Eb-közelben a Dunaferr birkózói

spigott - 2018. február 20. 16:02

Nyikos Veronika az első, míg és Sallai Sándor a második helyen végzett a hétvégi válogatón, így mindkét dunaújvárosi birkózó nagy lépést tett a győri Európa-bajnokság felé.

Két viadalon vettek részt hétvégén a Dunaferr SE korosztályos birkózói. A kaposvári a Serdülő Kötöttfogású és Lány Minősítő Versenyen Nyikos Veronika, Takács Petra, Shrick Alina és Angyal Márk diák korcsoportos versenyzők külön engedéllyel indulhattak az idősebb korosztály versenyén, Angyal Szabolcs pedig elsőéves serdülőként lépett szőnyegre. Angyal Márk (41 kg) súlycsoportjában 12-en álltak rajthoz, s mivel az első fordulóban kikapott szigetvári ellenfelétől, így búcsúzott a további küzdelmektől, s hasonlóan járt Angyal Szabolcs (48 kg) is, aki szintén egy vereséggel zárta a viadalt.
Takács Petra 54 kg-ban két küzdelmes mérkőzésen maradt alul, helyezetlenül zárt, míg Schrick Alina (+66 kg) egy győztes és két vesztes mérkőzést követően 5. helyen végzett.

Nyikos Veronika a dobogó tetején!

Nyikos Veronika (66 kg) mind a négy mérkőzését megnyerve aranyérmet szerzett. A döntőben ceglédi ellenfelét szoros mérkőzésen 3-2 arányban győzte le. Veronika ezzel az eredménnyel nagy lépést tett a júniusi Győrben megrendezésre kerülő Serdülő Európa-bajnokság felé. Természetesen fontos, hogy a következő minősítő versenyen is az első helyen végezzen, de az mindenképpen dicséretes, hogy egy korosztállyal feljebb is nyerni tudott.

Kakuk Máté, Sallai Sándor, Kiss Károly edző! (Képek forrása: Dunaferr SE)

Szintén Kaposváron rendezték meg vasárnap a Serdülő Országos Szabadfogású Minősítő Versenyt, mely egyben válogató is volt a győri korosztályos kontinensviadalra. A Dunaferr SE-t 62 kg-ban Kakuk Máté képviselte: súlycsoportjában 22-en mérlegeltek, s a dunaújvárosi versenyző egy győzelem és egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. Sallai Sándor 75 kg-ban lépett szőnyegre, s első mérkőzésén törökszentmiklósi, a második mérkőzésén pedig pécsi ellenfelét legyőzve döntőbe jutott, ahol ESMTK-s ellenfelétől vereséget szenvedett, így ezüstérmet szerzett. Ezzel is nagy lépést tett azonban az Európa-bajnokság felé, hiszen ebben a korosztályban a rendező ország két versenyzőt állíthat ki súlycsoportonként.

A rovat további hírei: Sport

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

Biztos Kohász-siker a Békéscsaba ellen

2024. ápr. 20.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA női kézilabdázóinak a kiesés ellen küzdő Békéscsaba elleni hazai bajnokin.

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.