Kulcsszó: portré

Az akarat és a  boldogság hétköznapjai

Az akarat és a boldogság hétköznapjai

2018. július 16. (hétfő)

Amióta beszélgettem Ildikóval, rájöttem, hogy a boldogság az nem azt jelenti, hogy az embernek mindene megvan…Mert vannak olyanok, akik naponta, mindig újra és újra apró mozaikokból építik fel a saját boldogságukat, néha szinte a reménytelenségből

Barbi, a vakság és a delfinek

Barbi, a vakság és a delfinek

2018. június 24. (vasárnap)

Jovány Barbival először vagy 20 éve találkoztunk. Akkor 8 éves volt. A rendelő folyosóján szaladgált, közben folyamatosan cserregett. Mesélt arról, hogy majd fodrász szeretne lenni vagy színésznő, s el szeretne menni az állatkertbe, megnézni az állatokat.És mi, a várakozók alig mertük elhinni, hogy a kislány vak, és a lobogó szőke haj, csak paróka a fején, ami a műtétek és a kezelések nyomát takarja. Nem lehetett nem szeretni. Pedig kegyetlen sors jutott a most már 29 éves lánynak.

Boór Jani bácsi embersége

Boór Jani bácsi embersége

2018. június 18. (hétfő)

Ott ül a kerekes székben, mindenféle gyógyászati eszközökkel felszerelve, szinte nem is álcázva, hogy milyen kegyetlen és igazságtalan a múló idő. Mégis, ahogy Boór Jani bácsira nézek, szánalmas a múló idő erőfeszítése. Mert csak a testet tudja leigázni, az ember vágyait, reményeit, megélt élményeit nem, ezeket egyáltalán nem tudja elvenni tőlünk amíg élünk.

Olyan mint egy jó velencei tükör

Olyan mint egy jó velencei tükör

2018. június 02. (szombat)

Kamillát tanítottam. Nem volt egy egyszerű eset már akkor sem. Akár egy jó minőségű velencei tükör, egészen pontosan látszódott rajta, hogy kiről és miről mi a véleménye. Ha szeretett, feltétel nélkül, egész szívvel tette, ha nem, hát… azt sem leplezte el.

Miklánné Jolika és a Görbe utcai rózsák

Miklánné Jolika és a Görbe utcai rózsák

2018. május 14. (hétfő)

Olyan csodálatos az emberi lélek. Varázslatos képességünk, hogy a lehetőségeinkhez igazodva teremtjük újjá és újjá boldogságunkat. Ha valaki a Görbe utca 1/a előtti kiskertet nézi, fogalma sincs arról, hogy Miklán Imréné, Jolika életének fontos részei testesülnek meg a rózsatövekben, a szegfűkben, kakastaréjokban, vagy dísz-lóherékben. Tudom, kicsit különös ez, de mindjárt megértik.

A fagylaltmester titka

A fagylaltmester titka

2018. május 06. (vasárnap)

„A csúcson mindig van hely” - a legenda szerint ezt maga Churchill mondta, amikor megkérdezték tőle egy diplomaátadón, hogy szerinte nem telített-e a jogász pálya. Azóta ez a mondás hivatkozási alap is arra, hogyha valamit kellő alázattal, s nagy szakmai hozzáértéssel teszünk, akkor előbb-utóbb bekövetkezik a siker.

Akiknek több tucat főnökük van

Akiknek több tucat főnökük van

2018. április 22. (vasárnap)

Testvérek. Látszólag teljesen különböző személyiségek. Erdőssy Ágnes női ruhakészítő, határozott személyiség.  Erdőssy Erika kozmetikus, csendesebb, visszahúzódóbb. De mégis, ami mindkettőjükben teljesen nyilvánvalóan és teljes mértékben azonos; az a szakmai alázatuk. Olyan elkötelezettséggel végzik választott hivatásukat, ami nem tűr sem alkut, sem kompromisszumot.

Menekülés az egyedüllét elől

Menekülés az egyedüllét elől

2018. március 26. (hétfő)

Az idő múlása  nem jár együtt törvényszerűen azzal, hogy az ember már nem tervez és nem számol a szerelemmel.  A legjobb példa erre Orosz Júlia és Erdélyi Tamás kapcsolata, akikre hetven év felett talált rá a szerelem; igazolásul annak, hogy szeretni, valakihez tartozni nem csak a fiatalság kiváltsága.

A villanyszereléstől az ipari elektronikáig

A villanyszereléstől az ipari elektronikáig

2018. március 12. (hétfő)

Többféle vállalkozói karakterrel találkoztam már. Céltudatossal, keménnyel, olyannal, aki csak a tényekre alapozza döntését, s olyannal is, aki a megérzéseire. De talán egyetlen egy olyannal sem, mint Molnár János, aki a Molker Kft, az Amper 99 Kft. és az Amper Metál Kft tulajdonosa.

Nem szabad áldozattá válni

Nem szabad áldozattá válni

2018. március 05. (hétfő)

Katát lehetetlen nem szeretni. Kedves, aranyos kislány, szereti, ha foglalkoznak vele, de bárhol, bárhová szívesen elkíséri édesanyját, s olyankor figyelmesen hallgatja, hogy mi folyik körülötte; akár megbeszélésekről, akár rendezvényekről vagy az önkormányzat szociális bizottsági üléséről van szó.

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

A Quality a minőség garanciája

A Quality a minőség garanciája

2018. február 11. (vasárnap)

Jóban lehet jól dolgozni – magyarázza Nyakacska Zsolt, a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója, ahogy körbe vezet az autószerelő szerviz műhelyein. Tisztaság, rend és rendszer fogad, sehol ledobált használt alkatrészek, olajfoltos padozat. Az ügyfélfogadóban csillog a padló, kényelmes fotelok. Dekorációként pár igényes autó kiállítva…

A vadóc külső mögött érzékeny lélek

A vadóc külső mögött érzékeny lélek

2018. január 28. (vasárnap)

Kimagasló és magas színvonalú kulturális tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése Pro Cultura Intercisae díjat adományozott Wachterné Orosz Adrienne részére, akivel ennek apropóján beszélgettünk.

Műszak után a földekre járt dolgozni

Műszak után a földekre járt dolgozni

2018. január 26. (péntek)

Mindig örömmel megyünk a Pentelei Nyugdíjas Klub rendezvényeire, jó látni azt, hogy milyen vidám ez a szépkorú társaság, amikor együtt lehetnek, szeretnek táncolni, mulatni, beszélgetni. A csapatot Némethné Naszvadi Julianna tartja össze, és szervezi már hosszú ideje a találkozókat.

Elcsábult a sütemények mellől

Elcsábult a sütemények mellől

2017. december 18. (hétfő)

Vadász József Rácalmáson született, ott végezte el az általános iskolát. Nagyon szerette édesanyja süteményeit, és imádott átjárni Czakó Imre bácsi cukrászmester műhelyébe, ahol láthatta, hogyan is készülnek a finomságok, és persze ifjú szakértőként kóstolta is a krémeket. Ez vezetett oda, hogy 1986-ban cukrász szakmát végzett, és az Arany Csillagban kezdett dolgozni.