Az Acélbikák is találkoztak a miniszterelnökkel

2018. február 23. (péntek) 11:03 - doszerk

Egy, az egész csapat által dedikált mezzel lepték meg Orbán Viktor miniszterelnököt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a kormányfő dunaújvárosi látogatásán.

Dunaújvárosi látogatásán fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak különítményét. Az SC Csíkszereda elleni negyeddöntő második találkozója előtt a DAB két kiválósága, Orbán Attila, valamint a csíkszeredai Silló Arnold lepte meg a kormányfőt egy, az Acélbikák játékosai által dedikált mezzel, s váltottak pár szót a miniszterelnökkel.

-"Mi gyakorlatilag a Dunaújvárosi Acélbikák küldöttségeként jártunk nála. Ezt a mezt egy szerény ajándéknak szántuk a miniszterelnök úrnak, és az egész csapat nagyon örült, hogy elfogadta azt. Külön elismerésként éltük meg ezt a találkozót azért is, mivel nem sok hokijátékos kapta még meg ezt a megbecsülést, hogy találkozhasson, és a sportág jövőjéről beszélgethessen vele. Nagy dolognak tartom a lehetőséget, amely közben lehetőségem volt röviden beszélgetni a hokiról általában, a mostani szezonunkról, valamint az előttünk álló időt illető elképzeléseimről. A beszélgetés, érthetően rövid, de nagyon barátságos és közvetlen hangvételű volt. Érezhető a miniszterelnök úron, hogy érti és ismeri a sport világát, valamint érdekli a mi sportágunk is. Mindezek mellett azt hiszem a világon mindenütt nagy dolog egy aktív élsportolónak személyesen találkozni az ország vezetőjével, aki kezet nyújt neki, és barátságos stílusban beszélget vele egy olyan közös témáról, amit mindketten szeretnek, és ugyan nagyon különböző szinten, de érte dolgoznak a mindennapokban. Az is nagy elismerés volt, hogy a sok helyi élcsapat közül mi lehettünk ott ez alkalommal. A csapattársaink is büszkék erre az eseményre" – fogalmazott Orbán Attila.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A csíkszeredai születésű Silló Arnold az idei szezon előtt igazolt az Acélbikákhoz, s nagy büszkeséggel számolt be a találkozóról.

-"Ez alkalommal kiderült, hogy a miniszterelnök úr a hazai jégkorongosok mellett a Csíkszeredára is szeretettel gondol és őket is jól ismeri. A beszélgetés viszonylag rövid volt, mivel mi egy fontos mérkőzésre, a szülőföldem csapata ellenire készültünk, amihez sok sikert kívánt nekünk. Készült rólunk egy közös fénykép és videó is, amihez ő is készségesen hozzájárult. Szerencsésnek tartom magam, és büszke vagyok arra, hogy dunaújvárosi játékosként ilyen nagy élményben volt részem!" – árulta el az Acélbikák fiatal csatára.

- duol.hu - 

A rovat további hírei: Sport

Cél a három pont megszerzése

Cél a három pont megszerzése

2019. március 22. (péntek)

A Dunaferr SE röplabda csapata szombaton délután fél öttől a SZESE Győr ellen zárja a férfi NB I Liga alapszakaszát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban

Kovács Zsófia már az Európa-bajnokságra készül

Kovács Zsófia már az Európa-bajnokságra készül

2019. március 22. (péntek)

A Dunaferr SE kiváló tornásza a kényelmetlen sérülései ellenére is kitartóan gyakorolja az új gyakorlatait, melyek egy részét már Stuttgartban, a Világkupán is láthatták tőle.

Kétgólos vereséggel rajtolt a válogatott

Kétgólos vereséggel rajtolt a válogatott

2019. március 21. (csütörtök)

A magyar labdarúgó-válogatott csütörtökön 2-0-ra kikapott Szlovákia vendégeként a Nagyszombatban rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Négy érem a fővárosból

Négy érem a fővárosból

2019. március 21. (csütörtök)

Farkas Botond három, míg Dort Máté egy alkalommal állhatott dobogóra a Budapesten megrendezett nemzetközi úszóversenyen.

Rossi a legfontosabb meccsére készül

Rossi a legfontosabb meccsére készül

2019. március 21. (csütörtök)

Edzői pályafutása legfontosabb mérkőzésére készül Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akiknek együttese csütörtökön este Szlovákia vendégeként kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

A döntőbe jutás lesz a tét

A döntőbe jutás lesz a tét

2019. március 21. (csütörtök)

A BVSC-Zugló ellen harcolhatja ki a bajnoki fináléba jutást a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Pozitív a hangulat a válogatottnál

Pozitív a hangulat a válogatottnál

2019. március 20. (szerda)

Pozitív a hangulat a magyar labdarúgó-válogatottnál a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtező előtt - mondta Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.