Dunaújváros Hetilap

A Quality a minőség garanciája

2018. február 11. (vasárnap) 14:35 - doszerk

Jóban lehet jól dolgozni – magyarázza Nyakacska Zsolt, a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója, ahogy körbe vezet az autószerelő szerviz műhelyein. Tisztaság, rend és rendszer fogad, sehol ledobált használt alkatrészek, olajfoltos padozat. Az ügyfélfogadóban csillog a padló, kényelmes fotelok. Dekorációként pár igényes autó kiállítva…

Nem nagyon drágán dolgoznak? – mutatok körbe, azzal a tapasztalattal, hogy ami nagyon tiszta és szép, az biztos nagyon drága is.

- Meg kell nézni az árainkat – mutat az ügyvezető a kifüggesztett árjegyzékre. S ugyan nem néztem utána, mennyi mostanában az aktuális óradíj, de ha valaki ilyen határozottsággal mutatja meg az árait, annak valószínűleg nincs szégyellni valója.

- No, persze – teszi hozzá – a sufni szervizekkel nem tudunk versenyre kelni, hiszen nálunk bejelentett dolgozók dolgoznak, számlát adunk az elvégzett munkákról és a beépített alkatrészekre is garanciát vállalunk. Semmilyen kétes eredetű és minőségű alkatrésszel nem dolgozunk. Minden gépkocsi típushoz alkalmas diagnosztikai szoftverrel rendelkezünk, számítógép vezérlésű lézeres futóműbeállító és porlasztó beállító berendezésünk van. Ellen légnyomásos a fényezőkabinunk, s korszerű a műszaki vizsgasorunk is. Gyakorlatilag a kárrendezéstől a karosszéria javításon át a festésen keresztül a vizsgáztatásig minden egyes autójavítással összefüggő tevékenységre vállalkozunk. Mi a vevőinknek teljes körű szolgáltatást nyújtunk.

Gondolom, első sorban vállalkozásoknak dolgoznak?

- Nem feltétlenül. Sokkal inkább a lakosságot céloztuk meg. A célunk, hogy gyorsan, jó minőségű munkát végezzünk elérhető árakon, s teljes körű javítási feladatokat lássunk el.

A quality angol szó - minőséget jelent. A vállalkozás elmúlt tíz éve e köré a szó köré épül. Ekkor történt, hogy Dráviczki Mártonnal együtt megvásároltak egy működő autószalont és szervizt. Akkor döntötték el, hogy az ő autószerelő vállalkozásuk korszerű lesz, s minőséget fog nyújtani. Így kezdődött a Quailty története. Nyakacska Zsolt harmincéves autószerelői múlttal rendelkezik, ő látja el a cég irányítását. Ahogy mondja, ma már a harminc évvel ezelőtti tudással nem lehetne autót szerelni. Folyamatosan fejlődni kell, tanfolyamokra járni, megismerni és elsajátítani az új diagnosztikai eljárásokat és berendezéseket.

- A mai autók tele vannak elektronikával, roppant precíziós berendezések. Meg lehet próbálni javítani megfelelő berendezések nélkül is, de vagy nem sikerül tökéletesen, vagy akár nagyobb kárt is lehet okozni a megfelelő eszközök hiánya miatt. Éppen ezért volt számunkra fontos, hogy az elmúlt tíz év alatt, minden erőforrásunkkal a cég korszerűsítésével foglalkoztunk. De persze a legkorszerűbb berendezések sem érnek semmit jó szakemberek nélkül.

A vállalkozás technológiai fejlesztése mellett nagyon büszkék a kiváló kollégáikra, szakembereikre. Megtudom, hogy összeszokott a csapat. A legtöbben 8-9 éve együtt dolgoznak együtt. Nagyon fontosnak tartja, hogy ne csupán a műszaki feltételek, nem csupán a szakemberek, hanem a kollektíva is jó legyen. Közösen tették rendbe a Béke városrészi szerviz környékét, kiirtották a gazt, elhordták a lerakott szemetet, sittet, törmeléket, fákat ültettek, locsolták ápolták mindannyian közösen. Most már árnyas liget veszi körbe az épületet.

