Dunaújváros Hetilap

A Quality a minőség garanciája

2018. február 11. (vasárnap) 14:35 - doszerk

Jóban lehet jól dolgozni – magyarázza Nyakacska Zsolt, a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója, ahogy körbe vezet az autószerelő szerviz műhelyein. Tisztaság, rend és rendszer fogad, sehol ledobált használt alkatrészek, olajfoltos padozat. Az ügyfélfogadóban csillog a padló, kényelmes fotelok. Dekorációként pár igényes autó kiállítva…

Nem nagyon drágán dolgoznak? – mutatok körbe, azzal a tapasztalattal, hogy ami nagyon tiszta és szép, az biztos nagyon drága is.

- Meg kell nézni az árainkat – mutat az ügyvezető a kifüggesztett árjegyzékre. S ugyan nem néztem utána, mennyi mostanában az aktuális óradíj, de ha valaki ilyen határozottsággal mutatja meg az árait, annak valószínűleg nincs szégyellni valója.

- No, persze – teszi hozzá – a sufni szervizekkel nem tudunk versenyre kelni, hiszen nálunk bejelentett dolgozók dolgoznak, számlát adunk az elvégzett munkákról és a beépített alkatrészekre is garanciát vállalunk. Semmilyen kétes eredetű és minőségű alkatrésszel nem dolgozunk. Minden gépkocsi típushoz alkalmas diagnosztikai szoftverrel rendelkezünk, számítógép vezérlésű lézeres futóműbeállító és porlasztó beállító berendezésünk van. Ellen légnyomásos a fényezőkabinunk, s korszerű a műszaki vizsgasorunk is. Gyakorlatilag a kárrendezéstől a karosszéria javításon át a festésen keresztül a vizsgáztatásig minden egyes autójavítással összefüggő tevékenységre vállalkozunk. Mi a vevőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Gondolom, első sorban vállalkozásoknak dolgoznak?

- Nem feltétlenül. Sokkal inkább a lakosságot céloztuk meg. A célunk, hogy gyorsan, jó minőségű munkát végezzünk elérhető árakon, s teljes körű javítási feladatokat lássunk el.

A quality angol szó - minőséget jelent. A vállalkozás elmúlt tíz éve e köré a szó köré épül. Ekkor történt, hogy Dráviczki Mártonnal együtt megvásároltak egy működő autószalont és szervizt. Akkor döntötték el, hogy az ő autószerelő vállalkozásuk korszerű lesz, s minőséget fog nyújtani. Így kezdődött a Quailty története. Nyakacska Zsolt harmincéves autószerelői múlttal rendelkezik, ő látja el a cég irányítását. Ahogy mondja, ma már a harminc évvel ezelőtti tudással nem lehetne autót szerelni. Folyamatosan fejlődni kell, tanfolyamokra járni, megismerni és elsajátítani az új diagnosztikai eljárásokat és berendezéseket.

- A mai autók tele vannak elektronikával, roppant precíziós berendezések. Meg lehet próbálni javítani megfelelő berendezések nélkül is, de vagy nem sikerül tökéletesen, vagy akár nagyobb kárt is lehet okozni a megfelelő eszközök hiánya miatt. Éppen ezért volt számunkra fontos, hogy az elmúlt tíz év alatt, minden erőforrásunkkal a cég korszerűsítésével foglalkoztunk. De persze a legkorszerűbb berendezések sem érnek semmit jó szakemberek nélkül.

A vállalkozás technológiai fejlesztése mellett nagyon büszkék a kiváló kollégáikra, szakembereikre. Megtudom, hogy összeszokott a csapat. A legtöbben 8-9 éve együtt dolgoznak együtt. Nagyon fontosnak tartja, hogy ne csupán a műszaki feltételek, nem csupán a szakemberek, hanem a kollektíva is jó legyen. Közösen tették rendbe a Béke városrészi szerviz környékét, kiirtották a gazt, elhordták a lerakott szemetet, sittet, törmeléket, fákat ültettek, locsolták ápolták mindannyian közösen. Most már árnyas liget veszi körbe az épületet.

Beszélgetünk a szakmáról is. Az utánpótlás is szóba kerül. Évente 5-6 tanuló sajátítja el náluk a szakmát, de úgy látja, hogy általános az autószerelő szakmában is a probléma, hogy a folyamatos munka mellett kevés időt tudnak a mesterek a diákok gyakorlati képzésére fordítani. Ennek ellensúlyozására gondolták azt, hogy egy olyan műhely kell, ahol a gyakorlati képzést vezető mester a helyes szerszámfogástól kezdve, a diagnosztikán át a szerelésig minden szerelési fázis elsajátítására ügyel, s kizárólag a diákok gyakorlati képzésével foglalkozik. Így talán magas színvonalú lenne, lehetne a szakember-utánpótlás. Éppen ezért egy regionális autószerelő gyakorlati képzőhely létrehozását tervezik. Ez ügyben már megkeresték a Dunaújvárosi Kamarát és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot is.

Apropó kamara. A Quality Dunaújváros Kft. az idén elnyerte a Dunaújvárosi Kamara által alapított az Év Dunaújvárosi Vállalkozása díjat.

- Nehéz lenne tagadnom, hogy jól esett az elismerés. De ott is elmondtam, hogy ez a díj a kollégáim díja is. Szombaton volt a díjátadás. Hétfőn reggel sorban álltak úgy gratuláltak a munkatársaim nekem. Én pedig minden kézfogás után azt mondtam, hogy én gratulálok neked. Ez a díj a közösségünk elismerése.
 

- Fekete Györgyi - 

A rovat további hírei: Közélet

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

D+ Híradó - Mini bajnokság, búcsú

2018. február 18. (vasárnap)

Kétnapos darts verseny kétszáz nevezővel, mini bajnokság, búcsú a színpadtól - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

D+ Híradó - Alsós farsang, darts

2018. február 17. (szombat)

Alsós farsang a Gárdonyiban, darts verseny az egyetemen, időjárás - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

Megszületett a vasműs bérmegállapodás

2018. február 17. (szombat)

Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Az erről szóló megállapodást csütörtökön írta alá vasmű és a szakszervezet vezetése.

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

D+ Híradó - Kampány, köszöntés

2018. február 16. (péntek)

Hétfőn hivatalosan is elkezdődik a választási kampány, szépkorú köszöntés, irodalmi est a múzeumban - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+ TV Híradójában.

Isten éltesse!

Isten éltesse!

2018. február 16. (péntek)

A kilencvenedik születésnapját ünnepelhette Marosi Sándorné, akit ez alkalomból Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntött fel az önkormányzat nevében.

A sok kereszt és a kevés migráns miatt bukta Fehérvár az EKF-pályázatot?

A sok kereszt és a kevés migráns miatt bukta Fehérvár az EKF-pályázatot?

2018. február 16. (péntek)

Székesfehérvár az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) címre beadott pályázata több pontját is megvalósítja a jövőben, függetlenül attól, hogy nem fogja elnyerni a címet - jelentette be a város fideszes polgármestere rendkívüli sajtótájékoztatóján.