A Csíkszereda ellen negyeddöntőzik a DAB

2018. február 12. (hétfő) 13:44 - spigott

A Csíkszereda ellen játszik az Erste Liga negyeddöntőjében a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Vasárnap véget ért a középszakasz, s ma eldőlt, hogy milyen párosításokban kezdik meg az Erste Liga rájátszásának küzdelmeit a sorozatban résztvevő csapatok. Az idei versenykiírás szerint a középszakasz felsőházának győztese választhatott magának először ellenfelet az alsóházi együttesek közül, s a ma délután egy órakor megrendezett sajtótájékoztatón a MAC gárdája a Ferencvárost választotta magának. A második DVTK "elvitte" a Fehérvári Titánokat, míg harmadjára a Dunaújvárosi Acélbikák jöttek a sorban, s végül a Csíkszeredára esett a választásuk, így a felsőház negyedikje, az UTE a Brassóval mérkőzhet meg az elődöntőbe jutásért.

A Dunaújvárosi Acélbikák február 20-án, hazai pályán kezdik meg a Csíkszereda elleni negyeddöntőt, a második meccsre 21-én kerül majd sor szintén Dunaújvárosban, míg a sorozat harmadik és negyedik találkozójának Csíkszereda ad otthont február 24-én és 25-én. A párharcok négy győztes mérkőzésig tartanak, s mivel a Csíkszereda elleni csatában a DAB a pályaválasztó, így amennyiben mindent eldöntő hetedik meccsre kerülne sor, azt Dunaújvárosban játszanák le a felek. A Csíkszereda a hatodik helyen végzett az Erste Liga középszakaszában, de a két csapat egymás elleni mérlege döntetlenre áll, ugyanis az alapszakasz első két meccsét az erdélyiek nyerték, ám a bajnokság második felében a DAB volt a jobb, s előbb Csíkszeredán, majd hazai környezetben is legyőzte jó erőkből álló vetélytársát, s a dunaújvárosi drukkerek abban reménykednek, hogy ezt a rájátszásban is meg tudják majd ismételni kedvenceik.

Az Erste Liga negyeddöntőinek párosítása

MAC – FTC
DVTK – Fehérvári Titánok
DAB – Csíkszereda
UTE - Brassó

A rovat további hírei: Sport

Éllovas serdülők

Éllovas serdülők

2018. február 21. (szerda)

A második felvonásban kiváló teljesítményt nyújtva győzte le a Nemesnádudvart a DKKA harmadik számú serdülő együttese, mely továbbra is vezeti a harmadosztály tabelláját.

Hazai medencében a Szentes ellen

Hazai medencében a Szentes ellen

2018. február 21. (szerda)

A Szentes elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket ma este hét órától a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Előnyben a Csíkszereda

Előnyben a Csíkszereda

2018. február 20. (kedd)

Nem játszott jól a negyeddöntő első mérkőzésén a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely háromgólos, 4-1-es vereséget szenvedett a Csíkszereda ellen.

Nagy csaták az alsóházban

Nagy csaták az alsóházban

2018. február 20. (kedd)

Újabb győzelmet aratva erősítette meg első helyét a Dunaújvárosi Futsal Bajnokság alsóházában a Yaffaszünet együttese.

Eb-közelben a Dunaferr birkózói

Eb-közelben a Dunaferr birkózói

2018. február 20. (kedd)

Nyikos Veronika az első, míg és Sallai Sándor a második helyen végzett a hétvégi válogatón, így mindkét dunaújvárosi birkózó nagy lépést tett a győri Európa-bajnokság felé.

DAC győzelem a tavaszi nyitányon

DAC győzelem a tavaszi nyitányon

2018. február 20. (kedd)

Szoros első félidőt követően tizenegy gólos győzelmet aratott a DAC férfi kézilabda csapata a Tököl otthonában.

Kemény Dóra Budaörsön foltatja

Kemény Dóra Budaörsön foltatja

2018. február 20. (kedd)

A szezon végéig a Budaörs együttesénél folytatja a játékot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia fiatal átlövője, Kemény Dóra.