Vereség az első csoportmeccsen

Szárszó Lajos - 2018. január 19. 19:57

Az emberelőnyös lehetőségeit jobban kihasználó Sabadell 13-8-ra nyerte az Euroliga első csoportmérkőzését DUE-Maarks Graphics női vízilabdázói ellen.

Megkezdte szereplését az Euroliga „H” jelű csoportjában a DUE-Maarks Graphics női vízilabda együttese. Már az első játéknapon ki kellett tenniük magukért a lányoknak, hiszen a spanyol bajnokságot vezető, Európa egyik legnevesebb, legerősebb csapata, a Sabadell ellen kellett megküzdeniük. A spanyol együttessel a mieink a tavalyi évben két alkalommal mérték össze tudásukat, mely találkozókon mindkétszer vereséget szenvedtek. A mostani Euroliga selejtező előtt éppen azért, hogy minél jobban sikerüljön megszorítani az európai élcsapatot, Mihók Attiláék azzal a Kirishivel készültek, amely együttes még a spanyoloknál is erősebb. A DUE a jól sikerült felkészülés után önbizalommal telve indult útnak, hogy a csoportmeccs első ütközetében letegye a névjegyét. A kezdő dudaszó után miután mindkét oldalon kimaradt egy-egy lehetőség Gurisatti Gréta kezdte meg a gólgyártást, aki remekül vette be Ramos kapuját (0-1). A vezetésnek azonban nem sokáig örülhettünk, hiszen 11 másodperccel később Kiley Neushul egyenlített (1- 1). A mieinknek azonban ismét volt erre válaszuk, megint Gurisatti Gréta révén (1-2), majd a Sabadell használta ki az emberelőnyös lehetőségét Olga Domenech révén (2-2). Sajnos Garda Krisztinát is kiszórták a játékvezetők, melyet kegyetlenül kihasznált a Sabadell, ezúttal az Ortiz testvérek közül Beatriz vette be Laura Aarts kapuját (3-2).

A spanyolok klasszis játékát bizonyította, hogy ismét, immár a harmadik emberelőnyüket is gólra váltották, ezzel Kiley Neushul már két gólnál járt, erre viszont volt válaszunk Mchunu Hlengiwe révén, így egy gólos hátránnyal mentünk a kisszünetre (4-3). A második nyolc perc elején Mihók Attila kapuscserére szánta el magát, így Laura Aarts helyére Kiss Alexandra érkezett. Bár ez a nyolc perc Garda Krisztina újabb, immár a második kiállítása miatt nem kezdődött jól, azt azonban sikerült kivédekeznünk, majd a fordulásból Gurisatti Gréta egyenlített (4-4). Sorban szórták a kiállításokat a játékvezetők, ezúttal Vályi Fannynak kellett kimennie a kötelek mögé, amit Garcia Godoy köszönt meg, ezzel visszavéve a vezetést (5-4). Mivel a játékvezetői felfogás továbbra sem változott, így az újváros került emberelőnybe, melyet Szilágyi Dorottya használt ki, ezzel ismét döntetlen volt az állás (5-5). Mondanom sem kell a forgatókönyvet, hiszen ismét túlzott keménységet láttak a sporik, és Slingit szórták ki. Ez azonban hatalmas fordulatot hozott a meccsben, hiszen miután az előnyt Judith Forca váltott gólra (6-5), majd Kiley Neushul után Maria Del Pilar Pena is bevette a DUE kapuját, jelentős hátrányba kerültünk (8-5). Ami azonban pozitívum volt, hogy a három gólos hátrányból egyet még ebben a negyedben sikerült faragnunk, szintén emberelőnyből, Vályi Vanda bombája után (8-6).

A térfélcsere után, az lett volna a cél, hogy mi hozzuk el a ráúszásból a labdát, majd egy gyors találat után ismét közel férkőzzünk a spanyol együtteshez, ez azonban nem sikerült. Ekkor ismét Laura Aartz állt a kapunkba, de ő sem tudta hárítani Garcia Godoy lövését (9-6). A mieinket azonban ez sem törte meg, hiszen Vályi Vanda szerezte meg csapata hetedik, saját maga második gólját (9-7). Ami viszont sajnálatos volt, hogy ezt követően nem sikerült kihasználnunk egy emberelőny adta lehetőséget, viszont a túloldalon a spanyolok is ugyanígy tettek, ezzel lehetőséget adva a mieinknek a felzárkózásra. Ráadásul Matilde Ortiz elkövette a harmadik hibáját is, aki cserével végleg kiállt a meccsből, ezzel azonban nem sikerült élnünk. Ami nekünk nem sikerült, az a spanyoloknak a túloldalon igen, hiszen Geraldine Mahieu kiállítását hét másodperccel a dudaszó előtt Beatriz Ortiz kegyetlenül kihasználta (10-7). Az utolsó nyolc percet ezáltal háromgólos hátrányból kezdtük, melyben kisebb csodára lett volna szükség ahhoz, hogy sikerüljön megfordítani a találkozót. Erre úgy tűnt, megadja az élet a lehetőséget, hiszen kétszer is emberelőnyben játszhattunk, ám azok megint csak kimaradtak.

Képek: DO-archív

Ezt azonnal góllal büntette meg Paula Leiton (11-7), amely találattal már a mérkőzés is eldőlt, hiszen ekkor már csupán öt perc volt hátra az összecsapásból. A végjátékra a játék képe is megváltozott, hiszen a Sabadell taktikusan játszotta végig a támadóidejét, miközben saját kapujukat rendkívül jól védték. A találkozó utolsó percére még maradt három gól a meccsben, melyből kettőt Beatriz Ortiz és Maica Garcia révén a spanyolok lőttek, míg a mieinktől Garda Krisztina talált be (13-8). A Sabadell elleni vereséget követően a DUE még két meccset játszik a barcelonai selejtezőben, így meg maradt az esélye arra, hogy másodikként továbbjusson a következő körbe. Ehhez azonban a holnapi Barcelona, majd a vasárnapi, Utrecht elleni meccseket is meg kell nyernie, miközben bíznunk kell abban is, hogy a Sabadell nem fogja elbukni a mérkőzését a házigazdák, vagyis a másik spanyol csapat ellen.

Astralpool Sabadell - DUE-Maarks Graphics 13-8 (4-3, 4-3, 2-1, 3-1)

Astralpool Sabadell: Ester Ramos Laura - Matilde Ortiz Reyes, Anna Espar Llaquet, Beatriz Ortiz Munoz 3, Gisella Farre Colomina, Paula Leiton Arrones 1, Marina Cordobes Navarro, Maica Garcia Godoy 3, Maria Del Pilar Pena Carrasco 1, Kiley Susan Neushul 3, Olga Domenech Morales 1, Judith Forca Ariza 1, Ainara Farre Colomina.

DUE-Maarks Graphics: Laura Aarts – Szilágyi Dorottya 1, Vályi Fanny, Gurisatti Gréta 3, Horváth Brigitta, Geraldine Mahieu, Lara Luka, Garda Krisztina 1, Ziegler Diána, Vályi Vanda 2, Brezovszki Gerda, Mchunu Hlengiwe 1, Kiss Alexandra (kapus). Vezetőedző: Mihók Attila.

Az Euroliga „H” csoport szombati és vasárnapi programja:

2018. január 20. 20.30 St Andreu Barcelona (ESP) – Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN)
2018. január 21. 11.30 Dunaújvárosi Egyetem-MAARSK Graphics (HUN) – Uzsc Utrecht (NED)

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.