Kulcsszó: portré

Akiknek több tucat főnökük van

Akiknek több tucat főnökük van

2018. április 22. (vasárnap)

Testvérek. Látszólag teljesen különböző személyiségek. Erdőssy Ágnes női ruhakészítő, határozott személyiség.  Erdőssy Erika kozmetikus, csendesebb, visszahúzódóbb. De mégis, ami mindkettőjükben teljesen nyilvánvalóan és teljes mértékben azonos; az a szakmai alázatuk. Olyan elkötelezettséggel végzik választott hivatásukat, ami nem tűr sem alkut, sem kompromisszumot.

Menekülés az egyedüllét elől

Menekülés az egyedüllét elől

2018. március 26. (hétfő)

Az idő múlása  nem jár együtt törvényszerűen azzal, hogy az ember már nem tervez és nem számol a szerelemmel.  A legjobb példa erre Orosz Júlia és Erdélyi Tamás kapcsolata, akikre hetven év felett talált rá a szerelem; igazolásul annak, hogy szeretni, valakihez tartozni nem csak a fiatalság kiváltsága.

A villanyszereléstől az ipari elektronikáig

A villanyszereléstől az ipari elektronikáig

2018. március 12. (hétfő)

Többféle vállalkozói karakterrel találkoztam már. Céltudatossal, keménnyel, olyannal, aki csak a tényekre alapozza döntését, s olyannal is, aki a megérzéseire. De talán egyetlen egy olyannal sem, mint Molnár János, aki a Molker Kft, az Amper 99 Kft. és az Amper Metál Kft tulajdonosa.

Nem szabad áldozattá válni

Nem szabad áldozattá válni

2018. március 05. (hétfő)

Katát lehetetlen nem szeretni. Kedves, aranyos kislány, szereti, ha foglalkoznak vele, de bárhol, bárhová szívesen elkíséri édesanyját, s olyankor figyelmesen hallgatja, hogy mi folyik körülötte; akár megbeszélésekről, akár rendezvényekről vagy az önkormányzat szociális bizottsági üléséről van szó.

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

Mondd meg, mit iszol, megmondom ki vagy

2018. február 19. (hétfő)

Harminc évvel ezelőtt, 1984 februárjában nyitott ki városunk egyik ikonikus vendéglátóegysége, a Legvidámabb Barakk. Akkoriban még ritkaságszámba ment, így kuriózum volt, hogy hamburgert, hotdogot, waffelt falatozhattak itt a betérő vendégek a sült hurka és kolbász mellett.

A Quality a minőség garanciája

A Quality a minőség garanciája

2018. február 11. (vasárnap)

Jóban lehet jól dolgozni – magyarázza Nyakacska Zsolt, a Quality Dunaújváros Kft. ügyvezető igazgatója, ahogy körbe vezet az autószerelő szerviz műhelyein. Tisztaság, rend és rendszer fogad, sehol ledobált használt alkatrészek, olajfoltos padozat. Az ügyfélfogadóban csillog a padló, kényelmes fotelok. Dekorációként pár igényes autó kiállítva…

A vadóc külső mögött érzékeny lélek

A vadóc külső mögött érzékeny lélek

2018. január 28. (vasárnap)

Kimagasló és magas színvonalú kulturális tevékenységének elismeréseként Dunaújváros Közgyűlése Pro Cultura Intercisae díjat adományozott Wachterné Orosz Adrienne részére, akivel ennek apropóján beszélgettünk.

Műszak után a földekre járt dolgozni

Műszak után a földekre járt dolgozni

2018. január 26. (péntek)

Mindig örömmel megyünk a Pentelei Nyugdíjas Klub rendezvényeire, jó látni azt, hogy milyen vidám ez a szépkorú társaság, amikor együtt lehetnek, szeretnek táncolni, mulatni, beszélgetni. A csapatot Némethné Naszvadi Julianna tartja össze, és szervezi már hosszú ideje a találkozókat.

Elcsábult a sütemények mellől

Elcsábult a sütemények mellől

2017. december 18. (hétfő)

Vadász József Rácalmáson született, ott végezte el az általános iskolát. Nagyon szerette édesanyja süteményeit, és imádott átjárni Czakó Imre bácsi cukrászmester műhelyébe, ahol láthatta, hogyan is készülnek a finomságok, és persze ifjú szakértőként kóstolta is a krémeket. Ez vezetett oda, hogy 1986-ban cukrász szakmát végzett, és az Arany Csillagban kezdett dolgozni.

Hétszer nyitotta ki a mentőernyőt

Hétszer nyitotta ki a mentőernyőt

2017. december 04. (hétfő)

Soha nem ülne fel gyorsasági motorra, vagy csúszna le meredek csúszdán Kiss József, viszont az ejtőernyős formaugrást nem tartja életveszélyes sportnak, a közelmúltban pedig tagja volt a világrekordot felállító csapatnak is.

Joy határozta meg életútját

Joy határozta meg életútját

2017. szeptember 04. (hétfő)

Kalandos életutat tudhat magáénak, a fél világot bejárta, hogy elérje a célját, amely első kiskutyája megmentése volt. Biber Erzsébet Vera nem csak testőr, hanem kutyakiképző és a kulcsi kutyapanzió vezetője is.

Tupó, a város híres szotyiárusa

Tupó, a város híres szotyiárusa

2017. augusztus 27. (vasárnap)

A városi sportéletben ikonikus alak Pataki István, vagyis Tupó- így ismeri őt mindenki a pályáról, a lelátóról, a piacról, a városban, és az elmúlt hetek eseményei után most már az országban is.

Habó Győző kétkerekűekre váltott

Habó Győző kétkerekűekre váltott

2017. augusztus 21. (hétfő)

Igazi országjáró Habó Győző, a Pécsett született vállalkozó végül Fejér megyében ért révbe. A mezőgazdasági szakember bejárta a környező megyék településeit, és idővel kerékpárjavító műhelyében megtalálta a számításait.

Sikeres vállalkozó, sportember és apa

Sikeres vállalkozó, sportember és apa

2017. augusztus 13. (vasárnap)

A Dunaújvárosi Triatlon Sportegyesület által szervezett versenyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, egyre többen jelentkeznek rá az ország minden részéről. Az egyesület elnöke Makai Gábor, aki a sport mellett sikeres vállalkozó, és példamutató családapa is. A karrierjéről, a sport iránti elköteleződéséről beszélgettünk vele.

Nyugdíjasként unokázni és utazni fog

Nyugdíjasként unokázni és utazni fog

2017. augusztus 06. (vasárnap)

Közel negyven év munkaviszony után aktív nyugdíjba vonult dr. Sipos Edith, a Csecsemő és Gyermekosztály főorvosa. A Szent Pantaleon Kórházban a neve összeforrott a gyermekosztállyal, munkássága alatt rengeteg gyermeket sikerült meggyógyítania.