"Egész évben ezért dolgoztunk"

Szárszó Lajos - 2018. február 24. 8:01

Az európai elit liga legjobb nyolc csapata között a DUE-Maarks Graphics vízilabdázói a nyolcszoros BL-győztes Orizzonte Cataniát fogadják a Fabó Éva Sportuszodában.

Igazi vízilabda csemegére számíthatnak azok, akik szombaton délután öt órától kilátogatnak a Fabó Éva Sportuszodába, hiszen ekkor rendezik az Euroliga negyeddöntőjében a DUE-Maarks Graphics-Orizzonte Catania összecsapást. Mivel a csapatok már a legjobb nyolc között küzdenek, ezért már nem csoportokban játszanak egymással a felek, hanem a páros ütközetek következnek, mely során két mérkőzés összesített eredménye után dől el a továbbjutás sorsa. Az első ütközetet hazai medencében játssza Mihók Attila csapata, melyen szeretnék a lányok kihozni magukból a maximumot. Az, hogy ez mire lesz elég nem tudható, hiszen az Orizzonte igen nívós múlttal rendelkezik. Csak, hogy egyet említsünk, ők az eddigiek során nyolc alkalommal nyerték meg a Bajnokok Kupáját. De ez nem jelenti azt, hogy a mostani csapatuk is Európa legjobbja lenne, de, hogy várhatóan mire képesek, azt a mieink alaposan kielemezték.

Az olaszok mostani csapatáról azt tudjuk, hogy kapujukban az amerikai válogatott Ashleigh Johnson áll, aki kiváló hálóőr, de a keretben találjuk azt a holland válogatott lövőt, Sabrina van der Sloot személyében, akit jól ismerhetünk az UVSE, vagy a Szentes csapataiból. Rajtuk kívül két-két olasz válogatott center és lövő áll a csapat rendelkezésére, összességében tehát nagyon erős együttesről beszélhetünk. A mieinkről tudjuk, hogy a bajnokságban kiválóan szerepelnek, hiszen az UVSE mögött a másodikak, de azt is, hogy a lányok az eddigi szezon során arra készültek, hogy az Euroligában alkossanak maradandót. Ezért az előző mérkőzéseiken a BVSC és a Szentes ellen is azokat a speciális játékelemeket gyakorolták, melyekkel meg lehetne lepni olasz ellenfelünket. Ami még a mi esélyeinket növelheti az egyértelműen az a csapategység, amellyel a lányok, Garda Krisztina csapatkapitány vezérletével túl tudnak jutni minden nehézségen, minden akadályon. Őt kérdeztük az esélyekről, a felkészülésről.

Képek: DO-archív

- Az utóbbi időszak legnehezebb csatájára számítunk a Catania ellen, de mivel a magyar bajnokságban is számos erős ellenfél ellen játsszunk, egyáltalán nem ijedünk meg a feladattól. Nagyon részletesen kielemeztük ellenfelünket, de nem csak a taktikájukat, hanem egyes játékosaikat is. Kapujukban a világ egyik legjobb kapusa, az amerikai válogatott Ashleigh Johnson áll, aki jól fedi a kaput. Több olasz válogatott mellett náluk játszik a BVSC-t és a Szentest is megjáró holland válogatott lövőt, Sabrina van der Sloot-ot. Készen állunk a megmérettetésre, hiszen egész évben ezért dolgoztunk. Új taktikát gyakoroltunk, melyet holnap a lehető legpontosabban, a legkevesebb hibával szeretnénk játszani. Bízom abban, hogy ezzel meglephetjük a Cataniát, akik másfajta stílusra számíthatnak tőlünk. A pozíció játékban inkább ők a jobbak, így az a célunk, hogy labdaszerzések után minél gyorsabban le tudjunk fordulni róluk. Ha ezt sikerül megvalósítanunk, akkor előnyre tehetünk szert. A legfontosabb, hogy bátrak legyünk és azt játsszuk, amiben a legjobbak vagyunk. Amennyiben itthon tudnánk nyerni, vagy szoros eredményt elérni, akkor a továbbjutás szempontjából bármi megtörténhet. Nagyon számítunk szurkolóink támogatására, akik a legutóbbi mérkőzéseinken is erőt adtak nekünk, és a nehezebb pillanatokban átlendítettek bennünket.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.