Beszélgetünk a szakmáról is. Az utánpótlás is szóba kerül. Évente 5-6 tanuló sajátítja el náluk a szakmát, de úgy látja, hogy általános az autószerelő szakmában is a probléma, hogy a folyamatos munka mellett kevés időt tudnak a mesterek a diákok gyakorlati képzésére fordítani. Ennek ellensúlyozására gondolták azt, hogy egy olyan műhely kell, ahol a gyakorlati képzést vezető mester a helyes szerszámfogástól kezdve, a diagnosztikán át a szerelésig minden szerelési fázis elsajátítására ügyel, s kizárólag a diákok gyakorlati képzésével foglalkozik. Így talán magas színvonalú lenne, lehetne a szakember-utánpótlás. Éppen ezért egy regionális autószerelő gyakorlati képzőhely létrehozását tervezik. Ez ügyben már megkeresték a Dunaújvárosi Kamarát és a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot is.

Apropó kamara. A Quality Dunaújváros Kft. az idén elnyerte a Dunaújvárosi Kamara által alapított az Év Dunaújvárosi Vállalkozása díjat.

- Nehéz lenne tagadnom, hogy jól esett az elismerés. De ott is elmondtam, hogy ez a díj a kollégáim díja is. Szombaton volt a díjátadás. Hétfőn reggel sorban álltak úgy gratuláltak a munkatársaim nekem. Én pedig minden kézfogás után azt mondtam, hogy én gratulálok neked. Ez a díj a közösségünk elismerése.
 

- Fekete Györgyi - 

A rovat további hírei: Közélet

Családi Hétvégére hangoló

Családi Hétvégére hangoló

2018. május 23. (szerda)

Elérkeztünk a város legnépszerűbb rendezvényéhez, a május végi (május 25-26-27.) Nagy Családi Hétvégéhez. A háromnapos buli helyszínén, az alsó Duna-parton tartott sajtótájékoztatót Cserna Gábor polgármester és Kiss András, a helyi Tourinform vezetője, akik a program főbb elemeit ismertették.

Tovább drágul a tankolás

Tovább drágul a tankolás

2018. május 23. (szerda)

Hat-hat forinttal emeli a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol. Ezzel a benzin literenkénti ára 398, a gázolajé 408 forintra nő.

Nem lesz ügyfélfogadás

Nem lesz ügyfélfogadás

2018. május 23. (szerda)

A Fejér Megyei Kormányhivatal ismét felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy áramszünet, illetve informatikai karbantartás miatt az adonyi, továbbá a dunaújvárosi kormányablakban egy-egy napig szünetel az ügyfélfogadás. 

D+ Híradó - Bodza, rangadó előtt

D+ Híradó - Bodza, rangadó előtt

2018. május 22. (kedd)

Nehéz év a bodzatermesztésben, a sírból hozták vissza a meccset a futsalosok, megyei rangadóra készül a Kohász - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

Elkészült az átjáró javítása

Elkészült az átjáró javítása

2018. május 22. (kedd)

Erre azért volt szükség, mert omlásveszélyes volt.

D+ Híradó - Akarat Ereje Kupa, azonosítás

D+ Híradó - Akarat Ereje Kupa, azonosítás

2018. május 21. (hétfő)

Akarat Ereje Kupa hetedszerre, évek óta kötelező a kutyák chipes azonosítása, döntetlent játszott a DPASE - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.

D+ Híradó - Felújítás, ellenőrzés

D+ Híradó - Felújítás, ellenőrzés

2018. május 20. (vasárnap)

Átadták a felújított Gagarin téri átjárót, 24 órás sebességellenőrzés, a tűzesetek megelőzéséről - egy csokorban a nap legfontosabb hírei a D+TV Híradójában.