A Csíkszereda ellen negyeddöntőzik a DAB

2018. február 12. (hétfő) 13:44 - spigott

A Csíkszereda ellen játszik az Erste Liga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vasárnap véget ért a középszakasz, s ma eldőlt, hogy milyen párosításokban kezdik meg az Erste Liga rájátszásának küzdelmeit a sorozatban résztvevő csapatok. Az idei versenykiírás szerint a középszakasz felsőházának győztese választhatott magának először ellenfelet az alsóházi együttesek közül, s a ma délután egy órakor megrendezett sajtótájékoztatón a MAC gárdája a Ferencvárost választotta magának. A második DVTK "elvitte" a Fehérvári Titánokat, míg harmadjára a Dunaújvárosi Acélbikák jöttek a sorban, s végül a Csíkszeredára esett a választásuk, így a felsőház negyedikje, az UTE a Brassóval mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért.

A Dunaújvárosi Acélbikák február 20-án, hazai pályán kezdik meg a Csíkszereda elleni negyeddöntőt, a második meccsre 21-én kerül majd sor szintén Dunaújvárosban, míg a sorozat harmadik és negyedik találkozójának Csíkszereda ad otthont február 24-én és 25-én. A párharcok négy győztes mérkőzésig tartanak, s mivel a Csíkszereda elleni csatában a DAB a pályaválasztó, így amennyiben mindent eldöntő hetedik meccsre kerülne sor, azt Dunaújvárosban játszanák le a felek. A Csíkszereda a hatodik helyen végzett az Erste Liga középszakaszában, de a két csapat egymás elleni mérlege döntetlenre áll, ugyanis az alapszakasz első két meccsét az erdélyiek nyerték, ám a bajnokság második felében a DAB volt a jobb, s előbb Csíkszeredán, majd hazai környezetben is legyőzte jó erőkből álló vetélytársát, s a dunaújvárosi drukkerek abban reménykednek, hogy ezt a rájátszásban is meg tudják majd ismételni kedvenceik.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

MAC – FTC
DVTK – Fehérvári Titánok
DAB – Csíkszereda
UTE - Brassó

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esély a bajnok ellen

Nem volt esély a bajnok ellen

2018. május 21. (hétfő)

Becsülettel küzdött, de nem tudta megnehezíteni a Budapest Cowbells dolgát a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata a két gárda ma délutáni mérkőzésén.

Elrajtolt az Újvárosi Darts Liga

Elrajtolt az Újvárosi Darts Liga

2018. május 21. (hétfő)

Fél éven belül négy fordulót rendeznek a Dunaújvárosi Darts Club tagjai. A verseny nyílt a kezdők és érdeklődők előtt is, és bármelyik alkalomra be lehet csatlakozni.

Tét nélkül is győzne a Dunaferr

Tét nélkül is győzne a Dunaferr

2018. május 21. (hétfő)

Hazai környezetben, a Debrecen elleni mérkőzéssel folytatja a rájátszás küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Pontvesztés a hajrában

Pontvesztés a hajrában

2018. május 20. (vasárnap)

Az utolsó előtti percben kapott góllal ért el 1-1-es döntetlent a Budapest Honvéd második számú együttese elleni hazai mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

Hajdu Jonatán Világkupa-győztes!

Hajdu Jonatán Világkupa-győztes!

2018. május 20. (vasárnap)

Hajdu Jonatán és Fekete Ádám párosa nyerte a kenu kettesek 200 méteres versenyszámát a szegedi kajak-kenu Világkupa zárónapján.

Szép hazai siker

Szép hazai siker

2018. május 20. (vasárnap)

Nemoda Zsuzsanna és Tóth Réka kettőse nyerte meg a Danubius KSE által megrendezett országos ranglista verseny női páros versenyszámát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

Döntetlen a kézilabda rangadón

Döntetlen a kézilabda rangadón

2018. május 19. (szombat)

Két fordulóval a női kézilabda első osztály vége előtt a negyedik helyen álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese a hatodik helyezett Vác otthonában lépett pályára. Bár az újvárosi csapat a második félidőben öttel is vezetett, a végén egy ponttal távozott Vácról.