Az Acélbikák is találkoztak a miniszterelnökkel

2018. február 23. (péntek) 11:03 - doszerk

Egy, az egész csapat által dedikált mezzel lepték meg Orbán Viktor miniszterelnököt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a kormányfő dunaújvárosi látogatásán.

Dunaújvárosi látogatásán fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak különítményét. Az SC Csíkszereda elleni negyeddöntő második találkozója előtt a DAB két kiválósága, Orbán Attila, valamint a csíkszeredai Silló Arnold lepte meg a kormányfőt egy, az Acélbikák játékosai által dedikált mezzel, s váltottak pár szót a miniszterelnökkel.

-"Mi gyakorlatilag a Dunaújvárosi Acélbikák küldöttségeként jártunk nála. Ezt a mezt egy szerény ajándéknak szántuk a miniszterelnök úrnak, és az egész csapat nagyon örült, hogy elfogadta azt. Külön elismerésként éltük meg ezt a találkozót azért is, mivel nem sok hokijátékos kapta még meg ezt a megbecsülést, hogy találkozhasson, és a sportág jövőjéről beszélgethessen vele. Nagy dolognak tartom a lehetőséget, amely közben lehetőségem volt röviden beszélgetni a hokiról általában, a mostani szezonunkról, valamint az előttünk álló időt illető elképzeléseimről. A beszélgetés, érthetően rövid, de nagyon barátságos és közvetlen hangvételű volt. Érezhető a miniszterelnök úron, hogy érti és ismeri a sport világát, valamint érdekli a mi sportágunk is. Mindezek mellett azt hiszem a világon mindenütt nagy dolog egy aktív élsportolónak személyesen találkozni az ország vezetőjével, aki kezet nyújt neki, és barátságos stílusban beszélget vele egy olyan közös témáról, amit mindketten szeretnek, és ugyan nagyon különböző szinten, de érte dolgoznak a mindennapokban. Az is nagy elismerés volt, hogy a sok helyi élcsapat közül mi lehettünk ott ez alkalommal. A csapattársaink is büszkék erre az eseményre" – fogalmazott Orbán Attila.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A csíkszeredai születésű Silló Arnold az idei szezon előtt igazolt az Acélbikákhoz, s nagy büszkeséggel számolt be a találkozóról.

-"Ez alkalommal kiderült, hogy a miniszterelnök úr a hazai jégkorongosok mellett a Csíkszeredára is szeretettel gondol és őket is jól ismeri. A beszélgetés viszonylag rövid volt, mivel mi egy fontos mérkőzésre, a szülőföldem csapata ellenire készültünk, amihez sok sikert kívánt nekünk. Készült rólunk egy közös fénykép és videó is, amihez ő is készségesen hozzájárult. Szerencsésnek tartom magam, és büszke vagyok arra, hogy dunaújvárosi játékosként ilyen nagy élményben volt részem!" – árulta el az Acélbikák fiatal csatára.

- duol.hu - 

A rovat további hírei: Sport

Hasznos tapasztalatok

Hasznos tapasztalatok

2018. június 18. (hétfő)

Helyezetlenül zárt élete első Európa-bajnokságán a Dunaferr SE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika, aki csak külön engedéllyel vehetett részt a kontinensviadalon.

Döntős helyezések a válogatón

Döntős helyezések a válogatón

2018. június 18. (hétfő)

Tisztességgel helyt álltak, s három döntős eredményt is elértek a szolnoki ifjúsági válogatón a Dunaferr SE kajak-kenusai.

Horváth Máté újabb szép sikere

Horváth Máté újabb szép sikere

2018. június 18. (hétfő)

A Dunai Ökölvívó Egyesület három versenyzője is részt vett a szlovákiai Klinben megrendezett 4. Boxing Cup elnevezésű nagyszabású nemzetközi viadalon.

Tisztes helytállás a Steelers ellen

Tisztes helytállás a Steelers ellen

2018. június 17. (vasárnap)

Alaposan megnehezítette a favorit Miskolc Steelers dolgát az alapszakasz utolsó mérkőzésén a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz amerikai futball csapata.

Döntetlennel zártak a magyarok

Döntetlennel zártak a magyarok

2018. június 17. (vasárnap)

A harmadik helyen végzett a debreceni Négy Nemzet Tornáján a magyar női junior kézilabda válogatott.

Együtt a pályán egy nemes ügyért

Együtt a pályán egy nemes ügyért

2018. június 16. (szombat)

Több, mint 700 ezer forint támogatás gyűlt össze a Dunaújváros Team és a Dárdai Hertha Team jótékonysági labdarúgó mérkőzésen, melyen a szekszárdi Horváth Péter gyógyulásának elősegítéséhez járultak hozzá a résztvevők.

A fejlődés éve volt

A fejlődés éve volt

2018. június 16. (szombat)

Látványos fejlődésen ment keresztül a dunaújvárosi röplabdasport, melynek alapját a DSE Röplabda Akadémia eredményei adták.