglalja össze, így egy hiánypótló tájékoztató anyag készülhet, melyre régóta igény mutatkozik. A kiadvány megjelentetését, és a tájékoztató előadásokat 2018. első félévére tervezi a Fórum.

A rovat további hírei: Sziréna

Megöli az első embert, akivel találkozik

Megöli az első embert, akivel találkozik

2019. június 15. (szombat)

A dunaújvárosi férfi egy videóüzenetben fenyegetőzött azzal, hogy megöli az első embert, akit meglát az utcán.

Tűz pusztított Sándorházán

Tűz pusztított Sándorházán

2019. június 14. (péntek)

Tűz keletkezett egy körülbelül százhúsz négyzetméter alapterületű gazdasági tárolóépületben péntek este Dunaújváros külterületén. Többi között berendezési tárgyak és munkagép égett mintegy harminc négyzetméteren. A tűzesethez a dunaújvárosi és a pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. 

Felborult egy autó az M6-oson

Felborult egy autó az M6-oson

2019. június 13. (csütörtök)

Felborult egy gépkocsi csütörtök délután az M6-os autópálya Bóly felé vezető oldalán, a 34-es kilométernél. A balesethez az érdi hivatásos és a martonvásári önkéntes tűzoltókat riasztották.

Huszonhat órán át vizsgálták a Hableányt

Huszonhat órán át vizsgálták a Hableányt

2019. június 13. (csütörtök)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) huszonhárom munkatársa huszonhat órán át vizsgálta a dunai hajóbalesetben érintett, kedden a vízből kiemelt Hableány szemléjét - közölte a BRFK csütörtökön a honlapján.

Részegen a forgalommal szembe

Részegen a forgalommal szembe

2019. június 12. (szerda)

Tegnap kora hajnalban az M8-as autópálya 6-os számú főúti csomópotjánál egy forgalommal szemben közlekedő személygépkocsit állítottak meg és ellenőrzés alá vonták annak 74 éves vezetőjét. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, ezért a sofőrt további mintavételre előállították, a vezetői engedélyét elvették és büntető feljelentést tettek ellene.

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

Dunai hajóbaleset - Sikerült kiemelni a hajóroncsot

2019. június 11. (kedd)

Kiemelték és egy uszályra helyezték a május 29-ei balesetben elsüllyedt Hableány turistahajót kedden Budapesten, a Margit hídnál.

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

Dunai hajóbaleset - Megkezdték az elsüllyedt hajó kiemelését

2019. június 11. (kedd)

Megkezdték a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelését kedd reggel. A műveletet élőben közvetítő M1 aktuális csatornán azt mondták, hogy az előzetes tájékoztatás szerint hat órán át is eltarthat a mentés.