Az Acélbikák is találkoztak a miniszterelnökkel

2018. február 23. (péntek) 11:03 - doszerk

Egy, az egész csapat által dedikált mezzel lepték meg Orbán Viktor miniszterelnököt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a kormányfő dunaújvárosi látogatásán.

Dunaújvárosi látogatásán fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak különítményét. Az SC Csíkszereda elleni negyeddöntő második találkozója előtt a DAB két kiválósága, Orbán Attila, valamint a csíkszeredai Silló Arnold lepte meg a kormányfőt egy, az Acélbikák játékosai által dedikált mezzel, s váltottak pár szót a miniszterelnökkel.

-"Mi gyakorlatilag a Dunaújvárosi Acélbikák küldöttségeként jártunk nála. Ezt a mezt egy szerény ajándéknak szántuk a miniszterelnök úrnak, és az egész csapat nagyon örült, hogy elfogadta azt. Külön elismerésként éltük meg ezt a találkozót azért is, mivel nem sok hokijátékos kapta még meg ezt a megbecsülést, hogy találkozhasson, és a sportág jövőjéről beszélgethessen vele. Nagy dolognak tartom a lehetőséget, amely közben lehetőségem volt röviden beszélgetni a hokiról általában, a mostani szezonunkról, valamint az előttünk álló időt illető elképzeléseimről. A beszélgetés, érthetően rövid, de nagyon barátságos és közvetlen hangvételű volt. Érezhető a miniszterelnök úron, hogy érti és ismeri a sport világát, valamint érdekli a mi sportágunk is. Mindezek mellett azt hiszem a világon mindenütt nagy dolog egy aktív élsportolónak személyesen találkozni az ország vezetőjével, aki kezet nyújt neki, és barátságos stílusban beszélget vele egy olyan közös témáról, amit mindketten szeretnek, és ugyan nagyon különböző szinten, de érte dolgoznak a mindennapokban. Az is nagy elismerés volt, hogy a sok helyi élcsapat közül mi lehettünk ott ez alkalommal. A csapattársaink is büszkék erre az eseményre" – fogalmazott Orbán Attila.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A csíkszeredai születésű Silló Arnold az idei szezon előtt igazolt az Acélbikákhoz, s nagy büszkeséggel számolt be a találkozóról.

-"Ez alkalommal kiderült, hogy a miniszterelnök úr a hazai jégkorongosok mellett a Csíkszeredára is szeretettel gondol és őket is jól ismeri. A beszélgetés viszonylag rövid volt, mivel mi egy fontos mérkőzésre, a szülőföldem csapata ellenire készültünk, amihez sok sikert kívánt nekünk. Készült rólunk egy közös fénykép és videó is, amihez ő is készségesen hozzájárult. Szerencsésnek tartom magam, és büszke vagyok arra, hogy dunaújvárosi játékosként ilyen nagy élményben volt részem!" – árulta el az Acélbikák fiatal csatára.

- duol.hu - 

A rovat további hírei: Sport

Három érem a diákolimpiáról

Három érem a diákolimpiáról

2018. szeptember 24. (hétfő)

Egy arany- és két bronzéremmel zárták a püspökladányi országos diákolimpiai döntőt a dunaújvárosi birkózók.

Szép hétvége az utánpótlásnál

Szép hétvége az utánpótlásnál

2018. szeptember 24. (hétfő)

Öt forduló után sem kaptak gólt a korosztályos bajnokságban a Dunaújváros PASE U15-ös labdarúgói.

A hajrát nem bírták a fiatalok

A hajrát nem bírták a fiatalok

2018. szeptember 24. (hétfő)

Az első félidő után még öttel vezetett, ám végül háromgólos, 33-30-as vereséget szenvedett a Dorog elleni NB I/B-s felnőtt mérkőzésen a DKKA U19-es kézilabda csapata.

Remek siker az újonc ellen

Remek siker az újonc ellen

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Kiváló támadójátékkal aratott magabiztos, 7-2-es győzelmet a Gyergyói HK elleni mérkőzésen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

Kiütéses győzelemmel tovább a kupában!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

Az Eger otthonában már az első játékrészben bebiztosította továbbjutását a Magyar Kupa 64 csapata közé a Dunaújváros PASE.

Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

Kovács Zsófi aranyérmes a világkupán!

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A Szombathelyen zajló tornász világkupán a világbajnokságra készülő Kovács Zsófiának szólt a magyar Himnusz. A kora délután lezajlott döntőben ötödikként szólították a szerre, ahol rendkívül biztosan hajtotta végre gyakorlatát.

Röplabdázóink meggyőző sikerei

Röplabdázóink meggyőző sikerei

2018. szeptember 23. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia ifjúsági csapata a Kaposvár, majd a Pécs legyőzésével kezdte meg a 2018-2019-es bajnokságot.