Az Acélbikák is találkoztak a miniszterelnökkel

2018. február 23. (péntek) 11:03 - doszerk

Egy, az egész csapat által dedikált mezzel lepték meg Orbán Viktor miniszterelnököt a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozói a kormányfő dunaújvárosi látogatásán.

Dunaújvárosi látogatásán fogadta Orbán Viktor miniszterelnök a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinak különítményét. Az SC Csíkszereda elleni negyeddöntő második találkozója előtt a DAB két kiválósága, Orbán Attila, valamint a csíkszeredai Silló Arnold lepte meg a kormányfőt egy, az Acélbikák játékosai által dedikált mezzel, s váltottak pár szót a miniszterelnökkel.

-"Mi gyakorlatilag a Dunaújvárosi Acélbikák küldöttségeként jártunk nála. Ezt a mezt egy szerény ajándéknak szántuk a miniszterelnök úrnak, és az egész csapat nagyon örült, hogy elfogadta azt. Külön elismerésként éltük meg ezt a találkozót azért is, mivel nem sok hokijátékos kapta még meg ezt a megbecsülést, hogy találkozhasson, és a sportág jövőjéről beszélgethessen vele. Nagy dolognak tartom a lehetőséget, amely közben lehetőségem volt röviden beszélgetni a hokiról általában, a mostani szezonunkról, valamint az előttünk álló időt illető elképzeléseimről. A beszélgetés, érthetően rövid, de nagyon barátságos és közvetlen hangvételű volt. Érezhető a miniszterelnök úron, hogy érti és ismeri a sport világát, valamint érdekli a mi sportágunk is. Mindezek mellett azt hiszem a világon mindenütt nagy dolog egy aktív élsportolónak személyesen találkozni az ország vezetőjével, aki kezet nyújt neki, és barátságos stílusban beszélget vele egy olyan közös témáról, amit mindketten szeretnek, és ugyan nagyon különböző szinten, de érte dolgoznak a mindennapokban. Az is nagy elismerés volt, hogy a sok helyi élcsapat közül mi lehettünk ott ez alkalommal. A csapattársaink is büszkék erre az eseményre" – fogalmazott Orbán Attila.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala

A csíkszeredai születésű Silló Arnold az idei szezon előtt igazolt az Acélbikákhoz, s nagy büszkeséggel számolt be a találkozóról.

-"Ez alkalommal kiderült, hogy a miniszterelnök úr a hazai jégkorongosok mellett a Csíkszeredára is szeretettel gondol és őket is jól ismeri. A beszélgetés viszonylag rövid volt, mivel mi egy fontos mérkőzésre, a szülőföldem csapata ellenire készültünk, amihez sok sikert kívánt nekünk. Készült rólunk egy közös fénykép és videó is, amihez ő is készségesen hozzájárult. Szerencsésnek tartom magam, és büszke vagyok arra, hogy dunaújvárosi játékosként ilyen nagy élményben volt részem!" – árulta el az Acélbikák fiatal csatára.

- duol.hu - 

A rovat további hírei: Sport

Vereség Brassóban

Vereség Brassóban

2018. december 09. (vasárnap)

Minden harmadot egy góllal megnyerve aratott 4-1-es győzelmet a Brassó gárdája a Dunaújvárosi Acélbikák ellen az Erste Liga ma esti fordulójában.

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

Óriási küzdelemben magyar siker a németek ellen

2018. december 09. (vasárnap)

A magyar női kézilabda-válogatott 26-25-re legyőzte Németországot a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, vasárnap Nancyban.

Veretlenül a tabella élén!

Veretlenül a tabella élén!

2018. december 09. (vasárnap)

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata ezúttal a Röpke együttesét győzte le az NB II-es pontvadászat Közép Csoportjában.

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

Siti Beáta: norvégfóbiánk van

2018. december 09. (vasárnap)

Siti Beáta másodedző szerint a magyar női kézilabda-válogatottnak fóbiája van Norvégia csapatával szemben, ezért kapott ki 13 góllal a franciaországi Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, péntek este.

A Karmacsi a megye bajnoka

A Karmacsi a megye bajnoka

2018. december 08. (szombat)

A Karmacsi Autó együttese nyerte meg az első alkalommal megrendezett Fejér Megye Bajnoka elnevezésű kispályás labdarúgó tornát az egyetemi sportcsarnokban.

A Brassó következik

A Brassó következik

2018. december 08. (szombat)

A tabella harmadik helyén álló Brassó elleni találkozóval folytatja az Erste Liga küzdelmeit vasárnap délután a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Hátrányból fordítva nyert a DSE

Hátrányból fordítva nyert a DSE

2018. december 08. (szombat)

Az NB II-es férfi bajnokság középcsoportjának 10. fordulójában a Szolnok fogadta a DSE Röplabda Akadémia U21-es együttesét.