Dunaújváros Hetilap

A Quality a minőség garanciája

2018. február 11. (vasárnap) 14:35 - doszerk

Jóban lehet jól dolgozni – magyarázza Nyakacska Zsolt, a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója, ahogy körbe vezet az autószerelő szerviz műhelyein. Tisztaság, rend és rendszer fogad, sehol ledobált használt alkatrészek, olajfoltos padozat. Az ügyfélfogadóban csillog a padló, kényelmes fotelok. Dekorációként pár igényes autó kiállítva…

Nem nagyon drágán dolgoznak? – mutatok körbe, azzal a tapasztalattal, hogy ami nagyon tiszta és szép, az biztos nagyon drága is.

- Meg kell nézni az árainkat – mutat az ügyvezető a kifüggesztett árjegyzékre. S ugyan nem néztem utána, mennyi mostanában az aktuális óradíj, de ha valaki ilyen határozottsággal mutatja meg az árait, annak valószínűleg nincs szégyellni valója.

- No, persze – teszi hozzá – a sufni szervizekkel nem tudunk versenyre kelni, hiszen nálunk bejelentett dolgozók dolgoznak, számlát adunk az elvégzett munkákról és a beépített alkatrészekre is garanciát vállalunk. Semmilyen kétes eredetű és minőségű alkatrésszel nem dolgozunk. Minden gépkocsi típushoz alkalmas diagnosztikai szoftverrel rendelkezünk, számítógép vezérlésű lézeres futóműbeállító és porlasztó beállító berendezésünk van. Ellen légnyomásos a fényezőkabinunk, s korszerű a műszaki vizsgasorunk is. Gyakorlatilag a kárrendezéstől a karosszéria javításon át a festésen keresztül a vizsgáztatásig minden egyes autójavítással összefüggő tevékenységre vállalkozunk. Mi a vevőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Gondolom, első sorban vállalkozásoknak dolgoznak?

- Nem feltétlenül. Sokkal inkább a lakosságot céloztuk meg. A célunk, hogy gyorsan, jó minőségű munkát végezzünk elérhető árakon, s teljes körű javítási feladatokat lássunk el.

A quality angol szó - minőséget jelent. A vállalkozás elmúlt tíz éve e köré a szó köré épül. Ekkor történt, hogy Dráviczki Mártonnal együtt megvásároltak egy működő autószalont és szervizt. Akkor döntötték el, hogy az ő autószerelő vállalkozásuk korszerű lesz, s minőséget fog nyújtani. Így kezdődött a Quailty története. Nyakacska Zsolt harmincéves autószerelői múlttal rendelkezik, ő látja el a cég irányítását. Ahogy mondja, ma már a harminc évvel ezelőtti tudással nem lehetne autót szerelni. Folyamatosan fejlődni kell, tanfolyamokra járni, megismerni és elsajátítani az új diagnosztikai eljárásokat és berendezéseket.

- A mai autók tele vannak elektronikával, roppant precíziós berendezések. Meg lehet próbálni javítani megfelelő berendezések nélkül is, de vagy nem sikerül tökéletesen, vagy akár nagyobb kárt is lehet okozni a megfelelő eszközök hiánya miatt. Éppen ezért volt számunkra fontos, hogy az elmúlt tíz év alatt, minden erőforrásunkkal a cég korszerűsítésével foglalkoztunk. De persze a legkorszerűbb berendezések sem érnek semmit jó szakemberek nélkül.

A vállalkozás technológiai fejlesztése mellett nagyon büszkék a kiváló kollégáikra, szakembereikre. Megtudom, hogy összeszokott a csapat. A legtöbben 8-9 éve együtt dolgoznak együtt. Nagyon fontosnak tartja, hogy ne csupán a műszaki feltételek, nem csupán a szakemberek, hanem a kollektíva is jó legyen. Közösen tették rendbe a Béke városrészi szerviz környékét, kiirtották a gazt, elhordták a lerakott szemetet, sittet, törmeléket, fákat ültettek, locsolták ápolták mindannyian közösen. Most már árnyas liget veszi körbe az épületet.

