A Csíkszereda ellen negyeddöntőzik a DAB

2018. február 12. (hétfő) 13:44 - spigott

A Csíkszereda ellen játszik az Erste Liga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vasárnap véget ért a középszakasz, s ma eldőlt, hogy milyen párosításokban kezdik meg az Erste Liga rájátszásának küzdelmeit a sorozatban résztvevő csapatok. Az idei versenykiírás szerint a középszakasz felsőházának győztese választhatott magának először ellenfelet az alsóházi együttesek közül, s a ma délután egy órakor megrendezett sajtótájékoztatón a MAC gárdája a Ferencvárost választotta magának. A második DVTK "elvitte" a Fehérvári Titánokat, míg harmadjára a Dunaújvárosi Acélbikák jöttek a sorban, s végül a Csíkszeredára esett a választásuk, így a felsőház negyedikje, az UTE a Brassóval mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért.

A Dunaújvárosi Acélbikák február 20-án, hazai pályán kezdik meg a Csíkszereda elleni negyeddöntőt, a második meccsre 21-én kerül majd sor szintén Dunaújvárosban, míg a sorozat harmadik és negyedik találkozójának Csíkszereda ad otthont február 24-én és 25-én. A párharcok négy győztes mérkőzésig tartanak, s mivel a Csíkszereda elleni csatában a DAB a pályaválasztó, így amennyiben mindent eldöntő hetedik meccsre kerülne sor, azt Dunaújvárosban játszanák le a felek. A Csíkszereda a hatodik helyen végzett az Erste Liga középszakaszában, de a két csapat egymás elleni mérlege döntetlenre áll, ugyanis az alapszakasz első két meccsét az erdélyiek nyerték, ám a bajnokság második felében a DAB volt a jobb, s előbb Csíkszeredán, majd hazai környezetben is legyőzte jó erőkből álló vetélytársát, s a dunaújvárosi drukkerek abban reménykednek, hogy ezt a rájátszásban is meg tudják majd ismételni kedvenceik.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

MAC – FTC
DVTK – Fehérvári Titánok
DAB – Csíkszereda
UTE - Brassó

A rovat további hírei: Sport

Két csapattal a döntőben!

Két csapattal a döntőben!

2019. január 21. (hétfő)

A Hild és a Pannon röplabda csapata is hibátlan teljesítményt nyújtva jutott be az Országos Diákolimpia fináléjába.

Tovább menetelnek a röplabdázók

Tovább menetelnek a röplabdázók

2019. január 21. (hétfő)

Kiütéses győzelmet aratva erősítette meg első helyét a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata az NB II-es bajnokság Közép Csoportjában.

Kétarcú Acélbikák

Kétarcú Acélbikák

2019. január 20. (vasárnap)

Negyven percnyi jó játék, háromgólos vezetés után kapott ki 6-3-ra a Debrecentől a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

Sikerrel rajtolt a Dunaferr

2019. január 20. (vasárnap)

A röplabda férfi NBI Liga alapszakaszának első mérkőzésén a Dunaferr SE izgalmas találkozón öt szettben győzte le a PTE-PEAC gárdáját. 

Ez nem álom, hanem valóság

Ez nem álom, hanem valóság

2019. január 20. (vasárnap)

Koronczai Petrának, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia irányítójának igazi meglepetéssel indult a 2019-es esztendő, hiszen bekerült az elitek közé.

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

Négy dunaújvárosi érem a sportcsarnokban

2019. január 20. (vasárnap)

Két arany- és két bronzéremmel zárták a Danubius KSE tollaslabdázói a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett Országos Felnőtt Ranglista Versenyt.

Négy bónuszpontra hajt a DAB

Négy bónuszpontra hajt a DAB

2019. január 20. (vasárnap)

A Debrecen elleni hazai találkozóval zárja az Erste Liga alapszakaszát ma délután öt órától a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.