Beszélgetünk a szakmáról is. Az utánpótlás is szóba kerül. Évente 5-6 tanuló sajátítja el náluk a szakmát, de úgy látja, hogy általános az autószerelő szakmában is a probléma, hogy a folyamatos munka mellett kevés időt tudnak a mesterek a diákok gyakorlati képzésére fordítani. Ennek ellensúlyozására gondolták azt, hogy egy olyan műhely kell, ahol a gyakorlati képzést vezető mester a helyes szerszámfogástól kezdve, a diagnosztikán át a szerelésig minden szerelési fázis elsajátítására ügyel, s kizárólag a diákok gyakorlati képzésével foglalkozik. Így talán magas színvonalú lenne, lehetne a szakember-utánpótlás. Éppen ezért egy regionális autószerelő gyakorlati képzőhely létrehozását tervezik. Ez ügyben már megkeresték a Dunaújvárosi Kamarát és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot is.

Apropó kamara. A Quality Dunaújváros Kft. az idén elnyerte a Dunaújvárosi Kamara által alapított az Év Dunaújvárosi Vállalkozása díjat.

- Nehéz lenne tagadnom, hogy jól esett az elismerés. De ott is elmondtam, hogy ez a díj a kollégáim díja is. Szombaton volt a díjátadás. Hétfőn reggel sorban álltak úgy gratuláltak a munkatársaim nekem. Én pedig minden kézfogás után azt mondtam, hogy én gratulálok neked. Ez a díj a közösségünk elismerése.
 

- Fekete Györgyi - 

A rovat további hírei: Közélet

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

D+ Híradó - Aszály, Mesepont

2018. augusztus 14. (kedd)

Aszályos időszak van mögöttünk, Mesepont lesz az MMK-ban, új kiállítás nyílt a KMI-ben - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Ingyenes az M6 egy szakasza

Ingyenes az M6 egy szakasza

2018. augusztus 14. (kedd)

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya M0-ás autóút - Érd észak csomópont közötti szakaszán, Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz azonban továbbra is fizetős - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedden az MTI-t.

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

D+ Híradó - Kánikula, elkerülő út

2018. augusztus 13. (hétfő)

Országos hőségriasztás, átadták a szabadegyházai elkerülőt, itthon nyertek az Acélbikák - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Szúnyogirtás lesz

Szúnyogirtás lesz

2018. augusztus 13. (hétfő)

Ezen a héten több mint háromszáz településen - köztük városunk térségében is - zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. 

Városrészi Nap idén is!

Városrészi Nap idén is!

2018. augusztus 13. (hétfő)

Szeptember 2-án ismét egy remek Városrészi Napra invitálják a szervezők az érdeklődőket a Március 15. térre. Délelőtt tíz órakor kezdődnek a színpadi programok, melyek délután négykor zárulnak a Bojtorján együttes koncertjével. Mutatjuk a részletes programot.

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

D+ Híradó - Ünnepi foci, véradás

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Szent István Kupa augusztus 20-án, önkéntes véradó program, Kohász Kupa ifiknek - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

Zeleszkó Margitka és az átfésült múlt

2018. augusztus 12. (vasárnap)

Nézzük a régi képeket. Gyönyörű mosolygós fiatalasszony fésűvel és ollóval a kezében. Különböző frizurák, különböző évek, különböző emberek. Több mint félévszádot töltött Zeleszkó Ferencné Margitka azzal, hogy emberek haját megszépítse itt a városban. És ez alatt a sok-sok évtized alatt férjhez ment, gyerekei születtek, majd unokái, eltemette a férjét, megélte a gyászt. Vendégek, kollégák, barátok jöttek, elmaradtak, a legtöbbjük csak a képeken nézhet vissza már  ránk.